גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

הנוסחה המנצחת להשקעה של פרייבט אקוויטי בחברה משפחתית / צילום: Shutterstock

מחקר מצא: זו הנוסחה המנצחת להשקעה של פרייבט אקוויטי בחברה משפחתית

על פניו קרנות פרייבט אקוויטי וחברות משפחתיות הן עולמות מנוגדים, חתירה לתושאות אל מול מסורת ● אך מחקר חדש מאוניברסיטת תל אביב מראה כי דווקא המאפיינים החריגים עשויים לשמש נכסים ניהוליים של אמון, לכידות ויציבות ולהפוך למקור ליצירת ערך כשמשלבים אותם עם משמעת פיננסית

מושיקו גמליאלי. ''אנחנו אוהבים לייצר מוסדות'' / צילום: אסף קרלה

המסעדה האיטלקית המיתולוגית של תל אביב חוזרת קלילה ושמחה יותר

פרונטו התל אביבית כבר ידעה כמה גלגולים. עכשיו הבעלים החדשים מכניסים אליה פאן וקלילות: "בעשור האחרון פרונטו הייתה מקום שבאים אליו פעם בשנה. עכשיו היא מקום לבוא אליו פעמיים־שלוש בשבוע"

יוני בלוך / צילום: בן יוסטר

הפיטורים הגיעו גם לסטארט־אפ של הזמר יוני בלוך

חברת Eko, שפיתחה טכנולוגיית וידאו אינטראקטיבי, מפטרת עשרות עובדים, רובם מחוץ לישראל ● לפי גורמים, החברה נמצאת במצב פיננסי יציב, והמהלך נועד בין היתר להתאים את מבנה כוח האדם לעידן שבו חברות טכנולוגיה פועלות במבנה רזה יותר בזכות כלי בינה מלאכותית

יקי נוימן / צילום: תמר מצפי

לאחר קרוב לשני עשורים: יקי נוימן עוזב את דוראל

נוימן יסיים את תפקידו כסגן יו"ר דירקטוריון דוראל, לאחר שבמהלך תקופתו בחברה כיהן 12 שנים כמנכ"ל ● דוראל נסחרת בבורסה בשווי של כ-14.6 מיליארד שקל, אחרי עלייה של 84.3% במחיר המניה מתחילת השנה

עו״ד כרמית יוליס, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה(משפט אזרחי) / צילום: איל יצהר

התיקון בחוק שיגן על צרכנים שנפלו קורבן להונאה בכרטיס אשראי

משרד המשפטים מקדם תיקון לחוק שירותי תשלום שיחייב השבת כספים גם במקרים שבהם לקוחות מסרו קודים סודיים בעקבות הונאה ● במקביל, חברות האשראי יחויבו לשתף מידע אחת עם השנייה על שיטות העוקץ לצורך מניעת מקרים דומים

נתניהו, טראמפ, חמינאי הבן / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ, רויטרס-Hamed Jafarnejad, AP

המודיעין האמריקני: ישראל צפויה לחתור תחת הסכם שלום בין ארצות הברית לאיראן

מג"ד 52 בשריון ו-3 לוחמים נוספים נפלו בקרב בדרום לבנון ● בתקרית נוספת במהלך הלילה: קצין במילואים נפצע קשה ● בלבנון מדווחים על לפחות 16 הרוגים בתקיפות צה"ל הלילה ● גורם ישראלי מאשר: נכנסנו להפסקת אש, אנחנו נשארים ברצועת הביטחון ואם יתקפו אותנו - נגיב ● עדכונים שוטפים

חן גולן / צילום: רמי זרנגר

משווי של 400 מיליון שקל ל-26 מיליארד: "אף אחד לא חלם על המספרים האלה"

נקסט ויז'ן הפכה לסנסציה של הבורסה, עם זינוק של 5,600% במניה מאז ההנפקה ואקזיט מדהים למייסדיה, שמכרו מניות בכמעט 2 מיליארד שקל ● בראיון לפודקאסט "כוחות השוק", מספר היו"ר חן גולן על הטלפונים בימי הירידות, התוכניות לרכישת חברות והפתרון לרחפנים של חיזבאללה ● וגם: הדירוג היוקרתי שבו מככבת החברה

פקקים בכביש 4 / צילום ארכיון: שלומי יוסף / צילום: שלומי יוסף

המדינה רצתה לשלם 70 אלף שקל לדונם. בעלי הקרקעות דרשו פי שישה וזה השתלם להם

ועדת הערר אישרה פיצויים חריגים לבעלי קרקעות שהופקעו לצורך הרחבת כביש 4 ● המדינה טענה כי מדובר בקרקע חקלאית בשווי עשרות אלפי שקלים לדונם, והשמאית המכריעה קבעה שווי של כ־200 אלף שקל לדונם בחלק מהמקרים

פיתה טיקו / צילום: לימור ארליכמן

הפודטראק בקיבוץ שמגיש פיתות שף חלומיות עם תכולה מפתיעה בכל יום

קטיף דובדבנים מול החרמון, שף שיוצר פיתות מופלאות בחורשה, יקב שמארח הופעות ומעיין שרק המקומיים מכירים ● יום ברמת הגולן

עמר בר אילן, אלון דרור, חמוטל מרידור וג'ייסון מני / צילום: יוסי אלטרמן

החברה שפרצה למגרש הביתי של הענקיות הביטחוניות

קלע, שלה מערכת שליטה ובקרה המחברת שחקנים שונים תחת פלטפורמה אחת, סירבה להצעת רכישה מאנדוריל האמריקאית ● המשקיעים כבר הצטרפו ● מקום 4 ברשימת הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס

10 הסטארט-אפים המבטיחים 2026

מה למדנו מרשימת 10 הסטארט-אפים המבטיחים של שנת 2026?

זו השנה ה־20 שגלובס בוחר את הסטארט־אפים המבטיחים של ישראל: חברות ההייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח לאקזיט ● ומה אפשר ללמוד מהמסלול שעשו חברות מבטיחות שנבחרו בשנים קודמות

המשקולת הכבדה באמת: עלויות המימון / צילום: Shutterstock

למה ירידה של 25% במחירי הקרקע מנבאת דווקא עלייה במחירי הדירות

הצניחה במדד הקרקעות נתפסת כאות לקריסה בשוק, אך שקלול עלויות המימון והביצוע מגלה מציאות הפוכה ● אחרי שהזינוק בתשומות, הריבית הגבוהה והתארכות הפרויקטים חנקו את הרווחיות - מחירי הקרקע צריכים להיחתך בעוד עשרות אחוזים כדי להשפיע על עלות הדירות

כולם מדברים על המהפך באופוזיציה ולא שמים לב לנתון הבעייתי באמת

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? ● והפעם: איזנקוט עוקף את בנט - ומתקרב לנתניהו אבל רוב הסקרים מלמדים שלאף אחד מהצדדים אין ממשלה

דב, בן 79. עובד שמונה שעות ביום / צילום: שלומי יוסף

8 שעות ביום גם בגיל 80: "רוצה לעבוד עד שאני סוגר את העיניים"

הם עברו את גיל הפרישה לפני יותר מעשור, אבל ממשיכים לצאת לעבודה בכל יום - ולא מתכננים לעצור בקרוב ● הפנסיה שלא מספיקה להם, קצבת הזקנה הנמוכה וההוצאות שגדלו משאירות את בני ה־80 במעגל התעסוקה ● ויש גם מי שפשוט רוצה להרגיש חי: "אעבור עד היום שבו אסגור את העיניים"

עץ מנגו / צילום: Shutterstock

הכירו את MANGOS: הטרנד החדש שסוחף את וול סטריט

מטא, אנבידיה, אנטרופיק, OpenAI ו־SpaceX עומדות במרכז טרנד השקעות חדש ● אך חלק מהמומחים מזהירים כי מדובר בעיקר במיתוג שיווקי, מה גם שהקרנות המוצעות מתכננות להשתמש בנגזרים פיננסיים, סיכון בפני עצמו

ד''ר עמית בן-קיש, ד''ר טל דוד, ופרופ' רועי עוזרי / צילום: יונתן בלום

החברה הישראלית היחידה שבונה מחשב קוונטי מקצה לקצה

קוואנטום ארט נוסדה על ידי שלושה מדענים עם מטרה אחת - לייצר את המחשב הקוונטי הבא ● המחשב צפוי להיות מושק בשנה הבאה, ובחברה צופים ממנו הכנסות של כמאה מיליון דולר בשלוש השנים הקרובות ● המקום השני ברשימת הסטראט-אפים המבטיחים של גלובס

הכניסה למושב בני ציון / צילום: איל יצהר

דורון עופר מוכר את הנחלה בבני ציון בכ־40 מיליון שקל

כמעט 30 שנה אחרי שהצטרף לגל בעלי ההון שעברו לבני ציון בשרון, דורון עופר מכר את אחוזתו במושב • תנובה חגגה 100 שנה להקמתה, יד2 משיקה סדרת מיקרו־דרמה, וגם: לוריאל, קלאב מד, קארפור וסיירוס הרז זכו לאות הוקרה מלשכת המסחר ישראל־צרפת • אירועים ומינויים

מסיבה באיביזה. פעם כולם היו שווים / צילום: Reuters, Nacho Doce

יש נשמה, היא רק עולה הרבה יותר: מתחמי ה-VIP הפכו את איביזה למקום שבו רק הכסף מדבר

מאי החלומות של הבליינים הפך איביזה למלכודת כסף ● המועדונים, שעשו 160 מיליון אירו בשנה שעברה רק מכרטיסים, עוברים תהליך התמסחרות שבענף יוצאים נגדו ● למבלים מהשורה הראשונה כמו אילון מאסק לא נראה שזה מפריע

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה מעורבת בתל אביב; מדדי הבנקים והביטוח נפלו, ת"א 35 איבד כמעט 5% בשבוע

המסחר התנהל בצל ביטול השיחות בין ארה"ב ואיראן בשווייץ, תקיפות צה"ל בדרום לבנון והתקרית הקשה במהלכה נהרגו ארבעה חיילים ● וול סטריט התאוששה אתמול מגל הירידות שבא בעקבות החלטת הריבית הניצית בארה"ב, הנאסד"ק זינק בכ-2%; היום לא יתקיים מסחר בניו יורק ● וגם: ענק ההשקעות שממליץ למשקיעים - הפחיתו משמעותית חשיפה למניות הטכנולוגיה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בית ההשקעות הקטן שכבש את צמרת התשואות – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הקרן שהניבה 266% בשלוש שנים, ואיזה סיכון אורב למוצר ההשקעה שהפך ללהיט ● 
המשקיע שמזהה סיכוי לקריסה של 35% במדד הפופולרי ● בלי סוכנים: בית ההשקעות הקטן שכובש את צמרת טבלת התשואות ● מנהל ההשקעות שבטוח: הסקטור הזה ייתן תשואה עודפת בשנים הבאות ● ה-SpaceX הבאה? שתי מניות חלל עם אפסייד של עד 61%