גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך למהפכה בעולם השבבים? כל מה שצריך לדעת על הכרזות אנבידיה

ענקית החומרה אנבידיה הכריזה השבוע במסגרת כנס GTC על שורה של טכנולוגיות ופיתוחים: "מחשב העל החזק בעולם", מעבד CPU שדומה למעבד שאפל חשפה בתחילת החודש ופיתוחים בתחום המטא-וורס ● מה היו הבשורות ועד כמה מרכז הפיתוח הישראלי היה חלק מהפיתוחים? ● שאלות ותשובות

מנכ''ל ומייסד החברה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה
מנכ''ל ומייסד החברה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

ענקית החומרה אנבידיה קיימה השבוע את כנס הבינה המלאכותית הראשון שלה לשנת 2022, GTC, ובמסגרתו חשפה שורה של פיתוחים וטכנולוגיות חדשות: מחשב על לחישובי AI, שבבים חדשים, ארכיטקטורה חדשה למעבדים גרפיים ועוד. חלק מההכרזות שפורסמו על ידי מנכ"ל ומייסד החברה, ג'נסן הואנג, פותחו במרכז הפיתוח של אנבידיה בישראל, המונה כ-3,000 עובדים. גלובס עושה סדר.

אנבידיה הכריזה על מחשב על. מה זה אומר?

אחת ההכרזות המשמעותיות השבוע של החברה היא NVIDIA Eos - מחשב על לביצועי בינה מלאכותית. אנבידיה מתפארת בכך שמדובר במחשב העל החזק ביותר בעולם לחישובי AI, והוא צפוי לעבוד כבר השנה. כיום, המחשב החזק ביותר הוא מחשב העל היפני Fugaku של חברת היטאצ'י, ובאנבידיה מציינים כי מחשב העל שלהם יספק ביצועים של עד 18.4 אקסהפלופס (Exaflops, עשר בחזקת 18) עבור חישובי בינה מלאכותית, שזה פי ארבעה מהמחשב העל היפני. עבור ביצועי מחשוב מדעיים סטנדרטיים, מחשב העל יספק עד ל-275 פטהפלופס (Petaflops, עשר בחזקת 15).

נסביר - FLOPS זה ראשי תיבות ל-Floating Point Operations Per Second, משמע פעולות נקודות צפות לשנייה, יחידת המידה למחשבים שעוסקים בעיבודים כבדים. נקודה צפה זו שיטה לייצוג מספרים ממשיים שמצד אחד נועדו לרישום מדויק אך מצד שני הם מספרים גדולים מדי וצריך להתחשב במקום המוגבל עבורם.

לפי החברה, מחשב העל החדש שלה יבוסס על ארכיטקטורת Hopper החדשה של אנבידיה, ויכיל 576 מערכות חדשות מסוג DGX H100 - בשימוש המעבד הגרפי החדש H100 (בהמשך הכתבה). בכל מערכת DGX H100 יש שמונה מעבדי H100, מה שמרכיב בסך הכל 4,608 מעבדים גרפיים במערכת הכוללת.

צילום: באדיבות אנבידיה

מחשב העל ישלב גם את טכנולוגיית התקשורת המהירה שפותחה במרכז הישראלי. במערכת משולבים 1,152 שבבי NVIDIA BlueField-3 DPU - יחידות עיבוד מידע שנועדו לטפל בנתונים עצומים - ותפקידם להפחית את עמוסי העבודה מהמעבד המרכזי וכך אפשר להאיץ את העיבוד ולאחסן את הנתונים בצורה מאובטחת ומהירה. המחשב העל ישלב 500 מתגי Quantum-2 NDR שיאפשרו קצב העברת נתונים של עד 400GB לשנייה. המחשב הזה יניע את עבודתם של חוקרי אנבידיה הפועלים בתחומי מחקר אקלים, ביולוגיה דיגיטלית ועתיד הבינה המלאכותית.

מה זה ארכיטקטורה חדשה?

הכרזה נוספת שהוצגה השבוע זו ארכיטקטורה חדשה בשם NVIDIA Hopper. אנבידיה אומרת שכדי להצליח להניע את מחשב-העל החדש שלה, כמו גם את כל מרכזי עיבוד נתונים לבינה מלאכותית, היא צריכה ארכיטקטורה למעבדים גרפיים משופרת יותר. נבהיר - מדובר למעשה בתכנון המבנה הביצועי של המעבד. הארכיטקטורה החדשה קרויה על שמה של גרייס הופר, מחלוצות מדעני המחשב בארה"ב.

הארכיטקטורה החדשה הופר תשמש כבסיס למעבד הגרפי (GPU) החדש של אנבידיה למרכזי נתונים NVIDIA H100. לפי הודעת החברה, המעבד החדש כולל 80 מיליארדי טרנזיסטורים ומיותר בהליך 4nm של חברת TSMC. אנבידיה מתפארת בעוצמה של המעבד החדש, ואומרת ש-20 מעבדי H100 יכולים לספק כוח עיבוד השקול לתעבורת האינטרנט העולמית כולה. במילים אחרות - מדובר בכרטיס המסך החזק ביותר בעולם כיום.

אנבידיה כבר חושפת מי השותפות עם שרתים מבוססי H100 שלה - חברות כמו סיסקו, דל, גיגהבייט, לנובו ועוד, לצד תמיכה מספקי ענן שונים כמו מיקרוסופט, AWS , אורקל ועוד. המעבד החדש יהיה זמין החל מהרבעון השלישי של השנה.

לצד זאת, החברה הציגה גם את הדור הרביעי למערכות DGX, מערכות מחשוב העל NVIDIA DGX H100, המבוססות על המעבד הגרפי המדובר. כל אחת ממערכות הללו כוללת 8 מעבדי H100 המחוברים בין האחד לשני באמצעות חיבור NVIDIA NVLink עם ביצועי AI של 32 פטהפלופס. לפי החברה, מדובר בפי שישה בהשוואה לדור הקודם. המערכת יודעת להעביר 400GB בשנייה לתקשורת עם המחשב ויחידות האחסון, כפול מהמהירות מהדור הקודם, ו-900GB לשנייה של תקשורת בין כל המעבדים הגרפיים במערכת. השילוב בין הרכיבים מניב 70 טרה-בייט לשנייה של רוחב פס - פי 11 מהדור הקודם.

איך מעבד העל החדש של אנבידיה דומה ל-M1 Ultra החדש של אפל?

הכרזה שללא ספק מגיעה ברקע ההכרזה האחרונה של אפל, היא מעבד חדש (CPU) למרכזי נותנים ומחשוב מואץ בשם NVIDIA Grace CPU Superchip. המעבד החדש, הראשון שמבוסס על ארכיטקטורת Arm, מכיל 144 ליבות Arm ו-1 טרה-בייט לשנייה של זיכרון - מה שמספק ביצועים טובים יותר, משמע רוחב פס גבוה וזמני שהייה נמוכים. המעבד החדש מורכב משני שבבי CPU המחוברים יחד באמצעות טכנולוגיית NVLinke-C2C. הרעיון הזה הוצג בתחילת החודש על ידי אפל, כשחיברה שני מעבדי M1 Max למעבד Ultra אחד גדול.

צילום: באדיבות אנבידיה

צריכת האנרגיה של השבב תעמוד על 500 וואט בלבד (כולל הזיכרון), והוא יבוסס על ארכיטקטורת מרכזי הנתונים Arm v9. לפי החברה, המעבד החדש, שיהיה זמין בתחילת שנה הבאה, יריץ את כל חבילת התוכנה של אנבידיה, כולל האומניוורס שלה (המטא-וורס, המציאות המדומה והרבודה, של חברת אנבידיה).

מה אנבידיה הכריזה לעולמות המטא-וורס?

אחד המונחים שעלו בחודשים האחרונים יותר ויותר, בעיקר בזכות ההכרזה השאפתנית של חברת מטא (פייסבוק לשעבר), זה מטא-וורס. מדובר בעולמות הווירטואליים - המציאות המורחבת, מציאות מדומה ומציאות רבודה. לחברת אנבידיה יש את האומני-וורס - שזו התשתית שלה לעולם הווירטואלי, במילים אחרות: סימולציות במציאות המדומה לשימושים שונים. למעשה על פי השימוש הנדרש על ידי החברה או הארגון, אנבידיה מספקת את התשתית לשם המימוש הזה.

השבוע אנבידיה הכריזה על שירות NVIDIA Omniverse Cloud - שירותי ענן שיאפשרו ליוצרים ואמנים לשתף פעולה בפלטפורמות האומני-וורס שלה. לדוגמה, בין הכלים השונים יש את Nucleus Cloud - כלי המאפשר ליוצרים לגשת ולערוך סצנות תלת ממד גדולות מכל מקום, בלי להידרש להעביר מערכי נתונים גדולים.

צילום: באדיבות אנבידיה

לצד זאת, אנבידיה הכריזה על NVIDIA OVX - מערכת מחשוב ליצירת תאומים דיגיטליים בקנה מידה גדול. הכוונה היא ליצירת מודל מקבילה דיגיטלית של חפץ, מוצר, מיקום או כל דבר אחר בעולם הווירטואלי. לפי הודעת החברה, זה יאפשר לבנות מודלים של בניינים שלמים, מפעלים, ערים ואפילו תאום דיגיטלי של כדור הארץ כדי לבחון וורטיקליים ומאפיינים שונים לפני הקמתם בעולם הפיזי.

אנבידיה למעשה הכריזה על NVIDIA Scientific Modulus for Digital Twins, פלטפורמה ליצירת תאומים דיגיטליים מדויקים פיזיקלית לצורך מחקר מדעי. ככה אפשר ליצור סימולציות מבוססות AI בזמן אמת שמשקפות באופן מדויק את מה שקורה במציאות. כך, לדוגמה, מדענים יוחלו לבחון אירועי מזג אוויר קיצוניים.

בשורה התחתונה, מה הבשורה כאן?

ברמה הרעיונית, ההכרזות של אנבידיה השבוע מסתכמות בשני סיפורים מעניינים: הראשון - מחשב על, שלפי החברה הוא החזק בעולם לשימוש חישובי AI, והוא מוצף בטכנולוגיה ישראלית - מאות שבבים שפותחו כאן בישראל, DPU שהגיעו מכאן ומגוון רכיבים נוספים. השני - יישור קו מסוים כדי לפתח "סופר-שבב", שזה בעצם שילוב של שבבים בעזרת טכנולוגיית חיבור, בדומה למה שאפל הציגה בתחילת החודש. אנבידיה מציגה כאן יכולות משופרות שיכולים להשפיע על כל התעשייה, דווקא בגלל העוצמה שלה בשוק והשימוש הרחב במעבדים שלה.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

נגישות או עיוות? מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד