גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הייתי צריכה לסגור חוזים ב-200 אלף שקל, ובגלל הקורונה הכול נפל בבת-אחת. היה לי שבוע של הלם"

הילה הדר, בעלת "הילה לתוצאות" - ייעוץ ארגוני והשמת עובדים ● בת 46, מתגוררת ברמת גן ● בעלת תואר ראשון במשאבי אנוש ומדעי החברה ממכללת עמק יזרעאל ● "בשנים הראשונות הכנסתי המון כסף, אבל בזבזתי הכול בלי להתנהל נכון. הייתי רגע לפני פשיטת רגל" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

הילה הדר, בעלת ''הילה לתוצאות'' / צילום: דורון לצטר
הילה הדר, בעלת ''הילה לתוצאות'' / צילום: דורון לצטר

אחרי שבמשך שנים בנתה לעצמה קריירה שכללה תפקידי ניהול בכירים - בין היתר כמנהלת מחלקה בבזק בינלאומי וכאשת מכירות בהייטק - הילה הדר הבינה משהו. "ראיתי שאני עושה המון כסף לארגונים, וחשבתי, למה שלא אעשה את זה עבור עצמי?", היא מספרת. "ידעתי שאני יכולה להיות גורם, ולא תוצאה".

ב-2014 היא הקימה את "הילה לתוצאות", עסק שמתמקד בייעוץ ארגוני ובהשמת עובדים. "הייתי בת 39, ומלא נשמות טהורות אמרו לי 'למה את צריכה את זה', 'לא תהיה לך משכורת קבועה', 'איך תתמודדי'. גם העובדה שאין לנו עצמאים במשפחה השפיעה. אבל תמיד הייתי העיפרון הצבעוני בקלמר, ורציתי לעשות משהו אחר ושונה, לא להיות דומה לטוב ולרע. היום העסק משגשג מאוד ופורח, ואני מרגישה התפתחתי הרבה יותר מהר כעצמאית".

איך נראתה השנה הראשונה שלך כעצמאית?
"בהתחלה עשיתי בעצמי את כל שבע הדיביזיות של ארגון, כולל בניית מוצר, שיווק, מכירות, שירות, גיוס עובדים וכו'. כשנהיה עומס, גייסתי מראיינות ובודקות מבדקים, והיום יש לי 10 עובדים. כשבאה הקורונה, אף אחד לא רצה להיפגש לייעוץ, אז היום אני מתרכזת בגיוס עובדים ברמות שכר גבוהות - אנשי מכירות עם מינימום משכורת בסיס של 10,000 שקל בחודש, אנשי הייטק, רואי חשבון ועוד.

"אני עובדת עם מבדקים של אוניברסיטת אוקספורד, שמביאים דיוק של מעל 96%. באמצעותם אני יודעת על העובד יותר ממה שהוא יודע על עצמו, כי יש 200 שאלות שלוקח שעה וחצי-שעתיים לענות עליהן, זה כמו תחקור שב"כ".

לדברי הדר, נדרשות 140-150 שעות כדי למצוא עובד - וזה כולל "סינונים ראשוניים ומבדקים לפי הפרמטרים שהצבנו יחד עם בעל העסק, כולל האישיות וה-IQ, ואז ראיון איתי, וראיון מול המנהל הישיר והמנכ"ל. בדרך כלל מתוך 20 שמגישים מועמדות, אחד מתקבל".

למה חשוב לשים לב בגיוס עובדים?
"אישיות העובד משפיעה מאוד על התפקוד שלו, והתוצר שהוא מביא. חשוב לחפש מישהו חברתי ואוהב אדם, שהצוות יאהב לעבוד איתו. עוד נקודה: ככל שהוא מאושר יותר בבית, הוא יהיה טוב יותר בעבודה. מה שחשוב לבכירים זה לא עוד כמה אלפי שקלים במשכורת, ויותר שיתייחסו אליהם כבני אדם. לשאול אותם שאלות זו לא חטטנות, זו אכפתיות. אנשים שמחים ששואלים אותם, ואחרי זה הם לא עובדים בשביל המשכורת, אלא מתוך מעורבות אמיתית.

"כשמגייסים עובד ואומרים לו למשל 'אני אתן לך תן ביס', זה לדבר על המחיר, ולא על הערך של מקום העבודה. צריך לדבר על התחושות שיהיו לו כשיעבוד, על הצוות שיהיה, לאיזה תפקידים אפשר להתפתח, מה הוא יכול לקבל כדי לצמוח. חשוב גם לספר מי הלקוחות שעובדים עם הארגון, מה המוצר ומה הבידול".

איך נראה משבר הגיוסים בהייטק מהצד שלך?
"המורל של בעלי ארגונים ירד, הם אמרו לי 'העובד יעזוב אותי אם לא אעלה בשכר'. אני פוגשת אנשים בלי ניסיון שמבקשים 15 אלף שקל נטו, ואני אומרת להם 'אין לכם את היכולת, בואו נבנה מסלול התקדמות'. אגב, הרבה מאלה שבאים עם דרישות שכר מנופחות מתאפיינים בחשיבות עצמית ובחוסר יכולת. הנתונים שלהם מאוד גרועים.

"אגב, צעירי ההייטק נראים לא טוב בריאותית, כי הם עובדים המון שעות וזה כלוב זהב. במקרה שלהם, חייבים לדאוג לרווחת העובד. יש גם המון 'גניבות' עובדים, ואז לפעמים אחרי שנה אתה מגלה שהעובד שגנבת הוא לא כזה וואו מבחינת ביצועים".

איך השפיעה הקורונה על שוק העבודה?
"בעלי עסקים היו באנרגיה נמוכה, דיכאון וחוסר רצון לחשוב קדימה. הכול נראה כמו כאוס. הם לא האמינו שיהיו הזדמנויות, היה להם קושי לדבר, נהיו חולים ולא בקורונה - לחץ דם גבוה, כולסטרול, סטרס. הדבר הראשון שהם רצו זה לפטר עובדים, וזו טעות. אבל היו גם כאלה שעשו שיפטינג, כי הם ראו את ההזדמנות. הקורונה הביאה שוק מאוד גדול, אבל אפשר היה לעצור ולתקן.

"המורל שלהם היה צריך להשתנות, להרים את הראש למעלה. במצב כזה חשוב להתקשר ללקוחות, לשתף בחוויות וברגשות, לדבר ולא לשמור פנימה. לא להיות בונקר ולהצטמצם. היה חשוב גם שהם לא יאבדו מעצמם, ולא ייכנעו לדרישות לא ריאליות של עובדים. אלה שהם באמת מצוינים לא באמת באים לעבוד בשביל הכסף, אלא כדי לממש את עצמם.

"מצד העובדים, הקורונה יצרה ניוון תעסוקתי. עובדים שהיו בשגרה חרוצה ואחר כך ישבו בבית, המיומנות שלהם נעלמה ולרכוש אותה מחדש זה קשה. זה כמו אדם שפתאום לא מתאמן בחדר כושר - לא היו להם מוטיבציה וכוח לחזור. יצרנו מצב של מדינת סעד".

איך את אישית חווית את הקורונה?
"הייתי צריכה לסגור חוזים ב-200 אלף שקל, והכול נפל בבת-אחת. היה לי שבוע של הלם, וחוסר רצון להתעמת עם המציאות. ואז אמרתי לעצמי: יש לך מספיק כלים וידע, תשני את הסיטואציה.

"התחלנו להתקשר לכל הלקוחות, ולשאול מה שלומם. הוצאתי הרבה ניוזלטרים וסרטוני וידיאו, וקידמתי את זה שאני משנה את העסק ומגייסת עובדים לעבודה מהבית. גם נתתי המון טיפים ללקוחות בחינם - אני מאמינה בחליפין בשפע, כלומר לתת ערך מוסף בלי לקחת על זה כסף. למשל, כשלקוח התקשר אליי לגיוס עובדים, נתתי לו ייעוץ ארגוני בלי לגבות תשלום. אגב, בזכות הקורונה התחלתי להיות חברה בע"מ באפריל 2021".

איזו טעות עשית בדרך, ומה למדת ממנה?
"אחת הטעויות הייתה שהכנסתי המון כסף, אבל בזבזתי הכול בלי להתנהל נכון. הייתי מסונוורת מההצלחה, ולא הבנתי שזה לא רק מה שאתה מכניס, אלא גם איך אתה מנהל את זה. לא היה לי תזרים, ובבנק לא רצו לתת לי אשראי. הייתי רגע לפני פשיטת רגל. לפני ארבע שנים לקחתי קורס פיננסי שבו למדתי איך לנהל עסק ולשים עתודות.

"לדעתי כל יזם צריך לעשות את הקורס הזה כבר בהתחלה. כשכירה לא הבנתי במיסים, במקדמות ובתשלומים. כעצמאית הייתי צריכה לעשות שינוי בתודעה, כי הניהול הפיננסי שלי היה כמו שכירה, ולא הבנתי שאין 'אבא גדול' שדואג".

לאן היית רוצה להגיע?
"החלום הוא להתפתח בעולם. התחלתי בהונגריה וזה לא הצליח, כי יש שם שנאת יהודים וזה מאוד קשה. עכשיו אני רוצה לנסות בפלורידה, כי היא דומה לישראל בניהול, בתרבות ועסקים. ההבדל הוא שעל כל דבר תובעים אותך, ותוך כמה ימים יש פסק דין, אז צריך להיות מוכן עם עורך דין. חשבתי גם לעשות עסקים עם דובאי, אבל זה עדיין בהולד. אגב, פנו אליי מהרשות הפלסטינית, מישהו בעל חברת השמה משם שמביא עובדי הייטק לכאן, והוא רצה שנגייס יחד".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

תיקון והתנצלות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם