גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כשמתחלף מנכ"ל, ההשפעה הראשונה היא על חברי ההנהלה"

סיגל קליינשטרן, המשנה למנכ"ל ומנהלת תחום משאבי אנוש במגדל ביטוח, מדברת על השפעת הטלטלות בצמרת ועל בניית מרכז פיתוח קריירה לעובדים • מדור חדש

סיגל קליינשטרן, המשנה למנכ''ל ומנהלת תחום משאבי אנוש במגדל ביטוח / צילום: איל יצהר
סיגל קליינשטרן, המשנה למנכ''ל ומנהלת תחום משאבי אנוש במגדל ביטוח / צילום: איל יצהר

11 שנה בחברת מגדל ● השכלה: תואר ראשון בריפוי בעיסוק ותואר שני במינהל עסקים עם התמחות בהתנהגות ארגוני, מאוניברסיטת תל אביב ● מספר עובדים: כ-3,500

מסלול הקריירה שלי. "התחלתי את הקריירה כמרפאה בעיסוק, עבדתי שלוש שנים עם נוער בגהה. מאז ומעולם חיפשתי את המגע עם האנשים. בהמשך הלכתי ללמוד תואר שני בהתנהגות ארגונית, והעבודה הראשונה אחריו הייתה בעולמות ההדרכה. במגדל התחלתי בהדרכה ופיתוח ארגוני, קודמתי לנהל את מרכז ההדרכה ואז מוניתי לסמנכ"לית משאבי אנוש".

הסכמים קיבוציים. "האתגר הכי גדול הוא הובלת שינויים בשוק תעסוקה משתנה. דרושה לשם כך הבנה ויכולת להניע עובדים מסוגים שונים, כל אחד בשפה המתאימה לו. עברנו מהסכמים אישיים להסכמים קיבוציים, וזה היה שינוי תרבותי מאוד משמעותי. זו שפה אחרת, תרבות אחרת של ניהול תוכניות התייעלות, שמתבצעת גם באמצעות הסבות וניודי עובדים. הסבות מקצועיות לעובדים שהמקצוע שלהם מתייתר מתבצעות באחוזים מאוד גבוהים".

עבודה היברידית. "המודל שלנו הוא יום עבודה מהבית. האתגר הוא לדעת איך אני מנהלת אחרת. איך אני מייצרת מחוברות לארגון כשלא באים בכל יום למשרד. איך אני מנהלת עובדים מרחוק, איך מנהלים לפי תפוקות ולא לפי תשומות. כשיש לך עובדים בפס ייצור ועובדים בשירות לקוחות ועובדים במשאבי אנוש - כל עובד צריך לבדוק אחרת. גם אם נרצה ללכת להיקף גבוה יותר של עבודה מהבית נידרש לבדוק איך לייצר עבודה בתנאים האלה. עולם התעסוקה הולך להרבה יותר גמישות, ומחקרים מוכיחים שזה פוגע במחוברות. התמהיל המומלץ הוא פעמיים בבית, ואנחנו עושים את זה בהדרגה".

דאטה. "יש הרבה כלים חדשים של דאטה ודיגיטציה, אבל עדיין לא מספיק. אנחנו משתמשים בזה לניתוח של אחוזי נטישה וניהול חופשות. גם בעבר מנהלות משאבי אנוש היו שותפות באסטרטגיה, אבל עכשיו הפכנו באמת למובילי השינוי. גם את הטמעת העבודה מהבית הובילו משאבי אנוש. התפקיד המינהלי הוא קטן ביחס לשאר התפקידים".

שימור עובדים. "המיתוג שלנו הוא 'לעבוד במגדל זה להיות באקדמיה לביטוח', וזו לא רק סיסמה. בשנים האחרונות יצרנו מסלולי קריירה יזומים. אם פעם היה חסר לי חתם עסקים, הייתי מגייסת עובדים מבחוץ. היום אני יוצאת בקול קורא לארגון ומכשירה עובדים מתוך הארגון. אני עושה ריסקיילינג לחתמים עסקיים, בונה הכשרות ייעודיות ומחייבת לנייד אותם. אני גם דואגת להתאים את המקצוע לכל עובד. אני מקימה מרכז קריירה ופיתוח אישי לעובדים, שבו כל עובד יוכל לבוא להתייעץ. אנחנו עושים פרסונליזציה של העובדים. חשוב לנו מאוד שכל עובד ירגיש שהוא לא רק בורג במערכת. לא פחות חשוב לתת למנהלים כלים ומיומנויות לניהול רב-דורי. חוויית העובד שמתחילה מתהליך המיון והקליטה גם היא מאוד חשובה".

דילמה ניהולית. "ליצור את האיזון בין שימור העובדים הכי טובים לצד הצרכים הסותרים לעתים של כל שאר בעלי העניין בארגון: מנהלים ודירקטורים. לדוגמה, אם יש תוכנית התייעלות רב-שנתית שמקדמים, אבל במקביל יש אזורי צמיחה שמחייבים גיוס - מה שיכול לסתור את תוכנית ההתייעלות - צריך לאזן בין כל הצרכים הארגוניים. אנחנו משקיעים הרבה משאבים כחברה בניוד פנימי של עובדים ובהסבות תפקיד שיענו על הצורך הזה".

מה מועמדים רוצים. "לכולם מאוד חשובים הגמישות, האיזון בין בית לעבודה, השקיפות, היכולת להתקדם ולהתפתח בעבודה. אפילו הקצב של תהליכי הגיוס צריך להיות מהיר ודינמי. למדנו כמגייסים ו-HR להתנהל באופן אחר. הם מראיינים אותנו ולא אנחנו אותם".

טלטלות בצמרת. "יש לי שני כובעים: חברת הנהלה וסמנכ"לית משאבי אנוש. כשמתחלף מנכ"ל, ההשפעה הראשונה היא על חברי ההנהלה. עם זאת, חשוב לציין שהוותק הממוצע למנהלים בחברה הוא 13 שנה וגם אחוזי התחלופה ממש לא גדלו בתקופה האחרונה. הצורך ללוות מנכ"ל חדש בכניסה לתפקיד, גיבוש הנהלה ויצירת אמון דורש ממני תשומת לב מיוחדת. אין ספק שהכותרות בעיתונים יוצרות לנו רעשי רקע, אבל הארגון חזק, עם הנהלה חזקה ושדרה ניהולית רתומה ויעדים ברורים. לגבי היו"ר, לאורך כל שנותיי בחברה, ובמיוחד בשנים האחרונות, יש תחלופה יחסית גבוהה, אבל העובדים וחברי ההנהלה כפופים ישירות למנכ"ל. זה לא נחמד לקרוא על המאבקים למעלה, אבל זה קומה אחת מעל ההנהלה וכמה קומות מעל העובד. כל עוד יש מנכ"ל שמוביל, העובדים מתמקדים בעשייה. כאשר השם של החברה מופיע בעיתונות בהקשר הזה, זה לא תורם, אבל זה עדיין רעש רקע שלא מפריע לשגרה היומיומית שלנו".

עוד כתבות

בניין WIX. בעיגול: הנשיא ניר זהר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

סערת וויקס: מודל העבודה מהבית עומד למבחן

ההחלטה הדרמטית של וויקס מסמנת מפנה אפשרי בשוק המעסיקים, כשיש מי שצופים שחברות נוספות יאמצו את המודל כדי לשקם את הפרודוקטיביות והתרבות הארגונית ● מנגד, מומחים מזהירים כי מדובר בפגיעה באיכות החיים של העובדים, שתקשה על גיוס טאלנטים ועלולה להוביל לגל עזיבות ● מה קורה בשאר חברות ההייטק בארץ?

נמל אילת / צילום: תמר מצפי

למרות תוכניות הממשלה: נמל אילת נותר שומם

שער הכניסה הימי של ישראל מים סוף, שהיה במשך שנים שער מרכזי לייבוא רכב, נותר שומם בימים אלה ● בוועדת הכספים היום (ב') הוחלט כי בשבוע הבא יכריעו בעניין ● אלו האפשרויות שעומדות על הפרק

תחנת טוטו / צילום: שלומי יוסף

הציבור שילם, הטוטו גזר קופון: שנת שיא למועצה להסדר ההימורים

בטוטו רשמו בשנת 2025 עלייה של כ-5% ברווח והכנסותיו הסתכמו ביותר מ-4 מיליארד שקל ● ההערכה היא שבשנה הבאה השיא יישבר פעם נוספת, הודות למונדיאל שייערך בקיץ

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

הפגנות הרפתנים בשבוע שעבר / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

פיצוי של מיליוני שקלים: האוצר מציע לרפתנים לפדות מכסות חלב

ע"פ הודעת משרד האוצר, רפתנים שיהיו מעוניינים למכור את מכסות החלב שלהם יקבלו מיליוני שקלים כפיצוי ● זאת, כדי לאפשר להם להסתגל לשינויים המבניים בענף בעקבות הרפורמה במשק החלב ● בינתיים, הקולות החריפים מהקואליציה מתגברים

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

חקירתו של ברוורמן הסתיימה אחרי 13 שעות; הורחק מלשכת רה"מ ל-15 יום

ראש הסגל בלשכת רה"מ נחשד בשיבוש הליכי חקירה בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני, ועוכב על ידי שוטרי להב 433 ● דוברו לשעבר של נתניהו, אלי פלדשטיין, חשף כי ברוורמן נפגש איתו בחניון בקריה וטען כי יוכל "לכבות" את החקירה שצה"ל פתח נגדו

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

הניסוי המחתרתי שעשו נשים בלינקדאין - והתוצאות המפתיעות

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?

דפנה קולר, מקימת אינסיטרו / איור: גיל ג'יבלי

החברה של דפנה קולר מקימה אתר פיתוח בישראל: "עסקה סינרגטית. מוסיפה לנו יכולות"

חברת הביוטק אינסיטרו, המשתמשת ב־AI לפיתוח תרופות, רוכשת את קומביינבל הישראלית ● דפנה קולר, ישראלית במקור, נבחרה ב־2024 לאחת מבין המשפיעים בעולם בתחום ה־AI של מגזין הטיים ● ראיון עם קולר יפורסם במהדורת סופ"ש של גלובס

פרופ' יורם פלטי, יזם חברת נובוקיור / צילום: ערן גילווארג

יזם חברת נובוקיור פרופ' יורם פלטי הלך לעולמו

פרופ' יורם פלטי, חוקר בטכניון והממציא של טכנולוגיית הטיפול בסרטן החדשנית של חברת נובוקיור, הלך לעולמו אתמול בלילה, בגיל 89 ● נובוקיור נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר ● "הבורסה לא הייתה החלום שלי. לראות חולה שהבריא זה יותר טוב מכל הנפקה"

ראשי קרן אלומה, מימין אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

קרן אלומה רוכשת חצי מגרינמיקס ב-45 מיליון שקל

לגלובס נודע כי קרן התשתיות אלומה של אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש הופכת הלוואה קיימת של 20 מיליון שקל למניות בחברה ומשקיעה עוד 25 מיליון שקל נוספים ● על פי הערכות בשוק, גרינמיקס היא חברה רווחית

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

"ביזוי הכנסת , מחטף", דרמה בוועדת הבריאות: הדיון פוצץ אחרי שמשרד הבריאות הודה שעקף את הוועדה

נציג משרד הבריאות הודה בדיון כי המשרד ושר הבריאות "כבר חתמו" על שינוי התקנות בנושא הוצאת טיפולים בתחום התפתחות הילד וסיוע לנשים יולדות מפוליסת ביטוחי השב"ן, וזאת בניגוד להחלטה קודמת ● בתגובה, זעמו חברי הכנסת וקראו "מחטף" וגם "חוסר שקיפות, ביזוי הכנסת וניצול ציני"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשיאים חדשים

הנאסד"ק עלה בכ-0.2% ● פתיחת החקירה נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול מעוררת חששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● מניות הבנקים רשמו ירידות, לאחר שהנשיא טראמפ קרא להגביל את הריביות של חברות האשראי ל-10% ● הדולר נחלש ברחבי העולם עקב החששות לעצמאות הפדרל ריזרב ● עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

דרוזים בדרום סוריה מניפים את דגל ישראל / צילום: ap, Fahd Kiwan

לא רק נשק וסייבר: מודל עסקי חדש למעצמה האזורית ישראל

מההכרה בסומלילנד, דרך הצטלבות אינטרסים עם סעודיה ועד הגנה על מיעוטים בסוריה ● ישראל נתפסת יותר ויותר ככוח המייצב היחיד במזרח התיכון ● כך עלייתה כמעצמה אזורית מתורגמת להזדמנויות כלכליות של מיליארדים שגם המשקיעים מזהים ● טור אורח

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

גורם בבית הלבן: טראמפ נוטה להורות על תקיפה באיראן

בכירים ישראלים מעריכים: הפנייה האיראנית לאמריקנים - הונאה כדי למנוע תקיפה ● דוברת הבית הלבן: טראמפ לא חושש להפעיל כוח צבאי באיראן אבל מעדיף דיפלומטיה  ● דובר צה"ל: "צה"ל ערוך בהגנה ונמצא בכוננות לתרחישי הפתעה במידה ויידרש ● שר ההגנה האיראני מאיים: "כל מדינה שתאפשר מתקפה נגדנו או תספק בסיסים לאויב לביצוע מתקפה תהיה מטרה לגיטימית" ● דיווח בלבנון על אופנוע שהותקף מהאוויר באזור צור ● עדכונים שוטפים

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

ביהמ"ש דחה את התובענה הייצוגית נגד אל על: "לא ניצלה את מעמדה כמונופול"

בסיום הליך שנמשך כמעט שמונה שנים, דחה ביהמ"ש בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד אל על, במסגרתה נטען כי החברה גבתה מחירים בלתי הוגנים לכרטיסי טיסה בקו תל אביב-מומבאי

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: שלומי יוסף

מסלול עוקף: העברת הכספים לחינוך החרדי חשפה בעיה מבנית עמוקה באוצר

דיון על העברת מיליארדי שקלים חולל סערה, שהובילה לתגובה חריגה מצד החשב הכללי באוצר ● לדברי יהלי רוטנברג, "מדובר בבחירה מקצועית בין נזק ודאי לאזרחי מדינת ישראל ובין סיכון מנוהל" ● אבל מתברר שזו רק דוגמה אחת: כך עוקפים את הכנסת פעם אחר פעם

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם