גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחרות בין הבנקים השתלטה על המסך, אבל עיקר השיח הוא סביב חברות התקשורת

ההחלטה של בזק לצאת מגבולות הטלוויזיה הובילה אותה החודש לראש מדד הפרסומות המדוברות ● סלקום בחרו בפרזנטור שיודע לצחוק על עצמו, ובנק מזרחי טפחות הורידו את הכפפות

 

 

דביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך
דביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך

ברייק הפרסומות אומנם מופגז בשבועות האחרונים בכאלה השייכות לבנקים, אולם מי שמייצרות שיח ברשת הן דווקא חברות התקשורת. בדירוג המדוברות מובילה הפעם הפרסומת לבזק, ואחריה הפרסומת לסלקום. מקטגוריית הבנקים נכנסה רק הפרסומת של מזרחי טפחות. ניתוח הדברים מלמד, שוב, שלא תמיד השיח ברשת הוא בהכרח לטובת החברה.

ברוכים הבאים למיינקראפט

בזק

שחר גור, סמנכ"ל המחקר ביפעת בקרת פרסום: "שילוב הכוחות של גידי גוב וכוכבי 'קופה ראשית' מצליח שוב לעורר עניין רב, ומדורג כבר בפעם השנייה בצמרת הקמפיינים המצטיינים. לצד היקף הצפיות החריג, הפרסומת הוגדרה על ידי גולשים רבים כגאונית, וחלקם אם הרחיקו לכת וסימנו אותה כאחת הטובות שנוצרו בישראל".

ניר פרח, בעל סוכנות הבוטיק Team Perach לקריאטיב ופרסום: "בזק הפיקה משחקון ופרק קצר של 'קופה ראשית' בפלטפורמה של מיינקראפט. מדובר בחיבור גאוני, שכן בניגוד להוריהם, גיימרים פחות צופים בפרסומות של ערוצי הברודקאסט ויותר מדלגים על פרסומות ביוטיוב.

אנטולי מקופה ראשית בקמפיין בזק / צילום: צילום מסך

"הבעיה היחידה כאן היא שקידום המהלך נעשה באמצעות פרק בן 5 דקות שמתרחש כולו ביקום המרובע של המשחק הפופולרי, והסרטון הזה הוא לא הפיקסל הכי שפיצי על המסך. לכתוב פרסומת בת דקה לטלוויזיה זה דבר אחד, אבל כשאתה מתיימר לכתוב 5 וחצי דקות כאלה, אתה לא יכול להיות פחות ממבריק".

מירן פחמן, בעל חברת Creative First והפודקאסט Ear Catcher: "החיבור בין בזק לבין 'קופה ראשית' נותר רעוע גם בסרט השני בסדרה. מה בזק רוצה להגיד על עצמה כמותג, ואיך הפרזנטורים שבחרה מסייעים לה להעביר את המסר הזה? אין לי מושג.

"נדמה שבזק, בניצוחם של האדלריסטים, משתדלים לבחור את הפרזנטורים הכי לוהטים באותו רגע, ואז להדביק להם תסריט משעשע (עניין של טעם) שמחובר למסר טקטי. הפעם היה מדובר בחיבור של בזק לבית המיליון. עם זאת, בזק עשו עבודה טובה ברשתות החברתיות, הכוללת הכנת סטוריז מקוריים, טיק טוק, והשיא, בניית המתחם המיוחד במיינקראפט לטובת הקהל הגיימרי".

דלית אורבך, קופירייטרית וסופרת: "שני תותחי על - גידי גוב וקופה ראשית - יורים יחד ללב המשוחד של הצרכנים. הסדרה כבר כבשה את מקומה בקרב צעירים שמזריקים הומור לארוחת בוקר, ואפילו מתחפשים אליה בפורים. גוב לעד בפנתאון הישראלי, וגם הוא עם הומור וקלילות ישראלית של 'בואו לא נעשה עניין'. שניהם יחד זה בינגו ואז עוד בינגו לוידוא הריגה.

"עם תקציב כזה ואקדחי לייזר כאלה, קשה לפספס לב עכשווי חם. שכחנו את התדמית של בזק כגוף מיושן משנות ה-80, ועם הטריק הכי ישן בספר קנו אותנו באנטרטיימנט שלוחץ על כל כפתורי מעלית-השבת הרגשיים".

אשת הקריאטיב שרי סימן טוב: "היקום הדיגיטלי מציע אין-ספור אפשרויות למהלכים יצירתיים מחוץ לקופסת הטלוויזיה, ובזק הפתיעה עם אחד כזה - שילוב סיפור הפייבר וכוכבי קופה ראשית במשחק מיינקראפט הוא קפיצת מדרגה בחשיבה הקריאטיבית, בהתאמה לקהלי המטרה ולדנ"א של המותג. שאפו בריבוע".

זה לא זה

סלקום

גור: "אחרי שסלקום לא הצליחה לעורר תהודה משמעותית עם הפרזנטור הקודם תמיר בר, רן דנקר מזניק אותה לצמרת הקמפיינים הבולטים ברשת. ניתן לזהות שני סוגי שיח בזירות השונות - הערצה לפרסומת ובעיקר לדנקר בעמודים האישיים שלו, לצד שיח מעורב ואף ביקורתי בנכסים הדיגיטליים של סלקום".

פרח: "הומור עצמי זה דבר נהדר, וכשזה מגיע מאמן בסדר גודל של רן דנקר, זה נהדר אפילו יותר. בתוך ברייק הפרסומות בעלות החשיבות העצמית המופרזת, פתאום לראות סלב שלא לוקח את עצמו ברצינות גדולה מדי, מרשה לעצמו לצחוק על השירים והקליפים שלו - אי אפשר שלא לאהוב את זה.

רן דנקר בקמפיין סלקום / צילום: צילום מסך

"רק גליץ' אחד יש כאן, והוא הקונספט 'כשזה זה, זה זה' שמלווה את הקמפיין. זה משפט שיכול להתאים לכל פרסומת, לכל מוצר, בכל קטגוריה - מדירה למשתכן ועד לגרביים. וכשהקונספט לא 'נדבק' למוצר באופן מושלם, הוא גם פחות זכיר משמעותית".

פחמן: "עוד מותג שלא ברור לי מה הוא רוצה להגיד על עצמו. בניגוד למותג האינטרנט של סלקום, שמדבר בהצלחה על יתרון הסיב האישי, בכל הנוגע לשירותי הטלוויזיה לא הצליחו בגליקמן לייצר פיצוח אסטרטגי אמיתי. כך נותרנו עם משפט די סתמי שאומר 'כשזה זה, זה זה'. ובכן, זה לא זה.

"כשאין פיצוח אסטרטגי ורעיונאי, אין ברירה אלא להשקיע סכומי עתק בסלב יקר, בהפקה נוצצת ובמדיה. סלקום בחרו בדנקר כדי שיעשה אנלוגיה בין הבחירות האמנותיות שלו לבין הבחירה בשירות הטלוויזיה של סלקום. למה? מה הקשר, ומה זה אומר על המותג? לא הצלחתי להבין".

אורבך: "דנקר היפיוף, אקס השיר שלנו ואקס נינט, זו חבילה מנצחת. גם כריזמטי, גם חתיך, גם גיי שזה אומר צעיר ופתוח, וגם חלום רטוב של בני טיפשעשרה, שהם קהל ענק של סלולר. ומפה, עם קצת חיינדעלך של חזרות למחזמר, דנקר מוביל את סלקום לתחרות עם שאר ענקי הסלולר. מכיוון שהשלט נמצא ביד של הצעירים, הדרך פתוחה לדהור קדימה".

מענטש בלי פוזה

מזרחי טפחות

גור: "בהתאם לזיהוי החזק של בנק מזרחי טפחות ודביר בנדק עם נושא השירות, השיח נחלק לאלה שאהבו את הפרסומת וטענו כי שירות הבנק אכן טוב, ומנגד אחרים שטענו שהמסר הפרסומי אינו עומד במבחן המציאות".

פרח: "אני מצדיע לצוות של מזרחי טפחות. לא פשוט לגוון ולהביא מדי חודש רעיון קריאטיבי חדש לקונספט הוותיק של שירותיות. הפעם בבנק הורידו את הכפפות, נו מור מיסטר בנדק נייס גאי, ושיגרו לאוויר מניפסט נוקב על ההבטחות החלולות של המתחרים בקטגוריה, ועל ההדיוטות שמתפתים להן.

"על הנייר זה נשמע כמו אחלה בריף, בפועל יצא להם קצת קריפי, וחבל. כי גם כשלקוח מרגיש פראייר, קשה לו לראות את עצמו בפרסומות מיוצג על ידי זומבי שנשלט כמו בובה על חוט. אל תשימו לנו מראה כל כך בוטה. בפעם הבאה קצת יותר הומור ופחות קרינג'יות, וזה יהיה מדויק".

פחמן: "בעיניי, מזרחי טפחות וראובני-פרידן עושים עבודה טובה ועקבית לאורך זמן. בזמן שכל הבנקים האחרים מחפשים שפיץ תדמיתי להיאחז בו, הבנק הזה ממשיך לדבר על הקשר האנושי, וזה תופס. עם זאת, הסרט הנוכחי פחות מוצלח, ואף מעט קרינג'י.

"השימוש במריונטות אנושיות שמייצגות את הבנקים המתחרים לא מספיק חד, ויוצר תחושה לא נעימה. בעיניי, טפחות צריכים להמשיך עם הקו האנושי בגובה העיניים, לעבוד על תובנות צרכניות אמיתיות ולהתרחק כמה שניתן משפה של 'פרסומות', שמייצרת בעיקר חוסר אמינות. מה שכן, השפה העקבית של המותג מצליחה לחפות גם על סרט אחד פחות מוצלח".

אורבך: "החוכמה עם בנדק זה שהוא מתקרב אליך, ממרפק אותך, ואז נותן את המבט הבלתי אמצעי של 'בינינו, כל הגרנדיוזיות של המתחרים לא שווה הרבה. אני כמוך. בן אדם של אנשים'. הצרכנים מתחברים אליו כי הוא אומר את מה שאנחנו חושבים, וכי הוא אדם רגיל עם חולשות, שרק רוצה שירות וקצת כסף בבנק.

"הקונספט של אדם לאדם, מענטשיות בלי פוזה - עובד. גם רותם סלע מנסה לעשות את אותו הדבר, אבל איכשהו, אליה נדבקו המילה פרזנטורית וטורנדו ואסי עזר. ובנדק, הוא אחד משלנו".

סימן טוב: "בחיזור הבנקאי אחרי הלקוחות בעקבות רפורמת המעבר, מזרחי טפחות ממשיך למצב עצמו כבנק ה'אנושי' מבין כולם. הפעם, מול שלושת הבנקים המובילים, המיוצגים בצבעוניות של המושכים בחוטים בסרט המדמה את יחסי הכוחות בין הבנקים ללקוחות. הקריאטיב אמיץ ומרומז בדרכו, וגם אם נדמה לרגע שזו התכתבות פנימית בין פרסומאי הבנקים, או שהפרסומת לא עומדת במבחן המציאות, מרענן לראות התייחסות לתחרות בין מותגים. סוג של אצבע בעין, שכנראה רק אנדרדוג שמביא ערך אמיתי יכול להרשות לעצמו".

המסר הנשי

בחירת שופטי גרנות

יום האישה שצוין החודש הביא למבול של עבודות קריאטיב טובות, רובן פרי יוזמות של משרדי הפרסום. שתי עבודות בלטו במיוחד, וקיבלו משופטי גרנות ציון לשבח על מצוינות קריאטיבית.

הראשונה היא מודעה של ענבר מרחב עבור עמותת "יד לאישה". המודעה עשתה שימוש חכם בקופי כדי להדגיש את האבסורד בחוק המחייב את אישור הגבר על מנת שאישה תוכל להתגרש. העבודה השנייה היא של אדלר-חומסקי ושירות פייבוקס, שהציעה בכל העברת כספים באפליקציה, להעביר לנשים 30% פחות - במטרה להדגיש את המסר החשוב שנשים בארץ עדיין מרוויחות משמעותית פחות מגברים. "מדובר בשימוש יפה וחכם באפליקציה עצמה כדי להעביר את המסר", מציין פחמן.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו - אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב את החברה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, על חשבון הנפש שנשאר איתו ועל התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם, אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' קורא להכניס כוחות ללבנון: "ליצור רצועת ביטחון בדרום המדינה"

בעזה מדווחים: בכיר במשטרת חמאס חוסל על ידי כטב"ם ● ניסיון פיגוע סמוך לאבו דיס: לוחמי מג"ב נטרלו את המחבל ● הותר לפרסום: נועם בטאן ונחמן מאיר חיים וקנין ז"ל נהרגו בקרב בדרום הרצועה, 4 לוחמים נפצעו ● לראשונה אחרי 4 חודשים: רה"מ נתניהו ייפגש עם ראשי רשויות בצפון ● עדכונים שוטפים

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארה"ב מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל