גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מתווה הפיצויים לעסקים מוכן, אבל האוצר לא ממהר להכריז עליו

מתווה הפיצויים לעסקים ולעובדים היה מוכן עוד לפני המלחמה, אך במשרד האוצר מתכוונים להמתין כשבוע, לפני שיוצאים בבשורה למשק ● במגזר העסקי קצת פחות סבלניים, ויו"ר נשיאות המגזר מוכן להמתין לכל היותר יומיים-שלושה

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"