גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפש ביל גייטס אצל ריברסייד הישראלית

הסטארט-אפ ריברסייד פיתח פלטפורמה שמאפשרת להקליט פודקאסטים באיכות שזהה לזו שבאולפן הקלטות מקצועי ● בין הלקוחות שלו נמצאים: מישל אובמה, הילארי קלינטון וביל גייטס ● וגם: היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי ● אירועים ומינויים

נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן
נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן

מישל אובמה, הילארי קלינטון וגם ביל גייטס הם לקוחות של הסטארט-אפ הישראלי Riverside (ריברסייד), שפיתח פלטפורמת הקלטה מרחוק, המאפשרת לכל משתמש להקליט בפשטות פודקאסט המכיל אודיו וגם וידאו באיכות גבוהה הזהה לאולפן הקלטות מקצועי.

כעת מודיעה החברה, שהקימו האחים נדב וגדעון קייסון במרץ 2020 ושהכנסותיה מוערכות במיליוני דולרים, על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ descript, שמפתח כלי עריכה של וידאו ופודקאסט. "אנחנו רוצים לייצר תזרים עבודה פשוט ויעיל, ולכן נבצע אינטגרציה ישירה בין שתי החברות", מסביר נדב, שמכהן כמנכ"ל. שיתוף הפעולה יושק בחודשים הקרובים. 

המערכת של ריברסייד מתומחרת לפי זמן השימוש בפועל (כלומר משך ההקלטות החודשי), בסכומים הנעים בין 15-24 דולר לחודש ללקוחות פרטיים (יש גם מסלול חינמי). ללקוחות עסקיים העלות גבוהה יותר, ומאפייני המערכת מותאמים מבחינת האבטחה, ואפשרויות השימוש והעריכה.

ביל גייטס משתמש בפלטפורמה של ריברסייד / צילום: חברת ריברסייד

רוב הלקוחות הם מארה"ב, ביניהם נמנים אולפני מארוול, ניו יורק טיימס, ורשת CBC שביצעה ראיון עם ביל גייטס על הדרכים למנוע את המגפה הבאה באמצעות המערכת של החברה. הראיון הוקלט ברדיו, ושודר לאחר מכן בטלוויזיה. "לקום בבוקר ולראות לקוחות כמו ביל גייטס זה נהדר. אגב, גם ה-CTO של מיקרוסופט משתמש במוצר שלנו", מספר נדב.

"שבוע קודם לכן ראינו את קים קרדישיאן מעלה סטורי שבו היא מקליטה ראיון בריברסייד, ולפני כמה חודשים ראינו את טים קוק בראיון,. על השאלה כיצד הגיעו ללקוחות הללו משיב נדב כי "המשקיעים שלנו מפורסמים, ביניהם מייסד רדיט שהוא גם הבעל של סרינה וויליאמס. הדבר השני הוא שאנשים פשוט צריכים אותנו".

החברה מעסיקה 100 עובדים בתל אביב, בניו יורק ובאמסטרדם, שממנה מגיעים שני האחים. הצוות מורכב מיוצרי תוכן שהגיעו בין היתר מחברות כמו גוגל, וויקס ואמזון. היקף הגיוסים של החברה עד כה עומד על 47 מיליון דולר.

לאחרונה חתמה החברה על שיתוף פעולה עם ענקית הסטרימינג ספוטיפיי, שבמסגרתו משתמשים של ריברסייד יוכלו להעלות לספוטיפיי פודקאסטים משולבים בווידאו באיכות גבוהה. כיום יש בספוטיפיי יש כ-4 מיליון פודקאסטים. "מבחינתנו הפוטנציאל הכלכלי של המהלך הוא אינסופי", אומר קייסון, "כי אין שום דרך אחרת ליצור וידיאו ואודיו בספוטיפיי". נציין כי לחברה יש לא מעט מתחרות בחו"ל, אולם לדברי נדב "אנחנו היינו הראשונים להציע וידאו ואודיו. אנחנו מתרכזים בתוכן".

האחים קייסון הגיעו לארץ באוגוסט 2021. "התחלנו עוד קודם לכן עם פלטפורמה לדיבייט של פוליטיקאים, עבדנו עם שמות מפורסמים, אבל לא היו לנו משקיעים. הקורונה הייתה קטליזטור לשינוי כיוון, כי הרבה אנשים היו זקוקים לפתרון הקלטות.

נתוני החברה מראים כי בפלטפורמה של ריברסייד מתבצעות מאות אלפי הקלטות בחודש. בחודש אפריל בוצעו 60% מהן בארה"ב, 10% באנגליה ו-5% בקנדה. אחריהן ברשימה נמצאות אוסטרליה, גרמניה, הודו וישראל. לדברי קייסון, החברה מתכננת לשכור את שירותיהם 50 מהנדסים עד סוף השנה. ומה החזון לעתיד? "אנחנו רוצים להיות קשורים לכל וידיאו שנוצר בעולם".

AppsFlyer דואגת לבריאות הנפש

ב-AppsFlyer לקחו ברצינות את חודש המודעות לבריאות הנפש המתקיים במאי. בחברה מציעים ל-800 העובדים בישראל סדנאות בנושא צמצום מתחים ושחיקה, בניית הרגלים בריאים, שיפור איכות השינה ומיינדפולנס, אימונים קבוצתיים על טרמפולינות ואימוני טאי צ'י.

בנוסף, כל אחד מהעובדים בהרצליה, בתל אביב ובחיפה יקבל מנוי חינם לאפליקציית מדיטציה. במהלך השנה מוזמנים העובדים לתוכנית תמיכה מנטלית וייעוץ פסיכולוגי ללא תשלום, ולאימוני יוגה על הגג.

AppsFlyer הוקמה לפני יותר מעשור, והיא מתמחה ביכולות ניתוח ומדידת קמפיינים דיגיטליים, המאפשרת לאנשי שיווק להגדיל את היקף המכירות. לחברה יש יותר מ-12 אלף לקוחות.

הבחירה של אראל מרגלית

היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי - פאנלים סולאריים על שטחים חקלאיים. התחרות התקיימה במסגרת הכנס האגרו וולטאי הראשון שיזם מכון המחקר מיגל, ונועד לאגד את כל הגורמים בעלי הידע, המומחיות והסמכות בנושא יחסי הגומלין שבין חקלאות, כלכלה, סביבה וחברה.

בתחרות, שבה לקחו חלק 26 מיזמים, זכתה חברת Red Solar Flower, שבין מייסדיה נמנה פרופ' חיים רבינוביץ', ממפתחי זני עגבניות השרי. הפתרון של החברה מייצר לוחות סולאריים שמעבירים לצמחים ולגידולים את האור האדום הדרוש לפותוסינטזה, ומכסים אותם כמעט באופן מלא. כך אנרגיית השמש הנצברת הופכת מקסימלית, אבל הגידולים החקלאיים לא נפגעים מכיסוי יתר של הלוחות הפנאלים.

כנס אגרו-וולטאי של מכון המחקר מיגל / צילום: קרדיט דרור מילר

החברה הזוכה תיכנס למסלול STUDIO.GALIL, פלטפורמת הסטארט-אפים של מיגל, JVP ו-Margalit startup City Galil. שווי הפרס כ-150 אלף שקל. כעת היא מבצעת ניסויים בשטח, ובדרכה לגיוס הון.

לדברי דוד זיגדון, מנכ"ל מיגל, "התחום האגרו-וולטאי הוא מהתחומים החשובים היום להתמודדות עם משבר האקלים. להחלטנו לייצר כנס ושיח לקידום הפיתרון, ריכוז הידע, הטכנולוגיות והניסויים, כדי להגדיל את כמות האנרגיה הירוקה המיוצרת. הטכנולוגיה והקידמה תורמות רבות לשינוי - ופתרונות וסטרטאפים שקמים בעולם האגרו וולטאי מצביעים על הפוטנציאל שלו".

למחזר טלפונים סלולריים בסופרמרקט

חברת סלומט השיקה את עמדות RE, המאפשרות מכירה וקנייה עצמאית של טלפונים משומשים לצד טלפונים מחודשים, בשלושה סניפי am:pm בתל אביב. מדובר בפתרון טכנולוגי בעל פטנט רשום בארה"ב ובאירופה, שמביא את הכלכלה המעגלית לתחום הסלולר, כשהטלפונים הישנים נשלחים לחידוש או למחזור.

בסלומט מעריכים את שווי שוק הטלפונים המשומשים בכ-6 מיליארד שקל, ולכן מתוכננת פריסה של כ-20 מכונות נוספות בשנה הקרובה. עלות המהלך מוערכת בכ-6 מיליון שקל.

מנכ''ל סלומט איציק חיון ומנכ''ל רשת AM;PM ליאור יוגב / צילום: סלומט

המערכת של סלומט קולטת את כל סוגי הטלפונים, והטלפונים שניתן לקנות בה משתנים בין עמדה לעמדה (ניתן להתעדכן מראש באתר החברה). באמצעות טכנולוגיית סריקה מבוססת בינה מלאכותית ולאחר מענה על מספר שאלות, המערכת מציעה סכום כספי תמורת טלפון משומש, שמשולם מיידית. בנוסף, היא מאפשרת רכישת מכשיר מחודש בתהליך אוטומטי.

החברה הוקמה ב-2015 על ידי איציק חיון, המכהן גם כמנכ"ל. בתחילה התמקדה בתיקון טלפונים, ולפני כשנתיים עברה שינוי מהותי עם המעבר לעולם הטלפונים המחודשים. כיום היא פועלת באירופה עם ענקיות סלולר כדוגמת Swappie הפינית, ומקיימת שיתופי פעולה עם מספר קניונים בגרמניה. החברה מעסיקה כ-15 עובדים, כמחציתם מתכנתים.

הנתונים של סלומט מראים שכ-80% מתביעת הרגל הפחמנית של שוק הסלולר נובעים מתהליך הייצור של מכשירים חדשים, ו-44% מהציבור הישראלי מחליפים טלפון כל שנה. לכן, מעבר למכשירים מחודשים עשוי לצמצם מהותית את כמות הפסולת האלקטרונית.

לדברי חיון, "התנועה הכלל עולמית לכיוון טלפונים מחודשים היא בשורה גדולה בעולם הקיימות והצרכנות. נצעיד את ישראל וצרכניה לכיוון של כלכלה מעגלית וטלפונים מחודשים. הזמן הגיע שישראל תצטרף לעולם שזיהה את הטלפונים המחודשים כפתרון של כלכלה נבונה וירוקה".

חדשות טובות

עובדי פורטשיפט, המפתחת פלטפורמה לאבטחת יישומי ענן, יצאו לנקות את חופי תל אביב ואספו עשרות שקיות זבל. זאת כחלק ממערך ההתנדבויות של חטיבת החדשנות בסיסקו ישראל.

עוד כתבות

ריטייל מדיה / צילום: צילומי מסך

קנייה בתוך קנייה: כך הפך הריטייל מדיה לתעשייה של מיליארדי דולרים

קמעונאיות גלובליות ענקיות - מאמזון ו–וולמארט ועד זלנדו וקרפור - מציעות למותגים אחרים להשתמש באתרים שלהן כבמה, ולמעשה מובילות שינוי בשוק הפרסום המסורתי ● בארץ מובילות את התחום וולט וסופר פארם, שנוגסות בשטחי הפרסום הדיגיטליים ה"מסורתיים"

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל קבוצת פוקס / צילום: כדיה לוי

הראל ויזל ואדם אדרי רכשו קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן

קבוצת משקיעים בראשות הראל ויזל ואדם אדרי רכשה קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן ● התוכנית לקרקע כוללת הקמת מרכז בילוי, פנאי ומסחר, משרדים ושירותים קהילתיים, בשטח בנוי של כ-30 אלף מ"ר ובהשקעה מוערכת של 600 מיליון שקל

דודי השמש תופסים את החלל על גגות הבניינים בישראל / צילום: גיא ליברמן

דודי השמש יוחלפו במשאבות חום ופאנלים סולאריים

על פי ההצעה החדשה של משרד האנרגיה, כל בניין חדש למגורים בישראל יחויב בהתקנת פאנלים סולאריים על הגג, משולבים עם משאבות חום ● החיסכון למשק מוערך במיליארדי שקלים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לקראת החלטת הריבית; הביטקוין זינק

נעילה מעורבת באירופה ● מיקרוסופט תשקיע 17.5 בבינה מלאכותית בהודו ● האיחוד האירופי חוקר את גוגל בחשד להפרה של חוקי תחרות ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● הביטקוין מזנק ב-4% ל-94,000 דולר, האתריום קופץ ב-8% ● מחירי הנפט יורדים על רקע המגעים המתמשכים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

עסקת הענק עומדת לצאת לדרך: הושגו הסכמות על מתווה יצוא הגז למצרים

השותפות במאגר לוויתן ומשרד האנרגיה הגיעו לסיכום שיאפשר יצוא גז למצרים בתמורה ל-35 מיליארד דולר ● ראש הממשלה נתניהו צפוי לחתום על ההסכם ביממה הקרובה ● לגלובס נודע כי טראמפ ובכירים נוספים בממשל האמריקאי היו מעורבים בניסיונות להביא את ההסכם לאישור

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? ממחר אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר

גיורא אלמוגי, מנכל או פי סי אנרגיה / צילום: אפרת מזור

יצרנית החשמל של עידן עופר כבר שווה 20 מיליארד שקל. זה האיש שמוביל אותה

מניית או.פי.סי אנרגיה זינקה כמעט 130% בשנה האחרונה ● גיורא אלמוגי, מנכ"ל החברה מאז היווסדה, מספר על הזדמנויות הטמונות בביקוש הגדל לחשמל בארץ, התרחבות הפעילות בארה"ב, וגם על גיוסי הענק בשוק ההון: "אנחנו הדרך הכי נוחה של המוסדיים לצאת לחו"ל"

הרב נתן אלנתן, יו''ר מטה התכנון / צילום: רז רוגובסקי

מטה התכנון: הגדרת "בניין גבוה" תורחב עד 42 מטר ותוזיל עלויות בנייה

אם המהלך יאושר, יזמים לא יידרשו לבנות שני חדרי מדרגות ולהתקין מערכות נלוות בבניינים עד 12 קומות

"איום ממשי": המדינה האירופית שעל הכוונת של חמאס

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: באירופה מזהים סיכון משמעותי שחמאס יבצע פיגועים ביבשת, איראן לועגת לארה"ב לאחר שזו הודיעה שתפרוס כטב"מים שמבוססים על כטב"ם איראני, ואיך בקשת החנינה של נתניהו תשפיע על הדמוקרטיה הישראלית ● כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, המפקח על הביטוח / צילום: שלומי יוסף

יועצי המשכנתאות במוקד: רשות שוק ההון בוחנת את התגמול שלהם

הרשות צפויה לפנות למספר דו־ספרתי של חברות חוץ בנקאיות כדי לקבל נתונים על שכר יועצי המשכנתאות ● ברקע: טענות בשוק על תשלומים באמצעות טיסות לחו"ל וחופשות בבתי מלון

שלושת השרים התנגדו להצעת האוצר. מימין: מירי רגב, דוד אמסלם ואלי כהן / איור: גיל ג'יבלי

הטענות ללחצים והשרים שבלמו: כך נפלה היוזמה להקים שני נמלים

הצעת האוצר להקים נמלים פרטיים חדשים נעצרה לאחר נסיגת שרים מרכזיים ברגע האחרון ● גורמים שונים טענו כי הופעלו לחצים כבדים מצד יו"ר ועד נמל אשדוד עמית שרף - טענות שהוא מכחיש ● במקום מהלך נרחב שהיה מחזק את התחרות, הוחלט להקים צוות בחינה בלבד

ארכיון / צילום: Shutterstock

כוננות לסופת "ביירון": צפי לכמויות גשמים גדולות והצפות

יחד עם כמות המשקעים צפויים להיות גם פרצי רוח של עד 80 קמ"ש ● בארגוני החירום מזהירים כי אין לחצות שיטפונות או אזורי הצפה בכביש, גם אם נראה שהדבר אפשרי, ולא לטייל באפיקי נחל ● בחברת החשמל תגברו את צוותי השטח

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאום במליאת הכנסת, 08.12.25 / צילום: אמיל סלמן-הארץ

השקל חזק מאי פעם? השיא לא שייך לנתניהו

השקל אכן שובר שיאים - אבל לא את אלה שנתניהו מייחס לו ● וגם: ניתוח בנק ישראל מצביע על פער שמרמז כי התחזקותו של המטבע המקומי אינה מספרת את כל הסיפור ● המשרוקית של גלובס

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

בעלי המניות של צים בדרישה לדירקטוריון: לפטר את מנכ"ל החברה

בחברת הספנות, שמתנהלת כבר שנה ללא בעל שליטה, מתפתח בשבועות האחרונים מאבק פרוקסי סוער ● צחי אברהם, אחד מבעלי המניות:"חברי הנהלה מנסים לרכוש את החברה בפחות מסך המזומנים בקופה" ● בעלי המניות קוראים לדירקטוריון להפסיק את כהונת המנכ"ל גליקמן

חבילות מחו''ל בדואר ישראל / צילום: מיכל רז חיימוביץ

לקראת הכפלת הפטור ממע"מ בינואר: מי ירוויח ומי יפסיד מהמהלך?

עו"ד רז נזרי נשכר על ידי הסוחרים להגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת שר האוצר להכפלת הפטור ליבוא מוצרים ● במקביל, השחקנים המרכזיים בתחומי השילוח והקליטה כבר מתכוננים להסתערות של הצרכן הישראלי ● גלובס בדק כיצד ייראה שוק האונליין לאחר השינוי

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

מה הכי חשוב לכם במקום העבודה? סקר מיתוג המעסיק - הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

היקפי המשכנתאות מוסיפים להיות גבוהים / אילוסטרציה: Shutterstock, Yuri Dondish

שוק הדירות דועך, אך היקפי המשכנתאות מוסיפים להיות גבוהים

היקף המשכנתאות שנלקחו בנובמבר האחרון, גבוה בכ-4% מהיקף המשכנתאות שנלקחו בנובמבר שנה שעברה, וב-63% מהמשכנתאות שנלקחו בנובמבר לפני שנתיים, כך עולה מפרסום של בנק ישראל ● יחד עם זאת, היקפי המשכנתאות שנלקחו ב-11 החודשים הראשונים של 2025, גבוהים בכמעט 20% מאלה שנלקחו ב-11 החודשים של 2024

צילום: Shutterstock

מתמחור המניות ועד צמיחה כלכלית: 5 סיבות לאופטימיות המחודשת בוול סטריט

העליות בשוק לאחרונה מעידות שהמשקיעים רוחשים יותר אמון כיום למניות, וזה לא רק בגלל הייפ הבינה המלאכותית ● מדדים פופולריים לחישוב תשואה עודפת נוטים שוב לטובת המניות, נתוני מאקרו נותנים סיבה לתקווה, ומסתמן שגם סקטורים פחות נחשקים מצטרפים לחגיגה

האלוף במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

האלוף במיל' ניצן אלון ומייסד אנלייט גלעד יעבץ פותחים קרן השקעות באנרגיה

עד לאחרונה היה האלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים בצה"ל ● קרן ההשקעות החדשה "אלמנטס" תשקיע בחברות בתחום האנרגיה, התשתיות והאקלים

חדשות ההייטק / צילום: AP

מי יירש את הציפור הכחולה? מאבק חדש על המותג של טוויטר

SpaceX מתקרבת להנפקה הגדולה בהיסטוריה, מטא במהלך אסטרטגי חדש בהובלת אלכסנדר וונג, ומאבק חדש נפתח על המותג הנזנח של "טוויטר" ● במקביל, שלושה סטארטאפים ישראליים מגייסים יחד יותר מ־100 מיליון דולר וחברת הקריפטו הישראלית Lava Network מתחילה להיסחר בבורסות הגדולות בעולם ● חדשות ההייטק