גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירידות חדות: הנאסד"ק צלל ב-4.7%, הדאו ג'ונס ביום הגרוע ביותר מאז 2020

מדדי המניות המרכזיים בניו יורק ירדו ב-3.5%-4.7% ● טרגט צונחת ב-26% לאחר שפרסמה דוחות מאכזבים ומושכת למטה את כל סקטור הקמעונאות ● באירופה ננעל המסחר בירידות של עד 1.3% במדדי המניות המובילים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock
בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים


23:00

וול סטריט נסגרה בירידות חדות: הדאו ג'ונס נפל ב-3.56%, ה-S&P 500 ב-3.95%, והנאסד"ק ב-4.73%. עבור הדאו ג'ונס וה-S&P מדובר בנפילות הכי חדות מאז 2020.

22:35

בנוסף לטרגט שנפלה לאחר הדוחות שלה, גם וולמארט הקמעונאית נופלת ב-7% וגם חנות כלי העבודה הום דיפו יורדת ב-5.95%. חברות כמו בסט ביי , קוסטקו , דולר ג'נרל ואטסי נופלות ב-12% עד 10%. בנוסף, מניית קוקה קולה יורדת ב-6.7%, נייקי ב-6%, ווולט דיסני ב-4%.

בקרב מניות הטכנולוגיה, Airbnb נופלת ב-7.5%, אמזון ב-7%, אפל ב-5.8%, מיקרוסופט ב-4.6% ואינטל ב-4.7%. מניית באזפיד מתקנת ירידות, לאחר שספגה אתמול מפלה לאור דוחות חלשים, ועולה ב-14%.

21:40

הירידות ממשיכות: הנאסד"ק נופל ב-4.6%, ה-S&P ב-3.8%, והדאו ג'ונס ב-3.4%.

מדד ה-S&P החליט להוציא את טסלה מהחברות שנמצאות במדד לאחר טענות על גזענות ומכיוון שאין לחברה תכנון כיצד להפחית פליטות פחמן, בין השאר. המניה נופלת ב-7.5%.

מניה ישראלית שבולטת היום בעלייה בניגוד למגמה היא אלטק. החברה המספקת פתרונות לתחום המעגלים המודפסים פרסמה דוחות בהם הציגה צמיחה בהכנסות וברווח.

20:30

הירידות מעמיקות ומגיעות ל-4%: הנאסד"ק נופל ב-4.04%, בעוד הדאו גונס נופל בכ-3%, וה-S&P ב-3.3%.

20:00

נמשכות הירידות החדות בוול סטריט. מדדי המניות המרכזיים בניו יורק נסוגים ב-2.5%-3.3%.

לאחר שחברת וויקס פרסמה אתמול דוחות כותבים באופנהיימר כי וויקס הציגה "חולשה בהכנסות והאטה בצמיחה, לצד הפתעה חיובית בהזמנות חדשות. החברה הורידה את תחזיותיה לשנת 2022, על רקע המשך האטה בקצב הצמיחה לשיעור דו-ספרתי נמוך, נוכח השפעה שלילית של גורמי מאקרו. החברה ממשיכה להציג תזרים מזומנים שלילי, אך צופה שיפור בתזרים במחצית השנייה של 2022, הכפלתו לכ-10% מההכנסות ב-2023 והשגת שיעור FCF גבוה של 20% עד 2025. אנו מציינים כי מניית WIX נסחרת בחסר לקבוצת חברות SaaS, ומאמינים כי הצלחת הנהלת החברה בשיפור תזרים המזומנים, במקביל להאצה בקצב הצמיחה העתידי, תוביל לעלייה במניית WIX. אנו משמרים את המלצת Outperform תוך הורדת מחיר היעד מ-110 ל-90 דולר, בהתאם לירידת המכפילים".

18:50

התחזקות נוספת במגמה השלילית בניו יורק. מדדי המניות המרכזיים נסוגים כעת ב-2.2%-3%.

ירידות חדות רושמות טסלה , אפל , אנבידיה, מיקרוסופט ו-AMD. וול מארט ממשיכה לאבד גובה וצונחת בעוד 6.6%.

בקרב המניות הישראליות רושמות ירידות חדות פייבר , סאפיינס, סנטינל וואן, וויקס , צים, אופקו ואיי.סי.אל.

באירופה ננעל המסחר בירידות של עד 1.3% במדדי המניות המובילים.

18:15

מדדי המניות המרכזיים בניו יורק נסוגים כעת ב-2.4%-2%. טרגט צונחת ב-25% לאחר שפרסמה דוחות מאכזבים.

עוד בולטות בירידות חדות מניות רשתות הקמעונאות קוסטקו , דולר טרי, דולר ג'נרל , גאפ , מייסיס ובסט ביי.

הביטקוין יורד ב-3.3% לרמה של 29,100 דולר.

17:20

מדדי המניות המרכזיים בניו יורק נסוגים כעת ב-1.4%-1.6%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים יורדת קלות ל-2.95%.

באירופה רושמים המדדים המובילים ירידות של עד 0.8%.

בקרב המניות הישראליות נרשמות עליות בולטות באורמת, אאוטבריין וסולאראדג' . מנגד, צים, אופקו ואיי.סי.אל רושמות ירידות חדות.

16:33

ירידות בפתיחת המסחר בוול סטריט. מדדי המניות המרכזיים בניו יורק נסוגים ב-1%-1.5%.

טרגט צונחת בכ-24% לאחר שפרסמה דוחות מאכזבים. גם צים יורדת לאחר שפרסמה דוחות. הרווח הנקי של החברה זינק ב-190% והסתכם ב-1.7 מיליארד דולר, כאשר שיעור הרווחיות התפעולית מהגבוהים בענף. ההכנסות ברבעון צמחו ב-113% בהשוואה לרבעון המקביל והגיעו ל-3.7 מיליארד דולר, גבוה מתחזיות השוק ל-3.47 מיליארד דולר.

14:55

Else Nutrition הישראלית, שפיתחה תרכובת מזון ייחודית לתינוקות ללא חלב פרה או סויה, הודיעה על העלאת התחזית שלה לרבעון השני על רקע המשבר בארה"ב, והיא צופה שהכנסותיה ברבעון השני יהיו בטווח של 2-2.2 מיליון דולר, סכום שמהווה צמיחה של 25%-38% ביחס לרבעון הראשון, כאשר גם מוצריה החדשים - אומגה לפעוטות ודגנים - תומכים בתחזית. החברה נסחרת בבורסה הקנדית לפי שווי שוק של 130 מיליון דולר קנדי שהם כ-340 מיליון שקל (בעבר כבר נסחרה בשווי גבוה יותר).

חמוטל יצחק, מנכ"לית ומייסדת החברה, אמרה: "אנחנו חווים גל של צמיחה שנובע ממשבר המחסור בתמ"ל. צרכנים וקמעונאים רבים מכירים ביכולת שלנו להביא פתרונות ייחודיים למשפחות במצב בעייתי זה. אנו רואים האצה של המכירות באמצעות אמזון וערוצים נוספים, ולמרות שההכנסות ממכירות דרך אמזון צמחו ב-40% ברבעון הראשון, המכירות היומיות שלנו שם הוכפלו בימים האחרונים".

החברה פרסמה השבוע את דוחות הרבעון הראשון שבו הציגה צמיחה של 26% בהכנסות ל-1.6 מיליון דולר, וציינה כי מוצריה נמכרים ב-1,300 ערוצי מכירה שונים.

14:35

הירידות בחוזים העתידיים מתחזקות, החוזים על הנאסד"ק נחתכים ב-1%, על S&P500 ב-0.7% ועל דאו ג'ונס ב-0.5%. גם באירופה מדדי המניות עברו לירידות של עד 0.2%.

ענקית הקמעונאות טארגט צונחת ב-22% במסחר המוקדם לאחר שדיווחה על רווחים רבעוניים נמוכים בהרבה ממה שהעריכו האנליסטים בוול סטריט, וייחסה זאת לעלויות הגבוהות יותר של דלק ומשכורות. החברה דיווחה על רווח מתואם של 2.19 דולר למניה לעומת צפי של 3.07 דולר. ההכנסות עלו על התחזיות והסתכמו ב-25.17 מיליארד דולר.

13:30

המסחר בשוקי אירופה ממשיך להתנהל במגמה יציבה ורגועה יחסית, כאשר התנודות במדדים הגדולים מתונות. דאקס עולה ב-0.2%, קאק ופוטסי בפחות מ-0.1%.

בוול סטריט החוזים עדיין נסחרים בירידות קלות של 0.1% עד 0.4% בעוד שתשואות האג"ח יציבות. בזירת המסחר המוקדם בולטות מניות אלסקה אייר והניו יורק טיימס שמטפסות ב-3%, ומנגד ביונד מיט יורדת בשיעור דומה.

בשוק הסחורות נרשמות עליות, ונפט גולמי מסוג ברנט מטפס ב-1% ל-113 דולר לחבית. הזהב מתקדם ב-0.3% לרמה של 1,819 דולר לאונקיה.

11:25

מדדי המניות באירופה עברו לירידות קלות. דאקס ופוטסי יורדים ב-0.1% וקאק הצרפתי נחלש ב-0.3% וכך גם יורוסטוקס 50 הכלל אירופי. לעומת זאת, בליסבון, בריסל, וינה, שטוקהולם ומדריד המדדים מטפסים.

מדד הנג סנג בהונג קונג ננעל בעלייה של 0.1% לאחר מסחר תנודתי בשעות היום האחרונות. מניות הטכנולוגיה צמצמו את הירידות החדות, ושיאומי השילה 0.5%, עליבאבא ירדה ב-0.6% ומייטואן נחלשה ב-1%.

10:15

המסחר בבורסות אירופה נפתח ביציבות, כאשר מדדי המניות המרכזיים נסחרים בעליות קלות מאוד של 0.1%-0.2% או ללא שינוי מהותי.

במסחר על החוזים בוול סטריט עדיין נרשמות ירידות של 0.2% עד 0.4%. לצד זאת, תשואת האג"ח ל-10 שנים עומדת על 2.97% ואילו תשואת האג"ח לשנתיים נחלשת ב-2 נקודות ויורדת ל-2.67%.

באסיה מדד הנג סנג מחק את העלייה שרשם ושוב עבר לירידה קלה של 0.1%. בשנגחאי ושנזן ירדו המדדים ב-0.2%.

09:05

האינפלציה בממלכה הבריטית גואה לשיא של 40 שנה: מדד המחירים לצרכן זינק באפריל ב-2.5% (נמוך בעשירית האחוז מהתחזית) כך שקצב האינפלציה השנתי טיפס ל-9% (גם נמוך במעט מהצפי). בחודש מרץ עמד שיעור האינפלציה על 7% כך שמדובר בעלייה חדה. מדד הליבה, ללא מחירי אנרגיה ומזון, הגיע לקצב שנתי של 6.2% בהתאם להערכות.

המסחר בטוקיו ננעל במגמה חיובית, ומדד ניקיי טיפס ב-0.9%. בהונג קונג נמחקו הירידות וכעת ההנג סנג מטפס ב-0.4%, וגם המדדים הסיניים מתחזקים.

החוזים בארה"ב נסחרים בירידות קלות של עד 0.2%.

07:50

מגמה מעורבת בבורסות אסיה הבוקר. מדד ניקיי בטוקיו עולה ב-0.6% אחרי נתוני צמיחה שעלו על התחזית (אם כי עדיין מדובר בירידה של 0.2% בתמ"ג הרבעוני, שמביאה לצמיחה שלילית של 1% בקצב שנתי. הערכות הכלכלנים היו שהכלכלה היפנית תתכווץ בקצב שנתי של 1.8%). גם באוסטרליה וטייוואן המדדים עולים, אך בהונג קונג וסין נרשמות ירידות. הנג סנג משיל 0.7%, שנגחאי 0.4%.

בטוקיו בולטת יצרנית הרכב ניסאן שמטפסת ביותר מ-3%, וגם מיצובישי, מאזדה והונדה עולות. תאגיד סופטבנק נסחר ביציבות, ענקית הנפט אינפקס נחלשת. בהונג קונג חברות הטכנולוגיה שבלטו אתמול מאבדות גובה הבוקר, בהן עליבאבא, שיאומי, מייטואן וטנסנט עם ירידות של 1%-2.5%.

בבריטניה יפורסמו הבוקר נתוני אינפלציה. על פי התחזית מדד המחירים לצרכן זינק באפריל ב-2.6% כך שקצב האינפלציה השנתי טיפס ל-9.1%. בחודש מרץ עמד שיעור האינפלציה על 7%. ב-12:00 (שעון ישראל) יפורסמו נתוני האינפלציה של האיחוד האירופי כולו. כלכלנים מעריכים שהמדד עלה באפריל ב-0.6% ובקצב שנתי של 7.5% (אותו שיעור עלייה שנמדד במרץ).

יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול נשא דברים אמש ואמר כי לא יהסס להמשיך בהעלאות הריבית עד שהאינפלציה תרד. בראיון בשידור חי בכנס של הוול סטריט ג'ורנל אמר פאוול כי "נמשיך עד שנרגיש שאנחנו במקום שבו ניתן לומר שהתנאים הפיננסיים הם במקום הולם, נראה שהאינפלציה יורדת. נלך עד לנקודה הזאת. לא יהיה כל היסוס בנוגע לזה".
עוד הוסיף כי "יש לנו את הכלים ואת הנחישות להוריד את האינפלציה בחזרה. הכלכלה חזקה. אנחנו חושבים שהיא ממוצבת היטב כדי לעמוד במדיניות מוניטרית פחות מאפשרת".

דבריו סיפקו אופטימיות למשקיעים ויום המסחר בוול סטריט ננעל בעליות חדות. מדד נאסד"ק קפץ 2.5%, מדד דאו ג'ונס עלה 1.3%, ומדד S&P 500 התחזק 2%. גם תשואות האג"ח ארוכות הטווח טיפסו אמש, התשואה על האג"ח ל-10 שנים עלתה ל-2.96%. הבוקר היא יציבה סביב רמה זו בעוד שהחוזים נסחרים בירידות קלות.

בשוק הסחורות נרשמות עליות קלות במחירי הנפט בעוד שהזהב נחלש מעט.
נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, נסחר ברמה של 112.3 דולר לחבית ונפט אמריקאי מסוג WTI עלה ל-110.5 דולר לחבית. בשוק הקריפטו נסחר הביטקוין סביב 30 אלף דולר, ונע בין ירידה לעלייה קלה.

עוד כתבות

המשקיעים הזרים הכפילו את החשיפה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים הכפילו את החשיפה לבורסת ת"א, ואלה המניות האהובות עליהם

גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א, והחזקותיהם בו נמצאות בשיא ● רוב ההחזקות - במניות בנקים, ביטוח ונדל"ן - באמצעות מדדים ● בבורסה מעריכים שהמעבר למסחר בימי שישי יתמוך בהמשך המגמה ● וגם: אילו גופים בולטים מחו"ל משקיעים בת"א

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בירידות קלות; מניות הטכנולוגיה והבנייה נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית נקסט ויז'ן קפצה בכ-4% ● שבוע של שיאים חדשים עבר על תל אביב, אבל בוול סטריט הרוחות סוערות ● רגע אחרי הורדת הריבית, דוחות של שתי שחקניות מרכזיות בתחום ה-AI הציפו מחדש את החששות בשוק ● השקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר, ובבנק סיטי טוענים כי הוא מוערך יתר על המידה בכ-20% ● וגם: שתי המניות הישראליות שצנחו בעשרות אחוזים - ועכשיו האנליסטים מזהים בהן הזדמנות

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

כסף בקיר. עם טינר בן דוד / צילום: יח''צ

המשקיע שהתחיל עם 150 אלף שקל ומחזיק כיום תיק נכסים בארץ ובארה"ב

טינר בן דוד התחיל את מסע ההשקעות שלו בגיל 23 עם דירה קטנה בשדרות, המשיך לכמה בתים בקליבלנד ומשם לדירה עם בעיית רישום בגבעתיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך ונותן טיפים למשקיעים מתחילים

מגרש ריק ברחוב איינשטיין בת''א / צילום: איל יצהר

אחרי 25 שנה: המס שבדרך חזרה לשוק הנדל״ן. כל הפרטים

המס יטיל חובת תשלום על קרקע פנויה, עבור הגדלת הכנסות המדינה ● עם זאת, מומחים מזהירים כי העיוותים מהעבר עלולים לחזור, בעוד חברות נדל"ן צפויות להעדיף לשלם ולא לשמש קרקעות ● גלובס עושה סדר

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

שאלת המעורבות הסינית בתשתיות של ישראל חוזרת לשולחן

מכרז התשתיות הגדול בתולדות המדינה, בעלות של 65 מיליארד שקל, נפתח כשעדיין לא גובשו קווים מנחים לגבי השתתפות חברות סיניות ● בלחץ אמריקאי גובר, לצד דעיכת עניין מצד חברות אירופיות וצמצום התחרות המקומית, שאלת המעורבות הסינית חוזרת למרכז הזירה

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

אפס ק"מ, מלאי גדול ופחות חשמליות: השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג–אין, הסינים כבשו את השוק ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

אמבולנסים בדרך לאוניברסיטת בראון לאחר אירוע הירי / צילום: ap, Mark Stockwell

ארה"ב: הרוגים ופצועים באירוע ירי המוני באוניברסיטת בראון היוקרתית

לפחות 2 הרוגים ועוד 8 פצועים במצב קשה מאוד אך יציב, בתקרית שעדיין מתנהלת • הסטודנטים הונחו להסתגר בכיתות נעולות ולהשאיר טלפונים על שקט • מפקד המשטרה המקומית: "מנהלים מרדף אחר גבר לבוש בשחור" • גורמים רשמיים טענו שהיורה נתפס - וחזרו בהם לאחר מכן

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, שהמטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב–30% או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד