גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפש ביל גייטס אצל ריברסייד הישראלית

הסטארט-אפ ריברסייד פיתח פלטפורמה שמאפשרת להקליט פודקאסטים באיכות שזהה לזו שבאולפן הקלטות מקצועי ● בין הלקוחות שלו נמצאים: מישל אובמה, הילארי קלינטון וביל גייטס ● וגם: היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי ● אירועים ומינויים

נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן
נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן

מישל אובמה, הילארי קלינטון וגם ביל גייטס הם לקוחות של הסטארט-אפ הישראלי Riverside (ריברסייד), שפיתח פלטפורמת הקלטה מרחוק, המאפשרת לכל משתמש להקליט בפשטות פודקאסט המכיל אודיו וגם וידאו באיכות גבוהה הזהה לאולפן הקלטות מקצועי.

כעת מודיעה החברה, שהקימו האחים נדב וגדעון קייסון במרץ 2020 ושהכנסותיה מוערכות במיליוני דולרים, על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ descript, שמפתח כלי עריכה של וידאו ופודקאסט. "אנחנו רוצים לייצר תזרים עבודה פשוט ויעיל, ולכן נבצע אינטגרציה ישירה בין שתי החברות", מסביר נדב, שמכהן כמנכ"ל. שיתוף הפעולה יושק בחודשים הקרובים.

המערכת של ריברסייד מתומחרת לפי זמן השימוש בפועל (כלומר משך ההקלטות החודשי), בסכומים הנעים בין 15-24 דולר לחודש ללקוחות פרטיים (יש גם מסלול חינמי). ללקוחות עסקיים העלות גבוהה יותר, ומאפייני המערכת מותאמים מבחינת האבטחה, ואפשרויות השימוש והעריכה.

ביל גייטס משתמש בפלטפורמה של ריברסייד / צילום: חברת ריברסייד

רוב הלקוחות הם מארה"ב, ביניהם נמנים אולפני מארוול, ניו יורק טיימס, ורשת CBC שביצעה ראיון עם ביל גייטס על הדרכים למנוע את המגפה הבאה באמצעות המערכת של החברה. הראיון הוקלט ברדיו, ושודר לאחר מכן בטלוויזיה. "לקום בבוקר ולראות לקוחות כמו ביל גייטס זה נהדר. אגב, גם ה-CTO של מיקרוסופט משתמש במוצר שלנו", מספר נדב.

"שבוע קודם לכן ראינו את קים קרדישיאן מעלה סטורי שבו היא מקליטה ראיון בריברסייד, ולפני כמה חודשים ראינו את טים קוק בראיון,. על השאלה כיצד הגיעו ללקוחות הללו משיב נדב כי "המשקיעים שלנו מפורסמים, ביניהם מייסד רדיט שהוא גם הבעל של סרינה וויליאמס. הדבר השני הוא שאנשים פשוט צריכים אותנו".

החברה מעסיקה 100 עובדים בתל אביב, בניו יורק ובאמסטרדם, שממנה מגיעים שני האחים. הצוות מורכב מיוצרי תוכן שהגיעו בין היתר מחברות כמו גוגל, וויקס ואמזון. היקף הגיוסים של החברה עד כה עומד על 47 מיליון דולר.

לאחרונה חתמה החברה על שיתוף פעולה עם ענקית הסטרימינג ספוטיפיי, שבמסגרתו משתמשים של ריברסייד יוכלו להעלות לספוטיפיי פודקאסטים משולבים בווידאו באיכות גבוהה. כיום יש בספוטיפיי יש כ-4 מיליון פודקאסטים. "מבחינתנו הפוטנציאל הכלכלי של המהלך הוא אינסופי", אומר קייסון, "כי אין שום דרך אחרת ליצור וידיאו ואודיו בספוטיפיי". נציין כי לחברה יש לא מעט מתחרות בחו"ל, אולם לדברי נדב "אנחנו היינו הראשונים להציע וידאו ואודיו. אנחנו מתרכזים בתוכן".

האחים קייסון הגיעו לארץ באוגוסט 2021. "התחלנו עוד קודם לכן עם פלטפורמה לדיבייט של פוליטיקאים, עבדנו עם שמות מפורסמים, אבל לא היו לנו משקיעים. הקורונה הייתה קטליזטור לשינוי כיוון, כי הרבה אנשים היו זקוקים לפתרון הקלטות.

נתוני החברה מראים כי בפלטפורמה של ריברסייד מתבצעות מאות אלפי הקלטות בחודש. בחודש אפריל בוצעו 60% מהן בארה"ב, 10% באנגליה ו-5% בקנדה. אחריהן ברשימה נמצאות אוסטרליה, גרמניה, הודו וישראל. לדברי קייסון, החברה מתכננת לשכור את שירותיהם 50 מהנדסים עד סוף השנה. ומה החזון לעתיד? "אנחנו רוצים להיות קשורים לכל וידיאו שנוצר בעולם".

AppsFlyer דואגת לבריאות הנפש

ב-AppsFlyer לקחו ברצינות את חודש המודעות לבריאות הנפש המתקיים במאי. בחברה מציעים ל-800 העובדים בישראל סדנאות בנושא צמצום מתחים ושחיקה, בניית הרגלים בריאים, שיפור איכות השינה ומיינדפולנס, אימונים קבוצתיים על טרמפולינות ואימוני טאי צ'י.

בנוסף, כל אחד מהעובדים בהרצליה, בתל אביב ובחיפה יקבל מנוי חינם לאפליקציית מדיטציה. במהלך השנה מוזמנים העובדים לתוכנית תמיכה מנטלית וייעוץ פסיכולוגי ללא תשלום, ולאימוני יוגה על הגג.

AppsFlyer הוקמה לפני יותר מעשור, והיא מתמחה ביכולות ניתוח ומדידת קמפיינים דיגיטליים, המאפשרת לאנשי שיווק להגדיל את היקף המכירות. לחברה יש יותר מ-12 אלף לקוחות.

הבחירה של אראל מרגלית

היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי - פאנלים סולאריים על שטחים חקלאיים. התחרות התקיימה במסגרת הכנס האגרו וולטאי הראשון שיזם מכון המחקר מיגל, ונועד לאגד את כל הגורמים בעלי הידע, המומחיות והסמכות בנושא יחסי הגומלין שבין חקלאות, כלכלה, סביבה וחברה.

בתחרות, שבה לקחו חלק 26 מיזמים, זכתה חברת Red Solar Flower, שבין מייסדיה נמנה פרופ' חיים רבינוביץ', ממפתחי זני עגבניות השרי. הפתרון של החברה מייצר לוחות סולאריים שמעבירים לצמחים ולגידולים את האור האדום הדרוש לפותוסינטזה, ומכסים אותם כמעט באופן מלא. כך אנרגיית השמש הנצברת הופכת מקסימלית, אבל הגידולים החקלאיים לא נפגעים מכיסוי יתר של הלוחות הפנאלים.

כנס אגרו-וולטאי של מכון המחקר מיגל / צילום: קרדיט דרור מילר

החברה הזוכה תיכנס למסלול STUDIO.GALIL, פלטפורמת הסטארט-אפים של מיגל, JVP ו-Margalit startup City Galil. שווי הפרס כ-150 אלף שקל. כעת היא מבצעת ניסויים בשטח, ובדרכה לגיוס הון.

לדברי דוד זיגדון, מנכ"ל מיגל, "התחום האגרו-וולטאי הוא מהתחומים החשובים היום להתמודדות עם משבר האקלים. להחלטנו לייצר כנס ושיח לקידום הפיתרון, ריכוז הידע, הטכנולוגיות והניסויים, כדי להגדיל את כמות האנרגיה הירוקה המיוצרת. הטכנולוגיה והקידמה תורמות רבות לשינוי - ופתרונות וסטרטאפים שקמים בעולם האגרו וולטאי מצביעים על הפוטנציאל שלו".

למחזר טלפונים סלולריים בסופרמרקט

חברת סלומט השיקה את עמדות RE, המאפשרות מכירה וקנייה עצמאית של טלפונים משומשים לצד טלפונים מחודשים, בשלושה סניפי am:pm בתל אביב. מדובר בפתרון טכנולוגי בעל פטנט רשום בארה"ב ובאירופה, שמביא את הכלכלה המעגלית לתחום הסלולר, כשהטלפונים הישנים נשלחים לחידוש או למחזור.

בסלומט מעריכים את שווי שוק הטלפונים המשומשים בכ-6 מיליארד שקל, ולכן מתוכננת פריסה של כ-20 מכונות נוספות בשנה הקרובה. עלות המהלך מוערכת בכ-6 מיליון שקל.

מנכ''ל סלומט איציק חיון ומנכ''ל רשת AM;PM ליאור יוגב / צילום: סלומט

המערכת של סלומט קולטת את כל סוגי הטלפונים, והטלפונים שניתן לקנות בה משתנים בין עמדה לעמדה (ניתן להתעדכן מראש באתר החברה). באמצעות טכנולוגיית סריקה מבוססת בינה מלאכותית ולאחר מענה על מספר שאלות, המערכת מציעה סכום כספי תמורת טלפון משומש, שמשולם מיידית. בנוסף, היא מאפשרת רכישת מכשיר מחודש בתהליך אוטומטי.

החברה הוקמה ב-2015 על ידי איציק חיון, המכהן גם כמנכ"ל. בתחילה התמקדה בתיקון טלפונים, ולפני כשנתיים עברה שינוי מהותי עם המעבר לעולם הטלפונים המחודשים. כיום היא פועלת באירופה עם ענקיות סלולר כדוגמת Swappie הפינית, ומקיימת שיתופי פעולה עם מספר קניונים בגרמניה. החברה מעסיקה כ-15 עובדים, כמחציתם מתכנתים.

הנתונים של סלומט מראים שכ-80% מתביעת הרגל הפחמנית של שוק הסלולר נובעים מתהליך הייצור של מכשירים חדשים, ו-44% מהציבור הישראלי מחליפים טלפון כל שנה. לכן, מעבר למכשירים מחודשים עשוי לצמצם מהותית את כמות הפסולת האלקטרונית.

לדברי חיון, "התנועה הכלל עולמית לכיוון טלפונים מחודשים היא בשורה גדולה בעולם הקיימות והצרכנות. נצעיד את ישראל וצרכניה לכיוון של כלכלה מעגלית וטלפונים מחודשים. הזמן הגיע שישראל תצטרף לעולם שזיהה את הטלפונים המחודשים כפתרון של כלכלה נבונה וירוקה".

חדשות טובות

עובדי פורטשיפט, המפתחת פלטפורמה לאבטחת יישומי ענן, יצאו לנקות את חופי תל אביב ואספו עשרות שקיות זבל. זאת כחלק ממערך ההתנדבויות של חטיבת החדשנות בסיסקו ישראל.

עוד כתבות

מצר הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן גילתה את נקודת התורפה של העולם. האם אירופה תשים לזה סוף?

משבר האנרגיה המתחולל בשל חסימת מצר הורמוז והפגיעה בתשתיות במפרץ מטלטלים את העולם כולו ● בינתיים, אירופה מנסה להאיץ הקמת רשתות חשמל מאוחדות ופרויקטים גרעיניים, אך מגלה שהחלופות לעקיפת איראן מוגבלות, יקרות וחשופות לאיומים

הפוליגון / צילום: מתוך יוטיוב

המומחית שטוענת - אפשר לוותר על ההתרעה המוקדמת ומסבירה מה זה פוליגון

אחד המונחים שאנחנו שומעים הרבה במלחמה הזאת הוא "פוליגון", אבל מה המשמעות שלו? ● וגם: למה חלק מהאזורים בארץ מקבלים אזעקה מאוחרת במיוחד ● שאלת השעה

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: Reuters

נביא הזעם של השווקים בתחזית מפתיעה ליום שאחרי המלחמה באיראן

למרות הסיכונים המיידיים ואי-הוודאות סביב תוצאות הלחימה, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון מעריך כי המלחמה עשויה דווקא לשפר את סיכויי השלום במזרח התיכון בטווח הארוך ● לדבריו, שינוי בגישת מדינות האזור לצד אינטרסים כלכליים משותפים עשוי לדחוף ליציבות ● במקביל הוא מזהיר מהיחלשות ארה"ב ומהתלות בסין

הטלפון שלכם עבר לבד לשעון קיץ? זו הסיבה

שיבושי GPS מכוונים שנועדו לפגוע באיומים אוויריים גורמים לכך שמכשירים מזהים את מיקום המשתמש במדינות שכנות ומקדימים את השעה בהתאם ● וגם: ויזה משיקה פיילוט עולמי למסחר מבוסס סוכני AI - וגם ישראל בפנים ● אירועים ומינויים

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

שתי הערים שריכזו כחמישית מהתחלות הבנייה ב־2025

שיא בהתחלות הבנייה מסתיר פערי ענק בין המטרופולינים החזקים לשאר המדינה ● כך תל אביב וירושלים מבצרות את מעמדן כקטר של ענף הנדל"ן

דירה בהנחה

יותר מ-7,000 דירות: הגרלת "דירה בהנחה" תיפתח אחרי פסח

אף עפ"י שבאוצר התנגדו להגרלות של דירות בתוך אזורי הביקוש, גם הפעם יוגרלו דירות ביישובים מבוקשים ● משרד העבודה מאפשר הפעלת עגורני צריח בשלט רחוק באתרי בנייה בשל מצב החירום ● וקריית אונו יוצאת למכרז להקמת מתחם דיור מוגן עם כ-250 יחידות ● חדשות השבוע בנדל"ן

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

בתי הדין הרבניים מתרחבים לבוררות אזרחית: ההשלכות והמשמעויות

החוק המרחיב את סמכותם של בתי דין רבניים לדון בבוררות בהסכמה בעניינים אזרחיים אושר השבוע בכנסת ● מה הרציונל והאינטרסים מאחורי המהלך, באילו תחומים תורגש השפעה ואילו אוכלוסיות עלולות להיפגע? ● גלובס עושה סדר

אבי שמחון, בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף, נועם מושקוביץ'-לע''מ

ההתקפלות של סמוטריץ', ההכרעה של נתניהו: כך נפטרו הבנקים מהאיום הגדול

מאבק הדרג המקצועי באוצר נגד הצעת "כלכלת הבחירות" בה תמך נתניהו, הפשרה שקיצצה מיליארדים מהמס המתוכנן והמנגנון שמעניק למערכת הבנקאית ודאות יקרה ● כך הפך הניסיון למיסוי רווחי יתר להיטל חד־פעמי שחוסך לבנקים הגדולים סכומי עתק לאורך זמן

מילואימניקים / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בנק ישראל מזהיר: הצעירים שנקראים פעם אחר פעם למילואים לא ממהרים לחפש עבודה קבועה

בנק ישראל חשף כי עלות השכר והמענקים ב–2025 עמדה על 27 מיליארד שקל ● עם זאת, ישנן עלויות נלוות כמו פגיעה בפריון, לחצי אינפלציה ומחסור קריטי בעובדים ● בצל המלחמה באיראן, מספר המגויסים צמח פי כמה, וההשלכות עשויות להיות כבדות ● המלצה מרכזית: גיוס חרדים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: ap, Susan Walsh

המדינה המפתיעה ששולטת במלאי המיירטים של ארה"ב

אמצעי הלחימה נגד איראן תלויים באספקה שמתחילה בבייג'ינג ● מחקרים חושפים כיצד מחסור במינרלים נדירים וריכוז הייצור במפעלים בודדים פוגעים ביכולת חידוש מלאי המיירטים והפצצות

ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: רמי זרנגר

למרות ההתנגדויות: הממשלה אישרה את מינוי יפעת בן חי שגב כיו"ר הרשות השנייה

הממשלה אישרה את מינויה של מי שכיהנה כדירקטורית בחדשות 13, למרות ביקורות רבות בענף וחשש לניגודי עניינים ● ועדת המינויים קבעה כי תימנע מלעסוק בענייני רשת 13 למשך שלושה חודשים בלבד, בניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי שהמליץ על חצי שנה והגבלה רחבה יותר ● בארגון העיתונאים מזהירים מפגיעה בתפקוד הרשות ושוקלים פנייה לבג"ץ

רונן אגסי, מנכ''ל מגדל ביטוח / צילום: ניקולה וסטהפל

מנכ"ל מגדל ביטוח: "מאוד רוצים לחזור לחלק דיבידנד כבר השנה"

מניית מגדל ביטוח מזנקת אחרי שהציגה זינוק ברווח הכולל ל-1.8 מיליארד שקל ומקדימה את התחזיות שלה לשנת 2027 ● מנכ"ל מגדל, רונן אגסי, שוחח עם גלובס על השינוי בתחום הביטוח הכללי: "לפני כמה שנים עוד היינו בהפסדים, היום אנחנו עם רווח של 400 מיליון שקל"

סוללת כיפת ברזל / צילום: דוברות משרד הביטחון

התוכנית של רפאל: מפעל של פולקסווגן ייצר את כיפת ברזל

לפי דיווח ב"פייננשל טיימס", רפאל נמצאת במו"מ עם פולקסווגן להסבת אחד ממפעלי הרכב הגרמניים לייצור רכיבים למערכת "כיפת ברזל" ● המהלך מגיע על רקע ירידה חדה ברווחי פולקסווגן וביקוש גובר למערכות ההגנה האירופיות

כך תוציאו יותר מהחיסכון הכי גדול שלכם / אילוסטרציה: Shutterstock, Elle Aon

זה אחד המסמכים הכי חשובים לעתיד שלכם. כך תקראו אותו

הדוח השנתי של קרן הפנסיה הוא לא עוד מסמך בירוקרטי, אלא אחד הכלים הפרקטיים ביותר לוודא שהחיסכון הגדול בחייכם עובד בשבילכם היטב ● 5 דברים שכדאי לבדוק בו, וכיצד ניתן להגדיל את הקצבה החודשית שתקבלו בכמה פעולות פשוטות ● מדריך גלובס

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט, למרות דיווח שאיראן סירבה להפסקת אש

מדד ה-S&P 500 עולה בכ-0.6% ● בורסות אירופה התאוששו ● ההתאוששות מגיעה לאחר דיווח לפיו ארה"ב הציעה לאיראן תוכנית שלום בת 15 נקודות, אך דיווח איראני מצביע על כך שהיא מסרבת לתוכנית ● מחירי הנפט יורדים לאחר הכרזת טראמפ על "מתנה" מאיראן שתקל על שוק האנרגיה - נפט מסוג ברנט נסחר סביב 100 דולר לחבית ● בורסות אסיה ננעלו בעליות חדות

גן ילדים / צילום: Shutterstock

ההורים משלמים אלפי שקלים על גנים סגורים? פורסם המתווה שאמור להחזיר להם כסף

מתווה האוצר לא מדבר על העברה ישירה מהמדינה להורים, אלא על מנגנון עקיף: הגן יחזיר כסף להורים ובכך יקטין את מחזור הכנסותיו, ועל בסיס הירידה הזו במחזור יחושב מענק הפיצוי מרשות המסים ● למפעילי הגנים שממשיכים לשלם משכורות לצוות גם בתקופת הסגירה, יינתן פיצוי גם על הוצאות השכר וכן על יתר ההוצאות הקבועות

אילוסטרציה: Shutterstock

המלחמה שבה כולם מנחשים מה טראמפ יעשה, ומנסים להרוויח מזה כסף

בשוקי המניות והנפט בארה"ב נרשמה השבוע פעילות חריגה לפני הודעת טראמפ באשר לשיחות עם איראן, שעוררה חשדות לשימוש במידע פנימי ● עוד קדמו לכך טענות ערב המלחמה סביב המסחר בפולימרקט, פלטפורמת ההימורים המבוססת על חוכמת המונים ולעתים גם על מידע פנים ● כיצד נערכים להתמודד עם התופעה?

מנכ''ל פלאפון, אילן סגל / צילום: רמי זרנגר

יש תאריך: מודל הפרסום של yes בסטרימינג יושק ב-10 במאי

הפרסום המתוכנן בסטרימינג יהיה מוגבל ונקודתי, כאשר בשלב ראשון הוא ישולב רק לפני תכני VOD

אילן רביב, מנכ''ל מיטב; יוסי לוי, מנכ''ל משותף של מור / צילום: רמי זרנגר, יח''צ

להשקיע במניה של בית השקעות או לתת לו לנהל לכם את הכסף? זו התשובה המפתיעה

מניותיהם של רוב בתי ההשקעות המובילים בישראל זינקו בשנים האחרונות במאות אחוזים והפכו ל"יקרות" באופן היסטורי ביחס לרווחיהם ולהיקף הנכסים שהם מנהלים ● האם לאחר גל האופוריה בשוק ההון של ת"א, טמונה הזדמנות דווקא במניה הכי חבוטה של הסקטור הפיננסי?

מעבר הגבול בטאבה / צילום: ap, STR

שדה התעופה בטאבה הפך למוקד היציאה המרכזי מהארץ במלחמה

על רקע צמצום הטיסות מנתב"ג והגבלות טיסה מעל ירדן, שדה התעופה בטאבה הופך לחלופה המרכזית ליציאה מישראל - אך הפעילות בו מוגבלת והעלויות מזנקות ● וגם: למה לא מפעילים את שדה התעופה רמון?