גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למי פונה שלט החוצות החדש של נתניהו ופוטין?

וגם: הבכיר מפולקסווגן שהגיע ל-ARBE, ממציא הסגווי מגיע לנוסטרומו וקצת חדשות טובות ● אירועים ומינויים

קמפיין נתניהו ופוטין. 15 שלטי חוצות המבוססים על קמפיין עבר של הליכוד / צילום: תמונה פרטית
קמפיין נתניהו ופוטין. 15 שלטי חוצות המבוססים על קמפיין עבר של הליכוד / צילום: תמונה פרטית

המשבר הפוליטי וההערכה כי ימיה של קואליציית בנט קצרים נותנים את אותותיהם: קמפיין פוליטי חדש שעלה לאוויר מנסה לשנות דפוסי הצבעה של מצביעים המזוהים עם ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, ולגרום לכך שיצביעו אחרת.

מדובר בקמפיין שילוט חוצות שבו נראה נתניהו לוחץ את ידו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בצירוף הסלוגן "אמור לי מי הם חבריך". למעשה, מדובר בטייק אוף לקמפיין שהליכוד העלה בעבר, כשניסה לצייר את נתניהו כמי שקשריו עם מנהיגים בינלאומיים מציבים אותו גבוה ביחס למנהיגים מקומיים אחרים - השלט המקורי נשא את הסיסמה "נתניהו ליגה אחרת". אלא שמאז הפלישה הרוסית לאוקראינה בפברואר האחרון הפך פוטין - שמלכתחילה נחשב למנהיג שנוי במחלוקת - למי שנחשב בעיני רבים ברחבי העולם כרודן אכזר ושנוא.

לכאורה, הפנייה על גבי שילוט חוצות (כ-15 שלטים) מרמזת על פנייה לקהל הרחב, אך נראה כי בעיתוי הנוכחי, ודווקא עם דמותו של פוטין, הקריצה היא בעיקר לקהל הרוסי שנחשב במשך שנים כמצביע ימין מובהק. מדובר בקהל מצביעים שנחשב משמעותי בבחירות, והנחת הבסיס היא כי רובו רוכש טינה עמוקה לפוטין.

בישראל קיים ויכוח האם וכיצד צריכה ישראל להגיב תקשורתית בקשר למלחמה המתחוללת באוקראינה, אבל אין חולק על מי אחראי למלחמה, מי בתפקיד הטוב ומי בתפקיד הרע. הסלוגן בשלט (שההמשך שלו הוא כידוע "ואומר לך מי אתה"), פורט בדיוק על המיתר הזה.

הבכיר מפולקסווגן שהגיע ל-ARBE

חברת האוטו-טק הישראלית ARBE, שמפתחת פתרונות רדאר-על-צ'יפ עבור מערכות בטיחות מתקדמות לרכב ועבור נהיגה אוטונומית, מצרפת למועצת המנהלים שלה את אלכס היצינגר, לשעבר סגן נשיא חטיבת הרכב האוטונומי של קבוצת פולקסווגן. היצינגר אף היה האחראי מטעם פולקסווגן על שיתוף הפעולה עם מובילאיי בתחום הרכב האוטונומי, ושימש היצנגר כחבר מועצת המנהלים של חטיבת הרכב המסחרי בקבוצה הגרמנית.

אלכסנדר היצינגר / צילום: יח''צ

ARBE, שנוסדה בסוף 2015 על ידי קובי מרנקו, ד"ר נועם ארקינד ועוז פיקסמן, הציגה לאחרונה את התצורה המוכנה לייצור של סט הצ'יפים שלה, שמתאפיין בין השאר ביכולת לזהות הולכי רגל וכלי רכב דו גלגליים בטווח של 350 מטר, ויכולת לזהות כלי רכב בטווח של עד 800 מטר.

הצ'יפים מותאמים מראש לדרישות של תעשיית הרכב, והם עתידים להיות משולבים כגיבוי למערכות מתקדמות לתמיכה בנהיגה (ADAS) בכלי רכב פרטיים ומסחריים מייצור המוני, ובכלי רכב אוטונומיים. החברה נסחרת כיום בנאסד"ק, על פי שווי שוק של כ-410 מיליון דולר.

ממציא הסגווי מגיע לנוסטרומו

חברת נוסטרומו, שפיתחה מערכת מתקדמת לאגירת אנרגיה, מינתה את ממציא הסגווי (Segway), דין קיימן, כחבר הראשון בוועדה המייעצת שלה. קיימן, מדען וחוקר, צפוי לסייע לחברה בקידום הטכנולוגיה שפיתחה בשוק האמריקאי. המינוי נעשה כחלק מהקמתה של ועדה מייעצת, שעתידה לכלול מובילי דעה בתחומי האנרגיה, הקיימות והחדשנות הטכנולוגית.

דין קיימן / צילום: יח''צ

קיימן, הבעלים של מכון המחקר והפיתוח Deka המעסיק כ-400 מהנדסים, חתום על מספר המצאות פורצות דרך, וביניהן גם הדיאליזה הניידת ופרוטזות אלקטרו-מכאניות מתקדמות לקטועי גפיים. הוא אמור לסייע לנוסטרומו, שנוסדה ב-2017 על ידי ירון בן נון, בפעילות מול הרגולטורים בארה"ב, בשיפור מעמדה של החברה בשוק הבינלאומי, ביצירת קשרים ושיתופי פעולה אסטרטגיים ועסקיים, בגיוס משקיעים ועוד.

"הטכנולוגיה שפיתחנו נוסטרומו מוכחת ובשלה", אומר בן נון. "היום יותר מתמיד אנחנו מאמינים שהגיע הזמן שטכנולוגיות נקיות לאגירת אנרגיה יתפסו את מקומן של הטכנולוגיות האלקטרו-כימיות, שהשלכותיהן הסביבתיות קשות. יש ממציאים ספורים שקנו להם פרסום ומעמד כמו קיימן, והוא שותף מלא לרעיון שניתן להילחם בשינויי האקלים באמצעות טכנולוגיה, הנדסה וכושר המצאה".

בין המשקיעים הבולטים בנוסטרומו נמנים חברת הביטוח מגדל (משקיע עוגן), חברת הסחר במוצרי אנרגיה Freepoint, קבוצת תעבורה, קובי ריכטר, רמי אונגר, טרהלייט (לשעבר מנורה אנרגיה), מאיו שטוק (יו"ר אקסלון, חברת האנרגיה הגדולה בארה"ב) ומשפחת בן נון.

חדשות טובות

ארגון אלמנות ויתומי צה"ל יוצא בקמפיין להשבת המוקד הציבורי למשפחות השכולות במשך כל השנה. אות הפתיחה של הקמפיין, שנהגה על ידי חברת ייעוץ התקשורת והאסטרטגיה בן חורין אלכסנדרוביץ', הוא כ-200 שלטי אוטובוסים שתרם משרד המדיה Go media one, אשר עליהם נכתב: "תזכור, עבורך יום הזיכרון הסתיים, לנו נותרו עוד 364".

עוד כתבות

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי בינה מלאכותית? המעסיקים בכלל חושבים אחרת

סקר מעסיקים של רשות החדשנות מעלה כי בשנת 2025 לא נרשמה פגיעה מהותית בהיקף המשרות בענף ההייטק, כאשר רק 13% מהחברות שביצעו פיטורים קשרו זאת להטמעת כלי בינה מלאכותית

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו אנרגיות / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל רציו: "המדינה מקבלת 10 מיליארד שקל בשנה מהגז - בלי שהשקיעה אגורה"

מנכ"ל רציו, יגאל לנדאו, שוחח בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על הסכם הגז החדש עם מצרים ועל הרחבת מאגר לוויתן ● הוא הדגיש את החשיבות הגאופוליטית של ההשקעה בהרחבת לוויתן: "ישראל כבר היום מספקת קרוב ל-15% מצריכת הגז של מצרים, וזה יגדל למעל 20% מרגע שהאספקה של ההרחבה תתחיל"

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך