גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

הקבלן העשיר בישראל לא מוותר על חברות במדד המוביל. מה יוצא לו מזה

הריטואל הקבוע חזר על עצמו בפעם השלישית: הקבלן יגאל דמרי גייס מאות מיליוני שקלים ממוסדיים ברגע האחרון, במטרה להבטיח את הישארותו במדד ת"א 35 ● מה הרציונל בפרקטיקה שבה הוא נוקט פעם אחר פעם, ומה בכל זאת עלול לגרום לכך שימצא עצמו מחוץ למדד?

דריו אמודיי מנכ''ל אנתרופיק / צילום: ap, Don Feria

תחום אחרי תחום, ההשקות של אנתרופיק מטלטלות את שוק הטכנולוגיה

רצף ההשקות האגרסיבי של אנתרופיק מוגדר ע"י אנליסטים כ"מרחץ דמים" ● החברות שעל הכוונת שלה מחקו בתוך שלושה חודשים בלבד שווי שוק מוערך של יותר מ־300 מיליארד דולר ● כעת תוהים בוול סטריט: איזה סקטור הוא הבא בתור לחטוף מענקית הבינה המלאכותית?

וילה ברמת אפעל נמכרה ב־8.4 מיליון שקל / צילום: גלובס

"נכס נדיר לאזור": בכמה נמכרה וילה בשכונת היוקרה ברמת גן?

למרות המחסור במגרשים במרכז הארץ, קצב עליית המחירים ברמת אפעל שברמת גן נמוך מהמגמה בשוק ● קוטג' בן 5 חדרים, על מגרש בן 423 מ"ר, נמכר בשכונה תמורת 8.4 מיליון שקל

הרברט סמואל 10 / צילום: שניר לוי

עסקת ענק בתל אביב: דירה של 400 מ"ר נמכרה ב-70 מיליון שקל

בפרויקט הרברט סמואל 10, על קו החוף בתל אביב, נמכרה לאחרונה דירה במחיר עתק; הוועדה המחוזית אישרה תוספת קומות לפרויקט ורטיקל ברמת גן; והותמ"ל אישרה תוכנית רחבת-היקף להתחדשות עירונית בשכונת דניה ברחובות • חדשות השבוע בנדל"ן 

נוף ששווה עשרות מיליונים. העיר העתיקה בירושלים / צילום: Shutterstock

ביותר מ-90 מיליון שקל: עסקת הנדל"ן החריגה מול חומות ירושלים

רוכש אמריקאי-ישראלי רכש שתי דירות בפרויקט כפר דוד של דמרי בעיר העתיקה: אחת ב-66.3 מיליון שקל, והשנייה ב-25 מיליון והוא מתכוון לאחד את שתיהן לאחת ● מחירי הדירות בפרויקט נעים בקשת רחבה מאוד של מחירים, כשהזולה ביותר הגיעה ל־54 אלף שקל למ"ר, והיקרות ל־120 אלף שקל למ"ר

אבי באום, יו''ר קבוצת חילן / צילום: חילן

ב-192 מיליון שקל: חילן רוכשת את חברת התוכנה הזו

באמצעות החברה הבת נס (NESS), חילן רוכשת את חברת התוכנה Log-On ● סכום של 164.5 מיליון שקל ישולם לרוכשים המחזיקים במניות לוג-אין, ו-27.5 מיליון נוספים יועברו לצורך תשלום דיבידנד למוכרים ● ברקע, רק לפני יומיים הודיעה חילן על רכישה עצמית של מניותיה תמורת עד 150 מיליון שקל

הזמן לקנות דולרים? / צילום: Shutterstock

שפל נקודתי או קידומת חדשה: האם זה הזמן לקנות דולרים?

יותר מ־30 שנה לא נראה שער דולר נמוך כל כך. האם אנחנו בפתחו של עידן חדש עם קידומת 2 שקלים לדולר, או שהשפל נקודתי? ● המומחים חלוקים, אבל מסכימים על מספר עקרונות: מניות עדיפות על נכסים סולידיים, אל תהמרו רק על מטבע אחד, ומה התזמון היחיד שבו כדאי להמיר מזומנים?

נמל תעופה בבואנוס איירס, ארגנטינה / צילום: ap, Rodrigo Abd

16 שעות טיסה וסבסוד של עשרות מיליונים: כך ייראה הקו הישיר לארגנטינה

במהלך ביקורו בישראל הכריז נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי על פתיחת קו טיסות ישיר בין ת"א לבואנוס איירס ● אל על תפעיל את הקו בתדירות של שתי טיסות שבועיות החל מהחורף הקרוב ● העלויות הגבוהות והיעדר רווחיות הובילו לסבסוד של כ־44 מיליון שקל, ומחירי הכרטיסים צפויים להיות גבוהים

מכפיל חניה

המפקח הכריע: גם בלי להשתמש - הדיירים ישתתפו בעלויות מתקני החניה

בעלי דירות עם חניות רגילות טענו כי אין הצדקה לחייבם בהוצאות הנוגעות למכפילי חניה שאינם בשימושם ● המפקח על המקרקעין דחה את הטענות, בהתבסס על התקנון המוסדר בין הצדדים

בית משפט / אילוסטרציה: איל יצהר

בית המשפט אישר צוואה של חוסה שהורישה את רכושה לאפוטרופוסית שלה

המנוחה אמרה בעבר בבית המשפט כי האפוטרופוסית דואגת לה וציינה כי היא רוצה להוריש לה את רכושה ● לאחר שהמנוחה נפטרה, יורשיה הגישו בקשה לקיום הצוואה, בעוד בת הדודה של המנוחה הגישה התנגדות לכך

פרופ' מירי ימיני / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

המדענית שמנהלת 130 מיליון שקל בשנה עבור הממשלה: "גדלתי בעוני קיצוני"

"כילדה גרנו בשכונת עולים באשקלון. הוריי איבדו את המעמד המקצועי שלהם והתפרנסו מעבודות זמניות. עברתי מבית סובייטי קלאסי - עם פסנתר וחוגים - לעוני" ● שיחה קצרה עם פרופ' מירי ימיני, המדענית הראשית של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

טראמפ חתם על צו שמקדם תרופות פסיכדליות. אלה המניות שנהנות

עידן חדש בפסיכדליה? נשיא ארה"ב חתם על צו תקדימי שיאיץ אישור תרופות בתחום ● רשת ARC של שיבא מקימה "מסלול נחיתה" לחברות ישראליות בארה"ב ● נוראקסון ביולוג'יק הודיעה על הסכם אקסוזומים ראשון ● וגם: שיתופי-פעולה חדשים לאיכילוב ולחברת נובו נורדיסק ● השבוע בביומד

מיקי זוהר / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השר מיקי זוהר נחקר במשטרה בפרשת ההסתדרות

השר מיקי זוהר נחקר במשטרה בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים בפרשת ההסתדרות ● זוהר בתגובה: "הגעתי הבוקר למשטרה להשיב על כל השאלות ולהפריך את כל הטענות שיעלו"

בועז לוי. ימונה ליו''ר התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

"הדמות הפסיבית": בועז לוי אושר ליו"ר התע"א, ודאג למנכ"ל נוח

דירקטוריון התעשייה האווירית אישר את מינויו של בועז לוי, המכהן כמנכ"ל החברה, ליו"ר ● בתוך כך אישר הדירקטוריון את מינויו של הסמנכ"ל משה לוי למנכ"ל בפועל, אשר ישמש בתפקיד זה באופן זמני עד לסיום הליך בחירת מנכ"ל קבוע לחברה

טיל מיירט אמריקאי נורה מספינה / צילום: ap, U.S. Navy

תקציב הביטחון הגדול בתולדות ארה"ב: כמעט ללא ישראליות וסין כאיום מרכזי

כ־1.5 טריליון דולר - זינוק של מעל 40% לעומת 2026, זהו סכום תקציב הביטחון האמריקאי ל־2027, בין היתר בגלל השימוש באמל"ח בשאגת הארי ● עם זאת, במפלגה הרפובליקנית יש מי שלא ששים להירתם לבקשות התקציביות של הנשיא ● ברקע התקציב: האיום הסיני

קולקציית חולצות המבוססת על ציוריו של ענר שפירא ז''ל / צילום: דימה טליאנסקי

טרמינל X תהפוך את ציוריו של ענר שפירא ז"ל לקולקציית חולצות

איוריו של ענר שפירא, שנהרג ב-7 באוקטובר לאחר שהציל חיים רבים במיגונית ברעים, הופכים לקולקציית חולצות שתימכר בטרמינל X, והכנסותיה יוקדשו לעמותה שהקימה משפחתו ● אלדן וקק"ל ישתפו פעולה בשיקום יערות שנשרפו ● ומשלחת הייטק של קרן JVP יצאה לגרמניה לחיבור בין סטארט-אפים ישראליים לבנקים וגופים פיננסיים ● אירועים ומינויים

איור: גיל ג'יבלי

2.96 שקלים לדולר: הכוחות שמאחורי השיא ההיסטורי

המוסדיים מכרו סכום שיא של דולרים ● הפסקת האש העניקה רוח גבית והורידה את פרמיית הסיכון ● כל הגורמים שעומדים מאחורי השיא ההיסטורי של השקל ● נתון בשבוע - עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

האם איחור של שבוע יעכב את כניסת פאלו אלטו למדדי ת"א?

ענקית הסייבר פאלו אלטו פספסה בשבוע את המועד הקובע לצירוף למדדי ת"א בעדכון מאי, לאחר שהחלה להיסחר רק ב־23 בפברואר עקב רכישת סייברארק ● כעת ההכרעה מתקרבת: בבורסה יידרשו להחליט השבוע אם להתגמש עם החברה, ששוויה הוא הגבוה ביותר בת"א, 413 מיליארד שקל ● מה ההערכות בשוק?

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

בארה"ב מתפעלים: כך ישראל שדרגה את מטוסי הקרב האמריקאים

ההישג הביטחוני ההיסטורי שבחריין מתפארת בו ● חיל האווויר הישראלי עשה לארה"ב תצוגת תכלית לשימוש במטוסים מתוצרתה ● הטכנולוגיה האמריקאית המתקדמת שנפלה בסוריה וההשלכות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איור: Shutterstock

בין הספה לעגלה: איך אנחנו מחליטים אם ללכת לסופר או לקנות אונליין

מבצע "שאגת הארי" חידד את האופן שבו העולמות הפיזי והדיגיטלי מתקיימים זה לצד זה ● מצד אחד, אלה שמנצלים הפוגה בין האזעקות כדי למהר ולמלא עגלה, ומצד שני אלה שמעדיפים להזמין מהבית גם במחיר של אי-ודאות לגבי המשלוח ● הפסיכולוגיה שמאחורי הקניות