גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השבוע הקשה של שטראוס: הנזק הכלכלי, ההתנצלות, והאמון שנפגע

הסלמונלה שהתגלתה במפעל השוקולד בנוף הגליל הפכה למשבר מתגלגל שמחק את שווי המניה בכמעט מיליארד שקל בשבוע ● ההחלטה יוצאת הדופן של משרד הבריאות לסגור את המקום לתקופה של עד שלושה חודשים, עוד בטרם התקבלו תוצאות הבדיקות, מטילה צל כבד על החברה

מפעל שטראוס נצרת / צילום: יחצ שטראוס
מפעל שטראוס נצרת / צילום: יחצ שטראוס

"אני רוצה לומר בשם החברה בקול ברור, אני מסתכלת בעיניים שלכם, בעיני כל אזרחי המדינה וכל מי שנפגע אני מתנצלת שאכזבנו אתכם", אמרה הערב (ה') עפרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס במסיבת עיתונאים שכינסה החברה. "אני מצטערת על כל עוגמת הנפש שאתם עוברים בגללנו. שטראוס קיימת למעלה מ-80 שנה ועלית למעלה מ-100 שנה. המצוינות והאיכות הם פשוט הבסיס לכל מה שאנחנו עושים", הוסיפה. מיליארד שקל נעלמו משווי החברה מפרוץ המשבר, ועננה גדולה מרחפת מעל מפעליה הסגורים.

למה הישראלים כל כך כועסים על שטראוס? | דרור מרמור, פרשנות

בתוך ארבעה ימים בלבד: הסלמונלה מחקה לשטראוס כמיליארד שקל | חזי שטרנליכט

משבר הסלמונלה במוצרי חברת שטראוס התבטא השבוע היטב גם במחיר המניה. עם התפוצצות הפרשה ביום שני בבוקר, המשקיעים נבהלו, והמניה צללה לשלושה ימים רצופים של ירידות שערים. בשלב זה, נרשמה התאוששות מתונה במחיר המניה, שייתכן והייתה חלק מהמגמה הכללית ששררה בבורסה אשר התאפיינה בעליות שערים.

בסיכום ארבעת ימי המסחר (שני-חמישי) מאז שפרצה הפרשה, נמחקו משווי השוק של החברה כמיליארד שקל. נכון לכתיבת שורות אלו, שטראוס שווה 10.3 מיליארד שקל, והיא החברה ה-22 בגודלה במונחי שווי שוק בבורסה המקומית. מנייתה חזרה אחורה לרמות שבהן נסחרה באמצע דצמבר האחרון, לפני גל עליות שערים שתודלק על רקע עליות מחירי המזון והסחורות בעולם. ביום חמישי נסחרה מניית שטראוס גרופ בירידה קלה, והשלימה צניחה של כ-9% בארבעה ימי מסחר.

ביקור של משרד הבריאות במפעל שטראוס / צילום: ד''ר נעה טריקי

לפי שעה לא מדובר ב"היסטריה" של המשקיעים שהובילה לקריסה במניה. אך לא בטוח שהמגמה היחסית מתונה של הירידה במניה תימשך גם בשבוע הבא, לנוכח ההתפתחויות שנרשמו. ביטול תו האיכות למפעל השוקולד של שטראוס, שמשמעותו המסתמנת היא הפסקת פעילות המפעל לתקופה משוערת של שלושה חודשים, תיבחן מן הסתם בשבוע הבא.

לקבוצת שטראוס יש מספר אתגרים עסקיים נוספים שמכבידים עליה ועל המניה שלה בחודשים האחרונים. בארצות הברית התגלו מקרי סלמונלה במפעל שהיא מחזיקה בשותפות עם פפסיקו לייצור חומוס. בנוסף לכך, פעילות הקפה שלה ברוסיה ובאוקראינה צפויה לסבול מהמלחמה.

המשקיעים שביקשו לנסות ולהגן על השקעתם באמצעות רכישת מניות שטראוס, משום שהחברה נחשבת ליצרנית מזון סולידית, שמוגנת בפני נחשול אינפלציוני, לא נהנו מכך בצורה משמעותית. למעשה, ביצועי החברה בשנים האחרונות היו פושרים בלשון המעטה. מי שנכנס להשקעה במניית שטראוס לפני שלוש שנים רשם תשואה של 4.3% נכון לשלב זה, בזמן שמדד ת"א 35 היה מניב לו 23.5% בפרק זמן דומה ומדד ת"א 125 40.6%, כך שלא מדובר בתשואה אטרקטיבית מדי. כלומר, צמד המדדים המובילים רשמו תשואה שהיא פי 4.3 ו-7.2 יותר מתשואת מניית שטראוס בפרק הזמן המדובר.

השאלות הפתוחות: מה יקרה לעובדים, והאם הייצור יועבר למפעל אחר | שירה ספיר 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ’ נחמן אש, הודיע כי פעילות מפעל השוקולד של עלית בנוף הגליל תופסק למשך תקופה של עד שלושה חודשים. ההחלטה על כך התקבלה בעקבות ביקור צוות בכיר של משרד הבריאות במפעל, שכלל מלבד אש את ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שרותי בריאות הציבור, ופנינה אורן שניידור, ראש שירות המזון הארצי במשרד.

לדברי אש, צוות המשרד בוחן את הסיבות שהובילו לכשלים בקו הייצור. "אנחנו תלויים בתוצאות של בדיקות המעבדה, ותקן האיכות יוחזר למפעל רק אחרי שנוודא שהפקת הלקחים וכל התהליכים הושלמו, ונוכל להיות בטוחים לא רק שהקו נקי מהזיהום אלא שלא יהיו זיהומים בהמשך".

החלטת משרד הבריאות מעלה את השאלה מה יעלה בגורלם של מאות עובדי המפעל, שרובם ככל הנראה מתגוררים סמוך למפעל שבצפון. שטראוס כבר מצאה עצמה במצבים מאתגרים בשנתיים האחרונות בצל מגפת הקורונה, כך שהיא כבר מתורגלת במתן מענה לעובדים בזמני משבר, אולם גם בזמן הסגרים הארוכים המפעלים לא נסגרו לחלוטין לתקופה כה ארוכה.

שאלה נוספת שעולה היא האם שטראוס, שנתח השוק שלה בתחום טבלאות השוקולד עומד על יותר מ-52%, תחליט לעצור לחלוטין את ייצור החטיפים המתוקים (שהחל מאתמול כבר לא עומדים רק על ממתקים מבוססים על שוקולד אלא גם על מסטיקים וסוכריות), או להעביר חלק מהייצור למפעל אחר. אם העברה כזו אכן תתאפשר, עדיין ישנן שתי שאלות מהותיות: מה יהיו העלויות של המהלך, ומה יהיה הביקוש למוצרים בקרב הציבור.

הריקול של שטראוס ברחבי המרכולים / צילום: מיכל רז חיימוביץ

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת המידע העסקי Coface Bdi, "בשטראוס התמודדו נכון עד כה עם המשבר. הם קיבלו החלטה מהירה בנושא הפיצוי הכפול, וגם השקיפות לציבור היא עניין מכריע - ראינו את זה פעם אחר פעם בכל משבר שקרה. יכול להיות שביומיים הראשונים אפשר היה לקצר את מהירות התגובה, אבל בסך הכול הטיפול של החברה מוכיח את עצמו".

נציין כי בעקבות הריקול בשטראוס הודיעה גם חברת תופינית על ריקול של מוצריה שמיוצרים מהשוקולד החשוד כנגוע. החברה ציינה כי עם גילוי הבעיה נחסם השוקולד לשימוש והם פועלים לאיסוף המוצרים, ומבקשים מהציבור שמחזיק בהם שלא לצרוך אותם.

הריקול של קינדר: סוכנות האו"ם מעריכה כי מדובר בסיכון מתון | עתליה אוקון 

השבוע הודיע ארגון הבריאות העולמי כי התגלו יותר מ-150 מקרים עם חשד לסלמונלה, ב-11 מדינות - מבלגיה ועד ארה"ב - וזאת לאחר שרשויות הפיקוח בבריטניה דיווחו על מקבץ של מקרי סלמונלה לפני חודש, שהוביל לריקול עולמי. מקורו של זיהום הסלמונלה הוא במפעל שוקולד של חברת פררו שאחראי לייצור שוקולד קינדר, וממוקם בעיר ארלון בבלגיה. המוצרים של קינדר, שמופצים גם בישראל, כוללים בין היתר ביצי הפתעה, מיני ביצי שוקולד ושוקו בונס.

"הסיכון להתפשטות באירופה ובעולם מוערך כמתון, עד שמידע נוסף על הריקול המלא של המוצרים יהיה זמין", נמסר בהצהרה של סוכנות האו"ם. "לפחות 113 מדינות ברחבי אירופה ובעולם קיבלו מוצרי קינדר במהלך תקופת הסיכון", מסר ארגון הבריאות העולמי, והוסיף כי חיידקי סלמונלה התואמים את המקרים הנוכחיים נמצאו כבר בדצמבר ובינואר האחרונים באותו המפעל. אז נקטו במפעל שורה של צעדים ובדיקות, ולאחר שאלו חזרו שליליות, מוצרי קינדר הופצו ברחבי העולם. בעקבות הדיווחים האחרונים, המפעל בבלגיה נסגר ב-8 באפריל על ידי הרשויות.

מפעל פררו בבלגיה שנסגר. כ־89% מהתחלואה הם בקרב ילדים / צילום: Reuters

ארגון הבריאות העולמי הסביר כי זן הסלמונלה נמצא עמיד לשישה סוגים של אנטיביוטיקה. התסמינים קלים יחסית, וברוב המקרים החולים צפויים להחלים גם ללא טיפול. עם זאת, הסיכון גבוה יותר עבור חלק מהילדים והמטופלים המבוגרים. ואכן, עד כה רוב מקרי התחלואה התרחשו בקרב ילדים מתחת לגיל 10 - כ-89% מהמקרים - ותשעה מהם נזקקו לאשפוז.

בשלב זה לא ידוע האם יש קשר בין הודעת ארגון הבריאות העולמי לבין הריקול של שטראוס - ובדיקות שונות מבוצעות כדי לברר האם מדובר באותו זן של סלמונלה. המדינות שבהן התגלו מקרי התחלואה מקינדר עד כה הן בריטניה (65), בלגיה (26), צרפת (25), אירלנד (15), גרמניה (10), שוודיה (4) והולנד (2). בנורבגיה, ספרד, ארה"ב ולוקסמבורג התגלה מקרה אחד.

מהו חיידק הסלמונלה, ועל אילו אוכלוסיות הוא מאיים במיוחד | גלי וינרב

חיידק הסלמונלה, שנמצא במוקד משבר הזיהום של שטראוס, התגלה על ידי דניאל אי. סלמון בשנת 1885. במשפחת הסלמונלה ישנם סוגים רבים של חיידקים, מסוכנים יותר ופחות.

הסוג המסוכן פחות, גורם בשגרה לכ-30 מקרי תחלואה מדווחת מדי שנה בישראל. בארה"ב הוא גורם לכ-1.35 מקרים מתועדים, מהם 26,500 חולים קשה ו-420 מתים. מחלת הסלמונלה אינה קטלנית עבור רוב האוכלוסייה. היא יכולה להיות ללא תסמינים בכלל, או להתבטא בהפרעה במערכת העיכול וחום במשך מספר ימים.

תקנות בטיחות המזון המחמירות נועדו להגן על אנשים ספציפיים עבורם סלמונלה יכולה להיות מסוכנת במיוחד - מבוגרים וילדים קטנים, בעיקר תינוקות בני פחות משנה. בקרב מבוגרים מעל גיל 50, נמצאים בסיכון בעיקר חולי הלב, אנשים שסיימו לאחרונה נטילת אנטיביוטיקה, אנשים שנוטלים נוגדי חומצה, או שעברו ניתוח בקיבה. מי שהתחלואה מסוכנת לו במיוחד, יכול לקבל אנטיביוטיקה שתעזור לו להילחם במחלה.

הסוג החמור יותר של הסלמונלה נקרא סלמונלה טייפי, והוא גורם למחלת הטיפוס, שתסמיניה מופיעים 10-14 ימים אחרי ההדבקה. זו מחלת שמובילה לחום גבוה, ועלולה להיות קטלנית מאוד אם אינה מטופלת באופן מיידי באנטיביוטיקה. היא מצויה בעיקר בדרום מזרח ודרום אסיה, ונדירה בעולם המערבי. רוב זיהומי המזון בישראל עד היום היו מהזן הלא מסוכן, אך משרד הבריאות טרם דיווח איזה סוג סלמונלה נמצא במפעלי שטראוס.

סלמונלה לרוב לא מגיעה ממזון ארוז, אלא דווקא ממים נגועים או מבשר וביצים שלא בושלו היטב. היא יכולה לעבור גם מאדם לאדם, או מאדם למזון או מים ואז לאדם אחר, אם לא מקפידים על היגיינה ראויה. כמו כן, ניתן להידבק בסלמונלה מצואה של בעלי חיים. על פי ההערכות, 5% מהאוכלוסייה נושאים סלמונלה ללא תסמינים.

בדרך כלל המחלה חולפת תוך 4-7 ימים. לאחר שהיא מסתיימת, תיתכן הפרעה בעיכול מזון במשך כמה חודשים נוספים. במקרים נדירים, התחלואה בסלמונלה יכולה לעורר מחלה אוטואימונית בשם דלקת מפרקים תגובתית.

לפני מספר שבועות התגלה חיידק סלמונלה בביצי שוקולד קינדר המיוצרות בבריטניה, אולם סמיכות האירועים עשויה להיות מקרית או מושפעת מסיום החורף.

עוד כתבות

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה