גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סינון רעשים וסאונד איכותי: איך תבחרו את האוזניות החדשות שלכם?

המדריך לרכישת אוזניות חדשות: כל הדברים שאתם צריכים לדעת כדי לרכוש אוזניות שיתאימו לכם בצורה הטובה ביותר

אוזניות Jabra Elite 7 Pro Gold / צילום: ביקונקט
אוזניות Jabra Elite 7 Pro Gold / צילום: ביקונקט

להבדיל מהרבה מוצרים אחרים, בעת רכישת אוזניות אנחנו נתקלים בחוסר ודאות לגבי המוצר. כשרוצים לרכוש סמארטפון חדש, נוכל ללכת לעמדת התצוגה ואף לשחק אתו מעט וכך להבין אם הוא לטעמנו או שלא. במקרה של אוזניות, בדגש על אלו שנכנסות ממש לתוך האוזן, בגלל ענייני היגיינה ובריאות, אי-אפשר לתת למי שרוצה להתנסות ולבדוק איך זה נכנס לתוך האוזן ולהאזין למוזיקה. כך שהרבה פעמים מסתמכים על המפרט היבש או על ביקורות עיתונאיות או על היכרות מחברים כדי לבחור את האוזניות החדשות.

יש הרבה סוגים של אוזניות, והרבה מבחר בכל קטגוריה - כך שחשוב לעצור ולחשוב על האלמנטים שאתם יכולים לראות בכל מוצר ולהחליט כבר מראש לאיזה טווח מוצרים אתם מכוונים את עצמכם.

לצד זאת, עליכם לאפיין את השימוש שלכם עוד לפני שאתם בוחנים איזה אוזניות לרכוש. אם אתם מתאמנים וצריכים אוזניות לריצה, חשוב לשים לב שהן מוגנות מפני זיעה ומים. אם אתם מאזינים לאודיו בשימוש ממושך של שעות, חשוב שזה יהיה מוצר שנוח לכם.

לפי רונן ברקוביץ', מנכ"ל ובעלים ביקונקט, המייבאת, משווקת ומפיצה מוצרי אלקטרוניקה בישראל, אפשר לאפיין 3 קבוצות שימוש באוזניות השונות: אנשים שהדגש שלהם הוא איכות הסאונד הטובה ביותר, אנשים שעושים פעילות ספורטיבית, אנשים שצריכים מוצר לנסיעות ולדרכים ובעיקר לשיחות בטלפון.

למען הסדר הטוב, בכתבה נחלק את האופציות לשלוש קטגוריות מרכזיות, ונעמוד על כל הדברים שאתם צריכים לדעת כדי לרכוש אוזניות שיתאימו לכם בצורה הטובה ביותר. כמובן - כולל טווח מחירים ומחיר ממוצע.

האוזניות שנכנסות לתוך האוזן, In-Ear

בקצרה - פעם הכרנו במיוחד את האוזניות החוטיות - משמע מהאוזניים יש כבל המחבר למכשיר ממנו אתם שומעים את המוזיקה. אז היה את החיבור בסמארטפונים, ועם הזמן רוב החברות נטשו את החיבור המדובר. כיום יש יותר אוזניות TWS, שזה ראשי-תיבות של True Wireless, שזה למעשה שתי אוזניות שלא מחוברות ביניהן בעזרת כבל. לצידן יש גם אוזניות Wireless שהן מחוברות ביניהן בכבל. על-פי ההערות של ברקוביץ', כיום 85% מהשוק כיום אלו אוזניות ה-TWS.

אז איך יודעים מה צריך לבחור? כמו כל דבר, גם כאן תאפיינו את השימוש שלכם. אבל גם כאן, יש כל מיני דברים שתוכלו לראות ולשפר כך את הבחירה שלכם. כדי להגדיר עד כמה איכות הסאונד היא טובה - אפשר להסתכל על גודל הדרייבר. הגודל נמדד לפי הקוטר שלו. ברקוביץ' מסביר כי "ככל שהדרייבר גדול יותר, כך שומעים יותר טוב, ויוכל יפיק יותר צליל טוב יותר. טווח הדרייברים הוא בין 6-12 מילימטר, ואלו שחשוב להם איכות סאונד משמעותית, כדאי לבחור דרייבר גדול יותר". באוזניות יכול להיות מצב שבו יש יותר מדרייבר אחד.

ברקוביץ' אומר שאפשר לראות זאת במפרט, והוא ממליץ לעבור על ביקורות שונות של המכשירים כדי לראות מה חשבו על זה. "בגלל שאי-אפשר לנסות את זה בעצמכם, כדאי לראות מה חשבו אנשים מנוסים שמכירים את התחום", הוא אומר.

לאוזניות In-Ear יש את החלק שנכנס כאמור לתוך האוזן. וזה יכול להיות בעזרת סיליקון, וזה מה שהכי מקובל. הסיליקון מגיע לרוב בגדלים שונים ואפשר להתאים את הסיליקון שנכנס לאוזן על-פי גודלה. לצד זאת, יש אוזניות בלי סיליקון בכלל ורק מושחלות לתוך אפרכסת האוזן, Ear-Buds (בדומה לאיירפודס של אפל). "חוץ מסיליקון או פלסטיק, יש חומר שלישי וזה בחלק מהאוזניות. יש חומר מיוחד שמתרחב בתוך האוזן, והוא מתאים את עצמים לאוזן", מתאר ברקוביץ'. גם כאן זה לפי נוחות ומה שאתם רגילים.

אנחנו נבחר בסיליקון לדוגמה כדי לחזק את האחיזה של האוזנייה בתוך האוזן כדי שהן לא ייפלו מהאוזניים. זה יעזור כמובן למי שעושה ספורט, ועבור אותם אנשים כדאי גם לבדוק את תקן ה-IP של האוזניות - משמע לראות אם האוזניות עמידות בפני נוזלים.

אחד הפיצ'רים החשובים באוזניות זה סינון רעשים אקטיבי. מדובר ב-ANC, ראשי-תיבות של Active Noise Control, ובתוך זה NC, שזה Noise Cancellation. למעשה מדובר בפיצ'ר שמבודד את רעשי הרקע כדי שיהיה אפשר לשמוע את הסאונד בצורה נקייה יותר.

יש רמות שונות של סינון רעשים באוזניות השונות, ורוב האוזניות החדשות מגיעות עם סינון רעשים אקטיבי מובנה ואיכותי. לכל האוזניות הללו יש גם מיקרופונים, וכיום יש אוזניות עד 6 מיקרופונים. המיקרופונים האלו עוזרים גם לסנן את הרעשים כשאתם מדברים - כך שישמעו אתכם ולא את הסביבה שלכם. גם כאן יש עדיפות לכמה שיותר מיקרופונים.

לגבי סוללה, לרוב האוזניות האלו מגיעות עם קייס שהוא מטעין את האוזניות. אז לפני רכישה של אוזניות. ראו כמה שעות כתוב, וזה הסך הכולל: לדוגמה רשום "עד 40 שעות", אז זה יתחלק לרוב לכ-7-8 שעות רק האוזניות, והקייס יוכל להשלים לשעות החסרות.

דבר נוסף - לרוב יש לאוזניות אפליקציות שמאפשרות לשלוט על כל מיני תכונות: בין אם זה לשלוט על המוזיקה ועל המדדים השונים, בין אם זה לראות את מצב הסוללה ועד להפעיל פיצ'רים כמו סינון הרעשים.

כדי לקבל אוזניות TWS עם הטכנולוגיות המתקדמות, לרוב המוצרים יתחילו מאזור ה-300 שקל ויכולים לטפס אל מעל ה-1,000. יש כמובן יותר זולות לפי ברקוביץ', אבל זה הסטנדרט למוצר איכותי במחיר התחלתי.

האוזניות שעל האוזן, On-Ear והאוזניות שמסביב לאוזן, Over-Ear

כשמן, כך הן - On-Ear אלו האוזניות שהספוג שלהם הוא על האוזן, ו-Over-Ear אלו האוזניות שהספוג מסביב לאוזן. לרוב אנשים ירכשו את האוזניות האלו בשביל המוזיקה או בשביל עבודה יותר אינטנסיבית. אלו אוזניות יקרות יותר והמוזיקה באיכות גבוהה יותר. השימושים השונים כאן יהיו לסביבות עובדה רועשות, נסיעות ארוכות כמו טיסות או עבודה באולפני הקלטה ועריכות סאונד רציניות.

להבדיל מאוזניות ה-,In-Ear כאן אפשר לנסות את האוזניות עליכם רגע לפני הרכישה, וכך אפשר לזהות אם הן נוחות לכם. וכאן הנוחות קריטית במיוחד. האוזניות מהקטגוריות האלו נועדו לעבודה לזמנים ממושכים, ובמחירים כמו של האוזניות האלו אי-אפשר לטעות.

ראשית, ברקוביץ' מסביר שכדאי לבדוק את הספוגים השונים. "יש סוגים שונים של הספוג שמונח על האוזן, יש עם פלסטיק, ויש עם עור. כמובן שעדיף את העור, כי זה הרבה יותר נוח, ואפשר להיות איתם לזמן רב יותר, וזה כן חשוב. חשוב כמובן להגיד שזה יעלה יותר", הוא מבהיר.

גם כאן, בדומה ל-In-Ear, ככל שהדרייבר יותר גדול - כך עדיף. ב-Over-Ear הדרייבר לרוב באזור ה-50 מילימטר, ב-On-Ear זה בין 32-40 מילימטר. לצד איכות הסאונד, יש גם סינון רעשים אקטיבי. בין ה-On-Ear לבין ה-Over-Ear, האחרון מכסה את כל האוזן, וכך סינון הרעשים יהיה הרבה יותר אפקטיבי.

הסוללה בשתי הקטגוריות האלו נעות בין 8 לבין 42 שעות, כך שאם אתם הרבה בנסיעות או בטיסות, שווה לרכוש אוזניות עם טווח שעות רחב. לפי ברקוביץ', שתי הקטגוריות האלו יתחילו מ-600-700 שקל כמחיר התחלתי למוצרים הטובים.

ומה לגבי האוזניות הזולות באמת?

ברקוביץ' כמובן מזכיר כי חוץ מכל מה שפורט עד כה, אפשר למצוא אוזניות סיניות פחות איכותיות במחירים נמוכים בטווחי המחירים של 70-100 שקל ב-In-Ear ומחירים של 200-300 שקל ב-On-Ear או Over-Ear, אבל אלו אוזניות שלא יחזיקו מעמד הרבה זמן, ולא בטוח ששווה לכם להשקיע בהן.

עוד כתבות

צעדת ''אחים לנשק'' במחלף שער הגיא / צילום: אביב אטלס

חסימות כבישים ומעצרים עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: ימי השיבושים חוזרים

המחאה נגד הממשלה הוציאה לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות איטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● עימותים בין שוטרים למפגינים שניסו לחסום את כביש 1, 12 מוחים נעצרו ● בין מובילי ההפגנה ישנן משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה-ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT ● בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים

קניות אונליין / איור: גיל ג'יבלי

מיהן קמעונאיות המזון שהתחזקו באונליין, ומי עדיין לא בתמונה?

בין 15 אתרי הקניות הישראלים הבולטים באפריל נמנות שש רשתות מזון: שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, קשת טעמים, טיב טעם וחצי חינם - בעוד יוחננוף וקרפור בחוץ ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת / צילום: Shutterstock

הביקוש לעובדים ממשיך לעלות, אך רק למשרות במיומנות נמוכה

שיעור התעסוקה על פי נתוני הלמ"ס המשיך לעלות בחודש החולף ● על פי הנתונים בניכוי העונתיות לחודש אפריל, ישנם 137 אלף משרות פנויות - לעומת 134 אלף בחודש מרץ ● יחד עם זאת, בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת

האם עישון במרפסות ייאסר? / צילום: איל יצהר

עישון במרפסת ייאסר? בג"ץ שוקל להתערב בשאלה האם מדובר במפגע

בג"ץ דן היום בעתירה הדורשת לאסור עישון בדירות מגורים החודר לדירות הסמוכות ● השופטים הציגו את ההתלבטות שלהם אם להתערב בנושא, בשל הקושי להגדיר מתי קיים מפגע שיש לאכוף אותו

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

אילוסטרציה: shutterstock

רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים. זה מה שחושבים האנליסטים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות: הראלי התרחש לא רק בשוק המניות השנה, אלא כמעט בכל אפיקי ההשקעה

מיינה הודית בפארק הירקון בתל אביב / צילום: י.ש

פחות פרפרים, יותר מינים פולשים: המצב המדאיג של הטבע בישראל

מיני הטבע בישראל נמצאים תחת מתקפה רב חזיתית: פולשים, זיהום, צמצום שטח, אקלים ועוד. גם המלחמה כנראה לא עוזרת ● תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע: "מספר קטן של ממצאים חיוביים מראה שכשמתאמצים אז יש תוצאות"

חברות המזון הפרטיות. האם תהיה שקיפות? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בג"ץ מאותת: חברות מזון ייאלצו לחשוף רווחיות של מוצרים

ויסוצקי, אסם, שטראוס, קימברלי קלארק, סוגת, יוניליוור, סנו והחברה המרכזית למשקאות קלים עתרו לבית המשפט העליון במטרה להימנע מחשיפת נתוניהן ● מסתמן כי העתירות יידחו, והרכב השופטים קבע: למפקח על המחירים יש סמכות לדרוש את הנתונים

מוחמד בן סלמאן, השליט בפועל של סעודיה / צילום: Reuters, HANS LUCAS

ארה"ב: התקדמות משמעותית במגעים לנורמליזציה בין סעודיה לישראל

צה"ל תקף מטרות בדרום לבנון • התרעת צבע אדום הופעלה הבוקר בשדרות, לא דווח על נזק או על נפגעים • היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב נפגש עם נתניהו, הרצוג, גלנט, הנגבי ודרמר - כדי לדון על המלחמה בעזה • גלנט: "מזהים את השפעת המבצע ברפיח, יודעים איפה בכירי האויב. מחויבים להרחבת הפעולה הקרקעית" • כל העדכונים

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

ביהמ"ש לענייני משפחה חשד בהלבנת הון, ונתן לרשות המסים מסמכים חסויים

ביהמ"ש לענייני משפחה הורה להעביר את כל המסמכים בסכסוך משפטי בין שני אחים לעיונה של רשות המסים לטובת בחינת פתיחה בחקירה פלילית, לאחר שעלו חששות להלבנת הון דרך חשבונות של האחים בשווייץ ● נקבע: הצורך לבחון האם בוצעו עבירות מס ע"י האחים, גובר על חיסיון ההליך ועל זכותם לפרטיות

אילוסטרציה: Shutterstock

איך הפכו מניות השירותים לתחום שמדליק את השוק האמריקאי

מניות שירותי התשתיות - חשמל, גז ומים, שנחשבות שנים להשקעה אפרורית אך מניבת תשואה בטוחה - לוהטות מתחילת השנה ● זאת בעיקר על רקע הצורך האינסופי של יישומי הבינה המלאכותית בחשמל ● אולם כמו כל מגזר שהופך רותח, גם כאן אפשר להיכוות

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

אפריקה, תדהר ולוזון זכו בקרקע בהרצליה תמורת כ־142 מיליון שקל

שלוש החברות זכו בשטח של 3.8 דונם שהיה ברשות רמ"י, כחלק מהתוכנית להפיכת אולפני הרצליה למתחם מגורים ● הן היו המציעות היחידות במכרז, והצעתן גבוהה בכ־20 מיליון שקל ממחיר המינימום ● מדובר באותו מתחם שבו הן מקדמות בנייה ל־350 יח"ד

אבי לוי, מנכ''ל דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

רווחי בנק דיסקונט ירדו ב-17% ברבעון; שיפור ניכר בהוצאות בגין הפסדי אשראי

הירידה ברווח הנקי מוסברת על ידי הבנק בשינוי בעליית המדד ומצמצום פער הריבית ● הכנסות הבנק ירדו ב-5% ● דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד בשיעור של 30%, בסך של 315 מיליון שקל

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם נתניהו וגלנט לא יוכלו לטוס לחו"ל? כל המשמעויות של ההחלטה הדרמטית המסתמנת

התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הגיש היום בקשה להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט ● מה המשמעות של צווי המעצר, מי יכריע בבקשה ומה הסיכוי שהיא תתקבל? ● גלובס עושה סדר

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר סייברארק / צילום: דיויד שופר

תמורת 1.54 מיליארד דולר: סייברארק הישראלית רוכשת את חברת Venafi

סייברארק תשלם כ-1 מיליארד דולר במזומן וכ-540 מיליון דולר במניות עבור Venafi, חברה העוסקת בניהול זהויות מכונה ● העסקה צפויה להיסגר במחצית השנייה של 2024 בכפוף לאישורים רגולטוריים

זוהר לוי, בעלי סאמיט / צילום: באדיבות סאמיט

זוהר לוי בדרך להפוך לאיש החזק בדירקטוריון פז: רכש מניות ב-247 מיליון שקל

הרכישה נעשתה באמצעות חברת הנדל"ן המניב סאמיט שבשליטת לוי ● בעקבות העסקה היא תגיע להחזקה של 16% ממניות פז – צעד שיקנה ללוי את העמדה החזקה בדירקטוריון של רשת תחנות הדלק

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

מוחמד מוחבר, צפוי להיות ממלא מקום הנשיא באיראן / צילום: Reuters, Pacific Press

מפעילות גרעינית ועד טילים בליסטיים: הכירו את הנשיא הזמני של איראן

כאשר נשיא מת או אינו כשיר למלא את תפקידו, החוק באיראן קובע כי ממלא מקומו יהיה הסגן הראשון ● עם מותו של איברהים ראיסי מונה סגנו הראשון מוחמד מוחבר ● בחירות לנשיאות יש לקיים תוך פרק זמן מקסימלי של 50 יום

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני