גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכיוון החדש של אולפני הרצליה: כנסים וירטואליים לחברות

המשדרים יוצעו באמצעות שיתוף-פעולה עם Zigdon Enterprises, המתמחה בשידורי אונליין לעסקים, בהובלת המנכ"ל עומר זיגדון ● וגם: הזוכה הגדול באירוע הגמר של האקוטיזם - האקטון לקידום פתרונות טכנולוגיים לאתגרים השונים של אוטיזם ● אירועים ומינויים

יואב פרץ, מנכ"ל אולפני הרצליה / צילום: יחיאל ינאי
יואב פרץ, מנכ"ל אולפני הרצליה / צילום: יחיאל ינאי

אולפני הרצליה, המזוהים בעיקר עם שירותי אולפן והפקה, נכנסים לתחום חדש: שידורים ואירועים וירטואליים ברמה ובאיכות של שידורי פריים-טיים לעסקים וחברות. המשדרים יוצעו באמצעות שיתוף-פעולה עם Zigdon Enterprises, המתמחה בשידורי אונליין לעסקים, בהובלת המנכ"ל עומר זיגדון.

בכוונת אולפני הרצליה לשדרג את אירועי הזום הרגילים, שהפכו מאז פרוץ מגפת הקורונה לחלק מהשגרה של החברות המסחריות, ולהציע קיום כנסי פרימיום באיכות גבוהה - לעובדים, לקוחות, שותפים, משקיעים וגם לטובת השקת מוצרים. נציין כי במגבלות הטכנולוגיות הקיימות, יש קושי רב להעביר באמצעות המסך את החוויה שהעובדים רגילים לקבל בכנסים הפיזיים.

הפרויקט המשותף יצא לדרך בתקופה האחרונה, וכבר נעשו באמצעותו כנסים, מפגשי משקיעים ושידורים עבור קבוצת דן, אוניברסיטת תל אביב, התזמורת הפילהרמונית, עיריית תל אביב ועיריית גבעתיים, וכן חברות כמו HP, NOVA, Paska ועוד.

לדברי יואב פרץ, מנכ"ל אולפני הרצליה, "חיבור של מאות ואלפי אנשים מכל רחבי הגלובוס במקום וירטואלי אחד הוא צורך שלא ייעלם גם אם השמיים ייפתחו, ויהיה ניתן לנוע בחופשיות. התקופה הולידה שוק חדש והרגלי עבודה חדשים, שלהם אנחנו יודעים לתת מענה. כנסים בלייב הם חלק מהפרקטיקה שתלווה אותנו תמיד, ואנו גאים להוביל את התעשייה הזו יחד עם Zigdon ברמה העולמית". 

ענת ביין-לובוביץ'

אזור התעשייה 1

מי זכה בהאקטון של האוטיזם?

הסטארט-אפ Ladaat של יונתן סדקה הוא הזוכה הגדול באירוע הגמר של האקוטיזם - האקטון לקידום פתרונות טכנולוגיים לאתגרים השונים של אוטיזם. לאירוע, שהתקיים במכללה למנהל, נרשמו 80 מיזמים מ-12 מדינות, ולגמר העפילו עשרה מתוכם.

המוצר של Ladaat מאבחן ASD בשלב מוקדם באמצעות הקלטה של תנועות (עיניים, חשיבה), תוך שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. סדקה וצוותו ייהנו מליווי ותמיכה של חברת איטרניטי מקבוצת אמן עד שלב ההבשלה ל-MPV (מוצר בר-קיימא) או גיוס משקיעים, ובנוסף תסייע החברה ביישום, ליווי הצוות עם מנטורים ומתן שטח עבודה.

איטרניטי גם התחייבה לאמץ עוד שני סטארט-אפים שפעילותם מבוססת נתונים - MakeSense ו-Explicit. נציין כי זו השנה השלישית שהתחרות מתקיימת, ומתוך אלו שהגיעו לגמר בשנה הקודמת, חמישה גייסו כסף.

האקוטיזם הוקם לפני קצת יותר משנתיים על ידי רימון טובין, אב לנער על הספקטרום האוטיסטי. המיזם פועל בשותפות עם עיריית תל אביב וחברות גוגל, IBM, מיקרוסופט, אינטל, פייסבוק, בנק הפועלים ועוד. בנוסף משתתפים בו המרכז הלאומי לחקר האוזיטם, אלו"ט, שיבא, בית אקשטיין ועמותת שקל.

"מדובר במפגש נדיר בין טכנולוגיה לצורך קיומי של מאות מיליונים בארץ ובעולם שצמאים וחייבים להשתלב, שלא לדבר על כך שאחוז ניכר מהם מורכב מגאונים ואנשים שהעולם צריך אותם לא פחות מאשר הם צריכים אותו", מסביר אסף בר, מנכ"ל איטרניטי, המתמחה בטכנולוגיית מדע הנתונים. 

אסף בר / צילום: יח''צ

בין חברי צוות השיפוט, שכלל עשרות שופטים, נכללים ליהיא לפיד נשיאת עמותת "שקל", יובל וגנר יו"ר ומייסד עמותת נגישות ישראל, סיגל ויצמן מחזיקת תיק החדשנות והטכנולוגיה בעיריית תל אביב יפו, אסף בר מנכ"ל איטרניטי מקבוצת אמן, מזל גלאור סמנכ"לית שיווק ב-IBM ישראל, פרופ' עופר גולן מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' יורם רבין מאוניברסיטת בר-אילן, עופר כהן מנכל עמותת שכולו טוב, טל שרצקי יפו מומחית הייטק והון סיכון, תמי וידנפלד מפקחת ארצית בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, יגאל נחתומי מנכ"ל בית אקשטיין ופרופ' אילן דינשטיין מנהל המרכז הלאומי לחקר אוטיזם ונוירו התפתחות בעזריאלי. 

גלית חתן

אזור התעשייה 2

מה מאתגר עסקים גלובליים ב-2022

גיוס לקוחות חדשים, ניהול סיכונים ופתרונות תשלום מקומיים הם האתגרים התפעוליים הבולטים של חברות ב-2022 - כך עולה מדוח חדש של חברת הפינטק Rapyd, המציעה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים.

הדוח נועד להעריך את רמת המוכנות של ארגונים למסחר גלובלי, שהחברה מעריכה כי יגיע בשנה הקרובה להיקף של 153 טריליון דולר. התוצאות מבוססות על סקר שנערך בקרב כ-900 מקבלי החלטות בחברות קטנות, בינוניות וגדולות ממגוון רחב של תעשיות בארה"ב ואירופה.

הנתון הבולט ביותר הוא שרק ל-57% מהעסקים חשוב לזכות בהזדמנויות חדשות מחוץ לשווקים קיימים. כ-51% מהמשיבים בסקר ציינו כי פעילות גלובלית נחוצה כדי לעמוד בקצב של המתחרים. מהסקר של ראפיד עלה גם כי לוקליזציה של חוויות דיגיטליות היא קריטית למכירות. אתר עם תוכן בשפה המקומית, צוותי תמיכת לקוחות או קבלת אמצעי תשלום מקומיים מכל הסוגים - כל אלה משפרים משמעותית את חווית הלקוח.

ראפיד הוקמה ב-2015 על ידי אריק שטילמן, המכהן כמנכ"ל, ארקדי קרפמן ועומר פריאל, והיא מעסיקה 500 עובדים ברחבי העולם ועוד 300 בארץ. הפלטפורמה שפיתחה החברה מאפשרת לבצע העברות בנקאיות, תשתית לארנקים דיגיטליים, תשלום מזומן ועוד.

לדברי שטילמן, "למרות שעסקים גדולים וקטנים מכירים בכך ששוק המסחר חוצה הגבולות מתפוצץ ומציבים את הנושא בראש סדר העדיפויות שלהם, ישנם אתגרים תפעוליים רציניים שהם צריכים לפתור כדי לקצור את היתרונות של ההזדמנות האדירה הזו".

חדשות טובות

לרגל יום הולדת שנתיים של בתה, השחקנית מאיה ורטהיימר ביקשה מ-460 אלף עוקביה לתרום לעמותת שורשים הפועלת למען ניצולי השואה. עד כה נאספו כ-200 אלף שקל.

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?