גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לתקן את העיוות: תחרות יזמות בהייטק פונה לנשים ובני 45 ומעלה בלבד

את התחרות מממן פול מיראז', פילנתרופ יהודי מארה"ב ומייסד מכון מיראז' לתמיכה ביזמות ישראלית ● וגם: מיליון דולר לחדשנות בטיפול בסרטן ● ומיזוג הישראלי-אמריקאי שישפר שירותי מזון ● אירועים ומינויים

בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% ממקבלי מענק הרשות הן נשים / צילום: Shutterstock
בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% ממקבלי מענק הרשות הן נשים / צילום: Shutterstock

מתוך אג'נדה של קידום שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות שנמצאות בייצוג חסר בתעשיית ההייטק המקומית, יוצאת לדרך תחרות "45+ ונשים", המיועדת ליזמים בגילי 45+ וליזמיות, מטעם מכון מיראז'. המועמדים מוזמנים להציע סטארט-אפים שנמצאים בשלב הרעיון או עד לגיוס של מיליון דולר. הפרס המוצע הוא מענק נקי של 100 אלף דולר ללא תמורה/דרישה לאחוזים.

את התחרות מממן פול מיראז', פילנתרופ יהודי מארה"ב ומייסד מכון מיראז' לתמיכה ביזמות ישראלית. "המכון רואה חשיבות רבה ביזמות וחדשנות, ובחיזוק הקשרים בין ישראל לארה"ב", אומר מיראז'. "לשם כך, משתתפי התחרות המתאימים יזכו במלגת השתתפות לקורס ההכשרה של מכון מיראז' בארה"ב, שיעניק להם כלים משמעותיים להתפתחות ולמיומנות עסקית בכלל ובארה"ב בפרט".

פול מיראז' / צילום: מכון מיראז'

זו השנה התשיעית שבה מתקיימת התחרות, אשר נולדה לפני כשמונה שנים, כאשר אילן הבר, בוגר המשלחת של מכון מיראז' לארה"ב, פנה למנכ"ל המכון והציף את הקושי של עובדים מעל גיל 45 בשוק ההייטק הישראלי, אשר מוצאים עצמם נפלטים ממעגל העבודה, אף על פי שבגיל זה מגיעים לשיא היכולת, והניסיון המקצועי.

הבר הציע לסייע לאותם עובדים אשר ניחנו בחוש יזמי ועסקי ליצור את המיזם הראשון שלהם, ולפתוח את הדלת וההזדמנות לעולם הסטארט-אפים, על ידי השתתפות בתוכנית אקסלרציה והון למיזם המוביל. כאשר לפני כארבע שנים מונו אתי פינקלשטיין ועדי שטיין לניהול התחרות, הן העלו בעיה נוספת שקיימות בשוק - חוסר בייצוג ותמיכה לנשים יזמיות. ואכן, בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% מכלל מקבלי מענק הרשות היו נשים. כך, הוחלט על פתיחת התחרות גם עבורן.

"היום יש יותר פתיחות , אבל עדיין יש עוד הרבה עבודה לעשות", אומרות פינקלשטיין ושטיין. "ידוע ומוכח כי משקיעים נוטים להשקיע ביזמים אשר דומים להם. ישנה הכרה כי גופי ההשקעה צריכים לעבוד על הגיוון של הצוות על מנת לשנות את ההטיה הקיימת היום בשוק, ולייצר יותר הזדמנויות ליזמים מאוכלוסיות שונות, ואנו אמנם רואים צמיחה משמעותית בתחום הזה, אך יש עוד דרך רבה לעשות.

"זו אחת הסיבות העיקריות העומדות מאחורי ההחלטה לאפשר לנשים בכלל הגילים להתמודד בתחרות. הנשים לא פחות טובות מגברים גם בעולם הזה, על אף שהוא נחשב 'גברי', ואנו זוכות לראות את זה בקרב המתמודדות. הכנסת נושא הנשים לתחרות הגדילה את כמות המשתתפות ל 50% מסך ההגשות".

השתיים מוסיפות כי "גם לעובדים מעל גיל 45 יותר קשה למצוא עבודה. למעשה, על פי מחקר עולמי שנערך על ידי ארגון Generation בחודשים מרץ עד מאי 2021 - 63% מהמובטלים בני 45 ומעלה לא הצליחו למצוא עבודה במשך יותר משנה. זאת לעומת 52% ממחפשי העבודה בגילאי 35-44, ורק 36% מאלה בגילאי 18-34. כאשר הם שולחים קורות חיים או מגיעים לראיונות עבודה, עובדים מבוגרים לא מקבלים הזדמנות שווה".

ניתן להירשם לתחרות באתר המכון.

גלית חתן

מיליון דולר לחדשנות בטיפול בסרטן

חממת המכשור הרפואי MEDX והאגודה האמריקאית לאונקולוגיה התערבותית מציבות אתגר חדש ליזמים: השתיים מחפשות מיזמי טכנולוגיה ורעיונות חדשניים בתחום האונקולוגיה ההתערבותית.

החברה שתגיע למקום הראשון תקבל פרס כספי בסך מיליון דולר, ותוזמן להצטרף לחממת MEDX כחברת פורטפוליו או כחלק מפרויקט ,XLab וליהנות משירותי החממה. שתי האפשרויות יקנו לה גישה למשאבים הנדסיים, פיתוח עסקי ותמיכה רב-תחומית במו"פ, שירותי ייעוץ, שיווק ויחסי ציבור, ושירותי משרד אדמיניסטרטיביים.

בין התחומים שייבחנו לצורך הגשת המועמדות לאתגר: טכניקות אימוביליזציה, טכניקות אבלציה וטיפול ואופטימיזציה פרוצדורלית. הזוכים באתגר ייבחרו על ידי פאנל שופטים בראשות פרופ' סטיבן ב. סולומון.

חממת מדקס (MEDX Xelerator) הוקמה כשותפות של קרן ,MEDX Ventures חברת המכשור הרפואי בוטסון סיינטיפיק והמרכז הרפואי שיבא, והיא פועלת בחסות רשות החדשנות. החממה מתמקדת במכשור רפואי בדגש על טכנולוגיות לכלי דם, מכשור זעיר-פולשני ורובוטיקה רפואית. החממה ביצעה את ההשקעה הראשונה במארס 2018 והשלימה 11 השקעות עד היום.

לדברי שי פוליקר, מנכ"ל החממה, "אונקולוגיה התערבותית היא תחום בצמיחה, שצפוי להביא פריצות דרך משמעותיות בטיפול בסרטן, הן מבחינה קלינית והן מבחינה מסחרית. אנחנו רוצים לתמוך במוחות המבריקים מאחורי הדור הבא של החדשנות הרפואית". המועד האחרון להגשת מועמדות הוא 15 בפברואר.

המיזוג הישראלי-אמריקאי שישפר שירותי מזון

MarketMan הישראלית, המספקת פלטפורמה לניהול מלאי ואוטומציית אספקה לענף המסעדנות, מתמזגת עם החברה האמריקאית Meal Ticket , המייצרת פתרון ניהול עסקי מוביל עבור יצרנים ומפיצי מזון. המיזוג נתמך על ידי קרן PSG האמריקאית בהשקעה של מעל ל-100 מיליון דולר.

חברת MarketMan נוסדה על ידי נועם וולף, יגאל וולף ואור מינץ ב-2013. בין לקוחותיה נמנות המסעדות המובילות בישראל (ג'ירף, בנדיקט, גולדה, רשת קפה לנדוור, ג'פאניקה ורבות אחרות).

שתי החברות הוקמו מתוך כוונה לספק חבילה של כלים ופתרונות תפעוליים לעסקים ברחבי שרשרת אספקת שירותי המזון כדי להניע יעילות ורווחיות. פלטפורמת ה- all-in-one של Meal Ticket מספקת פתרונות תוכנה ותובנות ראשוניות ללקוח ועוזרת למפיצים להגדיל את מכירותיהם. תוכנת ניהול המלאי מבוססת הענן של MarketMan מאפשרת למסעדות לנהל מלאי והזמנות, לפקח על הוצאות הרכישה ועלויות המזון, לנתח פעולות שמתבצעות בנושאים האלה כדי לחסוך למסעדות זמן ולהניב רווחיות רבה יותר.

המשקיעה המרכזית בחברת MarketMan כבר מתחילת דרכה היא קרן הון הסיכון lool ventures.

יניב גולן, שותף מנהל בקרן lool ventures: "בקרן הובילו את סבב הסיד ב-MarketMan, פלטפורמת ניהול מלאי ואוטומציית העסק לענף המסעדנות. נועם הוביל את החברה דרך המים הסוערים של תקופת הקורונה בהצלחה מרשימה, והחברה יצאה מתקופה זאת חזקה מתמיד. אנחנו נרגשים מהמיזוג עם חברת Meal Ticket האמריקאית ומאמינים שהחברות ימשיכו למצב עצמן יחד כמובילות תחום גלובליות".

חדשות טובות

דואר ישראל ועיריית אופקים יצאו ביוזמה ליצירת מקומות עבודה חדשים לתושבי העיר: יחלו בסבב גיוס של 40 עובדים מהבית במוקד הטלפוני. מדובר בסבב שני, לאחר הצלחת גיוס של 30 עובדים למערך השירות במוקדים הטלפוניים. "יצרנו מודל תעסוקה שמוחק מרחקים גיאוגרפיים ומעניק שוויון הזדמנויות ובטחון תעסוקתי ללא קשר למקום המגורים", אומר דני גולדשטיין, מנכ"ל הדואר.

עוד כתבות

"המשטר האיראני אכזרי כי אם הוא ייפול הוא יהיה הראשון בתור לנקמה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל תומכת במילציות החדשות ברצועת עזה שמתנגדות לחמאס, המשבר של השלטון באיראן, הסגר של צה"ל בחברון פוגע כלכלית בעיר, והאנטישמיות שסובלים מורים יהודים בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

ההפגנה על מצב החברה הערבית בארץ בסכנין / צילום: Reuters, Ammar Awad

האלימות בערים הערביות שוברת שיאים, והתושבים עוזבים. לאן הם עוברים?

האלימות גואה, תופעת הפרוטקשן משתוללת ורוב תיקי הרצח נשארים לא מפוענחים ● התוצאה: יותר ויותר תושבים עוזבים את הערים הערביות - אבל לאן הם עוברים? ● המשרוקית של גלובס עם המספרים מאחורי המחאה בחברה הערבית

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה"ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון-מזרח ארה"ב, שהובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

מדיניות של חברות התעופה / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה עם איראן: חברות התעופה הישראליות מגמישות את תנאי הביטולים

הצעדים נועדו להעניק לנוסעים גמישות גבוהה יותר בתכנון טיסות בתקופה הקרובה, והם מצטרפים להיערכות תפעולית ושירותית של החברות נוכח אי הוודאות הביטחונית ● אף שמדובר במהלכים דומים במהותם, היקף ההקלות ותנאיהן משתנים מחברה לחברה

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

שלומי שבת בקמפיין בני עי''ש. האוכלוסייה צפויה לגדול פי ארבעה / צילום: צילום מסך יוטיוב

המועצה שתצמח פי 3, והעיירה שתגדל מפנינת יוקרה לעיר קטנה: היישובים שבדרך להפוך למרחבים אורבניים

בית דגן הסמוך לנתב"ג ובני עי"ש שליד אשדוד הם שני יישובים כפריים קטנים למדי, אשר צפויים להתרחב בצורה משמעותית מאוד בשנים הקרובות ● הם לא היחידים: כחלק ממגמת הצמיחה המתוכננת בישראל עד שנת 2040, יישובים רבים צפויים לשנות את פניהם ● גלובס בודק איך שינוי שכזה צפוי להשפיע

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה