גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריה פרשקובסקי מנסה לחזור לבורסה - כעשור לאחר הסדר החוב של דירקט קפיטל

אחיו של בעלי ענקית הנדל"ן הנסחרת בבורסה בת"א מבקש לגייס כמה עשרות מיליוני שקלים בהנפקה ראשונית של חברת הנדל"ן הנושאת את שמו ● דירקט קפיטל, שפעלה בשוקי הנדל"ן במזרח אירופה, נדרשה בעבר להסדר חוב של כרבע מיליארד שקל

פרויקט מגורים של אריה פרשקובסקי גרופ. בעיגול: אריה פרשקובסקי / צילום: עמוד החברה
פרויקט מגורים של אריה פרשקובסקי גרופ. בעיגול: אריה פרשקובסקי / צילום: עמוד החברה

משפחת יזמי הנדל"ן פרשקובסקי פועלת לשלוח זרוע נוספת לבורסה המקומית. לגלובס נודע כי על הפרק ניצבת חברת הנדל"ן הפרטית של אריה פרשקובסקי, הנושאת את שמו (אריה פרשקובסקי גרופ), הפועלת בעיקר בתחום הנדל"ן המניב וכן במגורים. על פי ההערכות בכוונת החברה הקטנה לגייס כמה עשרות מיליוני שקלים, לפי שווי צנוע יחסית של כ-130 מיליון שקל לפני הכסף. את הנפקת אריה פרשקובסקי גרופ מובילות חברת אקטיב חיתום ואוריון.

אריה פרשקובסקי הוא אחיו של ארנון פרשקובסקי, מבעלי השליטה ונשיא חברת פרשקובסקי השקעות ובניין, אחד מיזמיות הנדל"ן למגורים הבולטות בבורסה, הנסחרת בת"א בשווי שיא של כ-3 מיליארד שקל. הוא עצמו שלט בעבר בחברה הבורסאית דירקט קפיטל, שפעלה בעיקר בשוקי הנדל"ן במזרח אירופה, ונדרשה להסדר חוב של כרבע מיליארד שקל.

בין נכסיה של אריה פרשקובסקי גרופ נמנים בית קודאק בפתח תקווה, במשותף עם חברת הביטוח מגדל, בית UMI בראשון לציון ונכסים מניבים נוספים בהקמה בתחומי הלוגיסטיקה, משרדים ומסחר, כמו גם פעילות בתחום הנדל"ן למגורים.

נכסים שהקימה החברה בישראל וכבר מומשו כוללים מרכז מסחרי בשכונת כוכב הצפון בתל אביב, שנמכר לענקית הנדל"ן המניב גזית גלוב, ומרכז מסחרי באזור התעשייה פולג שבנתניה, שנמכר למגדל. כמו כן היא מקדמת הקמת פרויקט במשותף עם חברת פרשקובסקי הציבורית - בקרקע בנס ציונה, שעליה זכויות להקמת כ-17 אלף מ"ר עיקרי בייעוד תעסוקה. את הקרקע רכשו הצדדים בשותפות שווה, תמורת כ-54 מיליון שקל.

המשבר העולמי של 2008 גרר לחדלות פירעון

אריה פרשקובסקי הוא כאמור שם מוכר לוותיקי שוק ההון, וטרם משבר האשראי העולמי, שפרץ ב-2008, פעל בבורסה באמצעות חברת דירקט קפיטל, שפעלה בעיקר בשוקי הנדל"ן של מזרח אירופה. טרם המשבר גייסה דירקט קפיטל אג"ח בבורסה בתל אביב ללא קושי, בהיקף שהצטבר לכ-250 מיליון שקל בכמה הנפקות, אולם המשבר הכלכלי העולמי גרר אותה בתוך זמן קצר לחדלות פירעון.

אחרי שנכשלה מלעמוד בהתחייבויותיה הושג הסדר חוב בשנת 2010 שבמסגרתו עבר נתח ממניותיה לידי חברת יורופורט של מוטי קירשנבאום, הפועל בעיקר בתחום הדיור המוגן באמצעות חברת מגדלי הים התיכון. בעלי האג"ח קיבלו את מרבית יתרת המניות כנגד מחיקת החוב.

פרשקובסקי קפצה 250% מהשפל של יוני 2020

חברת פרשקובסקי הבורסאית (שבה אין לאריה פרשקובסקי החזקות) נהנית, כמו מרבית יזמיות הבנייה בבורסה, מביקושי השיא לפעילות נדל"ן בישראל, ובמרכזה תחום המגורים השובר שיאי מחירים וביקושים. מניית החברה השלימה קפיצה של כ-250% מרמת השפל שרשמה ביוני 2020 - קצת אחרי שיא משבר הקורונה בשווקים (מרץ 2020).

בשליטה בפרשקובסקי הבורסאית מחזיק ארנון פרשקובסקי יחד עם בת זוגו עדנה, ילדיהם יוסי (יו"ר החברה), שרון (מנכ"ל החברה) ובני משפחה נוספים. עיקר פעילותה של פרשקובסקי הבורסאית מתרכז בתחום הייזום, ההקמה והשיווק של דירות בישראל. בנוסף פועלת החברה בתחום הדירות להשכרה בארה"ב ואף מפתחת פעילות מניבה גם בישראל, בתחומי המסחר, המשרדים והדיור להשכרה.

בדוחותיה הכספיים האחרונים סיפקה פרשקובסקי עדות נוספת לעדנה שממנה נהנות יזמיות הבנייה למגורים בישראל. בסיכום התקופה שבין ינואר לספטמבר 2021 הציגה פרשקובסקי קפיצה של כמעט 60% ברווח הנקי שלה, שהתקרב ל-230 מיליון שקל. זאת למרות שחיקה קלה בהכנסותיה, שהסתכמו בכ-845 מיליון שקל, ולאחר צמצום עלויות, שיפור הרווח הגולמי והתפעולי ועליית ערך נכסיה.

גם א. לוי תנסה לגייס חוב

אריה פרשקובסקי איננו יזם נדל"ן היחיד הפועל כיום לחזור לבורסה למרות הסדר חוב מהעבר. לאחרונה פרסמה חברת א. לוי טיוטת תשקיף, לקראת גיוס אג"ח שהיא מבקשת לבצע.

בשנת 2014 נכנס לתוקף הסדר חוב שגיבשה א. לוי מול מחזיקי החוב, וכלל דחיית מועדי תשלום, שיעבוד נכסי החברה לטובת בעלי האג"ח, הנפקת מניות וכתבי אופציות למחזיקים ועוד, הסדר שלא כלל "תספורת" ופרע את החוב במלואו בתוספת ריבית.

ניסיון הגיוס הנוכחי, כך נראה, נעשה כשמצבה הפיננסי של א. לוי שוב מאתגר. רואי החשבון של החברה מפנים בדוחות הכספיים את תשומת לב המשקיעים לתוכניותיה, הכוללות בין היתר מימוש נכסים, מיחזור הלוואות וקבלת הלוואות חדשות, כדי לעמוד בפירעון התחייבויותיה השוטפות. א. לוי אינה מפרטת את היקף הגיוס המתוכנן, אך היא מייעדת כ-75 מיליון שקל מהתמורה לפירעון חובות, בהם 18 מיליון שקל שהעמיד לה בעל השליטה, עזרא לוי.

עוד כתבות

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"