גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

6 שעות במעבר לסיני והמתנה של חצי שנה למסעדה: 10 סיפורים על התורים הכי מרגיזים

המקומות שבהם התור הפך לחלק מהבילוי, מנגינות ההמתנה הבלתי נסבלות במוקדי השירות ובעיקר הרבה כאוס, צפירות ומרמור ● כתבי גלובס מספרים על התורים המרגיזים ביותר בארץ שלנו

התור שלי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
התור שלי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

 

בברים בת"א: התור הפך לחלק מהבילוי

 אלכס נימלמן 

"רק פריפריאליים עומדים בתור", זאת העצה הראשונה שקיבלתי מחבריי כשעברתי לתל אביב. אם אנשים עמדו בהמתנה בכניסה, אני הלכתי לכיוון השני. בכל זאת - תל אביב, לא ברית המועצות. אלא שמשנה לשנה העיר הלכה והתמלאה, התורים התארכו, התרחבו והתפרשו לכל חלקה פנויה. גם תל אביבים ילידים עומדים בתור פתאום. ברים, מסעדות, דוכנים, אפילו הים - בכולם יש תור. כאילו סניף מקדונלד’ס נפתח הרגע בכיכר האדומה במוסקבה. עכשיו כמות הממתינים היא אפילו גדולה יותר מכמות הבליינים במקום.

התור הפך לבילוי - את מי ראינו שם, החוויות בדרך לכניסה, גאוות היחידה על כך שהצלחנו להיכנס, בוז לאלה שנותרו בחוץ. אז את מי רואים מחר בערב במקום הכי חם בעיר - התור?

חיי לילה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

בקופת חולים: חצי שעת המתנה על הקו

גלי וינרב

בסך הכל אני לקוחה מרוצה של קופת חולים כללית, אבל פרט אחד קטן במענה הטלפוני של הקופה לא מפסיק להרגיז אותי. מוזיקת ההמתנה המייגעת מתנגנת, ואז - היא נפסקת. הנה, הנה הולכים לענות לי! אני מפסיקה כמובן את מה שעשיתי בזמן ההמתנה, שיכולה לארוך גם חצי שעה, והאדרנלין פועם. רגע, למי התקשרתי? מה בעצם רציתי להגיד? ואז, מוקראת הודעת שירות שכבר שמעתי, והמוזיקה המעצבנת חוזרת, וכך הלאה. ובסופו של דבר כשמגיע המענה האמיתי - הוא נשמע בדיוק אותו דבר.

זה לא כל כך נורא לחכות על קו הטלפון עם מוזיקה נעימה (אם אפשר, הקלטה באיכות סבירה, ואולי מוזיקה קלאסית נעימה ומתפתחת). אז בשביל מה הלחץ המיותר?

בדרך לכדורסל: כאוס וצפירות

אלון פרל

הנסיעה מירושלים לתל אביב, בדרך למשחק האליפות של מכבי, עברה בצורה די חלקה. כביש 1 היה ריק וגם הכניסה לעיר הייתה סבירה. אבל המצב השתנה כשהתחלתי להתקרב להיכל, ולאט לאט מצאתי עצמי בתוך כאוס. רמזורים מהבהבים, צפירות, הולכי רגל, או כמו שתושבי יד אליהו קוראים לזה - יום חמישי שגרתי.

בלי לחשוב בכלל על חניה ברחוב, פניתי לחניון וניסיתי להידחף. כשסוף סוף הגיע תורי להיכנס, השער האוטומטי לא נפתח. החניון מלא. בפועל? כולם רואים שהוא לא. אחרי מספר ניסיונות ליצור קשר, הנציג במוקד עשה טובה ופתח. וככה, אחרי המתנה של חצי שעה, הגעתי למשחק. עמוק בתוך הרבע הראשון.

הגעה ברכב למגרשי ספורט היא חתיכת אתגר. לפחות במקרה שלי זה נגמר באליפות צהובה.

במעבר הגבול: שש שעות לסיני

עומרי כהן

שש וחצי שעות, לא פחות, לקח לי ולמשפחתי לחצות את הגבול לסיני במעבר טאבה, ביום הראשון של חול המועד פסח.

האמת, ידענו שצפוי תור ארוך אבל קיווינו לפחות. הגענו לגבול מצוידים בשניצלים (כשרים לפסח) מטוגנים ותפוחי אדמה אפויים, מצות וממרח שוקולד, פירות, חטיפים, ממתקים, וכמובן מסכים. לקחנו אוויר, נשמנו עמוק והתקדמנו באיטיות עם מאות המשפחות, הצעירים והפנסיונרים שעמדנו לפנינו ומאחורינו.

אחרי שלוש שעות של המתנה, עברנו לצד המצרי. חשבנו שמכאן והלאה יהיה מהר יותר, אולם התוצאה הייתה הפוכה - הרי בצד המצרי שולטת שיטת הבקשיש. רוצים לעקוף? תשלמו.

בסוף התור הסתיים, וזכינו לשבוע נהדר על החוף, אך המדינה חייבת להחזיר את מעבר לפעילות של 24/7 כפי שהיה טרום עידן הקורונה. כי אם חוזרים לשגרה, אז עד הסוף.

מחכים בתור במעבר הגבול טאבה, אפריל / צילום: רש״ת

בתור למסעדה: חצי שנה של המתנה

אסף גלעד

כדי לסגור שולחן במסעדת OCD ביפו של השף רזי מרווזי (רז רהב) - צריך להתאזר בסבלנות. אתר המסעדה מודיע בחגיגיות שהמסעדה מלאה עד אוקטובר 2022. בפעם הקודמת שהזמנו מקום לארבעה עשינו זאת "רק" חודשיים או שלושה מראש.

ה-OCD הוקם בהשראת טרנד מסעדות החוויה מלונדון. מדובר בתיאטרון יותר מאשר במסעדה - הקהל מתאסף בשעה שנקבעת מראש ונכנס אחר כבוד אל אולם הסעודה. הבר צופה לעבר המטבח, בו העובדים מכינים ומגישים מנות זעירות מול עיניהם של האורחים. בסיום ההצגה, הקהל מתבקש לעזוב את האולם. אי אפשר לבוא מתי שרוצים.

אנחנו נחכה לפרסום התאריכים החדשים לחודש נובמבר. יש בהחלט למה לצפות. אנחנו ושכמותנו, הורים ממעמד הביניים שחיים בישראל, אנחנו קהל שבוי. בשביל חתיכה קטנה מחו"ל נוכל להמתין גם שנתיים אם צריך.

בסניף הדואר: התור לא זז

יובל ניסני

תארו לעצמכם מקום קסום, יחיד ומיוחד במינו. הקירות בו צבועים באדום חינני, נגיעות רכות של אפור-לבן נמתחות כמכחול תחת כל אשנב. ומאחורי האשנב? פקידה נעימה או פקיד חייכן מביטים בך מבעד למחיצת הזכוכית במבט מזוגג. מבט שכל כולו מסר אחד, עצום ומשמעותי מאין כמותו - הביתה. אנחנו רוצים ללכת הביתה ולסיים את יום העבודה.

אתם לא יודעים למה (שוב) הגעתם לשם, ולפקיד או לפקידה כנראה לא ממש אכפת.
אתם לא מבינים למה (שוב) התור מתקדם פעם ב-20 דקות, ולפקיד או לפקידה כנראה לא ממש אכפת.

אתם לא מאמינים ש(שוב) כל המחשבים נפלו, אך לפקיד ולפקידה כנראה לא ממש אכפת.

אין עוד מקום קסום, יחיד ומיוחד כמוהו.
ניפגש כאן שוב בעוד חודשיים, דואר ישראל.

סניף דואר ישראל / צילום: תמר מצפי

במוזיאון: תור ארוך לחוויה קצרה

מיכל רז־חיימוביץ’

ניתן להניח שבמצטבר בזבזתי לפחות ארבע שעות מחיי על תור בתערוכת אמנות אחת. לא כדי לראות את המונה ליזה בפריז (ולהתאכזב), אלא משום שביקרתי פעמיים בתערוכה של האמנית היפנית יאיוי קוסאמה במוזיאון תל אביב.

כחובבת צבעוניות ועיגולים, לא קיטרתי המון, אך קיטרתי בכל זאת (בעיקר בלב): לעמוד כמעט 30 דקות כדי להיכנס לשתי דקות לחדר החשוך המשופע בהמון כדורים צבעוניים, עם עוד מבקרים שבעיקר עסוקים בסטורי ופחות במיצג - לא היה מהנה.

אולם, חזרתי פעם נוספת וגם אז עמדתי בתור. "רק" 25 דקות אמנם. לעמוד כל כך הרבה זמן כדי להיכנס לחדר המנוקד שחור-צהוב - היה נראה לי מופרך. אבל עשיתי את זה. התור לא הרתיע גם אחרי ההמתנה הארוכה ההיא כדי להיכנס לעשר שניות לחדר המראות.

אולי בעתיד אפילו אחזור לשם בפעם השלישית, לא מספיק העמקתי בחדר ההוא עם הכדורים הכסופים.

בחדר כושר: תור דינאמי וחמקמק

חזי שטרנליכט

אחת האופציות הבורגניות ביותר היא רכישת מנוי לחדר כושר. ההיגיון בהוצאה הכספית מעורפל, שכן דמי המנוי השנתיים יכולים לקנות את כל המשקולות שבן אדם צריך. אבל מהרגע שהצטרפת למועדון, ובהנחה שאתה לא שואף להיראות כמו דה-רוק, יש דבר אחד שאתה לא מצפה לו - "תור". כי אם כבר שילמת כל כך הרבה, לפחות שיהיו לך מכשירים זמינים. אלא שהכל תלוי בשעות הלחץ, וכאלה יש רבות, בחדר הכושר הממוצע.

התור הוא דינאמי וחמקמק. לא ממש נראה לנגד עיניך. התור תמיד כולל שאלה מנומסת בסגנון: "כמה סטים נשארו לך?". במציאות, על כל מי שמולך בתור, יש כמה שכבר התייאשו, מקווים להצליח לתפוס את המכשיר אחר כך.

אז בחדר הכושר אין תור ‘של פעם’ כמו בברית המועצות, אבל כן יש תור וירטואלי מתוחכם, שלא רואים אותו. וכך אפשר לשקר לעצמנו, שכל הפינוק היקר הזה, משתלם.

במשרד הפנים: המירוץ אחר הדרכון

אלה לוי-וינריב

לאחרונה אבא מהכיתה של הבת שלי סיפר שהוא נסע עם הבנות שלו כדי לחדש דרכון בסניף של משרד הפנים במעלות תרשיחא, למרות שהמשפחה גרה בפתח תקווה. מדובר במרחק של שעתיים נסיעה לכל כיוון מעיר מגוריו, ולכן חשבתי שהוא צוחק. אבל הוא היה רציני.

השיחה הזאת הזכירה לי שצריך לחדש דרכון לבת שלי, אחרת לא נוכל לטוס בקיץ. רצתי למחשב כדי לקבוע תור, חדורת אמונה שאמצא תור בלשכה קרובה יותר לביתי, אך מהר מאוד התקווה התחלפה בייאוש. התור הקרוב הפנוי בלשכה בעיר מגוריי היה לאמצע יולי, וכך גם בלשכות ברדיוס של 20-30 ק"מ מהבית.

ההתעקשות שלי לא לבחון מקומות ברדיוס רחב יותר נסדקה, ולבסוף היה זה בעלי שקבע לנו תור לחידוש הדרכון של הילדה במשרד הפנים במבשרת ציון - וגם הוא נקבע לאמצע יוני, בתקווה שהדרכון יגיע עד אוגוסט.

שד''ת נתב''ג עמוס בתורים / צילום: שלומי יוסף

בתחבורה הציבורית: המתנה ארוכה ונסיעה איטית

אסף זגריזק

ההמתנה היא חלק מהחיים של מי שתלוי בתחבורה ציבורית. ממתינים בתחנה, לפעמים ללא הגנה מהשמש היוקדת. הלוח האלקטרוני מראה שקו האוטובוס יגיע בעוד שלוש דקות שזוחלות לאטן לאחור, עד שמתעדכן: הפעם האוטובוס יגיע בעוד חמש דקות.

בסוף האוטובוס מגיע, מיוזעים ועם תיקים ועגלות הנוסעים עולים אליו, ושוב ממתינים. מהירות הנסיעה איטית כי האוטובוס משתרך בפקק. ועדיין, האוטובוס נוסע לאט יותר מרכב, כי מדי פעם הוא סוטה לתחנה, עוצר, מעלה נוסעים ומנסה להשתלב שוב בתנועה המזדחלת.

כשהאוטובוס עולה על נתיב העדפה סוף סוף הרוח חודרת דרך החלונות ומצננת את המצח המיוזע. והנה - שוב ממתינים, שוב מזדחלים.

אל התור לשיננית שנקבע חצי שנה מראש - כבר לא אספיק להגיע, ואצטרך לקבוע תור חדש.

עוד כתבות

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית