גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרן של זהבית כהן מכרה את רוב החזקותיה בגלובל-אי טרם הצניחה במניה

שוויה של חברת הטכנולוגיה הישראלית צנח בכ-70% מהשיא, והשבוע היא פרסמה דוחות והפחיתה תחזיות ● קרן AMI שמובילה זהבית כהן השקיעה 20 מיליון דולר בגלובל-אי טרם הנפקתה בוול סטריט, ונותרה עם פחות מ-2% מהמניות ועם רווח המוערך בכ-700 מיליון דולר

זהבית כהן, מנהלת קרן AMI / צילום: רמי זרנגר
זהבית כהן, מנהלת קרן AMI / צילום: רמי זרנגר

מניית חברת הטכנולוגיה הישראלית גלובל-אי  צנחה בפתיחת המסחר ביום ג' השבוע בשיעור חד, לאחר שהחברה הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה. את הערב סיימה לבסוף בזינוק של כ-17%, לאחר שהאנליסטים של נידהאם וריימונד ג'יימס המשיכו בהמלצת קנייה למניה וסיפקו תקווה למשקיעים. המניה עדיין רחוקה ביותר מ-70% מהשיא שלה.

גלובל-אי, שמספקת פתרונות טכנולוגיה למסחר מקוון חוצה-גבולות, הונפקה לראשונה בנאסד"ק לפני שנה, במאי 2021, לפי מחיר של 25 דולר למניה, ששיקף לחברה שווי של 3.6 מיליארד דולר; בשיא, בתחילת ספטמבר, נסק מחיר המניה ל-81.7 דולר, מחיר המשקף שווי חברה של למעלה מ-11 מיליארד דולר.

במשך תקופה ארוכה נחשבה גלובל-אי לאחת מהנפקות הטכנולוגיה הישראליות הטובות יותר של 2021, אך לאחרונה גם היא, כמו כל שאר החברות שהגיעו לשוק הציבורי בשנה שעברה, ירדה אל מתחת למחיר ההנפקה. בתחילת המסחר אתמול התרסקה המניה עד ל-15 דולר, אך כאמור המלצות האנליסטים הרגיעו את המשקיעים והיא זינקה ל-22.5 דולר, כך ששוויה מסתכם ב-3.7 מיליארד דולר. במילים אחרות, המניה עלתה ב-227% תוך פחות מארבעה חודשים, ומאז איבדה 72% משוויה.

 

בין המפסידים "על הנייר" מהנפילה החדה במניה ניתן לציין בעיקר את שלושת מייסדי החברה: המנכ"ל אמיר שלכט, מנהל התפעול שחר תמרי ומנהל השיווק ניר דבי, שנכון למועד הדיווח האחרון בחודש מרץ, החזיקו כל אחד ב-3.7%-3.8% מהון המניות.
שווי המניות שבידי השלושה עומד כעת על כ-100 מיליון דולר לכל אחד, לעומת שווי כ480 מיליון דולר לכל אחד בשיא.

עם זאת, יש לזכור שהשלושה ניצלו את העליות במניה בקיץ שעבר לממש חלק מההחזקות שלהם בהנפקה משנית, שבוצעה לפי מחיר של 64 דולר למניית גלובל-אי: שלכט ותמרי מכרו אז מניות תמורת 33.9 מיליון דולר כל אחד, ודבי מכר מניות תמורת 35.3 מיליון דולר.

השקעה לא אופיינית לקרנות כמו AMI

עוד גוף שמכר מניות בהנפקה המשנית היה קרן ההשקעות AMI מקבוצת קרנות אייפקס, בהובלת זהבית כהן. הקרן, שמתמקדת חברות בינוניות בגודלן בישראל נכנסה להשקעה בגלובל-אי עוד לפני ההנפקה בוול סטריט, כשהשקיעה בחברה סכום של 20 מיליון דולר בלבד - השקעה לא אופיינית לקרנות פרייבט אקוויטי מסוגה, התואמת יותר קרנות הון סיכון דווקא.

בדיעבד זו הייתה כנראה "השקעת חייה" של הקרן, שהניבה לה רווחים חסרי תקדים בתעשייה. לאחר הנפקת גלובל-אי עמד שווי החזקותיה של AMI (קרוב ל-11% מהמניות) על 346 מיליון דולר. בספטמבר שעבר, שווי ההחזקה הגיע כבר ליותר ממיליארד דולר - פי 50 על ההשקעה.

באותו חודש מימשה הקרן מניות תמורת 129 מיליון דולר במסגרת הצעת מכר שלאחריה נותרה עם 7.9% ממניות גלובל-אי. עם זאת, בדוח המורחב שפורסם בחודש מרץ האחרון, הקרן כבר לא הופיעה כבעלת עניין, כלומר היא מחזיקה כיום פחות מ-5% מהון המניות של גלובל-אי. ככל הידוע מדובר על החזקה נוכחית של פחות מ-2% מהמניות.

המשמעות היא ש-AMI מכרה את רוב המניות שהיו לה בגלובל-אי בתקופה שבין ספטמבר למרץ, תקופה שבה המניה נסחרה מעל מחיר ההנפקה ובממוצע בכ-52 דולר - משמעותית מעל מחיר המניה כעת. כך שנראה ש-AMI מכרה בזמן את רוב ההחזקה שלה במניית הטכנולוגיה שהתרסקה השבוע והיא מסכמת את ההשקעה בגלובל-אי עם רווח של קרוב ל-700 מיליון דולר.

קרן AMI גייסה ב-2015 כחצי מיליארד דולר מגופים מוסדיים מישראל ומהעולם. לפי נתוני הרבעון השלישי של 2021 שהציגה הקרן, היא השקיעה בסך-הכול 361 מיליון דולר עד אז, וחילקה למשקיעים דיבידנדים וסכומים ממימושי החזקות בסכום של 372 מיליון דולר. באותה עת הציגה הקרן למשקיעים רווחים מצטברים של יותר ממיליארד דולר על השקעותיה.

אחרי שבמשך כמה שנים מאז הקמתה לא הצליחה AMI לספק למשקיעים הצלחות משמעותיות, היא רשמה בשנים האחרונות שלושה אקזיטים מרשימים, אשר כללו נוסף על גלובל-אי גם את הנפקת רשת המוצרים המוזלים לבית מקס סטוק בבורסה בת"א ואת מכירת קבוצת אתרי האינטרנט זאפ לידי חברת פורמולה מערכות.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בעלי מניות שנותרו להחזיק בגלובל-אי

מלבד קרן AMI, בעלי מניות בולטים שנותרו להחזיק במניות גלובל-אי הם Red Dot Capital עם החזקה של 9.5% מהמניות, דויטשה פוסט עם החזקה של 13.8%, Cross Ship עם 14%, Shopify עם 9.3% ופידליטי עם 5.6%.

בימים ובשבועות האחרונים, על רקע העצבנות הגדולה בשווקים, חברות שמפספסות תחזיות או מפחיתות תחזיות לעתיד "נענשות" מיידית ובאופן חד על-ידי המשקיעים, עם ירידות חדות בשיעור דו-ספרתי במחירי המניות. כך היה בשבוע שעבר עם חברות הטכנולוגיה הישראליות קורנית דיגיטל, פייבר, אאוטבריין ואיירון סורס.

במקרה של גלובל-אי, הנפילה במסגרת המסחר המוקדם אתמול (שנבלמה כשבתי השקעות הביעו תקווה במניה) הגיעה לאחר הפחתת תחזית הכנסות שנתית: החברה מצפה להכנסות של 383-403 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת של 411-421 מיליון דולר, כלומר הפחתה של 5.5%. התחזית המעודכנת עדיין משקפת צמיחה מכובדת של 60% ביחס להכנסות ב-2021.

תחזית ה-GMV, היקף העסקאות שיבוצעו באמצעות הפלטפורמה שמספקת החברה, הופחתה בשיעור דומה ל-2.28-2.4 מיליארד דולר, וזאת בהשוואה ל-1.45 מיליארד דולר ב-2021. למרות הפחתת התחזית בשורת ההכנסות, אין שינוי בתחזית ה-EBITDA השנתי (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) והוא יסתכם ב-38-42 מיליון דולר, לעומת 32.4 מיליון דולר ב-2021.

הנפקת Global E בנאסד''ק / צילום: ספייס קאט

בינתיים ברבעון הראשון של השנה, ה-GMV צמח ב-71% ל-455 מיליון דולר, וההכנסות גדלו ב-65% ל-76.3 מיליון דולר, גבוה מתחזיות השוק. 37% מההכנסות הגיעו מבריטניה, 37% מארה"ב ו-25% מהאיחוד האירופי.

ההפסד הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) זינק מ-1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-53.6 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2022, על רקע עלייה גדולה בהוצאות התפעוליות. גלובל-אי רשמה תזרים שלילי מפעילות בסך 6.9 מיליון דולר ובסיום הרבעון היו לה מזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך בהיקף של מעל 277 מיליון דולר, לאחר שרכשה לאחרונה את חברת Flow תמורת עד חצי מיליארד דולר.

"החוזק של המודל העסקי שלנו, כמו גם פוטנציאל השוק הענק שאנו רואים, משתקפים בתוצאות הרבעוניות החזקות שדיווחנו היום", אמר שלכט. הוא הוסיף שהביצועים העסקיים טובים בכל הפרמטרים והזכיר השקות עסקיות חדשות של החברה, בהן עם אדידס שבחרה בגלובל-אי לתמוך בתוכנית הגלובלית שלה לפנות ישירות לצרכן.

"למרות רוחות נגדיות מאקרו-כלכליות וגיאופוליטיות בטווח הקצר, אנחנו נרגשים מההזדמנויות שלפנינו ומאמינים שאנחנו נמצאים בעמדה טובה להמשיך בצמיחה מהירה גם בעתיד", הוסיף שלכט.

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? יכול להיות שאתם מתחת לקו העוני של הזמן

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן