גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

נעילה אדומה בניו יורק, אבל הדאו התאושש ומחק כמעט את כל הירידה

מדד נאסד"ק ירד ב-2.3%, מדד דאו ג'ונס, סיים בירידה של 0.2% ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2% ● הנפט קפץ ומניות האנרגיה בעקבותיו ● סולאראדג' נחתכה 5.8% ● נעילה חיובית באירופה: מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%

בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר
בניין בורסת NYSE וול סטריט ניו יורק / צילום: עוזי בלומר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

רכבת ההרים בבורסות ניו יורק לא עוצרת, יום המסחר שהחל בירידות והמשיך בתנודתיות ננעל בירידות שערים במדדים המובילים. מדד נאסד"ק ירד ב-2.3% לאחר שבמהלך המסחר רשם ירידות שהגיעו ל-3%; מדד דאו ג'ונס, שהצליח להתאושש לזמן מה ולרשום עליות קלות, לאחר ירידות שהגיעו ל-1.9%, סיים בירידה של 0.2%; ומדד S&P 500 נסוג ב-1.2%, לאחר שבמהלך המסחר ירד ב-1.8%.

בלטו בניגוד למגמה, מניית אמריקן אקספרס שבעקבות דוחות חזקים זינקה 8.8%, מניית IBM שקפצה 5.5% ומניות האנרגיה שזינקו בעקבות העליות במחירי הנפט, APA ואוקסידנטל קפצו בכ-8%, הליברטון בכמעט 7% ושברון עלתה 4%. עוד בעולות, ג'ונסון אנד ג'ונסון שהתקדמה ב-2.7% וג'י.פי. מורגן שעלתה ביותר מ-1%.

בין מניות הטכנולוגיה, מיקרוסופט שתפרסם דוחות לאחר הנעילה, ירדה 2.5%, מטא ירדה יותר מ-3%, אמזון איבדה 3%, אפל השילה 1.3%, אלפאבית איבדה 2.8%, נטפליקס נחתכה ב-5% ואינטל נסוגה 1.5%.

מבין הישראליות, טבע התחזקה ב0.8%, ג'י מדיקל עלתה 1% וסיירן קפצה 7.3%%. בצד השלילי, איירון סורס ירדה 2.8%, ריסקיפייד נסוגה 1.3% וסולאראדג' נחתכה 5.8%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עלה ב-2.2%, 1.93 דולרים, וננעל במחיר של 88.2 דולר לחבית. ברקע המתחים בין רוסיה לנאטו מגבירים את החששות בנוגע לאספקת הנפט בעולם.

21:35

חוזה נפט מסוג WTI למסירה במרץ קפץ בכ-2.8%, 2.29 דולרים, וננעל במחיר של 85.6 דולר לחבית.

21:20

מדד דאו ג'ונס מחק את הירידות, שהגיעו בשיא ל-1.9%, ועולה בשעה זו ב-0.2%, זאת בהמשך לריבאונד תוך יומי שרשם גם אתמול. הירידות בנאס"דק התמתנו והוא מאבד1.1%, לעומת 3% בשיא, ומדד S&P 500 נסוג 0.4%, לאחר שכבר הגיע במהלך היום לירידה של 1.8%.

20:30

הזהב התחזק: חוזה למסירה בפברואר עלה ב-0.6%, 10.8 דולר, וננעל במחיר של 1,852.5 דולר לאונקיה.

20:00

מחירי הנפט קופצים: נפט ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-1.7% לכ-87.8 דולר לחבית ונפט WTI קופץ 2.1% לכ-85 דולר לחבית. מניות חברות האנרגיה נהנות: APA, אוקסידנטל והליברטון קופצות כ-5% ושברון עולה 2%.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות כשברקע עונת הדוחות ולמרות המסחר התנודתי בוול סטריט. מדד דאקס עלה 0.7%, פוטסי 100 הוסיף 1% וקאק 40 התקדם 0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי התחזק ב-0.8%, בהובלת מגזר הבנקים שקפץ 2.9%. מגזר הטכנולוגיה נסוג 0.8%.

18:05

התנודתיות בניו יורק נמשכת, הירידות התמתנו מעט ובשעה זו הנאסד"ק מאבד 2.5%, הדאו יורד 1.2% ומדד S&P 500 נסוג 1.8%.

כמעט כל המניות בדאו אדומות, כאשר מי שמצילות מעט את המדד הן אמריקן אקספרס בצמרת שמזנקת 8% לאחר דוחות חזקים, IBM שעולה 2.4% לאחר הדוחות וג'ונסון אנד ג'ונסון שמתחזקת 1.6%. שברון מוסיפה 0.6%. גם הנאסד"ק אדום כמעט כולו, כשבאידו בצמרת עולה 1.9% ונט איז מתקדמת 1.2%.

מבין הישראליות, טבע יורדת 1.2%, איירון סורס נחתכת 4.2% וסולאראדג' נופלת 5%. בצד החיובי, ג'י מדיקל עולה 1.2%, סיירן קופצת 6% וננו דיימנשן מתקדמת 0.6%.

17:10

חברת האוטוטק הישראלית אוטונומו עולה 5% לאחר שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם יצרנית הרכב AUDI. אוטונומו, בניהולו של בן וולקוב, פיתחה פלטפורמה וזירת מסחר לדאטה שנאסף מכלי רכב מחוברים, באופן מאובטח. לפי הדיווח, במסגרת שיתוף הפעולה, אאודי תספק לאוטונומו גישה למידע מרכביה, ובעזרת הפלטפורמה של אוטונומו היא תוכל להציע לבעלי אאודי הצעות שישפרו את חווית המשתמש שלהם, כגון שירותי ביטוח בהתאם לנהיגה שלהם, עדכונים על מצב הרכב וכדומה.

אוטונומו נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 338 מיליון דולר. החברה הפכה לציבורית לפני 5 חודשים כשהתמזגה לחברת SPAC.

17:00

הירידות מעמיקות: נאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו יורד 2% ומדד S&P 500 משיל 2.4%.

ג'נרל אלקטריק יורדת 8%, גולדמן זאקס מאבדת 3%, אפל נסוגה 2.5%, מטא יורדת 3%, אמזון נסוגה 2.7%, אלפאבית משילה 2.6%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח בירידות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.6%, מדד דאו ג'ונס נסוג 0.9% ומדד S&P 500 משיל 1.3%. אתמול רשמו המדדים עליות קלות בנעילה, לאחר התאוששות תוך יומית מהגדולות בהיסטוריה.

בין המניות הבולטות: אמריקן אקספרס קופצת 4.5% בראש מדד S&P 500 לאחר דוחות חיוביים, מודרנה מתחזקת כ-3% ופייזר מוסיפה 1% ולוקהיד מרטין עולה כ-2%. בצד השלילי, אפל יורדת יותר מ-2%, ג'נרל אלקטריק נחתכת בכמעט 6%, בסט ביי יורדת ביותר מ-4%.

מבין הישראלית, סולאראדג' מאבדת יותר מ-4%, טבע נסוגה 1%, ריסקיפייד, איירון סורס וצים מאבדות יותר מ-2%. בצד החיובי, סיירן עולה כ-3%, ארבי רובוטיקס מוסיפה 2.5% ו-וויקס עולה 1.8%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 1.75%. הדולר מתחזק ב-0.3% מול סל המטבעות ויציב מול הין היפני בשער של 113.9 ין לדולר. הליש"ט נסוגה 0.1% לשער של 1.35 דולרים לליש"ט והאירו מאבד 0.5% לשער של 1.13 דולרים לאירו. בזירת הסחורות, נפט ברנט מתקדם 0.3% למחיר סביב 86.5 דולר לחבית, נפט WTI מוסיף 0.1% ונסחר סביב 83.4 דולר לחבית והזהב יציב במחיר של כ-1,841 דולר לאונקיה.

15:35

רכבת ההרים בוול סטריט לא עוצרת: למרות הריבאונד התוך-יומי אתמול ונעילה בעליות קלות לאחר ירידות חדות במהלך המסחר, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות בפתיחת המסחר. החוזים על הנאסד"ק נסחרים בירידה של כ-2.4%, על הדאו בנסיגה של 0.9% ועל מדד S&P 500 בירידה של 1.5%.

תשואות האג"ח ממשיכות לטפס כשברקע פתיחת ישיבת הפד היום, התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 1.76% והתשואה על אג"ח לשנתיים מתחזקת בכ-2 נקודות בסיס ונותרת מעל 1%. לפי הערכות, בתום הישיבה מחר צפוי היו"ר פאוול לאותת על העלאת ריבית במרץ.

בחיזת הקורונה: פייזר וביונטק החלו בניסוי בחיסון מותאם לוריאנט האומיקרון וג'ונסון אנד ג'ונסון צופה הכנסות בסך 3-3.5 מיליארד דולר ממכירת חיסונים השנה.

עונת הדוחות נמשכת ומניית IBM מתחזקת בטרום מסחר לאחר תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2021. מיקרוסופט תדווח היום לאחר סיום המסחר, דוחות אינטל צפויים מחר ואלה של אפל ביום חמישי.

עוד בין המניות שמרכזות עניין:

מניית 3M עולה לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.31 דולרים למניה ברבעון הרביעי של 2021, 30 סנט מעל לתחזיות האנליסטים.

ג'נרל אלקטריק יורדת לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח; אמריקן אקספרס דיווחה על הכנסות ורווח שעקפו את התחזיות הודות לשיא בהוצאות בכרטיסים; ויצרנית ציוד המחשבים ההיקפי לוג'יטק מתחזקת לאחר שהעלתה את תחזית המכירות לרבעון הנוכחי, ולמרות שהמכירות ברבעון הקודם נחלשו ב-2%.

באירופה ממשיך להתנהל מסחר במגמה חיובית.

14:00

בבורסות אירופה המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.8% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.9%.

במסחר המוקדם רושמת מיקרוסופט ירידה של 1.3% לקראת פרסום דוחותיה היום לאחר סיום המסחר. גם טסלה ואינטל יורדות לקראת פרסום הדוחות מחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר ביציבות.

12:05

מתחזקות העליות בבורסות אירופה והמדדים המובילים עולים ב-1%-1.4% כעת. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.1%.

לקראת הודעת הפד מחר כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי "אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. יחד עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית כתוצאה מהאומיקרון כגון העלייה בסך דרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".

"לגבי התשואות, כפי שהדגשנו בחודשים האחרונים, אנו מאמינים שהתשואות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות מאחר שאנו לא צופים שהבנק יעצור את העלאות הריבית ב-2023 (התרחיש שמגולם בשווקי ההון). עם זאת אנו סבורים שקצב עליית התשואות מתחילת השנה היה מהיר מידי וייתכן והושפע גם מהזינוק במחיר הנפט כתוצאה מהמתיחות הגוברת בין רוסיה‑אוקראינה‑ארה"ב".

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס פרסם היום אזהרת רווח, לפיה עקב הוצאות הקשורות לעניינים משפטיים בהיקף של כ-545 מיליון דולר הוא צפוי לרשום רווח או הפסד אפסי ברבעון האחרון.

בטוקיו הסתיים המסחר בירידה של כ-1.7% במדד הניקיי.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית מובהקת. מדד הניקיי בטוקיו צונח ביותר מ-2% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.6%. זאת, למרות שינוי במגמת המסחר בניו יורק אמש.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 1.5%.

אחרי יום של ירידות חדות, שהגיעו בשיאן לכ-5%, הבורסות בוול סטריט התהפכו בדקות האחרונות של המסחר ונסגרו בעליות קלות: הנאסד"ק עלה ב-0.63%, הדאו ג'ונס ב-0.29% ומדד S&P 500 סיים בעלייה של 0.36%.

במסגרת עונת הדוחות, היום יפרסמו תוצאות מיקרוסופט ו-AMD, אינטל וטסלה מחר לאחר סיום המסחר ואפל תפרסם בחמישי לאחר סיום המסחר.

המשקיעים בכל העולם ממתינים בדריכות ליום רביעי, לסיום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) ובסופה הפד צפוי להכריז על גובה הריבית בארה"ב. לפי התחזיות הפד לא יעלה את הריבית כעת, אלא בחודש מרץ הקרוב, אך בשוק יעקבו בדריכות אחר דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול, בהם היחס שלו לתוואי הריבית ולצמצום המאזן.

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט עלייה של 0.6% לרמה של 87 דולר לחבית. חוזה על אונקיית הזהב נסחר ביציבות.

בזירת הקריפטו הביטקוין מתייצב ונסחר סביב 36,000 דולר, והאת'ריום נסחר בירידה קלה סביב 2,400 דולר.

עוד כתבות

נשיא טורקיה ארדואן, ונשיא לבנון ג'וזף עאון / צילום: Dogukan Keskinkilic

מדינה אחרי מדינה: התוכנית של ארדואן להשתלט על המזרח התיכון

שאיפה לפרוס כוחות בלבנון כאשר כוח הפיקוח של יוניפי"ל יתפנה ● ניצול סגירת הורמוז כדי להוביל נפט מעיראק אל מחוץ למפרץ ● שליטה וחיזוק מנהיג סוריה ● כך נראית התוכנית של טורקיה להפוך למעצמה איזורית

טקס מתן השם לצוללת אח''י דרקון בגרמניה, נובמבר האחרון / צילום: דובר צה''ל

היקרה בהיסטוריה: הצוללת אח"י דרקון נמסרה לישראל

בעיכוב של שנה מספנות טיסנקרופ השלימו את מסירת אח"י דרקון לחיל הים, הצוללת הגדולה ביותר שנבנתה בגרמניה מאז מלחמת העולם השנייה ● עלות הכלי מוערכת בכ-550 מיליון אירו, והוא מהווה חלק ממערך צוללות שימשיך להתבסס על היצרנית הגרמנית גם בעשור הקרוב

פעילות במחנה קיץ של סימד / צילום: מצגת החברה

המוסדיים יצחקו אחרונים? סימד עשויה למכור את מחנות הקיץ מעל לערכם בספרים

חברת סימד הולדינגס הקורסת מדווחת כי ייתכן שעבור המוסדיים בארץ, שהיו הגופים העיקריים שהשתתפו בגיוס 620 מיליון שקל בסדרת אג"ח בודדה שלה, תיתכן תפנית חיובית מפתיעה בפרשה

חברת נובולוג / צילום: איל יצהר

היזם הוותיק שמכניס את היד לכיס כדי למנוע השתלטות

פוזיס רוכש מניות נובולוג של הפניקס וארקין בפרמיה של 19% על מחיר השוק הבוקר ● הרכישה מגיעה על רקע הצעתו של אלי דהן, בעל השליטה בחברת מובמנט, להשקיע 100 מיליון שקל תמורת 21% מנובולוג, ולדלל את משפחת פוזיס להחזקה בהיקף דומה

שיגור טיל של SpaceX / צילום: ap

במהירות של 8,700 קמ"ש: רקטה של SpaceX התרסקה על הירח

זו לא הפעם הראשונה שבה שאריות של פעילות בני האדם בחלל מתנגשות בירח, והתופעה מתחילה להוות בעיה ● כתוצאה מההתנגשות, ענן של אבק ושברי סלע יועף מעל פני הירח, אם כי מכדור הארץ קשה לראות זאת ללא טלסקופ עוצמתי

צילומים: יח''צ

הרשות השנייה חוזרת בה: דוחה טענות אל על ומחזירה את הפרסומת של כאל

תפנית במאבק הפרסומי בין מועדוני התעופה: לאחר שדרשה להסיר חלקים מהפרסומת של Flyall מבית כאל, הרשות השנייה משנה את החלטתה וקובעת כי ההשוואה לכרטיס FLYCARD של ישראכרט ואל על היא לגיטימית ● עם זאת, כאל תחויב להוסיף הבהרות בולטות ולהעביר את הגרסה המתוקנת לאישור הרשות

כהן, לארי, פרידמן, לוי, ענתבי / צילומים: יח''צ, תמר מצפי, אורן דאי, איל יצהר, שלומי יוסף, ענבל מרמרי

בנק ישראל בצעד דרמטי: פותח לבנקים את הדלת לרישום למסחר גם בחו״ל

לגלובס נודע כי הפיקוח על הבנקים הפיץ הערב למערכת טיוטת חוזר מיוחד שיאפשר להם להחיל כללי חשבונאות אמריקאים ● המהלך יאפשר רישום כפול, יגדיל את הסחירות ועשוי להקפיץ את המניות

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

הישראלים חזרו לטוס, המחירים המשיכו לטפס ורווחי אל על הוכפלו

חברת התעופה מציגה רווח נקי של 126 מיליון דולר ברבעון השני - יותר מכפול בהשוואה לרבעון המקביל ● זאת, הודות לחזרת הביקושים ועליית מחירים ● המגמה החיובית תימשך ברבעון השלישי

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

ענקית השבבים עקפה את התחזיות, אבל השוק ציפה לנס גדול

ענקית השבבים AMD הציגה רבעון חזק, עם הכנסות של 11.5 מיליארד דולר וזינוק בפעילות הדאטה סנטר, ואף סיפקה תחזית גבוהה מהצפי ● למרות זאת, המניה ירדה במסחר המאוחר, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מהיקף השקעות ההון ומהציפיות הגבוהות במרוץ מול אנבידיה

יו''ר בזק, תומר ראב''ד / צילום: רמי זרנגר

נמצאה החברה שמרוויחה מאיומי החות'ים: בזק מאמינה שישראל תהפוך לגשר יבשתי לתעבורת האינטרנט למזרח

סך ההכנסות של בזק ברבעון השני עלה ב־1.4% בלבד לכ־2.17 מיליארד שקל, והרווח הנקי ההשוואתי זינק ב־38% ● החברה תחלק דיבידנד של 515 מיליון שקל ● היו"ר תומר ראב"ד: "הסיפור של החות'ים משפיע עלינו לחיוב מאוד. חלק מהצורך בתעבורת התקשורת העולמית הוא לעקוף את האזור של הים האדום ולעבור דרך ישראל"

דודי אפל / צילום: תמר מצפי

הותר לפרסום: דודי אפל הוא החשוד המרכזי בפרשת הסתרת הנכסים

יחד עם אפל חשודים בפרשה נשיא בית הדין של הליכוד עו"ד מיכאל קליינר ושני אנשי העסקים יפה ויצחק דיין ● לפי החשד, אפל פעל להסתרת זכויותיו בנכסי נדל"ן שונים בשווי עשרות מיליוני שקלים והבריח נכסים שהיו בשליטתו, בעודו מצוי בהליך פשיטת רגל

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

רשות התחרות אישרה את עסקת המכירה של הוט מובייל

הרשות אישרה את עסקת המכירה של חברת הסלולר לדלק ישראל, קיסטון ולאומי פרטנרס, לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל ● דלק ישראל וקיסטון יחזיקו ב-40% מחברת הסלולר, בעוד לאומי פרטנרס תחזיק ב-20% ● מכיוון שלמשתתפות בעסקה אין עיסוקים נוספים בתחום התקשורת והסלולר, אישור המיזוג התבצע במהירות יחסית

אילוסטרציה: Shutterstock

מחקר ענק בדק: איפה חיים הכי הרבה שנים בבריאות טובה?

חיים יותר, אך לא בהכרח טוב יותר: מחקר שבחן 204 מדינות מצא כי בני אדם כיום מבלים חלק גדול יותר מחייהם עם תחלואות ונכויות ● התופעה בולטת במיוחד במדינות העשירות, ואיפה נמצאת ישראל בדירוג העולמי? ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

מנהיגי בריטניה וספרד / צילומים: AP -Osmancan Gürdoğan, Kirsty Wigglesworth

דוגמה אישית: אירופה בוערת, אך מנהיגי היבשת מקפידים לצאת לחופשת קיץ

ראש ממשלת ספרד ספג ביקורת חריפה על יציאתו לחופשה בזמן משבר ההגירה בסאוטה ● ראש ממשלת בריטניה יצא לחופשה שבועיים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד ● ואיפה נופשים מנהיגי גרמניה, צרפת ואיטליה

רכבת ישראל / צילום: Shutterstock, YKD

מסילה של כ-50 ק"מ, 3 תחנות חדשות: חריש בדרך להתחבר לרשת הרכבות הארצית

המועצה הארצית לתכנון ובנייה הפקידה את תוכנית "מסילות מנשה", הכוללת מסילת רכבת כפולה באורך של כ-50 ק"מ ושלוש תחנות חדשות ● המסילה תחבר לראשונה את חריש, מרחב באקה-ג'ת, יישובי מנשה ואלון עמק חפר לרשת הרכבות הארצית, תקצר את זמני הנסיעה למרכז ותלווה בשדרוג כבישים באזור

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

נייס עקפה את התחזיות, אך המשקיעים מאוכזבים; יורדת במסחר

הכנסות נייס צמחו ל-782 מיליון דולר, מעל ציפיות האנליסטים, הודות להמשך הצמיחה בענן ובפתרונות הבינה המלאכותית ● השחיקה ברווח, ירידה בצמיחת ההכנסות מענן ותחזית חלשה אכזבו את המשקיעים - והמניה יורדת בת"א ובוול סטריט ● בלקרוק חדלה להיות בעלת עניין בחברה

שיעור החולים בדמנציה דווקא ירד לאורך השנים / איור: Shutterstock

בניגוד לתחזיות: שיעור החולים בדמנציה דווקא ירד לאורך השנים

מחקר חדש מערער את התחזיות של מדינות על "צונאמי" של חולים בדמנציה חמורה בעשורים הבאים ● פרופ' אריק סטלרד, שהוביל את המחקר, משוכנע שיש עוד לאן לרדת ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

אילון מאסק, מייסד ומנכ''ל SpaceX / צילום: ap, Matt Rourke

שיחת המשקיעים עם אילון מאסק חשפה את הבטן הרכה של חברת הענק

חברת החלל והבינה המלאכותית SpaceX ריסקה אמש את התחזיות, והמייסד אלון מאסק הבטיח מיד לאחר הדוחות הבטחות מרחיקות לכת ● ובכל זאת, המשקיעים הורידו את המניה בחזרה לארץ, וזו נסחרת כבר במחיר הנמוך בכ-20% מתחת למחירה בהנפקה לפני כחודשיים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בתל אביב ננעלה בירידות; אל על המריאה לאחד הימים החזקים ביותר שלה אי פעם

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.7% ● הבורסות בעולם חגגו את ההתקדמות לעבר הסכם מול איראן, ת"א לא הצטרפה ● אל על זינקה בכ-15% אחרי הדוחות, גם מניית הבורסה טיפסה ● נייס נפלה בעקבות תחזית מאכזבת לרבעון השלישי ● מניית חברת הנדל"ן אביסרור זינקה במעל 10% ביום הבכורה שלה בבורסה, אך מחזור המסחר היה נמוך

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

דרמה בעולם ההשקעות: כל מנהלי התיקים בישראל יוכלו לפרסם תשואות

מאז 2011, רשות ני"ע אסרה על מנהלי תיקים לפרסם את התשואות שלהם לציבור הרחב, והתירה לעשות זאת רק בשיחות אישיות ● כעת, כפי שנחשף בגלובס, הרשות מציגה שינוי כיוון חד: עפ"י טיוטה חדשה שפרסמה, "כלל בעלי הרישיון - ייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקים - יוכלו לפרסם תשואות עבר לציבור" ● מדובר בשוק של כחצי טריליון שקל