גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נערכים לשוק התקשורת החדש: וואלה ו-ynet ישיקו ערוצי טלוויזיה

שני האתרים יציעו את התכנים שלהם לצד תכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד ● הערוץ של וואלה ייקרא "וואלה פלוס", ובימים אלה מתנהלים מגעים עם פלטפורמות הטלוויזיה לשילובו; ynet ישתפו פעולה עם קבוצת סלוצקי ● הערוצים החדשים יוצעו בחינם לצופים

עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב,  ירון ברנר
עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב, ירון ברנר

השינויים הדרמטיים בשוק התקשורת, כתוצאה מחדירת השימוש באפליקציות הטלוויזיה על גבי האינטרנט (OTT), משפיעים גם על התנהלות אתר התוכן וואלה וקבוצת "ידיעות אחרונות", שמבקשים לקחת חלק בתעשייה המתפתחת. לגלובס נודע כי וואלה ו-ynet נערכים להשיק בחודשים הקרובים ערוצי טלוויזיה חדשים, שיכללו את התכנים של האתרים עצמם, מחוזקים בתכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד.

בשונה מקשת, שבאמצעות מיזם FREE TV מבקשת להפוך להיות לא רק ספקית התוכן אלא גם הפלטפורמה עצמה, וואלה ו-ynet מקווים להפוך כבר בקרוב לחלק מחבילות הבסיס שיציעו שחקני ה-OTT הישראלים - פרטנר TV, סלקום TV, סטינג של yes, הוט פלוס ו-FREE TV.

נסביר כי לקשת, מעצם היותה קודם כל ערוץ טלוויזיה, יש כמות עצומה של תכני וידאו הפונים לכל הקהלים. באמצעות חבירה לגורם בעל תכנים משלימים - במקרה הזה RGE - מדובר בבסיס לצריכת תוכן מלאה של הצופה.

לעומת זאת, וואלה ו-ynet הם בבסיסם אתרי חדשות ואקטואליה, עם חיזוקים בתחומים מסוימים כמו תרבות. אין להם כמות מספקת של תוכן וידאו כדי לעשות זאת, ולכן הם מבקשים להיות ספק תוכן נוסף, שיאפשר לפלטפורמות להרחיב את הצעתן לצרכן.

שידורי המהפכה: ספקיות הטלוויזיה מגבירות תחרות לקראת שירותי התוכן החדשים

עוברים למודל ההיברידי

וואלה צפויה להשיק את 'וואלה פלוס' - אפליקציה שאורזת לערוץ טלוויזיה את כל תכני הווידאו שכבר קיימים באתר, ואליהם יתווספו תכנים שמיוצרים בזרועות המדיה האחרות של קבוצת אלי עזור, כמו רדיו 103FM או תוכניות הספורט של צ'רלטון.

לאלה יתווספו גם תכנים שיופקו במיוחד לערוץ החדש, השייכים לעולמות שבהם עוסקת הקבוצה, כמו חדשות, תרבות או לייף סטייל. בתוכניות ייעשה שימוש בטאלנטים של קבוצת "ג'רוזלם פוסט". הערוץ אמור לשדר 24 שעות ביממה ולכלול בין היתר גם תוכניות והופעות בשידור חי.

לדברי עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, הקבוצה כבר מדברת עם רוב הפלטפורמות לצורך יצירת הסכמים. "אנחנו מתכוונים לדבר עם כולם", מציין אלרום. "השאיפה שלנו היא להיות ערוץ שמוצע בחינם לצופים על גבי כל פלטפורמות ה-OTT הקיימות.

"ההסכמים המסחריים שונים מספק לספק. יש מודלים שבהם הפלטפורמה משלמת על התוכן, ויש כאלה של חלוקה ברווחים מפרסום. לחלק מהפלטפורמות שפועלות היום יש אינטרס להכניס לתוכן ערוצי חדשות, ולאחרות יהיה מה לעשות עם התוכן האיכותי של וואלה - חדשות, אקטואליה, תרבות וספורט. נפיק תכנים ייעודיים שלא היינו מייצרים אלמלא הערוץ, אבל כל מה שיעלה שם יעלה גם באתר".

לדבריו, וואלה לא מתיימר להילחם בענקיות הסטרימינג מחו"ל, וגם לא ב-FREE TV של קשת. "זה לא שירות חדש אלא ערוץ חדש לתוכן שלי, שיהיה פרוגרמטי. עם העלייה הצפויה של FREE TV והתגובות הטקטוניות שיתרחשו בשוק בעקבותיה, כמו ירידה של המחיר לצרכן ושחרור מוצרים חדשים לשוק, אופן הצריכה של הצופים ישתנה.

"אנשים יחשבו מחדש על חבילות הבסיס שלהם, ואני אשמח להיות בכל חבילות הבסיס בחינם ללקוח. אני לא נלחם בפלטפורמות ה-OTT, גם לא מאלה מחו"ל, כי תאורטית אנחנו יכולים להיכנס בהמשך גם לדיסני פלוס. להערכתי, יש סיכוי סביר שהפלטפורמות הבינלאומיות יבקשו לרכוש תכנים מקומיים.

"לצד הירידה בעולם הברודקאסט, כל השירותים הדיגיטליים שצומחים - כמו נטפליקס ודיסני - מכניסים למודלים שלהם פרסום, ומחפשים דרכים חדשות להגיע לצרכן במחיר נמוך. כולם זזים למודל היברידי - או דמי מנוי בשילוב פרסום, או שירות ללא דמי מנוי אך עם פרסום. גם יצרניות כמו סמסונג ו-LG מכניסות ערוצים לתוך הטלוויזיות שלהם באופן מובנה. לכן, בסבירות גבוהה יש סיכוי שנקבל פניות מסוג זה, ויקראו לנו פנימה".

בלי טלוויזיה "טיפשה"

בוואלה נערכים לממן את המהלך משיווק פרסום פרוגרמטי - פרסום המוגש על-ידי פלטפורמות ממוחשבות, המותאם אישית לצופה, שיימכר על-ידי וואלה. המודל מכונה בעולם FAST - Free Ad Supported Streaming TV, ובשנים האחרונות משתמשות בו רשתות טלוויזיה כמו בלומברג, NBC, ITV ו-PBS וגופים דיגיטליים כמו Tastemade, VICE ו-USA Today. היתרון הוא שהמודל מאפשר להציע למפרסמים פרסומות מדויקות ומטורגטות עבור קהל היעד שלהם. אולם כדי שפרסום מסוג זה יצליח, נדרשת השקעה גדולה ביצירת תוכן וידאו שיהיה איכותי מספיק, כדי שהצרכנים ירצו לצפות בו.

בניגוד לטלוויזיה מסורתית, שבה לא יודעים כמה עיניים באמת צופות בתוכן, בטלוויזיה הפרוגרמטית משלמים רק עבור מי שצופה - ולכן היכולת לייצר הכנסות מפרסום עוברת בראש ובראשונה בהצלחה לייצר תוכן שימשוך מספיק צופים.

"הסתכלנו על טרנדים של פבלישרים גדולים בעולם, וכולם יושבים על ספריות וידאו ענקיות", אומר אלרום. "המהלך שאנחנו עושים אמור לשנות את התפיסה של הפבלישרים והברודקאסטרים יחד. בסוף, הכול צריך להיות מחובר.

"עם הזמן, הצרכנים, הדיגיטל והדאטה יהיו חייבים לחיות ביחד. הטלוויזיה לא תישאר 'טיפשה'. אנחנו נערכים לזה, ובונים יחידה שתמכור מלאי של קונקטד טי.וי, כי להערכתי חלק בינוני או גדול מהפרסום יעבור לשם מהדיגיטל המסורתי, וחשוב שוואלה תהיה מוכנה בזמן".

מתרחבים גם באודיו

בערוץ של קבוצת "ידיעות אחרונות" מתעתדים להישען מבחינת חדשות על התכנים המיוצרים ב-ynet, ולעבות אותם בתכנים מקוריים, למשל דוקו ריאליטי. בקבוצה חתמו לאחרונה על הסכם עם סלוצקי הפקות, שבמסגרתו יופקו סדרות וסרטי תעודה בפורמט המותאם לצריכה דיגיטלית בפלטפורמות שונות - דסקטופ, מובייל וטלוויזיות חכמות.

לדברי ברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet, "כמו שחקני התוכן המובילים בעולם, גם אנחנו מקדישים משאבים בחיזוק תחומי האודיו והווידאו, המוגדרים כאזורי הצמיחה המרכזיים של האתר בשנה הקרובה".

בתחום הווידאו, ב-ynet עתידים לחשוף במהלך החודשים הקרובים הפקות דוקומנטריות בהיקף שטרם נראה באתר, שיצטרפו לתכני הווידאו שכבר מיוצרים על בסיס יומיומי - משדרי אולפן, הפקות מיוחדות וכתבות מגזין. "נפח הפעילות של האתר בתחום הווידאו יורחב משמעותית, במטרה לייצר תוכן איכותי שיהיה זמין לגולש מכל מכשיר, בכל מקום ובכל זמן, עם אפשרות לצפייה המשכית".

בכיר אחר בקבוצת "ידיעות אחרונות" מסביר כי "הטלוויזיה היא רק טריגר לייצר עוד תוכן איכותי. יש דרישה בשוק לתוכן וידאו מושקע ואיכותי יותר - גם בפלטפורמות הבינלאומיות שקמות פה וגם בקרב הברודקאסטרים המקומיים.

"להיות ערוץ בהוט או ב-yes זה לעבור מסע ייסורים. כעת ניתן לעשות את זה באופן מבוסס דיגיטל, עם מודלים עסקיים שונים - ויש דרישה של השוק. כשכל עולם הסטרימינג עולה, אף אחד לא יכול שלא להתייחס לכך, לא בטלוויזיה ולא ברדיו. זאת השקעה אסטרטגית קדימה.

"ברגע שהאתרים גדולים מייצרים יותר תוכן וידאו, יש יותר תוכן פרימיום שאפשר להגיש, ואם התוכן יהיה ממש טוב, ניתן יהיה לקבל עליו תשלום מהפלטפורמות - כמו שמשלמים לערוצי הספורט. כעת, כשכל השחקנים הבינלאומיים מגיעים כדי להתחרות, יצטרכו גם תוכן ישראלי, ולכן להערכתי די מהר יפנו לפבלישרים המקומיים ויציעו לקנות מהם תוכן".

ב-ynet נערכים לחזק את הסטרימינג לא רק בתחום הטלוויזיה, אלא גם בתחום הרדיו: לדברי קלמנוביץ', "האתר צפוי לעבור שדרוג משמעותי, כשלצד ההשקעה המתמשכת ביצירה ובהפצה של פודקאסטים, תורחב הפעילות לשידורי רדיו דיגיטלי יומיומיים, עם תוכניות מגזין ורצועות אקטואליה שיהיו זמינות להאזנה בפלטפורמות הקיימות, לצד פלטפורמות חדשות כמו אפליקציות ייעודיות לרכב".

עוד כתבות

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"