גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עובדי משרד החוץ מחריפים את העיצומים; הפעילות באוקראינה תימשך

ועד עובדי משרד החוץ מחריף את העיצומים לאחר פיצוץ במו"מ עם האוצר ● בין הנפגעים מהעיצומים: עשרות משפחות שהביאו תינוקות באמצעות פונדקאיות בגאורגיה ונמצאות כעת בהמתנה לקבלת מסמכי התינוקות כדי שיוכלו לשוב לארץ: "מרגישים כמו שבויים של מדינת ישראל"

שר החוץ יאיר לפיד / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"
שר החוץ יאיר לפיד / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"

ההתרחשויות באוקראינה ופעילות משרד החוץ שם הפנו את הזרקורים מסכסוך העבודה הקיים במשרד כבר חודשים ולא מגיע לפתרון.

ועד עובדי משרד החוץ מחריף מהבוקר (א') את העיצומים לאחר פיצוץ במשא-ומתן עם האוצר. ביום חמישי התקיימה ישיבת משא-ומתן באגף השכר באוצר לאחר חודשים של דשדוש במגעים ועיצומים שנקטו העובדים.

לטענת אנשי משרד החוץ, "הציפייה האדירה הפכה למפח-נפש. נציגי הממונה על השכר במשרד האוצר נקטו אסטרטגיה של היתממות וסירבו לתת מענה לאף אחת מדרישות העובדים. בזמן שלוחמי משרד החוץ מצילים ישראלים באוקראינה - במשרד האוצר החליטו להפנות את האש לעובדי משרד החוץ ולהילחם בנו".

נציגי האוצר סירבו להיענות לדרישות העובדים להפסיק את הפגיעה בשכרם ובתנאי העסקתם ולהחזיר את הכספים שנלקחו מהם באופן חד-צדדי. נציגי האוצר אף טענו כי אינם מכירים את תנאי ההעסקה של העובדים, וכי הנהלת משרד החוץ לא דנה עמם על הבעיות הקשורות לעובדים.

"באוצר מתייחסים אלינו באדישות וכתף קרה"

הפגישה, שהתקיימה לאחר התערבות ישירה של שר החוץ יאיר לפיד מול שר האוצר אביגדור ליברמן, הובילה לציפיות גבוהות של העובדים לפתרון אמיתי למצוקתם, אך לדבריהם הם יצאו מהפגישה מאוכזבים.

בשל כך הודיע ועד עובדי משרד החוץ על שורה של החרפות בעיצומי העובדים, שייכנסו לתוקף היום ויכללו הפסקה מוחלטת של תכתובות אלקטרוניות, ובהן הודעות דוא"ל, מברקים ותכתובות וואטסאפ בין המטה לנציגויות, הפסקת קשרי העבודה בין עובדי משרד החוץ למשרד ראש הממשלה והמל"ל, הפסקת כלל הטיפול בביקורים יוצאים של נבחרי ציבור, פגיעה נרחבת במערך הדואר הדיפלומטי ועצירת רוחבית של כל טיפול באשרות העבודה בכל הנציגויות בעולם. צעדים אלה מתווספים לעיצומים שכבר מתקיימים היום במשרד החוץ ואשר כבר הובילו לפגיעה נרחבת בשירות לציבור.

ועד עובדי משרד החוץ הודיע כי לפי שעה תוחרג הפעילות באוקראינה מהעיצומים, כדי למנוע סכנה לחיי אזרחים ישראלים. "בזמן שלוחמי משרד החוץ מצילים כל ישראלי שנמצא באוקראינה, כאן במשרד האוצר מתייחסים אלינו באדישות וכתף קרה, נלחמים בנו ומפנים את האש אלינו. אנחנו לא נוכל להשלים עם זה ונצטרף להחריף את העיצומים" אמר יו"ר ועד עובדי משרד החוץ, יוסי לוי-ספרי, שעדכן גם את שר החוץ יאיר לפיד בהתנהלות שבה נתקלו העובדים.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "ועד עובדי משרד החוץ ונציגי ההסתדרות נפגשו ביום חמישי לראשונה עם נציגי משרד האוצר. מרבית הנושאים שהועלו בפגישה צריכים להתברר אל מול הנהלת משרד החוץ. בפגישה הוסכםכי ישנם מספר נושאים שיידונו במסגרת הסכם השכר הבא. בכוונת משרד האוצר לקבוע פגישה נוספת על-מנת להמשיך את השיח".

"מרגישים כמו שבויים של מדינת ישראל"

בין הנפגעים מעיצומי העובדים נמצאות עשרות משפחות שהביאו תינוקות באמצעות פונדקאיות בגאורגיה. בבניין בטביליסי שוכנות גם כעת עשרות משפחות בהמתנה לקבלת מסמכי התינוקות שנולדו, כדי שיוכלו לשוב לישראל. אחת מהן, גליה בן דוד, נמצאת בטביליסי כבר כמעט חודשיים ולא רואה את הסוף. בשיחה עם גלובס סיפרה כי היא ובן זוגה השקיעו הון רב (כ-100 אלף דולר) בתהליך הפונדקאות, ולפני חודש נולדה בתם לאם פונדקאית מקומית. הם ליוו את התהליך וקיוו שבתוך שבועות יוכלו לשוב לארץ, אלא שבשל העיצומים השגרירות לא מוציאה עבור התינוקת את הניירות המתאימים לאזרחות ואת הדרכון הישראלי.

השהייה מביאה להוצאות מרובות וגם להיעדרות ממקום העבודה של שני ההורים. "אנחנו שומרי תורה ומצוות ומתקשים מאוד להשיג כאן אוכל כשר", מספרת בן דוד. "הרב אישר לנו לתת מזון תינוקות ללא כשרות לתינוקת, כי אין כאן את המזון הכשר. מצבי הבריאותי בשל היותי מושתלת כליה הידרדר, והתרופות נגמרות, והמצב הנפשי גם הוא קשה מיום ליום.

"אנחנו מרגישים כמו שבויים של מדינת ישראל. אני לא מבינה למה זה הגיע אלינו - נשים שרוצות להביא חיים לעולם. מישהו צריך להפסיק את זה ועכשיו, אין לנו יותר זמן וכוחות להמשיך ככה".

הבעיה מחריפה מיום ליום, שכן בכל שבוע מתווספות עוד עשרות משפחות שהתינוקות שלהן נולדים כאן, וההורים ייאלצו להישאר בגאורגיה עד לקבלת המסמכים.

בנוסף, עובדי השגרירויות והקונסוליות לא מנפיקים אישורים לעובדים הזרים שאמורים להגיע לישראל מסין, מטורקיה וממדינות נוספות, אלפי עובדים נמצאים בהמתנה, והפרויקטים שבהם הם היו אמורים לעבוד מתעכבים.

עוד כתבות

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; מניית הבורסה מזנקת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, ת"א 90 מתחזק בכ-0.4% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר