גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טכנולוגיה בין המדפים: הפיתוח שנועד להגדיל את המכירות בסניפי הסופרמרקטים

בעזרת מצלמות אבטחה, בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת, המערכת של חברת דריל מאפשרת לקמעונאים לשפר את תהליך הרכישה של הלקוחות ● המנכ"לית לנור דניאל: "המדגם שלנו הוא אנונימי לחלוטין"

על בסיס התשתית הקיימת דריל מתחברת - ככה זה נראה בדיוק / צילום: דריל- יחצ
על בסיס התשתית הקיימת דריל מתחברת - ככה זה נראה בדיוק / צילום: דריל- יחצ

אתרי האיקומרס הבינו כבר מזמן שכדי למשוך לקוחות, לספק חוויית לקוח מיטבית ולהגדיל את ההכנסות, נדרש ניטור של התנהגות הגולשים. בחנויות הפיזיות קשה יותר לבצע ניתוח מדויק כזה, אך יותר ויותר קמעונאים, מוולמארט העולמית ועד רשתות בישראל, משקיעים בטכנולוגיות שמטרתן לשפר את תהליכי הרכישה ואת הכנסותיהם.

לנור דניאל, מנכ"לית חברת דריל (Drill), פיתחה טכנולוגיה שמטרתה לסייע לקמעונאים לנתח את קבלת ההחלטות של הקונה בנקודת מכירה פיזית. בעזרת בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת וניתוח עץ קבלת החלטות של לקוחות, היא מאפשרת לקמעונאים לשפר את חווית הרכישה, ולדבריה להגדיל את המכירות בעשרות אחוזים.

לנור דניאל, מנכ''לית דריל / צילום: דור בורוכוב

"כשאדם פותח חנות, ההוצאות שלו עצומות", אומרת דניאל. "החל ממחירי הנדל"ן והשכירות הגבוהים, דרך עובדים ומיתוג, ולא מעט עלויות נלוות. בסופו של דבר, לא תמיד הוא מבין אם החוויה בכלל טובה לצרכן. מלבד נתוני המכירות עצמם, אי אפשר לדעת מה קורה בחנות ומה הפוטנציאל.

"הטכנולוגיה שלנו עושה שימוש במצלמות האבטחה הקיימות ממילא בחנויות, ומנתחת מה הרשת צריכה לעשות כדי שהלקוח יוכל להיכנס לחנות ולהרגיש יותר מדויק. החל מארגון המוצרים על המדפים, דרך ההחלטה היכן להציב מוצרים מסוימים וכלה בצבעים ובמיתוג.

המעבדה הקמעונאית החכמה של רשת וולמארט / הדמיה: וולמארט לדריל

"גילינו שיש פערים מאוד גדולים בין מה שצרכנים רוצים וצריכים, לבין מה שהקמעונאים רוצים למכור", אומרת דניאל. "בעולם האיקומרס, אתר שלא יתאים לך לקנות בו, תצאי ממנו - אבל שם יצליחו לנתח למה. בחנות פיזית, לבעלים ולמותגים שמוכרים בחנות אין מושג למה זה קורה".

בהתייחס לחשש מהפלישה לפרטיות הלקוחות אומרת דניאל כי "המדגם שלנו הוא אנונימי לחלוטין, והוא מאפשר לנו להבין איפה הבעיות. אם שמנו לב שאף אחד לא נעצר מול הכניסה, כי שם קידום המכירות לא נכון לחטיף מסוים, נגיד שהחטיף הזה צריך להיות במקום אחר. אם חוויית הרכישה באזור הירקות והפירות לא טובה, צריך לשפר את האזור".

המקרה של מנטוס

המערכת של דריל הוטמעה עד כה בחמישה סניפים של רשת ויקטורי, בניהולו של אייל רביד. "כמו שבעלי חנות באיקומרס לא זז בלי גוגל אנליטיקס, ככה בעלי חנויות פיזיות לא יוכלו לזוז בלי דריל", אומר רביד, שהשקיע בחברה 600 אלף דולר לאחר שהתרשם מהמוצר.

"כשקמעונאי רוצה לשפר את חוויית הלקוח, להחליט על שילוב מוצרים חדשים, לסדר את החנות, לקבוע אסטרטגיית מחירים ועוד כל כך הרבה החלטות קריטיות - הוא טס בחשכה. המידע שיש לנו היום מגיע מהקופה.

צוות דריל / צילום: דור בורוכוב

"אפשר להשתמש בכלים של מדפים חכמים ועגלות חכמות, אבל כל אלה עדיין אינם מסוגלים לייצר תובנות מספקות על התנהגות הקונה. אני יכול בזמן אמת להבין את הצרכן, ולומר לסדרנים לשנות את סידור המוצרים ועוד מהלכים שאמנם הם קטנים בשטח, אך עושים שינוי גדול בחנות.

"חברות ברחבי העולם, בין אם זה מזון או אופנה, משקיעות כסף כדי למשוך את הצרכן. אבל אין חברה שיכולה להגיד שהלקוחות הגיעו כי היא עשתה שילוט חוצות או פרסומת בטלוויזיה. אף אחד לא יודע באמת אם המיליארדים שיוצאים היום בעולם על שיווק היו נכונים. ואת זה דריל הצליחה לפצח. המערכת אומרת לי איפה לשים את המוצר כדי שימצא חן בעיני הצרכן, ויחבר אותו לקנייה שלו".

רביד מספר כי "לפני כשנה מנטוס רצו לדעת איך לסדר את המסטיקים בסופר, כדי להגדיל מכירות. המסטיק השולט בארץ הוא אורביט, ברמה של 50%-60% נתח שוק. כבר שנים המסטיקים בדרך כלל מסודרים בקו הקופות, והמערכת הזו המליצה לנו אחרי חודש של חקירות להציב את המסטיקים של מנטוס דווקא באזור הכלים החד פעמיים הלבנים.

אייל רביד, מנכ''ל ויקטורי / צילום: My first value

"זה היה אתגר מטורף, אבל באותם הסניפים שבהם עשינו את זה, מנטוס לקח את ההובלה ולקח נתח של 60%. אבל לא רק הנתח שלו גדל, אלא כל מכירות המסטיקים גדלו".

העניין של וולמארט

לפי נתוני דריל, בבדיקה שנערכה במהלך חודש בסניפי ויקטורי, בהסתמך על שינוי מיקום מוצרים, עלו המכירות בעשרות אחוזים. כך, למשל, מכירות טונה סטארקיסט שהוצבו סמוך לפורמולה לתינוקות עלו ב-75%. שינוי מגוון הגבינות על פני המדף הוביל לעלייה של 38% במכירות מוצרי גבינה, ושינוי השילוט במחלקת הבשר תרם לעלייה במכירות של כ-74%.

דניאל מכוונת גבוה, ובמרץ האחרון פגשה את בכירי וולמארט כשאלה הגיעו לארץ. "מדובר בחברה שמעסיקה הכי הרבה אנשי טכנולוגיה יותר מכל חברת קמעונאית בעולם, יש להם יותר מהנדסי תוכנה מאשר באינטל.

"וולמארט בעצמם הקימו סניף מעבדה עם טכנולוגיה משלהם, ורישתו את כל הסניף במצלמות, מסכים דיגיטליים ומסכי מגע. במהלך הפגישה הצגנו להם את המערכת שלנו, ומאז אנחנו איתם בתהליך".

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר