גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפי שווי של 300 מיליון שקל: סטורנקסט בדרך לבורסה בתל אביב

בעלי חברת המידע והבינה העסקית, בית ההשקעות ווליו בייס והמנהלים, מתכננים גיוס של כמה עשרות מיליוני שקלים ולהנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל ● בעבר הייתה החברה בבעלות ענקית התוכנה ריטליקס וכן ישראכרט, קוקה קולה ודסק"ש

הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Shutterstock

אחרי שהשתלטה על תחום איסוף וניתוח נתוני שוק מוצרי הצריכה בישראל, פועלים בעליה של חברת סטורנקסט (StoreNext) להנפיק את מניותיה (IPO) בבורסה בת"א, ולגייס כמה עשרות מיליוני שקלים לפי שווי חברה מוערך בכ-300 מיליון שקל. כך נודע לגלובס.

סטורנקסט מגדירה את עצמה כחברה טכנולוגית המעניקה פתרונות לטרנספורמציה דיגיטלית של תהליכים עסקיים בין חברות (B2B) ונמצאת כיום בבעלות בית ההשקעות ווליו בייס ומנהלי החברה. עד לפני כשבע שנים היא הייתה בשליטת ענקית התוכנה הישראלית ריטליקס, שעסקה בפיתוח מערכות תוכנה לרשתות קמעונאיות, בעיקר לסופרמרקטים ולחנויות נוחות.

בשנת 2013 נרכשה ריטליקס על-ידי חברת NCR האמריקאית תמורת 800 מיליון דולר, מידיהם של קרן פימי וקבוצת אלפא (שעם חבריה נמנים כמה ממייסדי אמדוקס). כשנתיים לאחר מכן, מכרה NCR את החזקותיה של ריטליקס בסטורנקסט לידי ווליו בייס ומנהלי החברה, לפי שווי של כ-50 מיליון שקל בלבד לסטורנקסט.

בהמשך קנו בעלי השליטה החדשים בסטורנקסט גם את יתר בעלי המניות שהחזיקו בחברה - החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה ישראל), ישראכרט ודיסקונט השקעות.

כיום מחזיקה ווליו בייס בכ-60% ממניות סטורנקסט ומנהלי החברה ביתרה. מנכ"ל סטורנקסט הוא גיא מלישקביץ, שמילא בעבר שורת תפקידים בקוקה קולה ישראל (החברה המרכזית למשקאות), בהם סגן מנהל המכירות ועוד.

מספקת מידע לקבלת החלטות

סטורנקסט עוסקת באוטומציית תהליכים B2B, ובמסגרת זו מאפשרת ללקוחותיה ניהול יעיל של תהליכי רכש, כספים ושרשרת האספקה. כן היא פועלת בתחומי הדאטה והאנליזה. מחזור ההכנסות שלה עומד ככל הידוע על עשרות מיליוני שקלים בשנה.

בתחום אוטומציית התהליכים סטורנקסט מציעה ללקוחותיה פלטפורמות להתמודדות עם כמויות מידע גדולות שיאפשרו ללקוחות ניהול קשר דיגיטלי מול ספקים, גופים פיננסיים ועוד. פלטפורמות חכמות אלו מיועדות להתמודד בכל רגע עם כמות עצומה של מידע ונתונים ומאפשרות לגופים עסקיים לנהל את כל הקשר העסקי מול ספקיהם באמצעות פורטל ספקים באופן דיגיטלי מלא וכן לייבא נתונים פיננסיים מכל בנק בישראל או בעולם לתוך מערכות המידע הארגוניות.

תחום הדאטה והאנליזה כולל הספקת מידע המבוסס על נתוני מכירות רשתות וחנויות הקמעונות בשוק מוצרי הצריכה בישראל. מטרת המידע היא ללמד על היקפי השוק, מבחינה כמותית וכספית, קטגוריות המוצרים הנכללים בו, מחירי המוצרים ונתחי השוק, וכן ללמד על השתנות הנתונים לאורך זמן. כל זאת, באמצעות חיבור ישיר למערכות הקופות של למעלה מ-2,600 נקודות מכירה.

לפי נתוני סטורנקסט מהשנה שעברה, החנויות המשדרות לה נתוני אמת, מהוות למעלה מ-85% מסך המכר בשוק ה-FMCG - שעיקרו תחום המזון והמשקאות וכן מוצרי טיפוח אישי ומוצרים לבית. בסטורנקסט מסבירים, כי שוק זה "מאופיין בדינמיות עצומה, שמקורה במגוון של עשרות אלפי פריטים שונים, הנרכשים על-ידי הצרכנים מידי יום והינם בעלי אורך חיי מדף קצר במיוחד".

החברה מעניקה ללקוחותיה מערכות BI (בינה עסקית) למעקב אחר מדדים שונים, המאפשרים לזהות מגמות בתחום פעילותם. כמו כן, היא מספקת להם מחקרי שוק, אנליזות ומערכות מתקדמות אחרות המשמשות את לקוחותיה לקבל החלטות עסקיות. המידע משמש בעיקר את יצרני ויבואני המוצרים, וכן את הקמעונאים המעוניינים לעקוב אחרי חלקם בשוק ולהבין מגמות כלליות כפי שבאות לידי ביטוי בנתוני השוק.

עם לקוחותיה של סטורנקסט נמנות רשתות ויצרניות המזון הבולטות בישראל בהן אסם, שטראוס, קוקה קולה, תנובה, טמפו, רמי לוי, טיב טעם, זוגלובק, יוניליוור ויפאורה. נוסף להן, לסטורנקסט לקוחות רבים מענפי פעילות אחרים, ובהם יבואניות ומשווקות מוצרי הצריכה סנו, דנשר, שסטוביץ רשת בתי הכלבו המשביר לצרכן ורשת מוצרי החשמל ניופאן, חברות הטכנולוגיה מלם תים, נס ומטריקס, חברות מתחומי התעשייה דוגמת ישקר, טבע, פריגו, גופים פיננסים ועוד.

לצד סטורנקסט פעלה בישראל בתחום המידע והאנליזות של מכירות שוק מוצרי הצריכה, גם חברת המחקר נילסן, אולם היא יצאה מהשוק המקומי לפני מספר שנים והותירה את סטורנקסט כשחקנית יחידה. בעבר הגישו סטורנקסט ונילסן בקשת מיזוג לממונה על ההגבלים העסקיים, אולם משכו אותה נוכח ההבנה שהסיכוי שהמיזוג יאושר הוא קלוש.

ווליו בייס - ליווי מול הגופים המוסדיים

בית ההשקעות ווליו בייס, שנוסד על-ידי ויקטור שמריך, יו"ר החברה, ועידו נויברגר המנכ"ל, הוא בית השקעות המציע לפי תיאוריו "מגוון רחב של שירותים פיננסיים וייעוץ פיננסי אסטרטגי".

בין שירותים אלה ווליו בייס עוסק בתחום ניהול הנפקות וגיוסי הון וחוב, ניהול תהליכי מכירה, רכישה ומיזוג של חברות, וכחלק מכך מעורב לעיתים גם בביצוע עסקאות בינלאומיות ובליווי לקוחותיו מול הגופים המוסדיים הישראליים, ומספק פתרונות פיננסיים בהתאם לצורכי החברות ובעליהן.

מלבד נויברגר ושמריך, עם בעלי המניות של ווליו בייס נמנים נתן חץ, מייסד ומנכ"ל ענקית ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ, ומשפחת ורטהיים, בעלת קוקה-קולה ישראל (כאמור, לשעבר בעלת מניות בסטורנקסט).

גם מגה ספורט בוחנת הנפקה

עוד בשוק ההנפקות המקומי, מי שהחלה לבחון, ככל הידוע, אפשרות להנפקת מניות ראשונית בבורסה היא רשת מגה ספורט שבשלטת גדעון מוליוב. לפי ההערכות, אם יחליט מוליוב, הבעלים של קבוצת מותגי הספורט MGS ספורט טריידינג, להנפיק את מגה ספורט בבורסה, הוא ישאף לגייס עבורה כמה מאות מיליוני שקלים לפי שווי חברה שינוע סביב כ-1 מיליארד שקל.

מגה ספורט הוקמה בשנת 1996 עם פתיחת חנות הדגל שלה בחיפה, וכיום היא מונה כבר יותר מ-50 סניפים, בהם היא מציעה למעלה מ-1 מיליון פריטים, המחולקים לשלוש מחלקות עיקריות - נעליים, ביגוד וציוד, מכשירים כבדים (הליכונים, אופניים, רולרים ועוד) ומכשירים קטנים (משקולות, כדורים ואביזרים נוספים).

ברקע להנפקה זו, אם אכן תצא לפועל, עומדת כנראה, בין היתר, הצלחת הנפקת רשת מותגי הספורט ריטיילורס, שבשליטת קבוצת האופנה פוקס שמוביל הראל ויזל. ריטיילורס הונפקה בבורסה בחודש מאי האחרון, ומאז מנייתה נסקה בכ-80%, כך שהיא משקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-4.5 מיליארד שקל.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; מניית הבורסה מזנקת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, ת"א 90 מתחזק בכ-0.4% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב