גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הותרו לפרסום שמות מעורבים נוספים בפרשת משה חוגג: עידו שדה מן וירון שלם

השניים, המחזיקים באחוזים קטנים בחברת סינגולריטים שבלב הפרשה, חשודים יחד עם משה חוגג כי הונו משקיעים שהשקיעו במיזמים בתחום המטבעות הקריפטוגרפים, בין היתר באמצעות החברה ומארג חברות קש

משה חוגג / צילום: יונתן בלום
משה חוגג / צילום: יונתן בלום

עידו שדה מן וירון שלם חשודים במעורבות בפרשת ההונאה בתחום מטבעות הקריפטו שבמרכזה עומד משה חוגג - כך התיר השבוע בית המשפט המחוזי מרכז לפרסם, לאחר שמאז פרוץ החקירה שמותיהם נאסרו לפרסום.

השניים, המחזיקים באחוזים קטנים בחברת סינגולריטים שבלב הפרשה, חשודים יחד עם חוגג כי הונו משקיעים שהשקיעו במיזמים בתחום המטבעות הקריפטוגרפים, בין היתר באמצעות החברה ומארג חברות קש.

חשוד נוסף בפרשה, ששמו היה אסור לפרסום מספר חודשים ועד לתחילת החודש, הוא אבישי זיו, לשעבר מנכ"ל קרן סינגולריטים. שמותיהם הותרו לפרסום בעקבות בקשת עיתונאי "דה מרקר" שוקי שדה.

עידו שדה מן וירון שלם - שנעצרו יחד עם חוגג; עדי שלג, שהיה עד המדינה נגד נוחי דנקנר בפרשת הרצת מניות אי.די.בי; ואבישי זיו - חשודים בעבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, עבירות הלבנת הון ומס הכנסה. החקירה בעניינם נמשכת. זאת לצד חקירה נגד חוגג החשוד גם בעבירות מין בהן צריכת זנות מקטינה, החזקת מקום לשם זנות ואספקת סמים ואלכוהול לקטינות. השופטת אפרת פינק הדגישה כי החשודים האחרים לא קשורים לחשדות בנוגע לעבירות המין.

המשטרה טענה בדיון בעניין פרסום שמם כי השניים אינם הדמויות המרכזיות בפרשה, אך הם מהווים "חוליה בשרשרת" העבריינית. השופטת פינק, שהתירה לפרסום את שמם, קבעה כי "חלקם של המערערים בפרשה אינו שולי, ועוצמת החשדות נגדם אינה נמוכה". היא גם קבעה כי השניים נהנו מהרווחים שהתקבלו כתוצאה מהמעשים הפליליים, וכי חלקו של שלם גדול יותר מזה של שדה מן, וגם רף החשדות נגדו גבוה יותר, אך הרווח של שדה מן גדול נוכח אחוזי השותפות שלו בחברה.

פינק קבעה כי היא מתירה את שמם לפרסום לאור ההשלכות שיש לעבירות על משקיעים ובפרט בעניינו של שלם שעוסק בהייטק. "מצאתי כי נכון להעדיף את האינטרס הציבורי שבפרסום על פני האינטרס הפרטי והנזק שעלול להיגרם למערערים".

ירון שלם שימש כסמנכ"ל הכספים בסינגולריטים ומחזיק ב-2.5% ממניות החברה. הוא גם היה חבר בהנהלת חברת הבולקצ'יין סאגה. שדה מן הוא שותף מייסד בקבוצת סינגולריטים המחזיק ב-5% ממניות החברה. הוא סיפק ייעוץ טכנולוגי למיזמים אך לא היה מעורב בניהולם. לפני כשנה עזב את תחום ההייטק וההשקעות לאחר שחברת הבלוקצ'יין שלו, סאגה (לשעבר סוגור), שהוקמה ב-2017, הודיעה על סיום דרכה. היום הוא מתעסק בתחום המוזיקה.

בספטמבר 2020 הגישו מספר משקיעים יפנים תביעה שעודנה מתבררת, בסכום של 27.6 מיליון שקל, נגד חוגג, שלם, שדה מן, שלג וקבוצת סינגולריטים. בתביעה נטען כי המשקיעים נפלו קורבן לעוקץ מצד חוגג ושותפיו. לטענת התובעים, חוגג ושותפיו גייסו מיליוני דולרים בתחילת 2018 להשקעה במיזם להקמת בורסה למסחר במטבעות קריפטוגרפיים בשם Zodiac, והציגו את עצמם כשותפים במיזם זה עם Bittrex, חברה שהחזיקה באותה תקופה באחת מבורסות הקריפטו הגדולות בעולם. בפועל, לטענת התובעים, המצג הזה היה שקרי.

על-פי כתב התביעה, כשנתיים לאחר שהשקיעו התובעים במיזם זודיאק 8.2 מיליון דולר במטבעות קריפטו, והמיזם לא הצליח, לדבריהם, התברר להם כי ביטרקס מעולם לא הייתה שותפה בהקמת המיזם. כמו כן, התובעים טוענים כי בעוד שחוגג ושותפיו הציגו למשקיעים כאילו כספם ישמש לפיתוח המיזם, הרי שבפועל הם שלשלו את הכספים לכיסיהם, וכל שנעשה במסגרת המיזם הוא הקמת אתר אינטרנט ללא כל פעילות.

במאי 2021 הוגשה תביעה נוספת בסכום של כ-18 מיליון שקל נגד חוגג, שדה מן, שלם ושותפים נוספים בסינגולרטים. התביעה הוגשה על-ידי שני עובדים שעבדו בקרן וטוענים כי השקיעו כספים ואיבדו את השקעתם. לטענתם, הנתבעים הקימו חברות רבות, שהתבררו כחברות קש בהן לא הייתה כמעט פעילות, רק כדי שיוכלו לגייס באמצעותן מאות מיליוני דולרים במצגי שווא שקריים. עוד נטען כי לאחר גיוס הכספים, רוקנו הנתבעים את החברות והותירו אותן ללא פעילות מהותית.

עורכי הדין טל שפירא ורעות סרנת מסרו מטעמו של ירון שלם: "מרשנו פעל כדין והוא דוחה בתוקף ובשאט נפש כל ניסיון לקשור בינו לבין מעשה מרמה כלשהו. מרשנו אינו עובד או שותף בסינגולרטים מאז תחילת שנת 2018 והמיזמים הנזכרים נוהלו לאחר שסיים את תפקידו בחברה, ומבלי שהייתה לו יד בדבר. מרשנו סמוך ובטוח שבתום החקירה יתברר כי לא נפל כל פגם במעשיו וכי תיק החקירה כנגדו יסגר".

עורכי דינו של עידו שדה-מן, נבות תל-צור וליה גוני, מסרו את תגובתו: "כאזרח שומר חוק, אני שלם עם התנהלותי ויודע שלא דבק בה ולו רבב. לא אכחד כי עצם החשד כלפיי מעיב על דבר יקר לי ביותר - שמי הטוב ויושרתי, אולם אני סמוך ובטוח כי שמי ינוקה לחלוטין. כולי תקווה כי החקירה תמוצה ביסודיות ובמהירות האפשרית".

עורכי הדין אלעד רן והילה תירוש, המייצגים את אבישי זיו, מסרו בתגובה: "מר אבישי זיו סמוך ובטוח כי לא דבק כל רבב בהתנהלותו, וכי זו תהא גם מסקנת גורמי האכיפה בסיום החקירה".

*** חזקת חפות: החקירה בעניינם של משה חוגג, עדי שלג, ירון שלם, עידו שדה מן ואבישי זיו נמשכת. הם לא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בת"א; אקרו קופצת לאחר מיזוג הענק בשוק הנדל"ן

מדדי ת"א 35 ות"א 90 יורדים ב-0.1% ● אקרו מזנקת ביותר ב-8% לאחר העסקה עם ישראל קנדה ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● השוק הקוריאני חזר בסערה לאחר חופשת חג ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

המסחר באירופה נפתח במגמה שלילית; למה איירבוס מאבדת גובה?

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.4%, הקאק מאבד מערכו כ-0.3% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים