גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות קריסת המניה: צמד מייסדי למונייד זכו לתגמול הוני של 42 מיליון דולר "על הנייר"

מניית למונייד נפלה ב-89% מהשיא ● למונייד: האופציות לא הבשילו והמנכ"לים לא הרוויחו אגורה מהן ● עלות שכרו של מנכ"ל טאואר עמדה אשתקד על כ-10 מיליון דולר ● מנכ"ל סולאראדג' צבי (ציבי) לנדו קיבל בשנת 2021 שכר בעלות של 7.4 מיליון דולר

שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי למונייד / צילום: שלומי יוסף
שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי למונייד / צילום: שלומי יוסף

מספר חברות ישראליות שנסחרות בוול סטריט פרסמו בסוף השבוע האחרון את הדיווחים שלהן אודות תגמולי הבכירים לשנת 2021. משך את תשומת הלב הדיווח של יצרנית השבבים טאואר, שמכירתה לאינטל תמורת 5.8 מיליארד דולר אושרה לאחרונה על-ידי בעלי המניות שלה, וצפויה להיסגר בקרוב.

מהדיווח של טאואר עולה כי המנכ"ל הוותיק, ראסל אלוואנגר, קיבל בשנה שעברה תגמולים בעלות כוללת של 9.7 מיליון דולר - לעומת 5.6 מיליון דולר ב-2020. עלות התגמולים הורכבה משכר בסיס שנתי של כ-840 אלף דולר, תגמולים סוציאליים ואחרים בסך כ-190 אלף דולר, תגמולים בגין רילוקיישן (אלוואנגר אמריקאי ומנהל את טאואר מישראל) בגובה כ-280 אלף דולר, בונוס בסך כ-1.2 מיליון דולר ותגמול הוני, מבוסס מניות, בסכום כולל של כ-7.2 מיליון דולר (לעומת 3.5 מיליון דולר שקיבל ב-2020).

נזכיר שלפי תנאי ההעסקה שלו, אלוואנגר יהיה זכאי במקרה שהעסקתו תסתיים בעקבות המכירה לתגמולים בגובה שכר הבסיס השנתי שלו, ולהבשלת כל התגמול ההוני שבידיו.

בכיר נוסף בטאואר, סמנכ"ל הכספים אורן שירזי, קיבל בשנה החולפת תגמולים בעלות של 3.1 מיליון דולר, מתוכה 2.1 מיליון דולר תגמול הוני. עלות התגמולים של אלוואנגר ממקמת אותו במקום החמישי ברשימת שיאני השכר של הבורסה המקומית ב-2021, ואת שירזי - בעשירייה החמישית של השיאנים.

עיקר עלות השכר בלמונייד - התגמול ההוני 

עוד חברה שדיווחה בסוף השבוע על שכר הבכירים בה היא חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד. דניאל שרייבר ושי וינינגר, המייסדים והמנכ"לים המשותפים של החברה, קיבלו ב-2021 תגמולים בעלות כוללת של 21.5 מיליון דולר כל אחד; רכיב התגמול ההוני של כל אחד מהם היה 21 מיליון דולר (וביחד כ-42 מיליון דולר).

התגמול ההוני הקפיץ את עלות התגמולים של שרייבר ו-וינינגר באופן משמעותי ביחס לשנים קודמות, אז הסתכמה העלות של כל אחד ב-360-380 אלף דולר. לפי נתוני החברה, רכיב התגמול ההוני מהווה את השווי ההוגן של המניות החסומות שהוקצו לשניים בשנים 2019, 2020 ו-2021 (ואכן בשנים קודמות למונייד לא הכירה בעלות תגמולים הוניים במסגרת הדיווח על שכר הבכירים).

למונייד  נסחרת בבורסת ניו יורק בשווי של 1.3 מיליארד דולר, לאחר שאיבדה 89% מערכה מאז השיא שרשמה בתחילת 2021, וזאת על רקע נפילת מניות הטכנולוגיה והמעבר של המשקיעים מחברות צמיחה לחברות ערך. עם זאת, המניה עלתה ב-21% מהשפל שאליו הגיעה לפני חודש וחצי.

מלמונייד נמסר: בשנת 2021 - לראשונה מאז הקמת החברה ב-2015 - הוענקו למנכ"לים המשותפים של למונייד אופציות. אופציות אלו לא הבשילו והמנכ"לים לא הרוויחו אגורה מהן. האופציות יבשילו רק אם מניית למונייד תעלה ב-700% מהמקום שבו היא נמצאת היום. גם אז, רק חלק קטן מהאופציות שלהם יבשילו. כדי שהאופציות יבשילו באופן מלא, עליהם לחכות 4 שנים, ומחיר המניה של למונייד חייב לעלות ב-1,100% לפחות.

 

סולאראדג' מתגמלת 4 בכירים פרט למנכ"ל בעד 3 מיליון דולר

אאוטבריין ופיוניר הן שתי חברות טכנולוגיה שהצטרפו למסחר בוול סטריט במהלך השנה שעברה. באאוטבריין, המספקת המלצות תוכן, המנכ"לים המשותפים ירון גלאי ודויד קוסטמן קיבלו ב-2021 תגמולים בעלות של 1.6 מיליון דולר ו-2.2 מיליון דולר, בהתאמה. אלו היו נמוכים יותר מהתגמולים שקיבלו השניים ב-2020. ב-2021, שניהם קיבלו שכר בסיס שנתי של 400 אלף דולר ולא קיבלו תגמול הוני. עבור השלמת ההנפקה בוול סטריט, גלאי קיבל בונוס בסך 600 אלף דולר וקוסטמן קיבל בונוס של 1.2 מיליון דולר. החברה הונפקה בקיץ שעבר בשווי של 1.1 מיליארד דולר, ונסחרת כיום בשווי של 515 מיליון דולר.

פיוניר פיתחה פלטפורמת תשלומים והיא נסחרת בנאסד"ק בשווי של 1.4 מיליארד דולר, לעומת שווי של 3.3 מיליארד דולר בעת המיזוג שלה ל-SPAC לפני פחות משנה. עלות שכר המנכ"ל סקוט גאליט ב-2021 הסתכמה ב-5.2 מיליון דולר, סכום שרובו מורכב מתגמול הוני, וזאת לעומת עלות של 2.7 מיליון דולר ב-2020.

סולאראדג' , המספקת פתרונות טכנולוגיים לתחום האנרגיה הסולארית ופתרונות לאנרגיה חכמה, דיווחה כי עלות התגמולים של המנכ"ל צבי (ציבי) לנדו עמדה בשנת 2021 על 7.4 מיליון דולר, עלייה לעומת 4.1 מיליון דולר ב-2020. עיקר הסכום מורכב מהקצאת מניות (חלקן יבשילו על בסיס ביצועים) בשווי של 4.3 מיליון דולר, והקצאת אופציות בסך 1.1 מיליון דולר. מלבד לנדו, עוד ארבעה בכירים בחברה קיבלו תגמולים בעלות כוללת של 2.3-3 מיליון דולר: סמנכ"ל הכספים רונן פייר, סמנכ"ל התפעול אורי בכור, היועצת המשפטית רייצ'ל פרישקולניק וסמנכ"ל המחקר והפיתוח יואב גלין. סולאראדג' נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 13.8 מיליארד דולר לאחר שאיבדה 32% מהשיא שבו נסחרה בנובמבר שעבר, אך לאחר עלייה של קרוב ל-1,300% מאז שהונפקה לראשונה ב-2015.

חברה נוספת שפרסמה את נתוני התגמולים לבכיריה היא אודיוקודס, המספקת פתרונות תקשורת לעסקים. החברה נסחרת במקביל בנאסד"ק ובתל אביב לפי שווי של 766 מיליון דולר, לאחר שמחקה את העליות שרשמה במהלך תקופת הקורונה. ב-2021 הסתכמה עלות התגמולים של מייסד ומנכ"ל החברה, שבתאי אדלרסברג, בכ-3.8 מיליון דולר, מתוכם 2.1 מיליון דולר תגמול הוני ו-1 מיליון דולר בונוס. עלות התגמולים ממקמת את אדלרסברג בעשירייה השלישית של שיאני השכר בבורסה בתל אביב ב-2021.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?