גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נערכים לשוק התקשורת החדש: וואלה ו-ynet ישיקו ערוצי טלוויזיה

שני האתרים יציעו את התכנים שלהם לצד תכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד ● הערוץ של וואלה ייקרא "וואלה פלוס", ובימים אלה מתנהלים מגעים עם פלטפורמות הטלוויזיה לשילובו; ynet ישתפו פעולה עם קבוצת סלוצקי ● הערוצים החדשים יוצעו בחינם לצופים

עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב,  ירון ברנר
עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, וברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet / צילום: עופר חג׳יוב, ירון ברנר

השינויים הדרמטיים בשוק התקשורת, כתוצאה מחדירת השימוש באפליקציות הטלוויזיה על גבי האינטרנט (OTT), משפיעים גם על התנהלות אתר התוכן וואלה וקבוצת "ידיעות אחרונות", שמבקשים לקחת חלק בתעשייה המתפתחת. לגלובס נודע כי וואלה ו-ynet נערכים להשיק בחודשים הקרובים ערוצי טלוויזיה חדשים, שיכללו את התכנים של האתרים עצמם, מחוזקים בתכנים מקוריים ייעודיים שיופקו במיוחד.

בשונה מקשת, שבאמצעות מיזם FREE TV מבקשת להפוך להיות לא רק ספקית התוכן אלא גם הפלטפורמה עצמה, וואלה ו-ynet מקווים להפוך כבר בקרוב לחלק מחבילות הבסיס שיציעו שחקני ה-OTT הישראלים - פרטנר TV, סלקום TV, סטינג של yes, הוט פלוס ו-FREE TV.

נסביר כי לקשת, מעצם היותה קודם כל ערוץ טלוויזיה, יש כמות עצומה של תכני וידאו הפונים לכל הקהלים. באמצעות חבירה לגורם בעל תכנים משלימים - במקרה הזה RGE - מדובר בבסיס לצריכת תוכן מלאה של הצופה.

לעומת זאת, וואלה ו-ynet הם בבסיסם אתרי חדשות ואקטואליה, עם חיזוקים בתחומים מסוימים כמו תרבות. אין להם כמות מספקת של תוכן וידאו כדי לעשות זאת, ולכן הם מבקשים להיות ספק תוכן נוסף, שיאפשר לפלטפורמות להרחיב את הצעתן לצרכן.  

■ שידורי המהפכה: ספקיות הטלוויזיה מגבירות תחרות לקראת שירותי התוכן החדשים

עוברים למודל ההיברידי

וואלה צפויה להשיק את 'וואלה פלוס' - אפליקציה שאורזת לערוץ טלוויזיה את כל תכני הווידאו שכבר קיימים באתר, ואליהם יתווספו תכנים שמיוצרים בזרועות המדיה האחרות של קבוצת אלי עזור, כמו רדיו 103FM או תוכניות הספורט של צ'רלטון.

לאלה יתווספו גם תכנים שיופקו במיוחד לערוץ החדש, השייכים לעולמות שבהם עוסקת הקבוצה, כמו חדשות, תרבות או לייף סטייל. בתוכניות ייעשה שימוש בטאלנטים של קבוצת "ג'רוזלם פוסט". הערוץ אמור לשדר 24 שעות ביממה ולכלול בין היתר גם תוכניות והופעות בשידור חי.

לדברי עידן אלרום, מנכ"ל וואלה, הקבוצה כבר מדברת עם רוב הפלטפורמות לצורך יצירת הסכמים. "אנחנו מתכוונים לדבר עם כולם", מציין אלרום. "השאיפה שלנו היא להיות ערוץ שמוצע בחינם לצופים על גבי כל פלטפורמות ה-OTT הקיימות.

"ההסכמים המסחריים שונים מספק לספק. יש מודלים שבהם הפלטפורמה משלמת על התוכן, ויש כאלה של חלוקה ברווחים מפרסום. לחלק מהפלטפורמות שפועלות היום יש אינטרס להכניס לתוכן ערוצי חדשות, ולאחרות יהיה מה לעשות עם התוכן האיכותי של וואלה - חדשות, אקטואליה, תרבות וספורט. נפיק תכנים ייעודיים שלא היינו מייצרים אלמלא הערוץ, אבל כל מה שיעלה שם יעלה גם באתר".

לדבריו, וואלה לא מתיימר להילחם בענקיות הסטרימינג מחו"ל, וגם לא ב-FREE TV של קשת. "זה לא שירות חדש אלא ערוץ חדש לתוכן שלי, שיהיה פרוגרמטי. עם העלייה הצפויה של FREE TV והתגובות הטקטוניות שיתרחשו בשוק בעקבותיה, כמו ירידה של המחיר לצרכן ושחרור מוצרים חדשים לשוק, אופן הצריכה של הצופים ישתנה.

"אנשים יחשבו מחדש על חבילות הבסיס שלהם, ואני אשמח להיות בכל חבילות הבסיס בחינם ללקוח. אני לא נלחם בפלטפורמות ה-OTT, גם לא מאלה מחו"ל, כי תאורטית אנחנו יכולים להיכנס בהמשך גם לדיסני פלוס. להערכתי, יש סיכוי סביר שהפלטפורמות הבינלאומיות יבקשו לרכוש תכנים מקומיים.

"לצד הירידה בעולם הברודקאסט, כל השירותים הדיגיטליים שצומחים - כמו נטפליקס ודיסני - מכניסים למודלים שלהם פרסום, ומחפשים דרכים חדשות להגיע לצרכן במחיר נמוך. כולם זזים למודל היברידי - או דמי מנוי בשילוב פרסום, או שירות ללא דמי מנוי אך עם פרסום. גם יצרניות כמו סמסונג ו-LG מכניסות ערוצים לתוך הטלוויזיות שלהם באופן מובנה. לכן, בסבירות גבוהה יש סיכוי שנקבל פניות מסוג זה, ויקראו לנו פנימה".

בלי טלוויזיה "טיפשה"

בוואלה נערכים לממן את המהלך משיווק פרסום פרוגרמטי - פרסום המוגש על-ידי פלטפורמות ממוחשבות, המותאם אישית לצופה, שיימכר על-ידי וואלה. המודל מכונה בעולם FAST - Free Ad Supported Streaming TV, ובשנים האחרונות משתמשות בו רשתות טלוויזיה כמו בלומברג, NBC, ITV ו-PBS וגופים דיגיטליים כמו Tastemade, VICE ו-USA Today. היתרון הוא שהמודל מאפשר להציע למפרסמים פרסומות מדויקות ומטורגטות עבור קהל היעד שלהם. אולם כדי שפרסום מסוג זה יצליח, נדרשת השקעה גדולה ביצירת תוכן וידאו שיהיה איכותי מספיק, כדי שהצרכנים ירצו לצפות בו.

בניגוד לטלוויזיה מסורתית, שבה לא יודעים כמה עיניים באמת צופות בתוכן, בטלוויזיה הפרוגרמטית משלמים רק עבור מי שצופה - ולכן היכולת לייצר הכנסות מפרסום עוברת בראש ובראשונה בהצלחה לייצר תוכן שימשוך מספיק צופים.

"הסתכלנו על טרנדים של פבלישרים גדולים בעולם, וכולם יושבים על ספריות וידאו ענקיות", אומר אלרום. "המהלך שאנחנו עושים אמור לשנות את התפיסה של הפבלישרים והברודקאסטרים יחד. בסוף, הכול צריך להיות מחובר.

"עם הזמן, הצרכנים, הדיגיטל והדאטה יהיו חייבים לחיות ביחד. הטלוויזיה לא תישאר 'טיפשה'. אנחנו נערכים לזה, ובונים יחידה שתמכור מלאי של קונקטד טי.וי, כי להערכתי חלק בינוני או גדול מהפרסום יעבור לשם מהדיגיטל המסורתי, וחשוב שוואלה תהיה מוכנה בזמן".

מתרחבים גם באודיו

בערוץ של קבוצת "ידיעות אחרונות" מתעתדים להישען מבחינת חדשות על התכנים המיוצרים ב-ynet, ולעבות אותם בתכנים מקוריים, למשל דוקו ריאליטי. בקבוצה חתמו לאחרונה על הסכם עם סלוצקי הפקות, שבמסגרתו יופקו סדרות וסרטי תעודה בפורמט המותאם לצריכה דיגיטלית בפלטפורמות שונות - דסקטופ, מובייל וטלוויזיות חכמות.

לדברי ברק קלמנוביץ', מנכ"ל ynet, "כמו שחקני התוכן המובילים בעולם, גם אנחנו מקדישים משאבים בחיזוק תחומי האודיו והווידאו, המוגדרים כאזורי הצמיחה המרכזיים של האתר בשנה הקרובה".

בתחום הווידאו, ב-ynet עתידים לחשוף במהלך החודשים הקרובים הפקות דוקומנטריות בהיקף שטרם נראה באתר, שיצטרפו לתכני הווידאו שכבר מיוצרים על בסיס יומיומי - משדרי אולפן, הפקות מיוחדות וכתבות מגזין. "נפח הפעילות של האתר בתחום הווידאו יורחב משמעותית, במטרה לייצר תוכן איכותי שיהיה זמין לגולש מכל מכשיר, בכל מקום ובכל זמן, עם אפשרות לצפייה המשכית".

בכיר אחר בקבוצת "ידיעות אחרונות" מסביר כי "הטלוויזיה היא רק טריגר לייצר עוד תוכן איכותי. יש דרישה בשוק לתוכן וידאו מושקע ואיכותי יותר - גם בפלטפורמות הבינלאומיות שקמות פה וגם בקרב הברודקאסטרים המקומיים.

"להיות ערוץ בהוט או ב-yes זה לעבור מסע ייסורים. כעת ניתן לעשות את זה באופן מבוסס דיגיטל, עם מודלים עסקיים שונים - ויש דרישה של השוק. כשכל עולם הסטרימינג עולה, אף אחד לא יכול שלא להתייחס לכך, לא בטלוויזיה ולא ברדיו. זאת השקעה אסטרטגית קדימה.

"ברגע שהאתרים גדולים מייצרים יותר תוכן וידאו, יש יותר תוכן פרימיום שאפשר להגיש, ואם התוכן יהיה ממש טוב, ניתן יהיה לקבל עליו תשלום מהפלטפורמות - כמו שמשלמים לערוצי הספורט. כעת, כשכל השחקנים הבינלאומיים מגיעים כדי להתחרות, יצטרכו גם תוכן ישראלי, ולכן להערכתי די מהר יפנו לפבלישרים המקומיים ויציעו לקנות מהם תוכן".

ב-ynet נערכים לחזק את הסטרימינג לא רק בתחום הטלוויזיה, אלא גם בתחום הרדיו: לדברי קלמנוביץ', "האתר צפוי לעבור שדרוג משמעותי, כשלצד ההשקעה המתמשכת ביצירה ובהפצה של פודקאסטים, תורחב הפעילות לשידורי רדיו דיגיטלי יומיומיים, עם תוכניות מגזין ורצועות אקטואליה שיהיו זמינות להאזנה בפלטפורמות הקיימות, לצד פלטפורמות חדשות כמו אפליקציות ייעודיות לרכב".

עוד כתבות

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

עם תקציב של 200 מיליון דולר: היוזמה של ראש אמ"ן לשעבר ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום המחשוב הקוונטי

התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן, שמקדם האלוף (במיל') תמיר היימן, היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

גדודי עז א־דין אל־קסאם של חמאס / צילום: Shutterstock

דיווח: ההתעקשות של חמאס בתגובה לטראמפ - והאיתות החיובי

ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● כוחות צה"ל השמידו בעזה תוואי תת-קרקעי באורך של כ-2.5 קילומטרים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה