גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אודיוקודס: "יש ספאקים ויוניקורנים אבל אחרי שהחלומות מתפוגגים, אנחנו הופכים לאטרקטיביים"

שבתאי אדלרסברג, מנכ"ל חברת הטכנולוגיה הוותיקה: "השם שלנו כחברה יציבה עוזר לנו למשוך עובדים. יודעים שיש פה חברה אמיתית, עם עתיד, שמרוויחה" ● לגבי תוצאותיה בסיכום 2021: "אם לא היה מחסור ברכיבים היינו מסיימים שנה עם עוד 3-5 מיליון דולר. זה ישפיע בצורה קשה יותר ב-2022"

אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי
אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי

מגפת הקורונה, שהדגישה את הצורך בפתרונות טכנולוגיים שונים לעבודה מרחוק, לתקשורת, לאחסון ולאבטחת מידע, הקפיצה מאז מרץ 2020 מניות טכנולוגיה רבות וניפחה את השווי של מספר רב של חברות, שחלקן לא היו כלל רווחיות.

בחודשים האחרונים, וביתר שאת מתחילת 2022, סובלות אותן מניות שזינקו ממומנטום שלילי, לאחר שמשקיעים שחששו שהשוויים שלהן התנפחו יותר מדי, ועל רקע חששות מעליית ריביות צפויה.

אודיוקודס, חברה ישראלית ותיקה, נהנתה אף היא מהמגמה החיובית בעקבות הקורונה, ואף היא סבלה לאחרונה ממגמה שלילית במנייתה, שנחלשה ב-15% מתחילת השנה, לאחר עלייה של 26% ב-2021. נכון להיום, מחיר המניה נמוך בכ-33% מהשיא שאליו הגיעה המניה במהלך 2020, והחברה נסחרת בשווי של 981 מיליון דולר. אודיוקודס מספקת פתרונות תקשורת לארגונים ולמפעילי תקשורת.

"המחסור בעובדים בהייטק הופך לבעיה כרונית"

שבתאי אדלרסברג, נשיא ומנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, כבר עבר תקופות משבר בשוק ההון. כשהוא נשאל על הירידות האחרונות במניות הטכנולוגיה, לאחר התקופה שבה חברות טכנולוגיה הצליחו להשיג שוויים גבוהים במיוחד גם ללא רווחיות, הוא אומר: "עולם כמנהגו נוהג. אני כבר מספיק שנים בתעשייה, ואני יודע שאופנות שהיו בעבר נעלמו. קם דור חדש שלא ידע את האופנה הקודמת, וככה זה רץ".

לדבריו, "אנחנו בנינו את עצמנו להיות חברה גדולה וחזקה, בשוק אמיתי ותעשייה אמיתית. החברות האלה יתמודדו עם מציאות חדשה. אגב, לכולנו יש מציאות חדשה. לא צריך להכביר מילים על המחסור בעובדים בשוק ההייטק הישראלי - זה הופך לבעיה כרונית. יש יותר מדי כסף פנוי בעולם שמחפש הזדמנויות חדשות, וכדי לממש את אותן הזדמנויות חייבים גם עובדים.

"כשזה מתחיל להתפרס על חלומות, ולא רק על תעשייה שמספקת את הביקוש של השוק, כשעובדים על רעיונות חדשים בתחומים שונים, פשוט נוצר מחסור כרוני, וזה לא ייעלם כל כך מהר. אבל בשביל להיות כל הזמן רלוונטי, צריך להיות צמוד להתפתחויות".

אתם מאבדים עובדים לחברות אחרות, שמציעות להם הצעות מפתות?
"בוודאי, אבל למרות זאת, אנחנו ממשיכים לגייס ולעלות במספר העובדים. אני מצפה שמספר העובדים יגדל ברבעון הראשון ב-30 (אודיוקודס מעסיקה בסה"כ כ-1,000 עובדים, מהם כ-550 בישראל). השם שלנו כחברה יציבה עוזר לנו למשוך אנשים. יש יוניקורנים ויש ספאקים, אבל פה יודעים שיש חברה אמיתית, עם עתיד, עם אופק, שמרוויחה. אז אחרי שהחלומות מתפוגגים, אנחנו הופכים לאטרקטיביים".

ממשיכה ליהנות מהמעבר לעבודה מהבית

אודיוקודס פרסמה היום את הדוחות שלה ל-2021, שהייתה שנת צמיחה, ומצפה להמשיך לצמוח גם ב-2022 למרות אתגרי גיוס העובדים וקשיים הקשורים למחסור ברכיבים. כאמור, אודיוקודס ממשיכה ליהנות מהמגמה של מעבר לעבודה מהבית בשל הקורונה. ב-2021 הכנסותיה צמחו ב-12.7% לעומת 2020 ל-249 מיליון דולר, מתוכם 66.1 מיליון דולר ברבעון הרביעי, גם כאן צמיחה של 12.7% מרבעון מקביל.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח הנקי השנתי טיפס ב-23.9% ל-33.8 מיליון דולר, כשהרבעון הרביעי תרם 7.3 מיליון דולר, ירידה לעומת 8.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, הרווח הנקי השנתי גדל ב-10.8% ל-51.8 מיליון דולר שהם 1.5 דולרים למניה, והרווח הרבעוני הסתכם ב-13.4 מיליון דולר שהם 39 סנט, בדומה לתחזיות השוק.

ב-2022 מצפה אודיוקודס להכנסות של 277-285 מיליון דולר, צמיחה של 11.3%-14.5% מ-2021, ורווח נקי Non-GAAP של 1.4-1.6 דולרים למניה. אמצע טווח התחזית גבוה מתחזית האנליסטים בהכנסות, אך נמוך ממנו ברווח.

 

"מייצרים פער גדל והולך מול המתחרות"

"2021 הייתה שנה מצוינת, שבה עמדנו ברף העליון של התחזיות שלנו והתקדמנו בתוכנית האסטרטגית שלנו, ולשמחתנו, 2022 תהיה לדעתנו לא פחות ואולי אפילו יותר טובה", אומר אדלרסברג. "התבססנו בצמרת התעשייה בתחום שלנו, כאשר העבודה מרחוק הפכה למציאות בגלל הקורונה, ויש צורך בפתרונות שלנו. אנחנו מייצרים פער גדל והולך מול המתחרות וממשיכים להשקיע בכל הכוח: בהכנסות גדלנו כפי שרצינו, ועל הרווחים שמנו פחות דגש, הדגש הוא יותר על השקעות".

לא יהיה קשה לכם לשחזר את הצמיחה של תקופת הקורונה?
"להיפך, אני חושב שתראו האצה. אנחנו פועלים בשני תחומים, אנטרפרייז (פתרונות לארגונים עסקיים) ומפעילי תקשורת. באנטרפרייז, שמהווה 85% מההכנסות שלנו, גדלנו בהכנסות ב-17%-18%, ותחום המפעילים שסבל מהמגפה הוריד לנו את הביצועים. זה היה זמני כי מפעילים עצרו התקנות של רשתות גדולות, זה היה משמעותי ב-2020, פחות הפריע ב-2021 וב-2022 חלק ניכר יעלה. התחזית שלנו היא לצמיחה אורגנית גבוהה יותר ב-2022 מאשר ב-2021.

"לאחרונה גם צירפנו את דמיטרי נטיס שהיה אנליסט ובנקאי, לתפקיד מנהל אסטרטגיה ופיתוח עסקי, ואנחנו מתכוונים לפעול חזק מאוד בנושא של מיזוגים ורכישות שיתווספו לגידול האורגני. לאחרונה עשינו רכישה קטנה, של קולוורסו הישראלית, שיש לה טכנולוגיה מאוד מתקדמת".

יש יעדי רכישה קונקרטיים על הפרק?
"יש משהו אחד קטן, אבל יש עבודה יסודית בנושא וזה לוקח זמן. אגב, בגלל שאודיוקודס נחשבת לגורם חזק ויציב בתעשייה, אני מקבל חדשות לבקרים הצעות מחברות שמעוניינות להיות חלק מאיתנו".

אודיוקודס ייצרה ב-2021 תזרים מפעילות בסך 47.3 מיליון דולר, ובסוף השנה היו לה כ-175 מיליון דולר בקופה. במהלך הרבעון הרביעי היא רכשה מניות של עצמה תמורת 10.7 מיליון דולר, במחיר ממוצע של כ-34 דולר, לעומת המחיר הנוכחי שהוא 29.6 דולר. אודיוקודס דיווחה שתחלק במרץ דיבידנד בסך 18 סנט למניה ובסך הכול 5.8 מיליון דולר.

איך משפיע עליכם המחסור הגלובלי ברכיבים?
"זה פוגע בנו. אילו לא היה מחסור, היינו מסיימים את 2021 עם עוד 3-5 מיליון דולר. זה ישפיע בצורה קשה יותר ב-2022. יש מצבים מגוחכים שרכיב שהיה עולה 20-30 סנט עולה היום 2 דולרים, ורכיבים של 5 דולרים אפשר להשיג ב-40 דולר. לכן תהיה השפעה לא רק על ההכנסות אלא גם על ה-OPEX (הוצאות תפעוליות) שלנו".

איך אתם מתנהלים בעניין?
"כמובן שאנחנו שוקלים כל דבר לגופו של עניין. לפעמים אנחנו משלמים יותר על הרכיב ובלבד שלא אעצור את האספקה ללקוח. במוצרים למפעילים, הבעיה יותר קלה, ויש יצרן רכיבים סיני שעובד איתנו באופן צמוד".

עוד כתבות

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בבורסת תל אביב; חברה לישראל ותמר פטרוליום עולות בכ-3%

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל