גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פוטנציאל הרווח מול הסיכון העסקי: האם משתלם להיות זכיין הפרסום של התאגיד

השינויים בהרגלי ההאזנה והמעבר לצריכת תכנים דיגיטליים, מגבלת החסויות בטלוויזיה והקשחת תנאי העמלות הורידו מאטרקטיביות המכרז שיקבע מי הזכיין שישווק את זמן הפרסום בתאגיד השידור הציבורי ● שבוע לסגירת המכרז, נראה כי רק שתי קבוצות יתמודדו, אחת מהן היא הזכיינית הנוכחית - טרגט ספיריט

תאגיד השידור הציבורי "כאן" / צילום: שלומי יוסף
תאגיד השידור הציבורי "כאן" / צילום: שלומי יוסף

ב-9 במאי תסתיים הגשת ההצעות במכרז של תאגיד השידור הציבורי, לבחירת זכיין שישווק את זמן הפרסום בטלוויזיה וברדיו. הזוכה יהיה אחראי על שיווק ופרסום פרסומות בשמונה תחנות הרדיו של התאגיד (המובילות שבהן: כאן רשת ב', כאן ג' וכאן 88), והודעות חסות ותשדירי שירות בערוצי הטלוויזיה כאן 11 וכאן 33.

ניתן היה לצפות כי מכרז מעין זה יעורר עניין רב בקרב אנשי מדיה, שהרי במכרז הקודם שהתקיים לקראת עליית התאגיד לאוויר התמודדו ארבע קבוצות. אלא שהקשחת התנאים במכרז הנוכחי ביחס למכרז הקודם, והערכות בשוק כי הזכיין שיזכה יתקשה להפיק רווחים שמצדיקים אופרציה, הביאו לכך ששתי קבוצות בלבד קיבלו החלטה להתמודד.

השתיים הן טרגט ספיריט (מקבוצת טרגט מרקט), המנוהלת על ידי אורי נצר ומשמשת כזכיין של התאגיד מאז 2016, וקבוצה שמוביל המפיק ומבעלי ארומה מיוזיק בני מנשה, אותה תנהל ענת ארדיטי - מהדמויות הבולטות בתחום הרדיו, שכיהנה במשך שנים ארוכות כמנכ"לית שפא (שירותי פרסום אזוריים). ככל הידוע, גם אברהם פרחי בעלי שפ"מ, שהחזיקה במשך שנים את זיכיון הפרסום ברשות השידור, בחן את האפשרות להתמודד באמצעות קבוצה שתנוהל על ידי גידי לנדסברגר, לשעבר מנכ"ל רמדיה.

"המכרז בפורמט הנוכחי שלו לא נותן אפשרות להרוויח כסף גדול מול הסיכון העסקי שחבוי בו", אומר שלא לייחוס בכיר במדיה ששקל להוביל קבוצה שתתמודד וחזר בו. "יש בו הרבה סעיפים בעייתיים, ובחישוב גס הרווח הפוטנציאלי לשנה יכול לעמוד על 2-2.5 מיליון שקל בשנה. נדרשת גם השקעה לא קטנה בהקמת אופרציה, כך שזה לא שווה את הסיכון".

הרדיו כאמצעי המוביל

הטענות שנשמעות בשוק כנגד המכרז מתמקדות בתנאים המסחריים לזכיין, שהורעו משמעותית ביחס למכרז הקודם, ובגובה התמריצים הכספיים (עמלות הפרסום) שבהם יוכל הזכיין להשתמש כדי לפתות מפרסמים וחברות מדיה לפרסם בתאגיד - דווקא בתקופה שתקציבי הפרסום המופנים לרדיו הולכים וקטנים, ודפוסי ההאזנה הולכים ומשתנים, כשיותר ויותר אנשים זונחים את ההאזנה לרדיו הליניארי ומאמצים דפוסי האזנה דיגיטליים.

 

כחלק מהמכרז פורסמו מאזני התאגיד בשנים האחרונות, ומהם עולה בבירור כי הנתח המרכזי מההכנסות לפרסום מגיע משיווק הפרסום ברדיו. על פי הנתונים, בשנת 2018 - שכללה גם את שידורי המונדיאל - עמדו הכנסות התאגיד על כ-130 מיליון שקל, מתוכם כ-100 מיליון שקל מהרדיו; ב-2019, שנת האירוויזיון, עמדו הכנסות התאגיד מפרסום על כ-113 מיליון שקל, מתוכם כ-99 מיליון שקל מהרדיו.

הדרמה של משבר הקורונה ניכרת היטב בנתונים הכספיים: ב-2020 צנח סך ההכנסות מפרסום ל-81 מיליון שקל, מתוך זה עמד היקף הפרסום ברדיו על 66 מיליון שקל (מה ששיקף עלייה קטנה בפרסום בטלוויזיה). ב-2021 נרשמה התאוששות: הפרסום גדל לכ-98 מיליון שקל, מתוך זה 77 מיליון שקל ברדיו וגם בטלוויזיה נרשם גידול נוסף, וההכנסות עמדו על כ-20 מיליון שקל.

כאמור, מאז עליית תאגיד השידור הציבורי משווקת את זמן הפרסום שלו חברת טרגט ספיריט, שזכתה במכרז הקודם בזכות הצעה שנתפסה אז כנמוכה מאוד: עמלה של 10% עד 60 מיליון השקלים הראשונים, ו-16% מעליהם. עם הזכייה במכרז טענו בענף הפרסום כי מדובר בעמלה נמוכה מאוד. כל כך נמוכה, עד שספק אם היא תאפשר לחברה רווחיות. ואכן ניתוח נתוני התאגיד מלמד כי הכנסות החברה עמדו על 8-10 מיליון שקל בשנה, כלומר רווח של 1.5-2 מיליון שקל לשנה בממוצע.

אך נראה שבתאגיד משוכנעים שההכנסות רק צפויות לעלות, והתנאים המסחריים להתקשרות עם הזכיין הוחמרו, כך שכעת מדובר על עמלה של 5% על 50 מיליון השקלים הראשונים. על כל שקל מעל, הזכיין ירוויח את העמלה שביקש במכרז, שהוגדרה מראש ברף של 15%-22%.

לשם הדוגמה, אם ההכנסות עומדות על כ-100 מיליון שקל בשנה, מתוך זה יורדים כ-22% לעמלות משרדי הפרסום, מה שמותיר הכנסות של כ-78 מיליון שקל לתאגיד. על 50 מיליון השקלים הראשונים מרוויח הזכיין כ-2 מיליון שקל, ומהסכום הנותר - את העמלה שביקש במכרז. פרט לכך מבקש התאגיד ערבות בנקאית של 15 מיליון שקל.

החשש: סטגנציה וירידה

כיום העמלה המשולמת למשרדי הפרסום על פרסום בתאגיד יכולה להגיע ל-30% ברף הגבוה, וזאת לעומת כ-35% ברדיו האזורי. אלא שעל פי המכרז החדש, עמלות המקסימום שמותר יהיה לזכיין לתת למשרדי הפרסום יירדו משמעותית ולא יוכלו לעלות על 23%. בתקופה שבה הרדיו ממילא מאבד מכוחו, כלל לא בטוח שהפחתת העמלות תשחק לטובת התאגיד.

"הקורונה טרפה את הקלפים בכל הקשור בפריסת מדיה", אומר שלא לייחוס בכיר בחברות המדיה. "השחיקה בהוצאה לפרסום ברדיו בתקופת הקורונה הייתה של 30%, וזה לא בר תיקון. לא יהיה כסף גדול וחדש שילך לרדיו באופן כללי, ולתחנות הרדיו של התאגיד בפרט.

"בשנים הקרובות צפויה במקרה הטוב סטגנציה, עם אפשרות ריאלית לירידה בהוצאה לפרסום ברדיו הליניארי. התאגיד יכול אולי לגדול בהכנסות הפרסום על המסך, כי הפוטנציאל שם עדיין לא מוצה, אבל רוב ההכנסות מגיעות מהרדיו, ושם לא צפוי גידול. להפך, בשנים הקרובות צפויה סטגנציה ובהמשך ירידה - בעיקר בגלל השחיקה הצפויה מול האופציות הדיגיטליות.

"אלה עדיין פלטפורמות חזקות ומשתלמות, עדיין יש האזנה גבוהה והפקקים והמצב התחבורתי רק משמרים את זה - אבל מדובר בעיכוב זמני והמגמות ברורות. לכן, זה השלב שבו אמורים לתת תמריץ, ולא להגביל".

הבכיר מפנה את תשומת הלב גם לכך ש"מקבלי ההחלטות בארגונים מאזינים לרדיו בשיעור הולך ופוחת - בוודאי לרדיו הארצי, שנתפס ארכאי, כבד ומיושן. מול המגמות הללו, בתאגיד בוודאי לא אמורים היו לפגוע בתנאים של הזכיין ולהקשות על המכירה למשרדי הפרסום והמפרסמים.

"הניתוק של התאגיד לא מפתיע. כך הם מתנהלים. זה גוף שנמצא בחשדנות בסיסית קבועה. עניינית, הם לא מחוברים לדופק של תעשיית הפרסום והמדיה, ולאור ההיסטוריה שלהם, הם בתחושה שדופקים אותם ושהספקים שלהם מרוויחים יותר מדי. מחירים ועמלות פרסום זו סוגיה של כוחות שוק ותבונה מסחרית של מי שיזכה, וממש לא ברור מדוע בתאגיד בחרו להתערב בכך".

איום הדיגיטל והפודקאסטים

מי שבוחר להתמודד במכרז, ממילא נכנס לתחומי מדיה שקשה לצפות היכן יהיו בעוד מספר שנים. ביחס לרדיו, קיימות שתי שאלות מהותיות: היכן נמצאים המאזינים - והמציאות מלמדת שיותר ויותר אוזניים עוברות לצרוך את תכני האודיו באמצעות אפליקציות דיגיטליות; והיכן נמצאים תקציבי הפרסום - שזולגים בשנים האחרונות לטלוויזיה ולדיגיטל.

משבר הקורונה שסגר אנשים בבית העצים את שתי התופעות: אנשים צורכים את הרדיו הליניארי בדרך כלל במכוניות, בדרך אל מקומות העבודה ומהם. הקורונה, שסגרה אנשים לתקופות ארוכות בבית, פגעה דרמטית בהאזנה לרדיו ואף גרמה לאנשים לגבש דפוסי האזנה חדשים כמו האזנה לפודקאסטים.

כפועל יוצא מכך, מפרסמים הקטינו באופן דרמטי את תקציבי הפרסום המופנים לרדיו ולשילוט החוצות (שתי המדיות שהשימוש בהן מחוץ לבית). במקביל, באישורה של הרשות השנייה, עברו החסויות בטלוויזיה המסחרית שינוי משמעותי וכיום נעלמו חלק מההגבלות שחלו עליהן בעבר, הן מבחינת אורכי המקבצים והן מבחינת סוג התוכן שניתן להציג בהן.

השינוי בחסויות, והמחיר שלהן שעדיין נמוך משמעותית מפרסום "רגיל" בברייק הפרסומות, הביא לכך שתקציבים שבאופן מסורתי שובצו לפרסום ברדיו "נדדו" אליהן. כידוע, גם בשידורי כאן 11 יש אפשרות לשבץ פרסומות, אולם מאחר שהרגולציה של התאגיד קשוחה יותר, חלק ניכר מהפרסומות המשובצות בערוצים המסחריים לא ניתן לשבץ בו, ולכן הוא נפגע פעמיים: ירידה בפרסום ברדיו, וחוסר יכולות ליהנות ממלוא העלייה בביקוש לחסויות.

"בתאגיד בונים כנראה על גידול הפרסום בטלוויזיה", אומר בכיר אחר בענף. "אבל במצב שבו הרשות השנייה מכשירה את החסויות בטלוויזיה המסחרית, כשלתאגיד אסור לעשות את אותם דברים, נוצר מצב שהפער בין המוצר שהתאגיד מציע לזה של הערוצים המסחריים הולך וגדל".

התאגיד: "קשובים לספקים"

המוצר הטלוויזיוני של התאגיד זוכה אמנם לשבחים בשנים האחרונות, עם סדרות כמו "חזרות" ו"טהרן" שאף זכתה בפרסים, אלא שמבחינה מסחרית כמעט בלתי אפשרי לפדות את התהילה, כי במונחים של צפייה ורייטינג - המהווים את הבסיס לשיווק הפרסום - התאגיד עדיין מייצר מספרים נמוכים.

יותר מכך, הניסיון לגבות מהוט, yes, פרטנר וסלקום תשלום עבור שידור התוכן ב-VOD הביא להורדת התכנים מרוב הממירים המקליטים, ופגע אף יותר בנתוני הצפייה של תכני התאגיד בטלוויזיה.

בתאגיד מתהדרים בכך שרוב הצפייה בתכנים שלהם נעשית בדיגיטל, אלא שגם אם זה נכון, אין לכך משמעות עבור הזכיין שייבחר מאחר שהחוק אוסר באופן גורף על פרסום בפלטפורמות הדיגיטליות של התאגיד. יותר מכך, במכרז מודגש שגם אם החוק ישונה, התאגיד לא מתחייב להעביר את הזכות לפרסם לזכיין.

במציאות של היום, התאגיד מצליח לייצר מעקפים לחוק. כך, למשל, לפני מספר חודשים נערך מכרז לפרסום על גבי תכני הפודקאסטים של התאגיד. במכרז זכתה חברת אודיו, זכיינית שיווק הפרסום המקומית של ספוטיפיי. באופן הזה, הפודקאסטים המשודרים על הפלטפורמות של התאגיד נקיות מפרסום, אך אם מאזינים להם באמצעות ספוטיפיי, משובץ בתוכן פרסום שאת רווחיו חולקת אודיו עם התאגיד. לא מן נמנע שבעתיד ייצאו תכנים נוספים של התאגיד לפלטפורמות שבהן ניתן יהיה למכור פרסום, וכך תתקיים תחרות בין הזכיין לפלטפורמות דיגיטליות מתקדמות.

מהתאגיד נמסר בתגובה: "תחנות הרדיו של כאן ממשיכות להוביל את שוק הרדיו בישראל, הן בהאזנה והן בהכנסות, והתאגיד השקיע משאבים רבים בבניית מכרז שמאזן בין הסיכונים והאינטרסים של כל הצדדים. התאגיד קשוב לספקים, ואף שינה חלק מתנאי המכרז בעקבות שאלותיהם. בנוגע לדיגיטל, המכרז מתייחס למצב הקיים כיום, לפיו אין פרסום בדיגיטל".

עוד כתבות

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא

לנדא דיגיטל פרינטינג הגישה אתמול בקשה לעיכוב הליכים בשל החלטת המשקיעים האירופאים להפסיק להזרים לה הון ולחדול מהענקת הלוואות ● מה הביא להתרסקות החברה המבטיחה, ובמה שונה הקריסה של לנדא דיגיטל פרינטינג מקריסת לוסיקס, חברת היהלומים הסינתטיים של בני לנדא?

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

בזו אחר זו, החברות בקבוצת לנדא נקלעו לקשיים: מה עובר על הקבוצה של יזם העל?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

אנשי כספים חוסלו, הבנק נפגע: כך שיתקה ישראל את צינור הכסף מאיראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

פגיעת הטיל האיראני בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

השקל החזק רק ימתן: הגזירות שמאיימות להקפיץ את מחירי המכוניות החשמליות

הטלטלה במשק בעקבות המלחמה מערפלת את אופק התכנון של ענף הרכב למחצית השנייה של 2025 ומעבר לה ● בקרוב אפשר לצפות לגזירות מס חדשות, ומנגד, לשערי מטבע נוחים שיהוו גורם מאזן ● אבל עם תנאי מאקרו הפכפכים ואי-ודאות ביטחונית, גם תחזיות זהירות הן מסוכנות

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים, מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

''הזמן הכי טוב לקנות''. פוסט על OST בקבוצת הנוכלים בוואטסאפ / צילום: צילום מסך

ההונאה הושלמה: מטא גררה רגליים, המניה הסינית קרסה - והמתחזים ברחו עם הכסף

קבוצות וואטסאפ "אקסקלוסיביות", הבטחות לתשואות חלומיות והתחזות לדמויות מפתח בשוק ההון: כך פעלה התרמית סביב מניית OST הסינית - שהתרסקה והשאירה אלפי משקיעים בעולם עם הפסדים כבדים ● איך תגנו על עצמכם בזמן שמטא מתקשה לבלום את התופעה?

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות