גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לתקן את העיוות: תחרות יזמות בהייטק פונה לנשים ובני 45 ומעלה בלבד

את התחרות מממן פול מיראז', פילנתרופ יהודי מארה"ב ומייסד מכון מיראז' לתמיכה ביזמות ישראלית ● וגם: מיליון דולר לחדשנות בטיפול בסרטן ● ומיזוג הישראלי-אמריקאי שישפר שירותי מזון ● אירועים ומינויים

בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% ממקבלי מענק הרשות הן נשים / צילום: Shutterstock
בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% ממקבלי מענק הרשות הן נשים / צילום: Shutterstock

מתוך אג'נדה של קידום שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות שנמצאות בייצוג חסר בתעשיית ההייטק המקומית, יוצאת לדרך תחרות "45+ ונשים", המיועדת ליזמים בגילי 45+ וליזמיות, מטעם מכון מיראז'. המועמדים מוזמנים להציע סטארט-אפים שנמצאים בשלב הרעיון או עד לגיוס של מיליון דולר. הפרס המוצע הוא מענק נקי של 100 אלף דולר ללא תמורה/דרישה לאחוזים.

את התחרות מממן פול מיראז', פילנתרופ יהודי מארה"ב ומייסד מכון מיראז' לתמיכה ביזמות ישראלית. "המכון רואה חשיבות רבה ביזמות וחדשנות, ובחיזוק הקשרים בין ישראל לארה"ב", אומר מיראז'. "לשם כך, משתתפי התחרות המתאימים יזכו במלגת השתתפות לקורס ההכשרה של מכון מיראז' בארה"ב, שיעניק להם כלים משמעותיים להתפתחות ולמיומנות עסקית בכלל ובארה"ב בפרט".

פול מיראז' / צילום: מכון מיראז'

זו השנה התשיעית שבה מתקיימת התחרות, אשר נולדה לפני כשמונה שנים, כאשר אילן הבר, בוגר המשלחת של מכון מיראז' לארה"ב, פנה למנכ"ל המכון והציף את הקושי של עובדים מעל גיל 45 בשוק ההייטק הישראלי, אשר מוצאים עצמם נפלטים ממעגל העבודה, אף על פי שבגיל זה מגיעים לשיא היכולת, והניסיון המקצועי.

הבר הציע לסייע לאותם עובדים אשר ניחנו בחוש יזמי ועסקי ליצור את המיזם הראשון שלהם, ולפתוח את הדלת וההזדמנות לעולם הסטארט-אפים, על ידי השתתפות בתוכנית אקסלרציה והון למיזם המוביל. כאשר לפני כארבע שנים מונו אתי פינקלשטיין ועדי שטיין לניהול התחרות, הן העלו בעיה נוספת שקיימות בשוק - חוסר בייצוג ותמיכה לנשים יזמיות. ואכן, בדיקה מול רשות החדשנות העלתה שרק 8% מכלל מקבלי מענק הרשות היו נשים. כך, הוחלט על פתיחת התחרות גם עבורן.

"היום יש יותר פתיחות , אבל עדיין יש עוד הרבה עבודה לעשות", אומרות פינקלשטיין ושטיין. "ידוע ומוכח כי משקיעים נוטים להשקיע ביזמים אשר דומים להם. ישנה הכרה כי גופי ההשקעה צריכים לעבוד על הגיוון של הצוות על מנת לשנות את ההטיה הקיימת היום בשוק, ולייצר יותר הזדמנויות ליזמים מאוכלוסיות שונות, ואנו אמנם רואים צמיחה משמעותית בתחום הזה, אך יש עוד דרך רבה לעשות.

"זו אחת הסיבות העיקריות העומדות מאחורי ההחלטה לאפשר לנשים בכלל הגילים להתמודד בתחרות. הנשים לא פחות טובות מגברים גם בעולם הזה, על אף שהוא נחשב 'גברי', ואנו זוכות לראות את זה בקרב המתמודדות. הכנסת נושא הנשים לתחרות הגדילה את כמות המשתתפות ל 50% מסך ההגשות".

השתיים מוסיפות כי "גם לעובדים מעל גיל 45 יותר קשה למצוא עבודה. למעשה, על פי מחקר עולמי שנערך על ידי ארגון Generation בחודשים מרץ עד מאי 2021 - 63% מהמובטלים בני 45 ומעלה לא הצליחו למצוא עבודה במשך יותר משנה. זאת לעומת 52% ממחפשי העבודה בגילאי 35-44, ורק 36% מאלה בגילאי 18-34. כאשר הם שולחים קורות חיים או מגיעים לראיונות עבודה, עובדים מבוגרים לא מקבלים הזדמנות שווה". 

ניתן להירשם לתחרות באתר המכון

גלית חתן

מיליון דולר לחדשנות בטיפול בסרטן

חממת המכשור הרפואי MEDX והאגודה האמריקאית לאונקולוגיה התערבותית מציבות אתגר חדש ליזמים: השתיים מחפשות מיזמי טכנולוגיה ורעיונות חדשניים בתחום האונקולוגיה ההתערבותית.

החברה שתגיע למקום הראשון תקבל פרס כספי בסך מיליון דולר, ותוזמן להצטרף לחממת MEDX כחברת פורטפוליו או כחלק מפרויקט ,XLab וליהנות משירותי החממה. שתי האפשרויות יקנו לה גישה למשאבים הנדסיים, פיתוח עסקי ותמיכה רב-תחומית במו"פ, שירותי ייעוץ, שיווק ויחסי ציבור, ושירותי משרד אדמיניסטרטיביים.

בין התחומים שייבחנו לצורך הגשת המועמדות לאתגר: טכניקות אימוביליזציה, טכניקות אבלציה וטיפול ואופטימיזציה פרוצדורלית. הזוכים באתגר ייבחרו על ידי פאנל שופטים בראשות פרופ' סטיבן ב. סולומון.

חממת מדקס (MEDX Xelerator) הוקמה כשותפות של קרן ,MEDX Ventures חברת המכשור הרפואי בוטסון סיינטיפיק והמרכז הרפואי שיבא, והיא פועלת בחסות רשות החדשנות. החממה מתמקדת במכשור רפואי בדגש על טכנולוגיות לכלי דם, מכשור זעיר-פולשני ורובוטיקה רפואית. החממה ביצעה את ההשקעה הראשונה במארס 2018 והשלימה 11 השקעות עד היום.

לדברי שי פוליקר, מנכ"ל החממה, "אונקולוגיה התערבותית היא תחום בצמיחה, שצפוי להביא פריצות דרך משמעותיות בטיפול בסרטן, הן מבחינה קלינית והן מבחינה מסחרית. אנחנו רוצים לתמוך במוחות המבריקים מאחורי הדור הבא של החדשנות הרפואית". המועד האחרון להגשת מועמדות הוא 15 בפברואר.

המיזוג הישראלי-אמריקאי שישפר שירותי מזון 

MarketMan הישראלית, המספקת פלטפורמה לניהול מלאי ואוטומציית אספקה לענף המסעדנות, מתמזגת עם החברה האמריקאית Meal Ticket , המייצרת פתרון ניהול עסקי מוביל עבור יצרנים ומפיצי מזון. המיזוג נתמך על ידי קרן PSG האמריקאית בהשקעה של מעל ל-100 מיליון דולר.

חברת MarketMan נוסדה על ידי נועם וולף, יגאל וולף ואור מינץ ב-2013. בין לקוחותיה נמנות המסעדות המובילות בישראל (ג'ירף, בנדיקט, גולדה, רשת קפה לנדוור, ג'פאניקה ורבות אחרות).

שתי החברות הוקמו מתוך כוונה לספק חבילה של כלים ופתרונות תפעוליים לעסקים ברחבי שרשרת אספקת שירותי המזון כדי להניע יעילות ורווחיות. פלטפורמת ה- all-in-one של Meal Ticket מספקת פתרונות תוכנה ותובנות ראשוניות ללקוח ועוזרת למפיצים להגדיל את מכירותיהם. תוכנת ניהול המלאי מבוססת הענן של MarketMan מאפשרת למסעדות לנהל מלאי והזמנות, לפקח על הוצאות הרכישה ועלויות המזון, לנתח פעולות שמתבצעות בנושאים האלה כדי לחסוך למסעדות זמן ולהניב רווחיות רבה יותר.

המשקיעה המרכזית בחברת MarketMan כבר מתחילת דרכה היא קרן הון הסיכון lool ventures.

יניב גולן, שותף מנהל בקרן lool ventures: "בקרן הובילו את סבב הסיד ב-MarketMan, פלטפורמת ניהול מלאי ואוטומציית העסק לענף המסעדנות. נועם הוביל את החברה דרך המים הסוערים של תקופת הקורונה בהצלחה מרשימה, והחברה יצאה מתקופה זאת חזקה מתמיד. אנחנו נרגשים מהמיזוג עם חברת Meal Ticket האמריקאית ומאמינים שהחברות ימשיכו למצב עצמן יחד כמובילות תחום גלובליות". 

חדשות טובות

דואר ישראל ועיריית אופקים יצאו ביוזמה ליצירת מקומות עבודה חדשים לתושבי העיר: יחלו בסבב גיוס של 40 עובדים מהבית במוקד הטלפוני. מדובר בסבב שני, לאחר הצלחת גיוס של 30 עובדים למערך השירות במוקדים הטלפוניים. "יצרנו מודל תעסוקה שמוחק מרחקים גיאוגרפיים ומעניק שוויון הזדמנויות ובטחון תעסוקתי ללא קשר למקום המגורים", אומר דני גולדשטיין, מנכ"ל הדואר.

עוד כתבות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

כך התמודד ענף קרנות הגידור עם חצי השנה המשוגעת של הבורסות

הבורסה טסה במחצית הראשונה, וקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער. אולם, כשבודקים מה קרה מתחילת 2023, מבינים שקרנות הגידור נותרו הצעצוע המועדף של המולטי-מיליונרים ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?