גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפש ביל גייטס אצל ריברסייד הישראלית

הסטארט-אפ ריברסייד פיתח פלטפורמה שמאפשרת להקליט פודקאסטים באיכות שזהה לזו שבאולפן הקלטות מקצועי ● בין הלקוחות שלו נמצאים: מישל אובמה, הילארי קלינטון וביל גייטס ● וגם: היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי ● אירועים ומינויים

נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן
נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן

מישל אובמה, הילארי קלינטון וגם ביל גייטס הם לקוחות של הסטארט-אפ הישראלי Riverside (ריברסייד), שפיתח פלטפורמת הקלטה מרחוק, המאפשרת לכל משתמש להקליט בפשטות פודקאסט המכיל אודיו וגם וידאו באיכות גבוהה הזהה לאולפן הקלטות מקצועי.

כעת מודיעה החברה, שהקימו האחים נדב וגדעון קייסון במרץ 2020 ושהכנסותיה מוערכות במיליוני דולרים, על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ descript, שמפתח כלי עריכה של וידאו ופודקאסט. "אנחנו רוצים לייצר תזרים עבודה פשוט ויעיל, ולכן נבצע אינטגרציה ישירה בין שתי החברות", מסביר נדב, שמכהן כמנכ"ל. שיתוף הפעולה יושק בחודשים הקרובים.

המערכת של ריברסייד מתומחרת לפי זמן השימוש בפועל (כלומר משך ההקלטות החודשי), בסכומים הנעים בין 15-24 דולר לחודש ללקוחות פרטיים (יש גם מסלול חינמי). ללקוחות עסקיים העלות גבוהה יותר, ומאפייני המערכת מותאמים מבחינת האבטחה, ואפשרויות השימוש והעריכה.

ביל גייטס משתמש בפלטפורמה של ריברסייד / צילום: חברת ריברסייד

רוב הלקוחות הם מארה"ב, ביניהם נמנים אולפני מארוול, ניו יורק טיימס, ורשת CBC שביצעה ראיון עם ביל גייטס על הדרכים למנוע את המגפה הבאה באמצעות המערכת של החברה. הראיון הוקלט ברדיו, ושודר לאחר מכן בטלוויזיה. "לקום בבוקר ולראות לקוחות כמו ביל גייטס זה נהדר. אגב, גם ה-CTO של מיקרוסופט משתמש במוצר שלנו", מספר נדב.

"שבוע קודם לכן ראינו את קים קרדישיאן מעלה סטורי שבו היא מקליטה ראיון בריברסייד, ולפני כמה חודשים ראינו את טים קוק בראיון,. על השאלה כיצד הגיעו ללקוחות הללו משיב נדב כי "המשקיעים שלנו מפורסמים, ביניהם מייסד רדיט שהוא גם הבעל של סרינה וויליאמס. הדבר השני הוא שאנשים פשוט צריכים אותנו".

החברה מעסיקה 100 עובדים בתל אביב, בניו יורק ובאמסטרדם, שממנה מגיעים שני האחים. הצוות מורכב מיוצרי תוכן שהגיעו בין היתר מחברות כמו גוגל, וויקס ואמזון. היקף הגיוסים של החברה עד כה עומד על 47 מיליון דולר.

לאחרונה חתמה החברה על שיתוף פעולה עם ענקית הסטרימינג ספוטיפיי, שבמסגרתו משתמשים של ריברסייד יוכלו להעלות לספוטיפיי פודקאסטים משולבים בווידאו באיכות גבוהה. כיום יש בספוטיפיי יש כ-4 מיליון פודקאסטים. "מבחינתנו הפוטנציאל הכלכלי של המהלך הוא אינסופי", אומר קייסון, "כי אין שום דרך אחרת ליצור וידיאו ואודיו בספוטיפיי". נציין כי לחברה יש לא מעט מתחרות בחו"ל, אולם לדברי נדב "אנחנו היינו הראשונים להציע וידאו ואודיו. אנחנו מתרכזים בתוכן".

האחים קייסון הגיעו לארץ באוגוסט 2021. "התחלנו עוד קודם לכן עם פלטפורמה לדיבייט של פוליטיקאים, עבדנו עם שמות מפורסמים, אבל לא היו לנו משקיעים. הקורונה הייתה קטליזטור לשינוי כיוון, כי הרבה אנשים היו זקוקים לפתרון הקלטות.

נתוני החברה מראים כי בפלטפורמה של ריברסייד מתבצעות מאות אלפי הקלטות בחודש. בחודש אפריל בוצעו 60% מהן בארה"ב, 10% באנגליה ו-5% בקנדה. אחריהן ברשימה נמצאות אוסטרליה, גרמניה, הודו וישראל. לדברי קייסון, החברה מתכננת לשכור את שירותיהם 50 מהנדסים עד סוף השנה. ומה החזון לעתיד? "אנחנו רוצים להיות קשורים לכל וידיאו שנוצר בעולם".

AppsFlyer דואגת לבריאות הנפש

ב-AppsFlyer לקחו ברצינות את חודש המודעות לבריאות הנפש המתקיים במאי. בחברה מציעים ל-800 העובדים בישראל סדנאות בנושא צמצום מתחים ושחיקה, בניית הרגלים בריאים, שיפור איכות השינה ומיינדפולנס, אימונים קבוצתיים על טרמפולינות ואימוני טאי צ'י.

בנוסף, כל אחד מהעובדים בהרצליה, בתל אביב ובחיפה יקבל מנוי חינם לאפליקציית מדיטציה. במהלך השנה מוזמנים העובדים לתוכנית תמיכה מנטלית וייעוץ פסיכולוגי ללא תשלום, ולאימוני יוגה על הגג.

AppsFlyer הוקמה לפני יותר מעשור, והיא מתמחה ביכולות ניתוח ומדידת קמפיינים דיגיטליים, המאפשרת לאנשי שיווק להגדיל את היקף המכירות. לחברה יש יותר מ-12 אלף לקוחות.

הבחירה של אראל מרגלית

היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי - פאנלים סולאריים על שטחים חקלאיים. התחרות התקיימה במסגרת הכנס האגרו וולטאי הראשון שיזם מכון המחקר מיגל, ונועד לאגד את כל הגורמים בעלי הידע, המומחיות והסמכות בנושא יחסי הגומלין שבין חקלאות, כלכלה, סביבה וחברה.

בתחרות, שבה לקחו חלק 26 מיזמים, זכתה חברת Red Solar Flower, שבין מייסדיה נמנה פרופ' חיים רבינוביץ', ממפתחי זני עגבניות השרי. הפתרון של החברה מייצר לוחות סולאריים שמעבירים לצמחים ולגידולים את האור האדום הדרוש לפותוסינטזה, ומכסים אותם כמעט באופן מלא. כך אנרגיית השמש הנצברת הופכת מקסימלית, אבל הגידולים החקלאיים לא נפגעים מכיסוי יתר של הלוחות הפנאלים.

כנס אגרו-וולטאי של מכון המחקר מיגל / צילום: קרדיט דרור מילר

החברה הזוכה תיכנס למסלול STUDIO.GALIL, פלטפורמת הסטארט-אפים של מיגל, JVP ו-Margalit startup City Galil. שווי הפרס כ-150 אלף שקל. כעת היא מבצעת ניסויים בשטח, ובדרכה לגיוס הון.

לדברי דוד זיגדון, מנכ"ל מיגל, "התחום האגרו-וולטאי הוא מהתחומים החשובים היום להתמודדות עם משבר האקלים. להחלטנו לייצר כנס ושיח לקידום הפיתרון, ריכוז הידע, הטכנולוגיות והניסויים, כדי להגדיל את כמות האנרגיה הירוקה המיוצרת. הטכנולוגיה והקידמה תורמות רבות לשינוי - ופתרונות וסטרטאפים שקמים בעולם האגרו וולטאי מצביעים על הפוטנציאל שלו".

למחזר טלפונים סלולריים בסופרמרקט

חברת סלומט השיקה את עמדות RE, המאפשרות מכירה וקנייה עצמאית של טלפונים משומשים לצד טלפונים מחודשים, בשלושה סניפי am:pm בתל אביב. מדובר בפתרון טכנולוגי בעל פטנט רשום בארה"ב ובאירופה, שמביא את הכלכלה המעגלית לתחום הסלולר, כשהטלפונים הישנים נשלחים לחידוש או למחזור.

בסלומט מעריכים את שווי שוק הטלפונים המשומשים בכ-6 מיליארד שקל, ולכן מתוכננת פריסה של כ-20 מכונות נוספות בשנה הקרובה. עלות המהלך מוערכת בכ-6 מיליון שקל.

מנכ''ל סלומט איציק חיון ומנכ''ל רשת AM;PM ליאור יוגב / צילום: סלומט

המערכת של סלומט קולטת את כל סוגי הטלפונים, והטלפונים שניתן לקנות בה משתנים בין עמדה לעמדה (ניתן להתעדכן מראש באתר החברה). באמצעות טכנולוגיית סריקה מבוססת בינה מלאכותית ולאחר מענה על מספר שאלות, המערכת מציעה סכום כספי תמורת טלפון משומש, שמשולם מיידית. בנוסף, היא מאפשרת רכישת מכשיר מחודש בתהליך אוטומטי.

החברה הוקמה ב-2015 על ידי איציק חיון, המכהן גם כמנכ"ל. בתחילה התמקדה בתיקון טלפונים, ולפני כשנתיים עברה שינוי מהותי עם המעבר לעולם הטלפונים המחודשים. כיום היא פועלת באירופה עם ענקיות סלולר כדוגמת Swappie הפינית, ומקיימת שיתופי פעולה עם מספר קניונים בגרמניה. החברה מעסיקה כ-15 עובדים, כמחציתם מתכנתים.

הנתונים של סלומט מראים שכ-80% מתביעת הרגל הפחמנית של שוק הסלולר נובעים מתהליך הייצור של מכשירים חדשים, ו-44% מהציבור הישראלי מחליפים טלפון כל שנה. לכן, מעבר למכשירים מחודשים עשוי לצמצם מהותית את כמות הפסולת האלקטרונית.

לדברי חיון, "התנועה הכלל עולמית לכיוון טלפונים מחודשים היא בשורה גדולה בעולם הקיימות והצרכנות. נצעיד את ישראל וצרכניה לכיוון של כלכלה מעגלית וטלפונים מחודשים. הזמן הגיע שישראל תצטרף לעולם שזיהה את הטלפונים המחודשים כפתרון של כלכלה נבונה וירוקה".

חדשות טובות

עובדי פורטשיפט, המפתחת פלטפורמה לאבטחת יישומי ענן, יצאו לנקות את חופי תל אביב ואספו עשרות שקיות זבל. זאת כחלק ממערך ההתנדבויות של חטיבת החדשנות בסיסקו ישראל.

עוד כתבות

בית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

ביהמ"ש המחוזי בת"א מחק תביעה של חברת נדל"ן כנגד עורכי דינה

נמחקה התביעה שהגישה חברת הנדל"ן ענב יזום נגד עורכי דינה לשעבר, האחים ליאור וחן עמידור, ואיש התקשורת רונן צור בטענה כי ניהלו קמפיין אנונימי ● הצדדים הופנו לגישור ● ענב: "מדובר במחיקה טכנית בלבד, שנועדה לאפשר הגשה מחדש"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

מייסדי Novee גון חלמיש, עידו גפן ועומר נינבורג / צילום: Eclipse media

ארבעה חודשים מהקמתו: סטארט־אפ הסייבר Novee גייס 51.5 מיליון דולר

חברת Novee, שהוקמה במאי 2025 ע"י יוצאי 8200 ומשרד ראש הממשלה, מפתחת פלטפורמת AI לבדיקות חדירה רציפות ומשמשת כבר עשרות לקוחות ● "בתוך פחות מארבעה חודשים הצלחנו לבסס סבב A משמעותי, וכעת המיקוד שלנו הוא הרחבת הפעילות בארה"ב", אמר המנכ"ל עידו גפן

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

3 שנים אחרי שנרכשה בחצי מיליארד דולר: המדינה שהשלימה את פריסת מערכת ההגנה של תע"א

מערכת ההגנה המתקדמת שנרכשה ב־2022 בתמורה לכחצי מיליארד דולר נפרסה בבסיס "סידי יחיא", ותתמודד עם איומים בטווח של עד 150 ק"מ ● במקביל, שיתוף הפעולה עם התעשייה הביטחונית הישראלית מתרחב על רקע זינוק של כ־30% בתקציב הביטחון המרוקאי בתוך שנתיים

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: יח''צ

את ממדאני הוא כבר ניצח: האם ההימור של זוהר לוי על נדל"ן בניו יורק ישתלם?

ראש עיריית ניו יורק ניסה לנצל את זכיית סאמיט של לוי במכרז לרכישת 5,100 יח"ד, כדי לעורר את סוגיית הדיור המפוקח ● האם הרכישה והורדת הריבית בארה"ב יצדיקו את השקעות הענק?

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

רמי לוי נדל"ן צפויה להנפיק בת"א לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל

רמי לוי נדל"ן תגייס כ-520 מיליון שקל לפי שווי של 2.7-2.8 מיליארד שקל, בהנפקה שצפויה להשלמה בשבוע הקרוב ● בתוך כך, היום נודע גם כי רמי לוי פיננסים הגישה לרשות ני"ע בקשה לרישיון למתן שירותי תשלום - שיאפשר ללוי להקים מעין חשבונות עו"ש דיגיטליים - ובהמשך אף לבקש מבנק ישראל אישור לנהל בנק קטן

אריק קילמן, מנכ''ל קבוצת TSG / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 300% בשנה: החברה הביטחונית שמגייסת 192 מיליון שקל

בחסות הגאות בסקטור הביטחוני, חברת התוכנה טיאסג'י משלימה גיוס הון פרטי שני תוך חודשיים ● תשואות חלומיות גם בשתי הנפקות נוספות של חברות טכנולוגיה ביטחוניות בת"א

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הדרמה באיראן: אפילו בטהרן כבר לא סופרים את מדינות אירופה

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש

ביטולי עסקאות לרכישת דירות / איור: גיל ג'יבלי

נתוני הכלכלן הראשי מגלים: כמה עסקאות רכישת דירות מקבלן מתבטלות?

כמעט 2,000 עסקאות על דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, מהן כ-1,500 שבוצעו ב-2022 וב-2023 ● אזור הדרום הינו הבולט ביותר מבחינת ביטולי העסקאות, עם 6.5% מכלל העסקאות שבוצעו ב-2023 ובוטלו בסופו של דבר

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון "אל-ג'מהוריה" הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

מזומן וזהב שנתפסו בפשיטת הענק / צילום: דוברות רשות המסים

מיליונים במזומן, תכשיטים ורכבי יוקרה נתפסו בפשיטת ענק על נותני שירותים פיננסיים

במבצע ראשון מסוגו פשטו רשות המסים, רשות שוק ההון, רשות איסור הלבנת הון והמשטרה על עשרות נותני שירותים פיננסיים ברחבי הארץ, שפעלו ללא רישיון

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

שווי המניות הביטחוניות השאיר אבק לחברות הנדל"ן במדד הדגל של ת"א

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

אנבידיה ומכון ויצמן / צילום: שלומי יוסף, שאטרסטוק

מכון ויצמן ואנבידיה פיתחו מודל שמנבא סוכרת 12 שנה מראש

מאמר שפורסם בכתב העת המדעי המוביל Nature מראה כיצד ניתן לנבא מי מהמוגדרים כיום "טרום סוכרתיים" בסיכון לפתח סוכרת ומי לא בסיכון, וכך למקד את ההתערבות המונעת במי שזקוק לה ● פרופ' ערן סגל, שעל בסיס מחקריו קמה DayTwo ובמעבדתו בוצע המחקר הנוכחי, מקווה להראות בהמשך כיצד ניתן לקשר בין המידע על הסוכר לתוצאות נוספות כמו דפוסי שינה עתידיים

סניף של רשת JUMBO יוון / צילום: דניאל בטש

בהשקעה של עד 24 מיליון שקל: סניף הדגל החדש של הראל ויזל בראשון לציון

חנות ג'מבו יוון תוקם במתחם בר־און בראשון לציון בשטח של 7,000 מ"ר, אותו שכרה קבוצת פוקס, בעלת הזיכיון, מקבוצת מבנה ● פוקס מפעילה בימים אלה ארבעה סניפי ענק של רשת הריטייל היוונית, שצפויה להתרחב עוד בישראל - וגם בקנדה

משרדי צ'ק פוינט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מפאלו אלטו ועד צ'ק פוינט: סין חוסמת חברות סייבר אמריקאיות וישראליות

בייג'ינג הורתה לחברות מקומיות להפסיק להשתמש במוצרי אבטחה של 12 חברות זרות ● המהלך נתפס, בין היתר, כתגמול על דוחות מודיעינים של החברות, שייחסו לסין ריגול סייבר ● הערכה: סין מאיצה את הניתוק מהמערב, החברות מישראל עלולות להיאלץ לבחור צד

אילן ישועה / צילום: יונתן בלום

בגיל 69 הוא עושה אקזיט של 1.3 מיליארד שקל: הדרך של אילן ישועה מוואלה לענקית הסייבר

מכירת סראפיק תמורת כ־420 מיליון דולר לענקית האמריקאית קראודסטרייק מציבה את מנכ"ל וואלה לשעבר בלב עולם הסייבר הישראלי ● החברה הוקמה בעיצומה של בפרשת בזק-וואלה (תיק 4000), והציעה "רובד אבטחה" לדפדפנים ● האקזיט של סראפיק - והאיש שמאחוריה

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

לראשונה בישראל: בנק לאומי גייס אג"ח ייחודי ממשקיעים זרים

הבנק השלים היום גיוס אגרות חוב מגובות משכנתאות ממשקיעים אירופאים בהיקף של כ-2.8 מיליארד שקל ● הגיוס בוצע על רקע המשך מגמת הצמיחה של הבנק ולצורך גיוון מקורות המימון שלו, ומצטרף למגמת גיוסי אג"ח בחו"ל של הבנקים

איראן מוכיחה: זה המחיר הכבד של אובססיית השנאה לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב עשויה להתקשות להשתמש בכוח צבאי נגד איראן, הפובליציסט שטוען כי האנטישמיות של המשטר האיראני עלתה לו ביוקר, והתנאים הקשים ברצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה: לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על המשך פעילות במתכונת טיסות יום בלבד, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית ● זאת, כדי לאפשר לצוותי האוויר לשוב למדינות המוצא ללא לינה בישראל ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר הקבוצה מחליטה לצמצם פעילות חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה