גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למי התנודתיות עושה רק טוב והפרויקט שנסחר בניגוד למגמה: מטבעות הקריפטו מסכמים רבעון

ברבעון הראשון של 2022 עשרת המטבעות המובילים רשמו תשואה שלילית משוקללת של  6.3% ● איך תרמו לכך המלחמה באוקראינה, סוגיות רגולטוריות והתפתחויות טכנולוגיות ● גלובס ובית ההשקעות פרוקסיביט סוקרים את ביצועי שוק הקריפטו העולמי ● דוח רבעוני חדש

 

רק מטבע קריפטו אחד סיים את הרבעון בעליות / צילום: Shutterstock, eamesBot
רק מטבע קריפטו אחד סיים את הרבעון בעליות / צילום: Shutterstock, eamesBot

עולם המטבעות הקריפטוגרפיים הולך ומתפתח, כשעוד ועוד חברות טכנולוגיה בוחרות להנפיק מטבעות-טוקנים כדרך לגיוס כספים ממשקיעים ולהקמת קהילה לפיתוח המוצר שלהן. על כן, החלטנו בגלובס לסכם מדי רבעון את התנהגות המטבעות של הפרויקטים המובילים בכל תחום. הנתונים נלקחו מאתר CoinMarketCap, ונאספו ועובדו על ידי פרוקסיביט - בית השקעות במטבעות קרפטוגרפיים.

המטרה בסיכום הרבעוני היא לאפשר הצצת עומק לפרויקטים שמאחורי המטבעות, בניסיון להבין מה עומד מאחורי התנודות מעלה ומטה במטבעות. על כן, מטבעות שאין מאחוריהם פרויקט, לא יוצגו ויסוקרו על ידינו.

אז מה עבר על עולם הקריפטו ברבעון הראשון של 2022 - נצא למסע מסביב לגלובוס:

1. אין מטבע או טוקן בלי פרויקט מאחוריו

נפתח בהקדמה קצרה על סוגי הפרויקטים הקיימים בשוק הקריפטו, שכל אחד מהם מיוצג על ידי מטבע או טוקן. הסוג הראשון הוא פרויקטי בלוקצ'יין. הבלוקצ'יין הוא השרשרת הטכנולוגית שעליה מתבצעות הפעולות, אך אין מדובר בשרשרת אחת ויחידה. למעשה קיימות שרשראות רבות שכל אחת מהן מהווה אקוסיסטם בפני עצמה: כלומר נוסף לשרשרת עצמה, יש עליה עוד סוגים של פרויקטים. אחת השרשראות הגדולות והמוכרות היא האת'ריום, אך למעשה רבים מהפרויקטים שקמים מקימים בלוקצ'יין משלהם.

סוג נוסף של פרויקטים הם אפליקציות על גבי בלוקצ'יין קיים. ברגע שפרויקט מקים בלוקצ'יין מבוזר, קמים פרויקטים נוספים שמפתחים אפליקציות שונות על גבי הבלוקצ'יין הזה. האפליקציה מציעה פעמים רבות את הממשק או השירות ללקוח הקצה. הסוג השלישי הם פרויקטי Layer2 - פרויקטים אלו מנסים לשפר בלוקצ'יין קיים, אם את מהירות והיקף העברת העסקאות על גבי השרשרת או בדרך של הוזלת עלות ההעברות.

סוג הפרויקטים האחרון הם פרויקטי גישור: מכיוון שקמים בלוקצ'יינים רבים, צריך גם לקשר ביניהם שידברו זה עם זה, ופרויקטי גישור מבצעים את הקישור הזה. הרוב המוחלט של המטבעות שעליהם תדבר הסקירה הזו יהיו ייצוג של אחד מסוגי הפרויקטים הללו. חשוב להבין שמטבע של פרויקט, בנוסף לערך הכספי עבור מי שמחזיק בו, מעניק גם זכויות נוספות, כפי שנקבע בקוד של המטבע. יש מטבעות שמעניקים זכויות הצבעה על התפתחות הפרויקט, ואחרים מעניקים תגמול כזה או אחר למחזיק בהתקיים תנאים שנקבעו בקוד של המטבע וכד', וזאת כיוון שהרעיון מאחורי גיוס הכסף באמצעות המטבעות הוא ליצור זהות אינטרסים בין המחזיק לחברה.

עם זאת, בסוף הדרך מדובר בהרבה מאוד חברות טכנולוגיה שפועלות בהקמת טכנולוגיה חדשה, בשוק צעיר. לכן, במקרים רבים, אם הטכנולוגיה של הפרויקט לא מצליחה, למטבע לא יהיה שווי. נדגיש ונסייג: מכיוון שמדובר בשוק צעיר, הוא סובל מ"מחלות ילדות" רבות ומרעש רב סביבו, שמקשה מאוד להבדיל בין פרויקטים עם טכנולוגיה מבוססת לבין כאלו שבלי. בשלב זה, אנו נתמקד בכל רבעון בביצוע המטבעות הגדולים בשוק, והמובילים בכל תחום.

2. ברמה רבעונית: הביטקוין משך למעלה את השוק

לאחר שנת 2021 שבסיכומה הקריפטו השיג תשואות גבוהות, הרבעון הראשון של 2022 הסתיים בתשואה שלילית. העשירייה הראשונה של המטבעות (ללא סטייבל ומם) סיימה את הרבעון בתשואה שלילית משוקללת של 6.3%, כאשר השונות בין המטבעות הראשונים בה היא מאוד גבוהה. "המטבעות הגדולים בקריפטו התאפיינו בתנועות סולידיות יותר מהמטבעות האחרים, והתשואה השלילית הנמוכה יחסית של העשירייה הראשונה נובעת מהביטקוין, שסיים את הרבעון בתשואה שלילית של 1.64% בלבד, ולמעשה משקלו בעשרת המטבעות הגדולים עומד על 63%", מציין חיים ונציה, מנכ"ל בית ההשקעות פרוקסיביט.

 

3. המלחמה באוקראינה הבליטה יתרונות בקריפטו

תחילת הרבעון התאפיינה בירידות מאוד חזקות, ובהמשך מאמצע ועד סוף הרבעון נרשמה התאוששות במרבית המטבעות. "המסחר התאפיין במגמה מעורבת: הרבעון החל בהיקף מסחר משמעותי ורמת מחירים יחסית גבוהה, ובהמשך הרבעון חלה ירידה בביקושים ובמחירים, ובהתאמה גם היקף המסחר נכנס למגמת ירידה", אומר אלי בז'רנו, מנכ"ל בורסת Bit2C. "ניתן לזהות בסוף הרבעון גידול בהיקף הביקושים והמסחר נוכח התעוררות השוק ופרסום של חדשות חיוביות מצד חברות טכנולוגיה, ולאור צעדים בוני אמון מצד ממשלות ורגולטורים".

ואכן, המלחמה באוקראינה היוותה זרז לקריפטו - לשני הכיוונים, כאשר בתחילת הרבעון הירידות במחיר הביטקוין יישרו קו כמעט לחלוטין עם המתרחש בשוק ההון. "הסחרור שנוצר בשוק המניות, עקב נתוני האינפלציה ההיסטוריים בעולם (7.9% בארה"ב), הצפי להעלאת הריבית בארה"ב והפלישה לאוקראינה, הפיל את מחיר הביטקוין בכמעט 30% לרמה של 33 אלף דולר", מסביר אלי מיזרוח, מנכ"ל סילבר קסטל, בית השקעות לנכסים דיגיטליים. "אבל דווקא המלחמה באוקראינה הבליטה יתרונות אחרים של הקריפטו, שאופן שאיפשר לאזרחים לחלץ את כספם במציאות של גישה מוגבלת למוסדות הפיננסיים.

"דבר זה חייב גם את הרגולטורים להגביר את קצב ההסדרה של התחום, ואלו גם בשורות טובות לתעשייה", מוסיף מיזרוח. ואכן, הביטקוין תיקן לקראת סוף הרבעון כמעט את כל הירידות שרשם במהלכו.

4. במטבעות היציבים: התנודתיות עושה טוב

אם נסתכל על המטבעות הגדולים, נראה שרק אחד מהם - טרה לונה, סיים את הרבעון בעליות, של 20.5%. מהו בעצם פרויקט טרה לונה, ומה השפיע עליו ברבעון?

מדובר בפרויקט מתחום ה-DEFI, כלומר העולם הפיננסי המבוזר, שהוקם על ידי דו קון ודניאל שיין. טרה לונה הוא בלוקצ'יין, ולמטבע שלו - לונה - שתי פונקציות עיקריות: הראשונה, להיות המטבע שבאמצעותו מתנהל האקוסיסטם של השרשרת, כלומר להצביע ולקבל תגמולים. השנייה היא להיות מטבע מווסת ומאזן.

 

נסביר: טרה לונה יוצרת מטבעות יציבים, ואלו נוצרים בצמדים של מטבע טרה מול מטבע פיאט כלשהו, למשל: טרה/דולר, טרה/אירו, טרה/דולר קנדי, ין יפני, וון קוראני, ועוד. הצמדים צריכים לשקף את מחיר מטבע הפיאט אליו הם צמודים, לכן המטבעות נקראים מטבעות יציבים: שערם צמוד למטבע הפיאט. אבל מה קורה בתרחיש שבו בגלל עודף ביקוש או היצע, השער של המטבע היציב משתנה והוא כבר לא עוקב אחרי הפיאט הצמוד לו? בעוד שפרויקטים אחרים משתמשים בביטחונות על מנת לגבות את השער, פרויקט טרה לונה עושה זאת באמצעות אלגוריתם.

כאן נכנס לתמונה המטבע לונה עצמו: לונה הוא לא מטבע יציב, אך לפי הפרוטוקול של הפרויקט, הוא זה שמייצב את שערי יתר המטבעות. כלומר, בהתאם לסטייה בשערי המטבעות היציבים, לונה מגדיל או מקטין היצעים של המטבעות (הנפקה או שריפה) עד שהאיזון בשערים חוזר, בהתאם למנגנון הקבוע באלגוריתם שלו. למעשה, לונה הוא מעין "הבנק המרכזי" שדואג לשמירת המחיר ביתר המטבעות היציבים של פרויקט טרה לונה.

מה יכול להסביר את העליות בטרה לונה ברבעון האחרון? תנודתיות גבוהה מעלה פופולריות של מטבעות יציבים. בתקופות של תנודתיות כפי שראינו מתחילת השנה, משקיעי קריפטו רבים מעדיפים לברוח למטבעות היציבים ולדאוג לכך שההשקעה בקריפטו תשמור לפחות על הערך הנומינלי של אחד ממטבעות הפיאט לבחירתם. המטבעות היציבים בלטו מאוד בנפחי המסחר ברבעון החולף, כאשר בתחילת המלחמה באוקראינה, המסחר במטבעות יציבים היווה כ-40% מהמסחר בקריפטו, ורק לאחר מכן המסחר באת'ריום ובביטקוין.

עם זאת, חשוב לזכור שני דברים שקשורים לתחום המטבעות היציבים: ראשית מדובר בתחום תחרותי שפועלות בו חברות ענק דומיננטיות מאוד, למשל חברת תת'ר האמריקאית שמחזיקה בסטייבלקוין המוביל על הדולר. פרט לכך, תחום המטבעות היציבים הוא אחד התחומים שמטרידים את הרגולטורים השונים, ובעיקר את הבנקים המרכזיים, שחוששים מהשפעה שלו על מטבעות הפיאט וערעור היציבות שלהם.

5. בעולמות הגיימינג: ירידות חדות בפרויקטי דגל

מלבד המטבעות המובילים, בחרנו להציג גם את חמשת המטבעות הגדולים בתחום ה-DEFI ובתחום הגיימינג וה-WEB0.3. מסביר אלעד נומברג, סמנכ"ל בית ההשקעות פרוקסיביט: "תחום הגיימינג בבלוקצ'יין מתאפיין במודל ה-play-to-earn, שעושה טרנספורמציה אדירה בתחום. אם בעבר השחקנים היו רק מוציאים כספים במשחקי מחשב אך לא החזיקו בבעלות על שום נכס במשחק, הרי שהיום באמצעות הבלוקצ'יין, לשחק במשחק מחשב הופך לרווחי גם עבור השחקנים, עם אפשרות לבעלות על הנכסים במשחק באמצעות טכנולוגיית ה-NFT".

 

אולם, למעט טרה לונה שלאחר העליות ברבעון הוא המטבע המוביל בעולם ה-DEFI מבחינת שווי, כל המטבעות בתחום זה ובעולם הגיימינג-3 WEB הציגו תשואה שלילית גבוהה מאוד, ולא עשו מהלך של תיקון בסוף הרבעון, כפי שעשה הביטקוין. כך, פרויקטים גדולים ותיקים ומאוד פופולריים בתחום, כמו The Sandbox, הניבו למשקיעים תשואות שליליות של עד 40% ברבעון.

6. בישראל: הפרויקט שנסחר בניגוד למגמה

ומה בזווית הישראלית? הרגולטורים בהובלת שר האוצר אביגדור ליברמן דנים בימים אלו כיצד ניתן לתמרץ פרויקטי קריפטו לפעול מישראל, הגם שיש כבר מספר פרויקטים גדולים בתחום, חלקם אגב לא פועלים מכאן או מציעים שירותים בישראל, בשל היעדר רישוי מתאים. גם הפרויקטים הישראליים המובילים מבחינת שווי סיימו את הרבעון בתשואות שליליות גבוהות, פרט לפרויקט סיקרט שנסחר בניגוד למגמה.

 

סיקרט של גיא זיסקינד הוא פרויקט מתחום ה-NFT, שהוא בלוקצ'יין שהקים אקוסיסטם סביבו עם פרויקטים שונים שמוקמים על גבי השרשרת. הטכנולוגיה של סיקרט נועדה לאפשר הטבעת NFT פרטי, כלומר בניגוד לטכנולוגיית הבלוקצ'יין שבה הכול גלוי וחשוף, הבלוקצ'יין של סיקרט הוא פרטי. מה החשיבות של כך? באופן כללי, ה-NFT מעביר בעלות על תוכן מסוים, אך התוכן עצמו נגיש ברשת וניתן לצפות, להקשיב או להוריד אותו. הטכנולוגיה של סיקרט מאפשרת הטבעת NFT לתוכן שנשמר רק אצל מחזיק הטוקן, ולו יש את השליטה למי לתת אותו.

בתחילת הרבעון הראשון סיקרט נהנתה ממומנטום בזכות הנפקת NFT מתוקשרת של קוונטין טרנטינו, שתכנן להנפיק באמצעות הטכנולוגיה של סיקרט מספר פרקים מהתסריט שלו ל"ספרות זולה", עם הערותיו בכתב יד. המכירה הפומבית יצאה לדרך, אך בוטלה לאחר המכירה של הפרק הראשון, שנמכר ל-DAO שהקימו חברי קהילת סיקרט. בפרויקט הסבירו זאת במעבר החברה לפלטפורמה טכנולוגית חדשה, והבטיחו כי המכירה תחודש על גבי הפלטפורמה החדשה, אך זה טרם קרה. כעת בפרויקט מציינים כי הם ממתינים להתפתחויות בתביעה משפטית של אולפני מירמקס נגד טרנטינו, לגבי הזכויות על התסריט.

בפברואר סיקרט אכן השיקה פלטפורמה חדשה, Legendao, שהיא פלטפורמת NFT שמאפשרת גם פיתוח אוואטרים ואקססוריז דיגיטליים נלווים, וגם כאן הבעלים יוכל לבחור אם לחשוף את המידע או לשמור אותו בצורה פרטית.

כך בנוי הסיקור

מדי רבעון נעקוב אחרי ביצועי 10 המטבעות הגדולים מבחינת שווי ללא מטבעות יציבים. הרכב המטבעות יהיה לפי השווי נכון ליום האחרון של הרבעון. מטבעות יציבים שצמודים למטבע פיאט נגרעים לחלוטין מהעשירייה, גם אם שוויים מתאים לה. מטבעות "מם" אמנם מוצגים בטבלה, אם מבחינת שוויים הם נכללים בעשירייה העליונה, אך מכיוון שהם לא מייצגים שום פעילות טכנולוגית עסקית שיש ערך מוסף בניתוח או הצגה שלה לקוראים, אנו לא נתייחס אליהם בסיכום עצמו.

עבור אלה שדוגלים בפיזור, נציג גם את ביצועיו של מעין מדד שמורכב מעשרת המטבעות הגדולים (גם כאן, ללא מטבעות יציבים) לפי משקלם בשוק, כאשר המשקל נקבע כיחס בין שווי המטבע לסך שוויו של המדד. הרכב המטבעות במדד מתעדכן בכל רבעון, כאשר התשואה השנתית המוצגת היא תשואת 10 המטבעות שהיו במדד בכל רבעון במהלך השנה. שווי המטבעות נקבע על פי שערי אתר - coinmarket cap. כל הנתונים נאספו ועובדו על-ידי פרוקסיביט - בית השקעות במטבעות קריפטוגרפיים.

נוסף על כך, נעקוב אחרי 5 המטבעות המובילים מבחינת השווי לפי הסגמנטים הבאים: מגזר הגיימינג וה-WEB3, מגזר ה-DEFI ובשוק הישראלי - Israeli5.

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"גאות קיצונית" - האם מניות הנשק עלו יותר מדי

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● פייננשל טיימס: "מה שמזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית"● מהפכת ה-AI מטלטלת את מניות התוכנה, בגולדמן סאקס מסמנים את המנצחות והמפסידות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

ה-FDA חסם את החיסון של מודרנה לשפעת. אז למה המניה עולה?

רשות המזון והתרופות האמריקאית הודיעה למודרנה כי לא תבחן את הבקשה שלה לאישור חיסון חדש מבוסס RNA לשפעת; המשקיעים לא מתרגשים ● הניסוי שיכול להיות הזדמנות חדשה לטיפול בשבץ ● והחברה שמנסה לטפל בהלם בלי זריקות ● השבוע בביומד

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

החברה הסינית שסוגרת את חטיבת הענן בישראל - 60 איש יפוטרו

חברת Huawei, שפועלת בארץ באמצעות מרכז הפיתוח טוגה נטוורקס, מודיעה על סגירת פעילות הענן ופיטורי כ־60 עובדים, זאת לאחר שבסוף 2023 סגרה גם את פעילות האחסון וצמצמה עשרות משרות בעקבות המלחמה

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

המשחק הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

כסף מזומן / אילוסטרציה: דוברות המשטרה

רשות המסים חושדת שמיליארדי שקלים לא דווחו בניכיון צ'קים; רוטמן: "החוק נכשל"

ועדת החוקה דנה בהצעה להגביל את ניכיון הצ'קים ל-15 אלף שקל בין אנשים פרטיים ול-6,000 שקל בין עסקים ● רשות המסים זיהתה פער של 8 מיליארד שקל בין היקף עסקאות הניכיון שעליהן דיווחו הגופים הפיננסיים לבין היקף הדיווח למע"מ

מימין: רועי זיסאפל, שבתאי אדלרסברג, דורון בלשר / צילום: יח''צ, תמר מצפי, ניר סלקמן

הישראלית שנכנסה לרשימת המניות המומלצות של אופנהיימר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● רדוור קפצה לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות ● לאחר שמנייתה הגיעה לשיא לפני כשבועיים, על רקע ההאצה בביקוש לחשמל לתשתיות AI - אורמת נכנסה לרשימת המניות הישראליות המומלצות של אופנהיימר ● ואודיוקודס נסחרת סביב רמות שפל של שנתיים

אילוסטרציה: איל יצהר

עליון קבע: יש לברר את התביעה הייצוגית נגד חברות האשראי שלא סיכלו את "עושק הקשישים"

התקבל הערעור בעליון בנוגע לתביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, כאל, ומקס והורה על החזרת ההליך לבית המשפט המחוזי ● טענת התובעים היא שחברות האשראי לא מנעו ניצול קשישים על ידי חברות שיווק שבנו מנגנון שיטתי ורחב היקף, ופעלו לשכנע למסור להם את פרטי כרטיסי האשראי שלהם

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הוזלת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

דנה עזריאלי / צילום: זיו קורן

דנה עזריאלי הופכת למנכ"לית הקבועה של הקבוצה ועוזבת את תפקיד היו"ר

כעבור חצי שנה כממלאת-מקום, מכריזה קבוצת עזריאלי על מינויה של דנה עזריאלי למנכ"לית הקבועה ● לצד זאת היא תפנה את תפקיד היו"ר אותו היא ממלאת מאז 2014, ובמקומה תמונה אירית סקלר-פילוסוף

מצלמה של חברת עין שלישית / צילום: עין שלישית

האסיפה הכללית של עין שלישית אישרה מכירת 30% לאדג' האמירתית

העסקה נחתמה בינואר אשתקד, ובמסגרתה תשקיע אדג' כ־10 מיליון דולר בתמורה לכ־30% ממניות חברת בעין שלישית, המפתחת מערכות אלקטרו־אופטיות מבוססות בינה מלאכותית ● המהלך יצא לפועל לאחר שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון העניק את האישור הנדרש לעסקה

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

רוב הבורסות באסיה סגורות היום; הונג קונג עולה ב-0.5%

הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● טוקיו עולה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים