גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אודיוקודס: "יש ספאקים ויוניקורנים אבל אחרי שהחלומות מתפוגגים, אנחנו הופכים לאטרקטיביים"

שבתאי אדלרסברג, מנכ"ל חברת הטכנולוגיה הוותיקה: "השם שלנו כחברה יציבה עוזר לנו למשוך עובדים. יודעים שיש פה חברה אמיתית, עם עתיד, שמרוויחה" ● לגבי תוצאותיה בסיכום 2021: "אם לא היה מחסור ברכיבים היינו מסיימים שנה עם עוד 3-5 מיליון דולר. זה ישפיע בצורה קשה יותר ב-2022"

אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי
אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי

מגפת הקורונה, שהדגישה את הצורך בפתרונות טכנולוגיים שונים לעבודה מרחוק, לתקשורת, לאחסון ולאבטחת מידע, הקפיצה מאז מרץ 2020 מניות טכנולוגיה רבות וניפחה את השווי של מספר רב של חברות, שחלקן לא היו כלל רווחיות.

בחודשים האחרונים, וביתר שאת מתחילת 2022, סובלות אותן מניות שזינקו ממומנטום שלילי, לאחר שמשקיעים שחששו שהשוויים שלהן התנפחו יותר מדי, ועל רקע חששות מעליית ריביות צפויה.

אודיוקודס, חברה ישראלית ותיקה, נהנתה אף היא מהמגמה החיובית בעקבות הקורונה, ואף היא סבלה לאחרונה ממגמה שלילית במנייתה, שנחלשה ב-15% מתחילת השנה, לאחר עלייה של 26% ב-2021. נכון להיום, מחיר המניה נמוך בכ-33% מהשיא שאליו הגיעה המניה במהלך 2020, והחברה נסחרת בשווי של 981 מיליון דולר. אודיוקודס מספקת פתרונות תקשורת לארגונים ולמפעילי תקשורת.

"המחסור בעובדים בהייטק הופך לבעיה כרונית"

שבתאי אדלרסברג, נשיא ומנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, כבר עבר תקופות משבר בשוק ההון. כשהוא נשאל על הירידות האחרונות במניות הטכנולוגיה, לאחר התקופה שבה חברות טכנולוגיה הצליחו להשיג שוויים גבוהים במיוחד גם ללא רווחיות, הוא אומר: "עולם כמנהגו נוהג. אני כבר מספיק שנים בתעשייה, ואני יודע שאופנות שהיו בעבר נעלמו. קם דור חדש שלא ידע את האופנה הקודמת, וככה זה רץ".

לדבריו, "אנחנו בנינו את עצמנו להיות חברה גדולה וחזקה, בשוק אמיתי ותעשייה אמיתית. החברות האלה יתמודדו עם מציאות חדשה. אגב, לכולנו יש מציאות חדשה. לא צריך להכביר מילים על המחסור בעובדים בשוק ההייטק הישראלי - זה הופך לבעיה כרונית. יש יותר מדי כסף פנוי בעולם שמחפש הזדמנויות חדשות, וכדי לממש את אותן הזדמנויות חייבים גם עובדים.

"כשזה מתחיל להתפרס על חלומות, ולא רק על תעשייה שמספקת את הביקוש של השוק, כשעובדים על רעיונות חדשים בתחומים שונים, פשוט נוצר מחסור כרוני, וזה לא ייעלם כל כך מהר. אבל בשביל להיות כל הזמן רלוונטי, צריך להיות צמוד להתפתחויות".

אתם מאבדים עובדים לחברות אחרות, שמציעות להם הצעות מפתות?
"בוודאי, אבל למרות זאת, אנחנו ממשיכים לגייס ולעלות במספר העובדים. אני מצפה שמספר העובדים יגדל ברבעון הראשון ב-30 (אודיוקודס מעסיקה בסה"כ כ-1,000 עובדים, מהם כ-550 בישראל). השם שלנו כחברה יציבה עוזר לנו למשוך אנשים. יש יוניקורנים ויש ספאקים, אבל פה יודעים שיש חברה אמיתית, עם עתיד, עם אופק, שמרוויחה. אז אחרי שהחלומות מתפוגגים, אנחנו הופכים לאטרקטיביים".

ממשיכה ליהנות מהמעבר לעבודה מהבית

אודיוקודס פרסמה היום את הדוחות שלה ל-2021, שהייתה שנת צמיחה, ומצפה להמשיך לצמוח גם ב-2022 למרות אתגרי גיוס העובדים וקשיים הקשורים למחסור ברכיבים. כאמור, אודיוקודס ממשיכה ליהנות מהמגמה של מעבר לעבודה מהבית בשל הקורונה. ב-2021 הכנסותיה צמחו ב-12.7% לעומת 2020 ל-249 מיליון דולר, מתוכם 66.1 מיליון דולר ברבעון הרביעי, גם כאן צמיחה של 12.7% מרבעון מקביל.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח הנקי השנתי טיפס ב-23.9% ל-33.8 מיליון דולר, כשהרבעון הרביעי תרם 7.3 מיליון דולר, ירידה לעומת 8.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, הרווח הנקי השנתי גדל ב-10.8% ל-51.8 מיליון דולר שהם 1.5 דולרים למניה, והרווח הרבעוני הסתכם ב-13.4 מיליון דולר שהם 39 סנט, בדומה לתחזיות השוק.

ב-2022 מצפה אודיוקודס להכנסות של 277-285 מיליון דולר, צמיחה של 11.3%-14.5% מ-2021, ורווח נקי Non-GAAP של 1.4-1.6 דולרים למניה. אמצע טווח התחזית גבוה מתחזית האנליסטים בהכנסות, אך נמוך ממנו ברווח.

 

"מייצרים פער גדל והולך מול המתחרות"

"2021 הייתה שנה מצוינת, שבה עמדנו ברף העליון של התחזיות שלנו והתקדמנו בתוכנית האסטרטגית שלנו, ולשמחתנו, 2022 תהיה לדעתנו לא פחות ואולי אפילו יותר טובה", אומר אדלרסברג. "התבססנו בצמרת התעשייה בתחום שלנו, כאשר העבודה מרחוק הפכה למציאות בגלל הקורונה, ויש צורך בפתרונות שלנו. אנחנו מייצרים פער גדל והולך מול המתחרות וממשיכים להשקיע בכל הכוח: בהכנסות גדלנו כפי שרצינו, ועל הרווחים שמנו פחות דגש, הדגש הוא יותר על השקעות".

לא יהיה קשה לכם לשחזר את הצמיחה של תקופת הקורונה?
"להיפך, אני חושב שתראו האצה. אנחנו פועלים בשני תחומים, אנטרפרייז (פתרונות לארגונים עסקיים) ומפעילי תקשורת. באנטרפרייז, שמהווה 85% מההכנסות שלנו, גדלנו בהכנסות ב-17%-18%, ותחום המפעילים שסבל מהמגפה הוריד לנו את הביצועים. זה היה זמני כי מפעילים עצרו התקנות של רשתות גדולות, זה היה משמעותי ב-2020, פחות הפריע ב-2021 וב-2022 חלק ניכר יעלה. התחזית שלנו היא לצמיחה אורגנית גבוהה יותר ב-2022 מאשר ב-2021.

"לאחרונה גם צירפנו את דמיטרי נטיס שהיה אנליסט ובנקאי, לתפקיד מנהל אסטרטגיה ופיתוח עסקי, ואנחנו מתכוונים לפעול חזק מאוד בנושא של מיזוגים ורכישות שיתווספו לגידול האורגני. לאחרונה עשינו רכישה קטנה, של קולוורסו הישראלית, שיש לה טכנולוגיה מאוד מתקדמת".

יש יעדי רכישה קונקרטיים על הפרק?
"יש משהו אחד קטן, אבל יש עבודה יסודית בנושא וזה לוקח זמן. אגב, בגלל שאודיוקודס נחשבת לגורם חזק ויציב בתעשייה, אני מקבל חדשות לבקרים הצעות מחברות שמעוניינות להיות חלק מאיתנו".

אודיוקודס ייצרה ב-2021 תזרים מפעילות בסך 47.3 מיליון דולר, ובסוף השנה היו לה כ-175 מיליון דולר בקופה. במהלך הרבעון הרביעי היא רכשה מניות של עצמה תמורת 10.7 מיליון דולר, במחיר ממוצע של כ-34 דולר, לעומת המחיר הנוכחי שהוא 29.6 דולר. אודיוקודס דיווחה שתחלק במרץ דיבידנד בסך 18 סנט למניה ובסך הכול 5.8 מיליון דולר.

איך משפיע עליכם המחסור הגלובלי ברכיבים?
"זה פוגע בנו. אילו לא היה מחסור, היינו מסיימים את 2021 עם עוד 3-5 מיליון דולר. זה ישפיע בצורה קשה יותר ב-2022. יש מצבים מגוחכים שרכיב שהיה עולה 20-30 סנט עולה היום 2 דולרים, ורכיבים של 5 דולרים אפשר להשיג ב-40 דולר. לכן תהיה השפעה לא רק על ההכנסות אלא גם על ה-OPEX (הוצאות תפעוליות) שלנו".

איך אתם מתנהלים בעניין?
"כמובן שאנחנו שוקלים כל דבר לגופו של עניין. לפעמים אנחנו משלמים יותר על הרכיב ובלבד שלא אעצור את האספקה ללקוח. במוצרים למפעילים, הבעיה יותר קלה, ויש יצרן רכיבים סיני שעובד איתנו באופן צמוד".

עוד כתבות

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר