גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההפסד בלמונייד, הקופון שגזרו במאנדיי: מה קרה לאופציות של עובדי ההייטק?

במהלך 2021 מימשו עובדי חברות הטכנולוגיה הישראליות הנסחרות בוול סטריט אופציות ברווח של 2.65 מיליארד דולר, כאשר בידיהם רווח "על הנייר" של 3.3 מיליארד דולר נוספים ● המרוויחים הגדולים: עובדי סנטינל וואן ומאנדיי, שהונפקו אשתקד ● המפסידים: עובדי Wix ולמונייד, שאיבדו הטבת אופציות של מאות מיליוני דולרים לאחר התרסקות המניה

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד''ק
טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד''ק

שנת 2020 הייתה מוצלחת במיוחד למניות חברות הטכנולוגיה הנסחרות בוול סטריט - על רקע הצורך הגובר בפתרונות שתמכו בעבודה ובלימודים מרחוק, והאצת הטרנספורמציה הדיגיטלית בשל התפרצות המגפה. אבל שנת 2021 כבר מציגה תמונה הרבה יותר מורכבת.

בשנת פרוץ משבר הקורונה הכסף הרב בשווקים הוביל להתנפלות על כמעט כל הנפקה או מיזוג של כל חברת טכנולוגיה שהציגה צמיחה מהירה במכירות, גם אם היא רחוקה מרווחיות, והמשקיעים הקפיצו לשיאים את מניות החברות החדשות.

בתחילת השנה שעברה, חלק מחברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט נסחרו ברמות שיא. במקביל, גל של הנפקות ראשוניות ומיזוגים לחברות SPAC הפך מספר גדול של חברות לציבוריות.

 

2020 עשתה טוב גם לעובדי חברות ההייטק בעולם, וכמובן שגם בישראל. בארץ מועסקים מאות אלפי עובדים בענפי הטכנולוגיה, הזוכים לתנאי העסקה מעוררי קנאה, ובהם קבלת אופציות למימוש למניות החברה במחיר מוזל.

אותם עובדים נהנו באותה שנה מעלייה מטאורית, לעיתים של מאות אחוזים, בשווי החברות שבהן הם מועסקים. בפירמת רואי חשבון מובילה קבעו אשתקד כי עשרות אלפי עובדים בהייטק בישראל הפכו למיליונרים מהאופציות שבידיהם.

נושא הביקוש הגואה לעובדים בהייטק, ותנאי השכר המפליגים שלהם הם זוכים, זלג בהמשך מכותרות העיתונות הכלכלית והגיע למהדורות המרכזיות, ואף לסדרת מערכונים בתוכנית "ארץ נהדרת", שבה יזם (פאונדר) מחלק צ'ופרים מופרכים לעובדים, ומתחרה בחברות טכנולוגיה אחרות למי יש משרד גבוה יותר או מגוון גדול יותר של טעמי גלידה בעולם ה"הייטקס".

ההתלהבות מחברות הצמיחה הצטננה במהלך 2021

בהמשך שנת 2021 הצטננו שוקי ההנפקות ומיזוגי ה-SPAC בוול סטריט, והחששות הגוברים מפני אינפלציה והעלאת ריביות ציננו את התלהבות המשקיעים מחברות הצמיחה. מניותיהן של רוב חברות הטכנולוגיה הישראליות שהונפקו אשתקד בניו יורק רחוקות היום בעשרות אחוזים מהשיא, ובחלק גדול מהמקרים מגיעות הנפילות ליותר מ-50% ואף ל-80% ויותר.

עם זאת, מבדיקת גלובס עולה כי גם ב-2021, בדומה ל-2020, עובדי חברות הטכנולוגיה והביומד הציבוריות מישראל שנסחרות בוול סטריט עדיין נהנים מהטבה משמעותית בדמות האופציות שמימשו במהלך השנה שעברה, והאופציות שבהן הם עדיין מחזיקים.

בסך הכול, ב-49 חברות טכנולוגיה וביומד מישראל הנסחרות בארה"ב הרווח המגולם בשווי האופציות שמימשו עובדים אשתקד היא כ-2.65 מיליארד דולר. במקביל, בסוף 2021, העובדים ב-41 חברות טכנולוגיה וביומד החזיקו באופציות הניתנות למימוש, שהרווח המגולם בהן עומדת כיום על 3.3 מיליארד דולר - ובסך הכול מדובר ברווחים של קרוב ל-6 מיליארד דולר, חלקן על הנייר בינתיים.

בשאר החברות שנבדקו, האופציות שניתנות למימוש נמצאות כיום "מחוץ לכסף", כלומר, מחיר המניה שלהן גבוה יותר ממחיר המימוש הממוצע של אותן אופציות. בכל מקרה מדובר בחברות הישראליות, אך הנתונים הם של כלל העובדים שלהן - גם אלה שמועסקים בישראל וגם אלה שבחו"ל.

בדיקה דומה ערכנו גם בשנה שעברה, לפי נתוני 2020. אז, הרווח המגולם באופציות שמומשו עמד על כ-1.8 מיליארד דולר והרווח המגולם באופציות שהיו ניתנות למימוש הסתכם בקרוב ל-3 מיליארד דולר (כמעט 5 מיליארד דולר בסך הכול).

עם זאת, מדובר היה אז במספר קטן יותר של חברות ישראליות לעומת השנה שקדמה לה. הממוצעים ב-2021 נמוכים יותר מאלה של 2020: אם ב-2020 עובדי החברות מימשו בממוצע אופציות המגלמות הטבה בסך כ-57 מיליון דולר לחברה, והחזיקו בסוף השנה באופציות הניתנות למימוש המגלמות הטבה של 118 מיליון דולר, ב-2021 הסכומים הם 54 מיליון דולר ו-80 מיליון דולר, בהתאמה.

סנטינל וואן: הטבה ממומשת של 464 מיליון דולר

אופציה היא זכות לקנות בעתיד מניה, על בסיס מחיר שנקבע מראש. אם לדוגמה מחיר מניה מסוימת הוא 100 דולר, ולעובד ניתנה אופציה לרכוש אותה ב-20 דולר, הרי שההטבה היא 80 דולר - זאת בהנחה שהאופציה כבר הבשילה וניתנת למימוש.

לעומת זאת, אם לעובד יש אופציה במחיר מימוש של 120 דולר, היא למעשה "מחוץ לכסף", כי לא משתלם לו לשלם את מחיר המימוש שלה. יש לציין שבחברות רבות, התגמול ההוני לעובדים כולל לא רק אופציות אלא גם מניות חסומות. כמו כן צריך לזכור שלכל נושא האופציות והמניות לעובדים ישנם היבטי מיסוי.

תומר וינגרטן, מנכ''ל סנטינל וואן / צילום: יח''צ

נתוני 2021 מלמדים שהחברה הבולטת ביותר במימוש אופציות על ידי עובדיה במהלך השנה שעברה היא חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן , שהונפקה לראשונה בבורסת ניו יורק בחודש יוני.

ההנפקה בוצעה במחיר של 35 דולר למניה, ובהמשך זינקה המניה לשיא של מעל 76 דולר, אם כי מאז היא נחלשה בחזרה לרמות מחירים דומות למחיר ההנפקה. בחברות שהונפקו או מוזגו לחברות SPAC בשנה שעברה, הייתה תקופת חסימה של כחצי שנה, שבה לבעלי המניות של טרום ההנפקה אסור למכור מניות, אך בכולן תקופה זו כבר הסתיימה.

מכל מקום, בסנטינל וואן מימשו עובדי החברה אופציות שקיבלו עוד לפני ההנפקה במחירי מימוש צנועים למדי, ונהנו מהצפת הערך בהנפקה. לפי דוחות החברה, 8.4 מיליון מניות מומשו בשנה שעברה, במחיר מימוש ממוצע של 1.52 דולרים, וזאת בזמן שמחיר המניה הממוצע מאז ההנפקה עד סוף השנה היה כ-56.7 דולר, כך שההטבה המגולמת במימוש הגיעה לכ-464 מיליון דולר.

בסוף 2021 החזיקו עובדי סנטינל וואן בכ-17.5 מיליון אופציות שניתנות למימוש במחיר מימוש ממוצע של 2.47 דולרים. במחיר הנוכחי של המניה מדובר באופציות המגלמות הטבה בסך של כ-575 מיליון דולר.

חברה נוספת שהונפקה בשנה שעברה היא מאנדיי , שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה. גם במקרה של מאנדיי המניה זינקה לשיאים (כמעט שילשה את עצמה תוך זמן קצר) ומאז ירדה שוב לרמות מחירים דומות למחיר ההנפקה.

מנתוני מאנדיי עולה שעובדי החברה מימשו אופציות במחירי מימוש של 4.83 דולרים ב-2021, ואילו מחיר המניה הממוצע בתקופה שמההנפקה עד סוף השנה היה 307 דולר, כך שההטבה המגולמת הגיעה לכ-330 מיליון דולר. האופציות שניתנות למימוש מגלמות היום עבור עובדי מאנדיי הטבה בגובה 546 מיליון דולר.

מחירי מימוש נמוכים באופציות שניתנו לפני ההנפקה

כפי שאפשר לראות בטבלה המצורפת, חלק גדול מהחברות שבהן ההטבה המגולמת באופציות הניתנות למימוש בסוף 2021 היא הגבוהה ביותר, הן החברות שהפכו לציבוריות במהלך 2021 - שעימן, מלבד סנטינל וואן ומאנדיי, נמנות גם החברות REE , גלובל-אי , איירון סורס  וטאבולה .

אחת הסיבות לכך היא שהעובדים מחזיקים באופציות שניתנו להם עוד לפני ההנפקה, במחירי מימוש נמוכים למדי. גם לאחר ירידת מחירי המניות מהשיא, המחירים גבוהים משמעותית ממחירי המימוש ומגלמים את ההטבה הגדולה יחסית. לעומת זאת, בחברות ותיקות יותר, מספר האופציות שניתן לפני ההנפקה במחירי מימוש נמוכים למדי הולך וקטן עם הזמן.

לתחום הביומד והבריאות יש שתי נציגות בולטות בתחום האופציות: אינמוד ונובוקיור, ששתיהן בלטו גם בשנה שעברה. עובדי אינמוד , הפועלת בתחום האסתטיקה הרפואית, מימשו במהלך השנה החולפת אופציות בהטבה של 388 מיליון דולר, והם מחזיקים כיום באופציות שניתנות למימוש המגלמות הטבה בסך 62 מיליון דולר, וזאת לאחר שהמניה איבדה 71% מאז השיא שבו נסחרה בתחילת נובמבר שעבר.

עובדי נובוקיור , המפתחת טיפול לסרטן, מימשו ב-2021 אופציות המגלמות הטבה של 132 מיליון דולר, והאופציות שבידיהם מגלמות הטבה של 327 מיליון דולר. מניית נובוקיור נחלשה ב-63% מהשיא שבו נסחרה בחודש יוני שעבר (במהלך השנה שעברה, נובוקיור אף הפכה לזמן קצר לחברה הישראלית בעלת השווי הגבוה ביותר).

Wix: שווי האופציות איבד יותר מ-600 מיליון דולר

החברה הבולטת ביותר בנתוני 2020 הייתה Wix , שמספקת לעסקים קטנים ובינוניים פלטפורמה להקמה וניהול של אתרי אינטרנט. מנייתה זינקה על רקע המגמות החיוביות בשוק והצמיחה המהירה במספר המנויים ובהכנסות. השיא במניה היה בתחילת 2021, כשמניית Wix הגיעה למחיר של 353 דולר ששיקף לחברה שווי של כמעט 20 מיליארד דולר.

מאז המניה נחלשה על רקע אכזבה מהתוצאות הפיננסיות ובשל החזרה לשגרה מסוימת לצד המגפה, ולכך יש להוסיף גם את ההשפעות המאקרו-כלכליות והמעבר מחברות צמיחה לחברות ערך. כיום מחיר המניה הוא כ-83 דולר (ירידה של 76% מהשיא) ושווי החברה הוא 4.8 מיליארד דולר.

הנפקת וויקס wix במסחר הנאסד''ק / צילום: נאסד''ק OMX

הירידה החדה במניה כואבת לא רק למשקיעים אלא גם לכיס של עובדי החברה. באפריל 2021 החזיקו עובדי Wix בכ-2.8 מיליון אופציות הניתנות למימוש, שההטבה המגולמת בהן הסתכמה ב-698 מיליון דולר. בסוף 2021 עמד סכום ההטבה שהחזיקו העובדים על 55 מיליון דולר בלבד - ירידה של יותר מ-600 מיליון דולר בשווי האופציות שמחזיקים העובדים.

מהנתונים שפרסמה Wix לשנת 2021 ניתן לראות שעובדי החברה מימשו בשנה החולפת חלק מאותן אופציות: לפי הנתונים, העובדים מימשו כ-532 אלף אופציות במחיר מימוש ממוצע של כ-62.9 דולר, וזאת בזמן שמחיר המניה הממוצע בנאסד"ק היה כ-247 דולר, כך שההטבה המגולמת במימוש הייתה כ-97.7 מיליון דולר.

בסוף 2021, מספר האופציות הניתנות למימוש שהיו בידי עובדי Wix הגיע ל-3.2 מיליון, במחיר מימוש ממוצע של 65.7 דולר. כאמור, במחיר הנוכחי של מניית Wix ההטבה המגולמת באופציות הללו היא כ-55 מיליון דולר.

בדומה ל-Wix, גם מניית חברת האינשורטק למונייד סבלה ממומנטום שלילי מאז השיאים שאליהם זינקה בתחילת 2021, ונחלשה מאז ב-88%. בעוד שלפני שנה, במחיר מניה של כ-93 דולר, החזיקו עובדי למונייד באופציות המגלמות הטבה של 212 מיליון דולר, הרי שהיום, במחיר מניה של 21.6 דולר, ההטבה מצומצמת בהרבה - 5.2 מיליון דולר. זאת לאחר שבמהלך שנת 2021 עובדי החברה מימשו אופציות במחיר מימוש ממוצע של כ-10.9 דולרים, מימוש המגלם הטבה של 66.2 מיליון דולר.

דוגמה נוספת לחולשה במניה היא JFrog , שמספקת פתרונות טכנולוגיים לעדכוני תוכנה רציפים, והונפקה באותה תקופה שבה למונייד הונפקה לראשונה (בקיץ 2020). בסוף 2020 החזיקו עובדי JFrog אופציות שההטבה המגולמת בהן בעת הבדיקה לפני שנה עמדה על 282 מיליון דולר. לאחר שמימשו ב-2021 אופציות בהטבה של 117 מיליון דולר, ולאחר ירידה של 55% במחיר המניה בשנה האחרונה, ההטבה המגולמת באופציות המוחזקות כיום על ידי עובדי JFrog נאמדת ב-110 מיליון דולר, עדיין סכום מכובד, אך נמוך ביחס לשנה שעברה.

עוד כתבות

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

ישראל נפרדת ממערכת הפטריוט: כמה יירוטים היא רשמה ומי המחליפה?

33 שנים מאז שהוטעמה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

בורסת שנחאי, סין. / צילום: Shutterstock

רוב הבורסות באירופה סגורות; AMD פרסמה תחזית פושרת, המניה ירדה ב-7% במסחר המאוחר

מדד ניקיי ירד ב-0.4% ● באירופה רוב הבורסות סגורות לרגל האחד במאי ● גם סופר מיקרו צוללת ב-10% בעקבות הדוח הרבעוני ● המדדים המרכזיים בארה"ב סגרו את החודש עם ירידות של כ-4% ● היום הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, ואגב כך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

אזעקות הופעלו בגליל המערבי, צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בלבנון

זוהו שני שיגורים שחצו משטח לבנון ונפלו בשטחים פתוחים, לא דווח על נפגעים או נזק • מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בחמישה מרחבים שונים בדרום לבנון • ראש האופוזיציה לפיד ייצא לביקור מדיני באיחוד האמירויות • דיווח ב-CBS: ארה"ב שוקלת לקלוט קבוצת פלסטינים מהרצועה כפליטים' כולל אופציה למעמד קבע • צבא ארה"ב הודיע: הושמד כלי שיט בלתי מאוייש של החות'ים בתימן ● עדכונים שוטפים 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מחריפות הירידות בתל אביב; אינטרקיור מזנקת ב-15%, טיב טעם ב-8%

ההתחממות בצפון ופסימיות לגבי עסקת החטופים? מדד הבנקים יורד ב-2% ● השקל מוסיף ומתחזק מעט, 3.73 שקלים ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● המדדים המרכזיים בישראל ובארה"ב סגרו את החודש עם ירידות של כ-4% ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, ואגב כך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, אתמול / צילום: Reuters, Selcuk Acar/Anadolu Agency

מצוידים ברימוני הלם: המשטרה פשטה על אוניברסיטת קולומביה ופינתה את המפגינים

השוטרים הגיעו אתמול בלילה מצוידים ברימוני הלם ופשטו על בניין המילטון באוניברסיטת קולומביה בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים ● באוניברסיטאות אחרות ברחבי ארה"ב נמשכו המהומות בעוצמה נמוכה יותר

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר