גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נבחרת התקלות: אפילו מנכ"ל בנק לא התקבל לנבחרת הדירקטורים. והוא לא היחיד

אריק פינטו, דלית זילבר וחקי הראל נפלו בשלבי הסינון הראשוניים לנבחרת הדירקטורים בחברות הממשלתיות מסיבות שאינן ברורות, והם לא היחידים ● ברשימה שנחשפת כאן לראשונה: בכירים נוספים במשק, מנכ"לים ואנשי צבא לשעבר ● ברשות טוענים שסיבת הפסילה טכנית בלבד, אך לפי ההסברים הרשמיים, המועמדים לא עומדים בתנאים ● האוצר: "בימים אלו נבחנות כלל הבקשות לעיון מחדש"

דלית זילבר, אריק פינטו, יצחק (חקי) הראל / צילום: ניב קנטור, שלומי יוסף, איל יצהר
דלית זילבר, אריק פינטו, יצחק (חקי) הראל / צילום: ניב קנטור, שלומי יוסף, איל יצהר

בשבועות האחרונים נשלחו למועמדים לנבחרת הדירקטורים מכתבי הסינון הראשונים מרשות החברות הממשלתיות. מתוך 12 אלף מועמדים, כ-2,100 ברי מזל עברו את הליך הסינון הראשוני וזומנו לראיונות, ומהם יתקבלו לנבחרת הרביעית 1,100 מועמדים לתפקידי דירקטורים ודירקטוריות בחברות הממשלתיות. 480 מהמועמדים יוכלו לכהן בתפקידים הפנויים, בין היתר ברכבת ישראל, חברת רפאל, מקורות, מכון היהלומים הישראלי, חברת נמלי ישראל, נמל אשדוד, נמל חיפה, החברה למתנ"סים, החברה לדיור ציבורי, החברה הממשלתית לתיירות, החברה להגנת ים המלח, הכפר הירוק, מוזיאון ישראל ועוד.

מעדויות שהגיעו לידי גלובס, התברר שבין האלפים שלא התקבלו לנבחרת נמצאים מנכ"לי חברות תשתית ממשלתיות, מנכ"לי חברות שאחראיות על עסקאות של מאות מיליוני ומיליארדי שקלים, יועצת משפטית ואנשי צבא לשעבר. על אף הוותק הארוך והניסיון העשיר, רבים מהם לא התקבלו מסיבות שאינן ברורות.

הליך סינון שמותיר בכירים מחוץ לרשימה

הליכי הקבלה לנבחרת הרביעית יצאו לדרך בחודש ינואר, ובמשרד האוצר מתכוונים לסיים אותם מיד לאחר הפסח. במסגרת הליכי המיון, התבקשו המועמדים להתמודד לאחד משמונה פרופילים שונים: ציבורי, פיננסי, עסקי בכיר, משפטי, ביטחוני, טכנולוגי, תשתיות וחברתי. במסמכים שהופיעו באתר הרשות מופיעה גם שיטת הניקוד עבור ניסיון, תפקידי דירקטור בעבר וקריטריונים נוספים.

בימים אלו, המועמדים שהגיעו לשלבי המיון הסופיים, יוזמנו לראיונות מול נציג מרשות החברות ונציג חברת כוח האדם, "אדם מילוא".

מבירור שערך גלובס, עולה שבשלב הראשון אלגוריתם סינן את המסמכים שהוגשו על ידי המועמדים השונים, ובהמשך עברו עליהם אנשי הרשות. מכך ניתן להבין שלא קיימת ועדה שבוחנת את המועמדים לנבחרת, בדומה לוועדה למינוי בכירים, אלא מי שעושה זאת הם עובדי הרשות בעצמם.

על אף שהקריטריונים שקופים לכאורה, טרם ברור איך עובד הליך הסינון שמותיר בחוץ בכירים בחברות הממשלתיות, בעולם העסקים ובצה"ל. במכתבי הדחייה שהגיעו לידי גלובס במהלך הכנת הכתבה, חתומה סגנית בכירה ברשות, יפעת סלע, אך לא מצוינים שמות העובדים שבחנו בפועל את קורות החיים של המועמדים. בניסיון לקבל תשובות מפורטות יותר על הליכי הסינון, גלובס פנה לדוברות משרד האוצר המטפלת ברשות החברות הממשלתיות, אך לא זכה למענה.

מנכ"לים ופרקליטים בכירים לא מתאימים?

כאמור, דמויות בולטות וחשובות במשק הישראלי נפסלו במסגרת הליך בחירת המועמדים לנבחרת הדירקטורים, וניסיונן העשיר יעיד יותר מכל על הפגמים שקיימים בהליך. בין השמות שנפסלו ניתן למנות את אריק פינטו - מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר ויו"ר המועצה הלאומית לספורט; דליה רבין - פרקליטה במשך 14 שנים בפרקליטות תל אביב, ח"כ לשעבר וסגנית שר; דלית זילבר - מנכ"לית מנהל התכנון במשרד הפנים מאז 2018. נזכיר שקודם לכן, זילבר שימשה כמתכננת מחוז ירושלים ויו"רית ועדות לתכנון ובנייה של ירושלים ותל אביב.

שמות נוספים שנפסלו היו יצחק (חקי) הראל - מנכ"ל רכבת ישראל לשעבר, בעברו ראש אגף התכנון בצה"ל, ושימש גם בתפקיד יו"ר דירקטוריון נתיבי ישראל ודירקטור בחברת שיכון בינוי; ובני דרייפוס - מנכ"ל מפעל הפיס, ולפני כן מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון. כך גם נפסל ואייל איזנברג, מפקד פיקוד העורף ואוגדת עזה בעבר, ודני בנלולו - ח"כ לשעבר, דירקטור בנת"ע ויו"ר בפועל של החברה.

שם בולט נוסף שנפסל בהליך היה עופר פרי, המכהן כדירקטור בחברת רפאל במשך שש השנים האחרונות, מתוכן ארבע שנים כיו"ר ועדת כספים. יש לציין שחברת רפאל מחזיקה במחזור של עשרה מיליארד שקלים ומאזן של 25 מיליארד, כך שהפסילה של פרי תמוהה בפני עצמה. כמו כן, פרי כיהן גם בעברו כמנכ"ל בזקכל, מנכ"ל הטוטו ומנכ"ל קווי זהב, גופים בעלי מחזור של למעלה ממיליארד שקלים. אם לא די בכך, לאור הניסיון שצבר כדירקטור, הוא הוגדר על ידי משרד האוצר כ"מומחה פיננסי", ועדיין לא נמצא מתאים לנבחרת.

לטענת גורמים המעורים בהליכי הקבלה, ברשות החברות מודעים לבעיה, וסיבת הפסילה הינה טכנית בלבד, כשאחת הסברות שהיא נעוצה באופן מילוי הטפסים. עם זאת, במכתבי הדחייה שקיבלו המועמדים הבכירים, הם לא התבקשו למלא את הטפסים מחדש, ואף צוין שלא עמדו בתנאים הנדרשים. "על פניו נראה שהגורמים הממיינים אינם בקיאים במה נדרש מדירקטור בחברה ממשלתית", סיפר לגלובס גורם המעורה בתהליך סינון המועמדים לנבחרת. "ממינויים פוליטיים עברו למינוי של יחידי סגולה שלא קיימים בינינו. נדרש שילוב מאוזן יותר".

לא רק פסילת מועמדים בכירים לנבחרת הדירקטוריונים הייתה תמוהה, אלא גם לוח הזמנים הצפוף שבו עובדים ברשות כדי לבחור את חברי הנבחרת. אמנם מחסור בדירקטוריונים עלול לפגוע בפעילות של חברות גדולות במשק, וכן בפיקוח עליהן, אך קשה שלא לתהות על לוח הזמנים המואץ שמכתיב משרד האוצר, כמו לדוגמה במינוי של מנהלת רשות החברות, מיכל רוזנבוים. יש לציין שבשל המינוי של רוזנבוים, בממשלה אף האשימו את האוצר במחטף, וניסיון לקבוע עובדות בשטח.

רוזנבוים נכנסה לתפקיד במרץ, והצהירה לא פעם שהיא מתכוונת לחזק הדירקטוריונים כדי להביא לתוצאות עסקיות, אך כאמור, נראה שהמצב לא כך. כדי להתמודד עם אתגר הליכי המיון הסופיים של הנבחרת החדשה וסינון המועמדים הלקוי, רוזנבוים תיאלץ בשלב הראשון להאט את קצב לוח הזמנים לפני שתוצג הרשימה לשר האוצר, ולתקן את העיוותים שקרו עוד בטרם כניסתה לתפקיד.

לא הביקורת הראשונה נגד תהליך המינוי

הליך המינוי לבנחרת הדירקטורים ספג ביקורות רבות לאורך השנים. אחת הביקורות הבולטות נגעה לעצם לסיבה שלשמה הוקמה הנבחרת בשנת 2013 על ידי שר האוצר דאז, יאיר לפיד ויו"ר הרשות לשעבר, אורי יוגב. המטרה המוצהרת של השניים הייתה למנוע מעורבות פוליטית בהליך המיון, אלא שכדי למנות דירקטור לאחת החברות, נדרשת חתימה של שר האוצר ושר רלוונטי נוסף, כך שההתערבות הפוליטית לא נעלמה כליל.

בנוסף, יש להדגיש שמעורבות שר האוצר חלה גם בקביעת הקריטריונים. למשל, רק לאחרונה השר ליברמן קבע שהדרג המדיני יכול למנות לנבחרת דמויות שעבדו בעבר בשירות המדינה.

טענה נוספת שעלתה לאורך השנים נגעה למספר הדירקטורים המגיעים מאזורי הפריפריה. לטענת המבקרים, ההליך מותיר רבים מחוץ לנבחרת בשל העובדה שהועסקו בתפקידים בכירים במפעלים ומקומות בעלי היקפי מחזורים קטנים יותר משל אלו שהגיעו ממרכז הארץ, למשל כמו באזורי פריפריה.

בין המבקרים המרכזיים בהקשר זה היה השר לשעבר דודי אמסלם, מי שהיה ממונה על רשות החברות וניסה לבטל את נבחרת הדירקטורים ללא הצלחה. אמסלם טען פעמים רבות שאת הנבחרת מרכיבים בעיקר גברים ממוצא אשכנזי המתגוררים במרכז הארץ, אשר יצרו מחסום שלא מאפשר לאנשים מאזורי הפריפריה להיכנס אליה.

ביקורת אחרת על הליך המינוי מגיעה מנשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, המעורה במינוי הדירקטורים, שכן רבים מהדירקטורים הם רואי חשבון. שרייבר מתח ביקורת על העובדה שבדירקטוריונים רבים חסרים נציגים, והשרים מצדם לא ממהרים למנות אותם.

"לא יכול להיות שיש חברות היום שחסרות בהן מעל עשרה דירקטורים, והן ממשיכות להתנהל", אמר שרייבר. "הממשל תאגידי בסכנה ואם חברה כזו מתמוטטת, כל המשק חוטף מכה קשה. אם לא רוצים למנות, שיקטינו את מספר הדירקטורים. היום הנבחרת יפה בכותרת, אך עדיין המינויים לא נעשים בפועל".

עוד הוסיף שרייבר שהעובדה שאין ייצוג לכלל הגוונים בחברה הישראלית. "הנבחרת הוקמה כדי לתת העדפה מתקנת למגזרים מסוימים וזה גם לא קורה" טען. "הכניסו חרדים, יוצאי אתיופיה וערבים לנבחרת אבל לא לדירקטוריונים. ואכן, מתוך נבחרת של אלף דירקטורים, מחציתם עשוי שלא לכהן כלל, והבחירה הסופית מוטלת בידיהם של השרים. יש לקדם בחקיקה את הכורח במינוי לדירקטורים על בסיס לוח זמנים כדי שהדירקטוריונים לא יישארו ריקים וכן לבצע את ההעדפה המתקנת בכל דירקטוריון ודירקטוריון ולא רק בכניסה לנבחרת".

"הקריטריונים לא צריכים להיקבע על ידי פקידים"

ד"ר אייל צור, מומחה לתחום מדעי המדינה, ומי שחקר את נושא הנבחרת, טוען שכדי לתקן את העוולות שהוצגו במינוי לנבחרת, יש לקבוע את הקריטריונים בהחלטת ממשלה ולא במחשכים או בהשתתפות גורמים בודדים. "הנבחרת מצליחה לשרוד למרות ניסיונות של גורמים במערכת הפוליטית לשנות אותה", אמר ד"ר צור. "הקריטריונים אמורים להתקבל על ידי החלטת הממשלה ולא על ידי פקידים או שר האוצר לבדו".

על מנת לפתור את הבעיות הללו, ד"ר צור קורא להפוך את הליך בחירת הנבחרת לשקוף. הוא מציע לפרסם כל מינוי באתר רשות החברות, יחד עם מכתב שמנמק את סיבות הבחירה. "השקיפות הזו חשובה בשירות הציבורי", אמר.

יש גם מי שמסתייג מחלק מהביקורות על הליך המינוי. לדברי בכיר לשעבר ברשות החברות הממשלתיות, הנבחרת היא הדרך למינוי הוגן לדירקטורים וההליך מבוצע בתנאי מעבדה. "ברשות רוצים שאת המשאב היקר, הנכסים של הציבור, ינהלו האנשים הכי טובים. אנשים ישבו ימים על הניקוד והניסיון העסקי, וייצרו פרופילים. הבעיה היא שאנשים לא ממלאים את הטופס נכון. אני בטוח שההליך מתנהל בתנאי מעבדה. עובדי רשות החברות עושים את הסינון והקריטריונים הם מקצועיים".

האוצר: "ההליך הוא פומבי, שוויוני ותחרותי"

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הליך נבחרת הדירקטורים הרביעית, הליך פומבי, שוויוני ותחרותי, יצא לדרך בראשית ינואר 2022, ובסופו תועבר לשרים רשימת המועמדים והמועמדות לכהונה כדירקטורים בחברות הממשלתיות, שתכלול כ-1,100 מועמדויות.

ההליך מלווה בנוהל מפורט שכולל, בין היתר, פירוט של שלבי ההליך השונים, וכן בנוגע לתנאים המקדמיים והקריטריונים למיון ביחס לכל פרופיל אליו ניתן להגיש מועמדות, ביניהם: ותק, בכירות, מומחיות, השכלה וניסיון בכהונה בדירקטוריונים. הנוהל פורסם באתר רשות החברות הממשלתיות והוא פתוח לעיון הציבור.

"בנוסף, קיימה רשות החברות הממשלתיות אירועי חשיפה לציבור הרחב ולאוכלוסיות הגיוון במטרה להנגיש את ההליך לציבור ולאפשר מתן מידע ישיר לציבור מאנשי רשות החברות הממשלתיות. הרשות שמחה מאוד על רצונם של רבים כל כך, מבכירי החברה והמשק הישראלי, לקחת חלק בהליך, ורואה בכך סימן לחשיבותו של תפקיד הדירקטור בחברות הממשלתיות.

"לפני מספר שבועות, ולאחר שהסתיימו שלבי המיון בהתאם לנתונים שמולאו על ידי המועמדות והמועמדים ובהתייחס לתנאים המקדמיים והקריטריונים למיון, שנקבעו כאמור מראש, זומנו לראיונות אישיים 2,000 המועמדים להם ניתן הניקוד הגבוה ביותר.

"רשות החברות הממשלתיות עורכת בקרה על כל אחד משלבי הסינון והמיון של ההליך אשר נמצא בעיצומו. כן אפשרה רשות החברות הממשלתיות לכלל המועמדות והמועמדים שלא זומנו לשלב הראיונות, לפנות באמצעות טופס ממוחשב מובנה ולבקש כי יתקיים עיון מחדש במועמדותם. בימים אלו נבחנות כלל הבקשות לעיון מחדש שהוגשו. מטבע הדברים ולאור מספר הניגשים להליך מחד ומספר המועמדים שיכללו ברשימה הסופית מצד שני, מועמדים רבים וטובים לא יכללו בנבחרת".

עוד כתבות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון