גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

הזוג צוקרברג / צילום: Reuters, Anadolu

מה עושים האנשים הכי עשירים עם הכסף כדי להשיג השפעה

המחזיקים בכסף הגדול כבר לא מסתפקים בהקלה על מצוקות וכשלים - הם שואפים לעצב מחדש את המציאות ● מההשתלטות של ביל גייטס על תשתיות ה־AI ועד רכישת עתודות קרקע על ידי מייסד Epic Games, הפילנתרופיה הופכת למנגנון כוח פרטי שפועל מעל לראשן של המדינות

שירן מאור אלקיים וודיע עואד / צילום: יוסי זמיר

הבכירים שכופפו את חברות הביטוח: "לא ויתרנו"

מחירי ביטוחי הרכב זינקו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, עד שרשות שוק ההון אילצה את חברות הביטוח להוריד מחירים ● האקטוארית הראשית שירן מאור אלקיים וסגן הממונה ברשות ודיע עואד חושפים את מאחורי הקלעים: הלילות הלבנים, הניסיון של חברות הביטוח לחבל במהלך, ההתנגשות החזיתית עם ביטוח ישיר ומה דרשה הרשות מהחברות ● וגם: האם מחירי ביטוחי הרכב ימשיכו לרדת?

מימין לשמאל: אלעד שמרלינג, יוסי מלמד, אסף מוגרבי, יגאל מוגרבי, אדי ארדיטי וקובי ארדיטי / צילום: ברק ברינקר

חגיגת שכר שגילחה כשליש מהרווח הנקי: חברת הנדל"ן החדשה שבדרך לבורסה

חברת רם מוגרבי ארדיטי, שעוסקת בפרויקטים של התחדשות עירונית ועסקאות קומבינציה, הגישה תשקיף לבורסה לצורך גיוס 87.5 מיליון שקל באג"ח ● שלושה בכירים, שמחזיקים גם במניות החברה, נהנו בשנה שעברה משכר כולל של יותר מ-10 מיליון שקל

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

בכיר לשעבר באוצר מציג: 5 צעדים להורדת יוקר המחיה בישראל

ארבעה חודשים לאחר שפרש, מנתח החשכ"ל לשעבר בראיון לגלובס את הפער בין נתוני הצמיחה המרשימים לסל הקניות, המשכנתא והפקקים ● אלו לדבריו המהלכים שיאפשרו למאקרו לחלחל לחיי היום-יום ● בין המאקרו למיקרו, פרויקט מיוחד

שוק האיכרים בפשפשים / צילום:  דימה חבר

משבועות ועד הקיץ: שוקי האיכרים הכי טעימים בארץ

שוקי האיכרים שרק צצים ביותר ויותר מקומות הצליחו להפוך את הקנייה הישירה, המקומית והעונתית מתופעה שולית לתרבות חדשה ממש ● החוויה הייחודית מאפשרת לחדש את הקשר עם האדמה ועם עונות השנה ● לכבוד החג: שווקים מצפון ועד דרום שמציעים את כל הדברים הכי טובים שהארץ נותנת

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

גיל גבע מתדהר יוצא לאור, ולא בטוח שהוא יאהב את זה

גיל גבע החל את דרכו כקצין בסיירת מטכ"ל, השתחרר ועסק בגינון ● מאז בנה יחד עם שותפיו את חברת הנדל"ן תדהר שעומדת כעת בפני הנפקה והפך אותה לחברה בשווי מיליארדים ● האם המעבר לחברה ציבורית באמת מתאים לאופי של תדהר ולאופי שלו עצמו?

נטושים בהורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

המלחים נטושים באזור מלחמה וסובלים ממחסור באספקה

כ-20 אלף ימאים תקועים במצר הורמוז ● רבים מהם נאלצים לחמוק מרחפנים או לקצוב מזון בעת שהם ממתינים לתוכנית מילוט

צילומים: Shutterstock, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

אנליסט ביוטק בכיר: "תעשיית תרופות ההרזיה היא בלוף"

בכנס משקיעי הביומד שנערך החודש בשיתוף הבורסה בת"א התפתח עימות סביב עתיד שוק תרופות ההרזיה, ובמרכזו חברת אלי לילי ● קופ"ח מכבי תשלב מציאות מדומה בטיפולי הפוריות ● ובמקביל, הסטארט-אפ הישראלי יונהלינק נמכר לענקית בינלאומית, טרסייה פארמה מתקדמת להנפקה בניו יורק, ואינמוד ממנה את ד"ר שלמה נס ליו"ר ● השבוע בביומד

עסקאות השבוע / צילום: נתי שיינפלד

משופצת ועם חניה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ביקנעם?

נמכרה דירת 4 חדרים בשטח של 93 מ"ר עם מרפסת ביקנעם עלית נמכרה תמורת 1.72 מיליון שקל ● "ההתפתחות של פארק ההייטק מביאה צמיחה והתפתחות לעיר. הביקוש לדירות בעיר גדול בעיקר בגלל אוכלוסייה חדשה שמגיעה לכאן" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026? / צילום: Shutterstock

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026?

מהו הסימן של היסוד זהב בטבלה המחזורית, מי כתב והלחין את השיר "שיבולת בשדה", ואיך נקרא המטבע בבולגריה לפני האירו? ● הטריוויה השבועית

מכרה פחם בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

אסון במכרה פחם בצפון סין: 90 בני אדם נהרגו בעקבות פיצוץ גז

אסון במכרה פחם בסין: לפחות 90 בני אדם נהרגו בעקבות פיצוץ גז במכרה במחוז שאנשי שבצפון סין ● הפיצוץ אירע בזמן שבמקום עבדו 247 כורים ● נשיא סין הורה לרשויות "לא לחסוך במאמצים" בחילוץ הלכודים

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "מתקרבים להסכם סופי עם איראן. זה משתפר מיום ליום"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר כי הוא מאמין שההסכם הסופי ימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני ● מקורות המעורים במו"מ, אמרו כי ההצעה האחרונה כוללת תהליך לפתיחת מיצרי הורמוז מחדש, הפשרת חלק מהנכסים האיראניים המוחזקים בבנקים זרים והמשך המשא ומתן

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

האסטרטג שמזהיר ממפולת כבר ביוני – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

החברות הגדולות חוזרות לזירה: הנפקות של מיליארדי שקלים בגל חדש ● שיא החשיפה למניות מול מזומן: האנליסטים מזהירים מהתפוצצות בועה ● רווחי שיא בבנקים, אבל המנהלים חוששים מהאיומים הנסתרים ● הבום בבינה המלאכותית בעיצומו: אילו סקטורים חייבים בתיק ואילו להתרחק מהם ● פריים אנרג'י זינקה ב-240% אחרי שהשוק פספס את תחום האגירה

מימין: יאיר ניצני, שירה זלוף וגדי גידור. ''מקטין את הסיכוי להתפרנס'' / צילומים: עידו איז׳קף, אלון לוין

המחירון נחשף: כמה עולה הופעה של עומר אדם ומה לא תראו בקיסריה

הרוק הישראלי רחוק מימי הזוהר שלו, בין היתר בגלל הקישור עם מחאה שמקטין את קהל היעד, הטכנולוגיה שמאפשרת ליצור אלבומים שלמים מהבית והמחשבה על שורת הרווח ● למה קשה למצוא רוקיסטים בהיכלי ההופעות ומי האומנים שכן מצליחים לדבר לקהלים רחבים?

השעון החכם החדש של שיאומי / צילום: יח''צ

מודל משודרג: השעון החכם החדש של שיאומי

ענקית הטכנולוגיה הסינית משיקה את Xiaomi Watch 5, שמרגיש כמו שעון פרימיום ומציע חיי סוללה מרשימים, מסך צבעוני וחד ועיצוב יוקרתי ● אלא שכל זה מוביל גם לעלייה משמעותית במחיר

כותרות העיתונים בעולם

הסכם? בתקשורת האיראנית כבר מדברים על המלחמה הבאה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: החורים והאתגרים בהסכם עם איראן וארה"ב, רשימת החיסול של ישראל נחשפה, והדילמה של יהודי ארה"ב • כותרות העיתונים בעולם 

גלולת הרזיה / צילום: נובו נורדיסק

תרופת ההרזיה החדשה שמבטיחה: ירידה של 30 ק"ג במשקל

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי בתרופת ההרזיה החדשה שלה וטוענת: התרופה הובילה לירידה של 30 ק"ג במטופלים תוך 80 שבועות ● התוצאות של התרופה החדשה לא התקבלו עד כה, אלא רק בניתוחים בריאטריים

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

טווח של עד 32 ק"מ: הטילים המבוקשים של ישראל שוגרו בניסוי חדשני

איחוד האמירויות מרחיבה את היכולות הטכנולוגיות שלה ורוכשת שליטה ביצרנית מנועים איטלקית ● טילים של רפאל שוגרו מרכב"ם גרמני כחלק ממיזם משותף ● תוכנית הדגל של טראמפ מוערכת בעלות של למעלה מטריליון דולר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבניין ברחוב עזה 30, בשכונת רחביה בירושלים

קנו דירה ב-9.3 מיליון שקל וישקיעו עוד מיליון לפחות בשיפוץ שלה

הדירה נמכרה ברמת מעטפת, והקונים יצטרכו להשקיע יותר ממיליון שקל להשלמת הבנייה ● בית ראש הממשלה, שמצוי 250 מטר מהבית, מהווה יעד להפגנות, מה שהופך את חיי התושבים שגרים בסמיכות אליו ללא פשוטים

בן קליגר / צילום: אייל טואג

קיבל פרס מפקד 8200, עבד במשרד ראש הממשלה ומגן על ארגוני ענק מפני סוכני AI

"במיקרוסופט למדתי מהמנהלים שלי, ביניהם אסף רפפורט, איך מפקסים ארגון, מסמנים מטרה ומגיעים אליה. זה היה בית ספר מטורף, ראיתי איך ארגון ענק זז בעולם משתנה" ● שיחה קצרה עם בן קליגר, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר Zenity