גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

התודות לטראמפ: הודו ואירופה חתמו על "אם כל העסקאות" לסחר חופשי

העובדה שהודו ניצבת כעת בפני מכסי מגן של 50% מצד ארה"ב, והאיחוד האירופי מתמודד עם מכסי מגן של 15%, סייעה לדחוף את שני הצדדים להסכמות ● בין היתר, המכס ההודי על יבוא מכוניות מסוימות יירד מ-110% ל-40%, ויתאפשר יצוא יין אירופי להודו, בעוד ההודים יוכלו לייצא לאיחוד טקסטיל, תכשיטים ומוצרים נוספים ללא מכס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

השוק החדש שנפתח לתעשיות הביטחוניות הישראליות

כחלק מהידוק היחסים בין ישראל לקזחסטן, שהחל עם הצטרפות המדינה להסכמי אברהם, עובדים במשרד הביטחון על מתן אפשרות להוצאת רישיונות יצוא אליה ● הטכנולוגיות שצפויים לאפשר לייצא כוללות לא רק יכולות הגנתיות אלא גם התקפיות כדוגמת מל"טים

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

7 טריליון דולר במוקד: שוק החוב היפני בטלטלה, ומציף חשש מגלי הדף בעולם

שוק החוב היפני חווה קפיצה יומית חריגה במיוחד בתשואות, ועל פי ההערכות הטלטלה במדינה רחוקה מסיום ● בשווקים חוששים שהתשואות הגבוהות הן "הנורמלי החדש", וכי התוצאה תהיה תנודות חזקות גם בכלכלות הגדולות האחרות - מניו יורק ועד לונדון וברלין ● אלו הסיבות

סניף אמריקן דולצ'ה ברעננה / צילום: גדי יוסף

תחום המסעדות לוהט: רשת ההמבורגרים הגדולה רוכשת פיצרייה ברעננה

לגלובס נודע כי קבוצת ההמבורגריות BBB רכשה את מותג הפיצה אמריקן דולצ'ה - הכולל סניף אחד של פיצרייה ברעננה ומסעדה איטלקית נוספת בעיר - תמורת כמיליון שקל ● בכוונת BBB לפתוח בשנים הקרובות כ-25 סניפים של הפיצרייה בפריסה ארצית, שיופעלו במודל זכיינות

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

התחרות תגדל, ומה עם המחירים? סימני השאלה סביב הכניסה האפשרית של אובר

מליאת הכנסת נתנה אור ירוק ראשוני לחוק התחבורה השיתופית, אך הדרך להפעלת השירות בישראל עוד ארוכה ● סימני השאלה לגבי המודל רבים, כשהמבחן יהיה בהורדת מחירי הנסיעה ● עוד על הסוגיה - בכנס "תשתיות לעתיד" של גלובס שייערך ביום ד'

המיירט הישראלי ששינה את תפיסת המלחמה במזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בבייג'ינג נבהלו מהביקור של הגנרל האמריקאי בישראל ושלחו לבת הברית תחמושת,מערכת הלייזר "אור איתן" משנה את כללי המשחק, ויום השואה הבינלאומי מתקיים בסימן אנטישמיות הגואה באירופה • כותרות העיתונים בעולם

ChatGPT / צילום: Unsplash, mojahid mottakin

המחיר נחשף: הפרסומות ב־ChatGPT יהיו יקרות משמעותית משל מטא וגוגל

OpenAI תגבה כ־60 דולר לאלף חשיפות, לעומת פחות מ־20 דולר במטא ובגוגל ● יחד עם זאת, בשלב הראשון היא תספק למפרסמים רק נתונים בסיסיים על מספר חשיפות וקליקים

ביטלי הטיסות פוגעים בענף התיירות / אילוסטרציה: Associated Press, Oren Ziv

עם העיניים לאיראן: חברות התעופה מבטלות טיסות, וענף התיירות נפגע

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בכל הענפים בהשוואה לשבוע הקודם, אך בעיקר בתחום הטיסות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה בתל אביב; פוםוום מתרסקת בכ-50%, הדולר נסחר סביב 3.10 שקלים

פוםוום הודיעה על אובדן לקוח מהותי ● שוב אנרגיה גייסה 240 מיליון שקל במכרז מוסדי ● מדד ת"א 35 ננעל אתמול לראשונה במעל 4,000 נקודות, פי 2.5 מאז השפל באוקטובר 2023 ● עליות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● השקל מוסיף להתחזק הבוקר ונסחר בכ-3.11 שקלים לדולר

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

נוחי דנקנר מעיד: איתי שטרום היה עמוד התווך של הרצת המניות באי.די.בי

בעל השליטה לשעבר באי.די.בי מעיד היום, במסגרת התביעה הייצוגית סביב הרצת המניות, על חלקו ב"הנפקת החברים" מ-2012 ● דנקנר ושטרום הורשעו בכך שלפני ההנפקה הריצו מניות, ובעקבות זאת ריצו עונשי מאסר ונתבעו ב-50 מיליון שקל ● שטרום הגיע מול התובע לפשרה נפרדת בגובה 7.5 מיליון שקל, ודנקנר טוען כי שטרום היה זה שיזם והוביל את התרמית

לוגו נתג''ז

דירקטוריון נתג"ז מינה מנכ"ל ללא ניסיון בתפקיד או בתחום תשתיות ואנרגיה

דירקטוריון נתג"ז דיווח לבורסה על בחירתו במנכ"ל חדש: קובי נודלמן, עד לאחרונה סמנכ"ל כוח-האדם של דואר ישראל ● לנודלמן אין ניסיון כמנכ"ל חברה ולא ניסיון בשום חברה בתחום התשתיות והאנרגיה; אם ייפסל, ימונה מ"מ המנכ"ל, סמנכ"ל ההנדסה שלמה קרסנר

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

שמחון לבלומברג: משלחת יוצאת לוושינגטון לסגור הסכם סחר. על אזהרות סוכנויות הדירוג: "תירוצים"

לדברי יועצו הכלכלי הוותיק של ראש הממשלה, ישראל וארה"ב סיכמו מסגרת להסכם סחר הדדי, ומשלחת ישראלית תיסע לוושינגטון השבוע לסגירת הפרטים ● שמחון דחה את האזהרות של סוכנויות הדירוג לפיהן צעדים להחלשת מערכת המשפט עלולים להשפיע על הדירוג

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלביט, לוקהיד מרטין, AP

עסקאות ב־2.2 מיליארד שקל: החברות הביטחוניות שוברות שיאים, והשנה רק התחילה

מתחילת השנה דיווחו חברות תעשייה ביטחונית בבורסה, ובראשן אלביט מערכות ונקסט ויז'ן, על 14 עסקאות שונות ● במקביל, מדד ת"א־ביטחוניות, שהושק רק בנובמבר, זינק ב־28% בפחות מחודש ● מה עומד מאחורי הביקוש הגובר למוצרים שמספקות התעשיות הביטחוניות מישראל?

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

רכבי BYD לקראת יצוא מסין / צילום: Reuters, CFOTO

הרכבים הנחשקים שנעלמו מאולמות התצוגה

שנת 2026 נפתחת במחסור בהיצע של דגמי כלי רכב חשמליים חדשים ● בין הסיבות: עליית מס הקנייה, הצטברות רכבי "אפס ק"מ" ומלחמת מחירים ● לפי חלק מהיבואנים, מדובר בהקפאת יבוא זמנית ● הצפי הוא שהדבר יוביל לירידה בנתח השוק של כלי הרכב החשמליים

מניחים אבן פינה למפעל ייצור של מיקרון בניו יורק / צילום: Reuters, USA TODAY Network

בזכות חוות השרתים: מניות שבבי הזיכרון הן הטרנד החדש בוול סטריט

הגישה לשבבי זיכרון היא צוואר הבקבוק הגדול ביותר של חוות השרתים, ומניות השחקניות המרכזיות בתחום, כמו סנדיסק, מיקרון וסיגייט, רשמו בשנה החולפת תשואות תלת־ספרתיות ואף יותר ● אנליסטים מעריכים כי הביקושים ימשיכו להיות חזקים בזמן הקרוב, וכי יש למניות עוד לאן לעלות

רן גואילי ז''ל

אחרי 843 ימים: רן גואילי אותר - אין יותר חטופים בעזה

לאחר 843 ימים הושב החטוף האחרון רן גואילי ז"ל - בכך הושבו כלל החטופים משטח רצועת עזה ● בכיר אמריקאי: מעבר רפיח צפוי להיפתח לקראת סוף השבוע ● צה"ל תקף תשתיות צבאיות של חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● עדכונים שוטפים

ישראל מזין, מייסד ומנכ''ל ממסיקו / צילום: דורון לצטר

היזם הסדרתי חוזר: סטארט-אפ הסייבר ממסיקו גייס 37 מיליון דולר

ממסיקו, המפתחת פתרונות להגנה מפני אתרים מזויפים והונאות השתלטות על חשבונות, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס A ● המייסד והמנכ"ל ישראל מזין: "ארגונים השקיעו מיליארדים בהגנה על המערכות הפנימיות שלהם. אנחנו מגנים על החוליה החלשה הזו באמצעות מניעה מוקדמת, ולא תגובה מאוחרת למתקפה"