גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהלי ראובני-פרידן במו”מ לרכישת מניות המשרד מידי קבוצת אינטרפבליק

לגלובס נודע כי חמשת מנהליה הישראלים של ראובני-פרידן מעוניינים לקבל שליטה מלאה על משרד הפרסום ● המהלך צפוי להתאפשר בעקבות האסטרטגיה של אינטרפבליק לצמצם את פעילותה ולהתמקד ב־14 השווקים הגדולים בעולם

ניב חורש וזיו קורן. יהיו שותפים בכירים / צילום: אוהד רומנו
ניב חורש וזיו קורן. יהיו שותפים בכירים / צילום: אוהד רומנו

האם משרד הפרסום ראובני-פרידן בדרך להתנתק מקבוצת הפרסום הבינלאומית אינטרפבליק? לגלובס נודע כי המנהלים הישראלים של החברה מקיימים משא-ומתן על רכישת מלוא המניות של משרד הפרסום מידי הקבוצה הבינלאומית.

אם המהלך יבשיל, יחזיקו במניות המשרד זיו קורן וניב חורש כשותפים בכירים וכן קרן קופילוב והמייסדים אודי פרידן ומשה ראובני. רכישת המניות תמומש באופן הדרגתי במשך שש שנים.

העסקה שתאפשר לאנשי ראובני-פרידן לרכוש את מניות המשרד איננה פועל יוצא של ביצועיו הכלכליים, אלא חלק מאסטרטגיה של אינטרפבליק לצמצם את פעילותה בשווקים בעולם ולמקדה ב-14 שווקים גדולים. בכל שוק מתכננת הקבוצה להישאר רק עם המשרדים הגדולים. את המשרדים הקטנים יותר, כמו ראובני-פרידן, היא מאפשרת למנהלים לרכוש. משרד הפרסום הגדול של הקבוצה בישראל, מקאן תל אביב, נחשב לאחד המובילים ברשת, כך שהאופציה לסגור או למכור אותו לא עמדה על הפרק.

שיתוף-הפעולה עם יוניברסל מקאן יימשך

ראובני-פרידן הוא אחד ממשרדי הפרסום הוותיקים בישראל, והוא שומר עם השנים על מקומו כאחד מעשרת המשרדים הגדולים. המשרד הוקם על-ידי הפרסומאים אודי פרידן ומשה ראובני ב-1985, לאחר שהם פרשו ממשרד הפרסום פוגל והחליטו להקים משרד עצמאי. הכניסה של חברת ההחזקות אינטרפבליק למשרד החלה ב-2002 והושלמה ב-2015.

במהלך השנים ראובני-פרידן ידע עליות ומורדות. בשונה ממשרדים אחרים שנעלמו, המשרד התאושש לאחר כל משבר, שמר על רלוונטיות ונשאר אחד מעשרת הגדולים בישראל. עם השנים עבר הניהול השוטף של המשרד מידי המייסדים פרידן וראובני לידי מנהלים מקצועיים, זיו קורן וניב חורש, שמונו ב-2013 למנהלים משותפים ומחזיקים בתפקיד מאז. ראובני ופרידן נותרו בתפקידי יו"ר.

אינטרפבליק היא חברת החזקות המהווה את אחת מקבוצות הפרסום הגדולות בעולם. המשרד הגדול שלה בישראל, שגם נהנה ממקום מיוחד ברשת הבינלאומית, הוא מקאן תל אביב. יו"ר מקאן תל אביב, אילן שילוח, הוא גם יו"ר קבוצת אינטרפבליק בישראל, ומתוקף כך הוא מפקח מלמעלה גם על פעילותו של ראובני-פרידן. בין פרידן לשילוח קיימים יחסי חברות אמיצים שנמשכים שנים רבות.

בניגוד לקבוצות כמו פובליסיס, שם קיימת הסתכלות כוללת על כל המשרדים באספקטים שונים של פעילות, שיתוף-הפעולה העיקרי של משרדי אינטרפבליק בישראל נמצא במדיה. כבר שנים ארוכות שיוניברסל מקאן רוכשת מדיה עבור ראובני-פרידן. זאת, באישור הממונה על התחרות, שלא ראתה בקנייה המשותפת שיתוף-פעולה של מתחרים, מאחר ששני משרדי הפרסום שייכים לאותה קבוצת פרסום.

כאמור, לגלובס נודע כי גם לאחר שהמנהלים הישראלים יקנו חזרה את המניות, הם התחייבו להמשיך לרכוש את המדיה באמצעות יוניברסל מקאן לעוד חמש שנים.

חורש וקורן יהיו השותפים הבכירים

רכישת מניות על-ידי קבוצת פרסום בינלאומית הייתה בעבר חלום מוצהר של כל פרסומאי. העסקאות הראשונות שנעשו בישראל שיקפו למשרדים כמו טמיר כהן ופרסום אריאלי ערך גבוה של מיליוני דולרים. אולם בהמשך חלה התפכחות מסוימת של קבוצות הפרסום הבינלאומיות. התברר כי ההצלחה של המשרדים תלויה לעיתים קרובות בהימצאותם של הפרסומאים שניהלו אותם, ואילו העסקאות הובילו לכך שאותם פרסומאים עזבו. כפועל יוצא מכך הפכו הצעות הרכישה להרבה פחות אטרקטיביות.

כך למשל, אדלר-חומסקי, שהיה במשא-ומתן מתמשך עם סוכנות הפרסום גריי, העדיף לוותר על עסקה לרכישת מניותיו, במסגרתה דובר על מכפילים של 6-7. השותפים העריכו שיוכלו להשביח את המשרד באופן משמעותי יותר ביחס למכפיל, החליטו להישאר עצמאיים והקימו קבוצה באמצעות כניסה לשותפות במשרדים אחרים. עם זאת, נדיר להיתקל בסיטואציה שבה בעלי מניות של משרד שכבר השלימו עסקה, רוכשים מניות בחזרה.

כאמור, באינטרפבליק מבקשים לצמצם פעילות בשווקים, והאופציות שעמדו בפניהם בישראל היו למזג את ראובני-פרידן לתוך מקאן, לסגור את המשרד או לאפשר לשותפים המקומיים לרכוש את המניות.

שתי האפשרויות הראשונות לא היו סבירות, מכיוון שמדובר במשרד יציב שצומח יפה. ההישג הגדול בעסקה הוא עבור המנכ"לים זיו קורן וניב חורש, שמשתדרגים וצפויים להיות השותפים הבכירים, לאחר שהיו שנים "רק" שותפים ברווח.

באינטרפבליק ובראובני-פרידן בחרו שלא להגיב לידיעה.

עוד כתבות

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית נייס עולה ב-5%, ארית ב-4%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?