גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורנית תגדיר מחדש את הכללים בשוק האופנה? "נחבר בין הווירטואלי לפיזי"

יצרנית מערכות הדפוס לעולם הטקסטיל מבקשת להרחיב את פעילותה בתחום של עיצוב וניהול בעולם הווירטואלי והעברתם לפיזי ● המנכ"ל, רונן סמואל: "העולם הווירטואלי הולך להיות מרגש. לנו זה קצת מוזר, אבל הילדים שלנו כבר 90% שם"

רונן סמואל, מנכ''ל קורונית דיגיטל / צילום: כפיר זיו
רונן סמואל, מנכ''ל קורונית דיגיטל / צילום: כפיר זיו

תמהיל לא רגיל של אנשי אופנה וטכנולוגיה התכנס השבוע למסיבת העיתונאים של קורנית דיגיטל, במסגרת שבוע האופנה קורנית תל אביב, לשמוע מהחברה כיצד, לדבריה, היא "מגדירה מחדש את כללי המשחק בשוק האופנה, ההלבשה והטקסטיל" - שוק של 1.5 טריליון דולר.

קורנית מוכרת כחברה המייצרת מערכות דפוס דיגיטלי ודיו להדפסה על טקסטיל, אך החזון שלה הוא להתרחב הרבה מעבר לכך בשוק האופנה העולמי. "רק קורנית מאפשרת ליצרני האופנה ומוצרי הטקסטיל לממש את החדשנות בתחום באופן מעשי, לשחרר את הרוח היצירתית שלהם ולקדם אופנה שמעצימה גיוון וביטוי עצמי באמצעות שילוב של עיצוב, טכנולוגיה ויכולת תכנון וייצור של אופנה בת-קיימא", אמר מנכ"ל החברה, רונן סמואל.

הוא הדגיש שתעשיית האופנה נמצאת בנקודת מפנה קריטית, המייצרת לקורנית הזדמנות אדירה: "אנו מציגים טכנולוגיה מהפכנית לייצור אופנה המוני, המספקת אלטרנטיבה לייצור בטכנולוגיות מיושבות, אנלוגיות ומזהמות", אמר סמואל.

נכון להיום, תעשיית האופנה היא התעשייה השנייה בעולם בזיהום, אחרי הנפט. "שרשרת האספקה של האופנה מקולקלת לגמרי", אמר סמואל. "כמויות גדולות מיוצרות במזרח, ומועברות לארה"ב, שם מנסים לדחוף אותן לצרכנים - אבל הם רוצים להיות ייחודיים. קשה לחזות מה הצרכן ירצה ולכן יש עודף ייצור של 30%".

הצרכנים מבינים שצריך לפנות ישירות ליצרן

קורנית דיגיטל  נסחרת בנאסד"ק בשווי 4.3 מיליארד דולר, אחרי שמנייתה הכפילה את עצמה מסוף 2020 עד נובמבר 2021, אך מאז השיא של אותו חודש היא נפלה ב-51%. כשהמניה נסחרה ברמות שיא, קורנית ניצלה את ההזדמנות לגייס כ-300 מיליון דולר בהנפקה משנית בנאסד"ק, שנועדה לשמש למימון רכישות פוטנציאליות ולצרכים עסקיים כלליים.

 

בין המגמות שמזהים כיום בחברה מזכיר המנכ"ל סמואל את ה"בום" במסחר המקוון, עוד מלפני הקורונה אך בפרט לאחריה, וכתוצאה - ההבנה של היצרנים שהם צריכים לפנות ישירות לצרכן.

מגמה אחרת היא הרצון לביטוי אישי באמצעות האופנה והרצון של הצרכן להגדיר בעצמו מה הוא רוצה, והיצרן צריך לספק לו זאת במהירות. לכך יש להוסיף את הצורך בייצור בר-קיימא, כשלצרכנים בני דור ה-Z לא אכפת לשלם יותר לצורך זה.

התוכנה של קורנית, לדבריו, מאפשרת למותגים לקבל הזמנות אונליין ולייצר לוקאלית בקרבת הצרכן, ללא צורך בהחזקת מלאי גדול. קורנית הקימה רשת של יצרנים המשתמשים במערכות שלה, וכך יצרן מבייג'ינג, שהזמין מוצר מארה"ב, יקבל את המוצר במהירות לאחר ייצורו בבייג'ינג ובלי צורך לשנע אותו ברחבי העולם.

"קורנית התמקדה בעבר ברצפת הייצור: בנתה מערכות, פיתחה דיו, עסקה בתוכנה ובאוטומציה. זה עדיין פוקוס מרכזי שלנו, אבל אנחנו מתמקדים גם בחיבור בין הווירטואלי לפיזי ובעולם הווירטואלי", אמר סמואל.

"הגיוני שתהיה לי חליפה וירטואלית"

כך למשל הציג סמואל חולצה שעליה מודפסת תמונה של דייוויד בואי, וכשסרק אותה בעזרת טאבלט עם אפליקציה מסוימת, החל להתנגן קליפ של הזמר המנוח. אפשרות אחרת היא שאוהד קבוצת כדורסל למשל יזמין חולצה עם תמונה ממשחק שהיה בו, ואז יוכל לראות מהלכים מהמשחק עצמו.

"העולם הווירטואלי הולך להיות מרגש. לנו זה קצת מוזר, אבל הילדים שלנו כבר 90% שם", אמר סמואל. "אנחנו מסתכלים על דרכים לעצב ולנהל בעולם הווירטואלי ולהעביר ממנו לפיזי".

עומר קולקה, סמנכ"ל השיווק, הוסיף פרטים: "למה שמישהו יצטרך אופנה וירטואלית? נכון שלדור ה-Z ולדור האלפא יהיה אוואטר והם יצטרכו בגדים, אבל זה לא העניין. לא חייבים להיות צעירים או גיימרים. נניח שאני צריך תמונה יפה שלי עם חליפת שלושה חלקים לרשת חברתית כלשהי. אני לעולם לא אלבש חליפה כזאת, אני צריך אותה רק לתמונה. הגיוני שתהיה לי חליפה וירטואלית".

לדבריו, "זה פותח עוד שכבה ועוד שוק: אני אעשה NFT (אסימון ייחודי המאפשר להוכיח בעלות על נכס כשלהו, שח"ו) כדי שאשאר היחיד עם החליפה הזאת ואף אחד מלבדי לא יוכל להצטלם איתה". כלומר, אם מישהו אחר ירצה בדיוק את אותה חליפה וירטואלית, הוא לא יוכל להשתמש בה כי היא כבר בבעלות.

"ונניח שפתאום אצטרך חליפה אמיתית - נוכל לשלב בחליפה הווירטואלית את היכולת לתרגם את זה לאייטם אמיתי, והיא תיוצר פיזית. אפשר גם להיפך, להעביר מהעולם הפיזי לווירטואלי. אלה דומיינים חדשים שעולם האופנה הולך אליהם. זה לא יחליף את כל מה שאנחנו מכירים, אך יוסיף עוד שכבה".

 ב-2021 צמחו הכנסות קורנית ב-67% לשיא של 322 מיליון דולר, והיא רשמה רווח נקי של 15.5 מיליון דולר לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), ורווח של 36.1 מיליון דולר Non-GAAP.

בשני המקרים מדובר בעלייה בהשוואה לרווחי 2020, למרות שחיקה ברווחיות ברבעון הרביעי של השנה. בתחילת השנה הודיעה קורנית על חנוכת המפעל החדש בקריית גת שלה לייצור הדיו למערכות החברה, לאחר השקעה של 80 מיליון שקל.

עוד כתבות

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסך-הכול 312 עורכי דין

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

תיקון והתנצלות