גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפש ביל גייטס אצל ריברסייד הישראלית

הסטארט-אפ ריברסייד פיתח פלטפורמה שמאפשרת להקליט פודקאסטים באיכות שזהה לזו שבאולפן הקלטות מקצועי ● בין הלקוחות שלו נמצאים: מישל אובמה, הילארי קלינטון וביל גייטס ● וגם: היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי ● אירועים ומינויים

נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן
נדב וגדעון קייסון, מייסדי ריברסייד / צילום: מארקו אוקוייזן

מישל אובמה, הילארי קלינטון וגם ביל גייטס הם לקוחות של הסטארט-אפ הישראלי Riverside (ריברסייד), שפיתח פלטפורמת הקלטה מרחוק, המאפשרת לכל משתמש להקליט בפשטות פודקאסט המכיל אודיו וגם וידאו באיכות גבוהה הזהה לאולפן הקלטות מקצועי.

כעת מודיעה החברה, שהקימו האחים נדב וגדעון קייסון במרץ 2020 ושהכנסותיה מוערכות במיליוני דולרים, על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ descript, שמפתח כלי עריכה של וידאו ופודקאסט. "אנחנו רוצים לייצר תזרים עבודה פשוט ויעיל, ולכן נבצע אינטגרציה ישירה בין שתי החברות", מסביר נדב, שמכהן כמנכ"ל. שיתוף הפעולה יושק בחודשים הקרובים.

המערכת של ריברסייד מתומחרת לפי זמן השימוש בפועל (כלומר משך ההקלטות החודשי), בסכומים הנעים בין 15-24 דולר לחודש ללקוחות פרטיים (יש גם מסלול חינמי). ללקוחות עסקיים העלות גבוהה יותר, ומאפייני המערכת מותאמים מבחינת האבטחה, ואפשרויות השימוש והעריכה.

ביל גייטס משתמש בפלטפורמה של ריברסייד / צילום: חברת ריברסייד

רוב הלקוחות הם מארה"ב, ביניהם נמנים אולפני מארוול, ניו יורק טיימס, ורשת CBC שביצעה ראיון עם ביל גייטס על הדרכים למנוע את המגפה הבאה באמצעות המערכת של החברה. הראיון הוקלט ברדיו, ושודר לאחר מכן בטלוויזיה. "לקום בבוקר ולראות לקוחות כמו ביל גייטס זה נהדר. אגב, גם ה-CTO של מיקרוסופט משתמש במוצר שלנו", מספר נדב.

"שבוע קודם לכן ראינו את קים קרדישיאן מעלה סטורי שבו היא מקליטה ראיון בריברסייד, ולפני כמה חודשים ראינו את טים קוק בראיון,. על השאלה כיצד הגיעו ללקוחות הללו משיב נדב כי "המשקיעים שלנו מפורסמים, ביניהם מייסד רדיט שהוא גם הבעל של סרינה וויליאמס. הדבר השני הוא שאנשים פשוט צריכים אותנו".

החברה מעסיקה 100 עובדים בתל אביב, בניו יורק ובאמסטרדם, שממנה מגיעים שני האחים. הצוות מורכב מיוצרי תוכן שהגיעו בין היתר מחברות כמו גוגל, וויקס ואמזון. היקף הגיוסים של החברה עד כה עומד על 47 מיליון דולר.

לאחרונה חתמה החברה על שיתוף פעולה עם ענקית הסטרימינג ספוטיפיי, שבמסגרתו משתמשים של ריברסייד יוכלו להעלות לספוטיפיי פודקאסטים משולבים בווידאו באיכות גבוהה. כיום יש בספוטיפיי יש כ-4 מיליון פודקאסטים. "מבחינתנו הפוטנציאל הכלכלי של המהלך הוא אינסופי", אומר קייסון, "כי אין שום דרך אחרת ליצור וידיאו ואודיו בספוטיפיי". נציין כי לחברה יש לא מעט מתחרות בחו"ל, אולם לדברי נדב "אנחנו היינו הראשונים להציע וידאו ואודיו. אנחנו מתרכזים בתוכן".

האחים קייסון הגיעו לארץ באוגוסט 2021. "התחלנו עוד קודם לכן עם פלטפורמה לדיבייט של פוליטיקאים, עבדנו עם שמות מפורסמים, אבל לא היו לנו משקיעים. הקורונה הייתה קטליזטור לשינוי כיוון, כי הרבה אנשים היו זקוקים לפתרון הקלטות.

נתוני החברה מראים כי בפלטפורמה של ריברסייד מתבצעות מאות אלפי הקלטות בחודש. בחודש אפריל בוצעו 60% מהן בארה"ב, 10% באנגליה ו-5% בקנדה. אחריהן ברשימה נמצאות אוסטרליה, גרמניה, הודו וישראל. לדברי קייסון, החברה מתכננת לשכור את שירותיהם 50 מהנדסים עד סוף השנה. ומה החזון לעתיד? "אנחנו רוצים להיות קשורים לכל וידיאו שנוצר בעולם".

AppsFlyer דואגת לבריאות הנפש

ב-AppsFlyer לקחו ברצינות את חודש המודעות לבריאות הנפש המתקיים במאי. בחברה מציעים ל-800 העובדים בישראל סדנאות בנושא צמצום מתחים ושחיקה, בניית הרגלים בריאים, שיפור איכות השינה ומיינדפולנס, אימונים קבוצתיים על טרמפולינות ואימוני טאי צ'י.

בנוסף, כל אחד מהעובדים בהרצליה, בתל אביב ובחיפה יקבל מנוי חינם לאפליקציית מדיטציה. במהלך השנה מוזמנים העובדים לתוכנית תמיכה מנטלית וייעוץ פסיכולוגי ללא תשלום, ולאימוני יוגה על הגג.

AppsFlyer הוקמה לפני יותר מעשור, והיא מתמחה ביכולות ניתוח ומדידת קמפיינים דיגיטליים, המאפשרת לאנשי שיווק להגדיל את היקף המכירות. לחברה יש יותר מ-12 אלף לקוחות.

הבחירה של אראל מרגלית

היזם והמשקיע אראל מרגלית ומכון המחקר מיגל הובילו תחרות סטארט-אפים הפועלים בעולם האגרו-וולטאי - פאנלים סולאריים על שטחים חקלאיים. התחרות התקיימה במסגרת הכנס האגרו וולטאי הראשון שיזם מכון המחקר מיגל, ונועד לאגד את כל הגורמים בעלי הידע, המומחיות והסמכות בנושא יחסי הגומלין שבין חקלאות, כלכלה, סביבה וחברה.

בתחרות, שבה לקחו חלק 26 מיזמים, זכתה חברת Red Solar Flower, שבין מייסדיה נמנה פרופ' חיים רבינוביץ', ממפתחי זני עגבניות השרי. הפתרון של החברה מייצר לוחות סולאריים שמעבירים לצמחים ולגידולים את האור האדום הדרוש לפותוסינטזה, ומכסים אותם כמעט באופן מלא. כך אנרגיית השמש הנצברת הופכת מקסימלית, אבל הגידולים החקלאיים לא נפגעים מכיסוי יתר של הלוחות הפנאלים.

כנס אגרו-וולטאי של מכון המחקר מיגל / צילום: קרדיט דרור מילר

החברה הזוכה תיכנס למסלול STUDIO.GALIL, פלטפורמת הסטארט-אפים של מיגל, JVP ו-Margalit startup City Galil. שווי הפרס כ-150 אלף שקל. כעת היא מבצעת ניסויים בשטח, ובדרכה לגיוס הון.

לדברי דוד זיגדון, מנכ"ל מיגל, "התחום האגרו-וולטאי הוא מהתחומים החשובים היום להתמודדות עם משבר האקלים. להחלטנו לייצר כנס ושיח לקידום הפיתרון, ריכוז הידע, הטכנולוגיות והניסויים, כדי להגדיל את כמות האנרגיה הירוקה המיוצרת. הטכנולוגיה והקידמה תורמות רבות לשינוי - ופתרונות וסטרטאפים שקמים בעולם האגרו וולטאי מצביעים על הפוטנציאל שלו".

למחזר טלפונים סלולריים בסופרמרקט

חברת סלומט השיקה את עמדות RE, המאפשרות מכירה וקנייה עצמאית של טלפונים משומשים לצד טלפונים מחודשים, בשלושה סניפי am:pm בתל אביב. מדובר בפתרון טכנולוגי בעל פטנט רשום בארה"ב ובאירופה, שמביא את הכלכלה המעגלית לתחום הסלולר, כשהטלפונים הישנים נשלחים לחידוש או למחזור.

בסלומט מעריכים את שווי שוק הטלפונים המשומשים בכ-6 מיליארד שקל, ולכן מתוכננת פריסה של כ-20 מכונות נוספות בשנה הקרובה. עלות המהלך מוערכת בכ-6 מיליון שקל.

מנכ''ל סלומט איציק חיון ומנכ''ל רשת AM;PM ליאור יוגב / צילום: סלומט

המערכת של סלומט קולטת את כל סוגי הטלפונים, והטלפונים שניתן לקנות בה משתנים בין עמדה לעמדה (ניתן להתעדכן מראש באתר החברה). באמצעות טכנולוגיית סריקה מבוססת בינה מלאכותית ולאחר מענה על מספר שאלות, המערכת מציעה סכום כספי תמורת טלפון משומש, שמשולם מיידית. בנוסף, היא מאפשרת רכישת מכשיר מחודש בתהליך אוטומטי.

החברה הוקמה ב-2015 על ידי איציק חיון, המכהן גם כמנכ"ל. בתחילה התמקדה בתיקון טלפונים, ולפני כשנתיים עברה שינוי מהותי עם המעבר לעולם הטלפונים המחודשים. כיום היא פועלת באירופה עם ענקיות סלולר כדוגמת Swappie הפינית, ומקיימת שיתופי פעולה עם מספר קניונים בגרמניה. החברה מעסיקה כ-15 עובדים, כמחציתם מתכנתים.

הנתונים של סלומט מראים שכ-80% מתביעת הרגל הפחמנית של שוק הסלולר נובעים מתהליך הייצור של מכשירים חדשים, ו-44% מהציבור הישראלי מחליפים טלפון כל שנה. לכן, מעבר למכשירים מחודשים עשוי לצמצם מהותית את כמות הפסולת האלקטרונית.

לדברי חיון, "התנועה הכלל עולמית לכיוון טלפונים מחודשים היא בשורה גדולה בעולם הקיימות והצרכנות. נצעיד את ישראל וצרכניה לכיוון של כלכלה מעגלית וטלפונים מחודשים. הזמן הגיע שישראל תצטרף לעולם שזיהה את הטלפונים המחודשים כפתרון של כלכלה נבונה וירוקה".

חדשות טובות

עובדי פורטשיפט, המפתחת פלטפורמה לאבטחת יישומי ענן, יצאו לנקות את חופי תל אביב ואספו עשרות שקיות זבל. זאת כחלק ממערך ההתנדבויות של חטיבת החדשנות בסיסקו ישראל.

עוד כתבות

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

אנבידיה מצטרפת למשקיעים: השווי של הסטארט-אפ הישראלי מזנק ל-4 מיליארד דולר

הסטארט-אפ הישראלי דקארט מגייס 300 מיליון דולר נוספים פחות משנה לאחר סבב הגיוס הקודם ● הגיוס מגיע לאחר חתימה על שותפויות אסטרטגית עם אמזון ועם אנבידיה כמשקיעה ושותפה עסקית, במהלך שנחשף לראשונה בגלובס ● כך, סך הגיוסים של החברה מגיע ל-450 מיליון דולר

יואב שוהם, אמנון שעשוע ואורי גושן, מייסדי AI21 / צילום: איל יצהר

חברת הבינה המלאכותית של אמנון שעשוע מפטרת כ-60% מהעובדים

חברת הבינה המלאכותית AI21 של פרופ' אמנון שעשוע מודיעה על שינוי ארגוני רחב היקף במסגרתו יפוטרו 110 מתוך 180 עובדים ● "בצער רב אנו נפרדים מקבוצה של עובדים מצוינים שתרמו משמעותית לציוני הדרך המרכזיים של החברה"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

השיחות מרשות המסים שגרמו בהלה בקרב יועצי מס בחמש בבוקר

בהלה בקרב מייצגים – יועצי מס, רואי חשבון ועורכי דין, אשר קיבלו לפנות בוקר שיחות טלפון "חשודות" מרשות המסים ● מייצגים רבים שפנו אל גלובס מספרים כי מדובר באירוע מטריד שמטיל חשש כבד בנוגע לאבטחת המידע הרגיש שנמצא במערכת המיחשוב של הרשות ● רשות המסים: "מדובר בתקלה במערכת ממשל זמין, הנותנת שירות הודעות למשרדי הממשלה"

אבי לוי מנכל קבוצת דיסקונט / צילום: רמי זרנגר

מנכ"ל דיסקונט: "600 מעובדי הבנק צפויים לעזוב השנה"

התשואה להון של בנק דיסקונט בניהולו של אבי לוי, נשחקה ל-10.9% ברבעון הראשון של השנה, זאת למול תשואה להון של 13% בתקופה המקבילה ● הרווח הנקי של הבנק נשחק ב-10% ל-930 מיליון שקל, והדירקטוריון החליט כי מחציתו יחולק כדיבידנד

חברת טבע. שרדה בצמרת / צילום: סיון פרג'

לראשונה זה עשור: דירוג השקעה לחוב של טבע

סוכנות הדירוג Fitch העלתה את דירוג ההשקעה של טבע ל-BBB מינוס ● בדוח מציינת הסוכנות את ההתקדמות המתמשכת של החברה בביסוס הגמישות הפיננסית שלה, וכן את המעבר ההדרגתי לצבר מוצרים בעל רווח שולי גבוה יותר ● בשלב זה, סוכנויות הדירוג האחרות עדיין מדרגות את האג"ח של טבע בדירוג נמוך יותר

דירות בבנייה / צילום: Shutterstock

הגרלות "דירה בהנחה" מתחדשות: מי זכאי להשתתף ומתי הן יוצאות לדרך

רמ"י  פרסמה את תנאי הזכאות המעודכנים להגרלות "דירה בהנחה", שמיועדות בשלב זה רק למילואימניקים העומדים בתנאי הסף הקיימים ● מי יוכל להתמודד כבר בהגרלה שתיפתח בשבוע הבא, כיצד צפוי המתווה החדש להשפיע על מספר הנרשמים, ואילו שאלות עדיין נותרו פתוחות? ● גלובס עושה סדר

פלג דודוביץ / צילום: יונתן בלום

עם 120 פרויקטי נדל"ן: היזם שהנפיק חברת טכנולוגיה - ואז עשה לה הסבה

פלג דודוביץ סיים משפטים בהצטיינות והתמחה בעליון - אבל אז פנה לנדל"ן ● מה שהתחיל ב-15 דירות בוורשה, המשיך לסטארט-אפ והפך לחברת התחדשות עירונית שצמחה מרכישת חברות במשבר ● פרויקט 40 עד 40  

ליאת בקייר / צילום: עמית נעים

"90% מהקמפיינים עם משפיענים נעצרו במערכה האיראנית. הקהל פחות סובלני"

מבצע שאגת הארי הגיע בתזמון מסחרי גרוע לכל ענף השיווק, אבל ליאת בקייר, שעומדת בראש סוכנות המשפיענים MIND, הרגישה זאת מקרוב ● בראיון היא מספרת על מערכות הדאטה הייחודיות שפיתחה, ומסבירה איך הומור, חדר מלא באור וחתול יכולים להקפיץ ביצועים

משה כחלון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

החשדות נגד כחלון נגמרו בהסדר טיעון מקל. ומה לגבי הקלון?

משה כחלון הגיע להסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט, החברה בה שימש יו"ר ושבה התגלו אי־סדרים כספיים ● שר האוצר לשעבר יודה בעבירה קלה של דיווח, וצפויים להיגזר עליו, בין היתר, מאסר על־תנאי וקנס ● השאלה הגדולה: האם ההרשעה מהווה קלון שימנע ממנו לשוב לחיים הפוליטיים?

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר . הערכות כי יפרוש / צילום: ap, Peter Nicholls

המרוץ המסתמן לראשות הלייבור מטלטל את השווקים הפיננסיים בבריטניה

שוק האג"ח הבריטי מזנק לשיאים בעקבות הערכה כי ראש הממשלה יפרוש מתפקידו, ובצל חשש מהמחליפים הפוטנציאליים ● בינתיים, שר הבריאות שהבטיח לבטל את הברקזיט נאלץ לחזור בו, ובמפלגת הלייבור מקווים שראש עיריית מנצ'סטר יחליט להתמודד לתפקיד

נשיא המדינה לשעבר ראובן ריבלין / צילום: דודי ועקנין

חברת הביטקוין של רובי ריבלין ויוחנן דנינו מצאה מיזוג חדש ותיכנס לבורסה בשווי של 85 מיליון שקל

לאחר שהמיזוג עם השלד פליינג ספארק נכשל, ביטקור קפיטל תתמזג עם איירטאצ' ● החברה עוד לא התחילה פעילות ואין לה לקוחות והכנסות ● בין השמות הנוצצים בחברה: הנשיא לשעבר ראובן ריבלין, המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו והשר לשעבר יזהר שי

חברת אונדס / צילום: אונדס

אונדס האמריקאית רוכשת חברה ביטחונית ישראלית ב-200 מיליון דולר

אומניסיס הישראלית נרכשה בסכום של 200 מיליון דולר על ידי חברה ביטחונית אמריקאית ● החברה פיתחה מערכת תוכנה מודולרית שאינה תלויה בספק מסוים, המאגדת מידע מחיישנים, מערכות שליטה ובקרה ופלטפורמות מבצעיות

יוסי זינגר ויובל סקורניק / צילום: כדיה לוי, אסף רביבו

בדרך לעסקת המיליארדים בשוק האנרגיה קרן ג'נריישן תידרש למכור נכסים

העסקה שבה מבקשת קרן ג'נריישן לרכוש את שיכון ובינוי אנרגיה, צפויה להפוך את הקרן לאחת מיצרניות החשמל הפרטיות הגדולות בישראל ● לנוכח התנגדות רשות החשמל, בשוק מעריכים כי במסגרת ההסכם יידרשו הצדדים למכור חלק מתחנות הכוח הקיימות

השופט גלעד הס / צילום: דוברות הרשות השופטת

הדירה שלכם שווה יותר? השופט שמטלטל את שוק הנדל״ן

פסק הדין של גלעד הס בעניין שוויון התמורות בפינוי–בינוי שלח גלי הדף לשוק, אך עבור מי שעוקב אחריו לא מדובר בהפתעה ● ממתווה להיטלי ההשבחה בת"א, דרך פיצויי ההפקעה לקשישים ועד טיוטה מחייבת בסכסוך על שטח ● שופט המחוזי שמעצב מחדש את כללי הענף

צילומים: יח''צ

15 דגמים סיניים חדשים בדרך לישראל והמחיר עומד להיות זול מתמיד

שוק הרכב המקומי נתקע לפני כעשור במחסום מכירות, אולם מתרבים הסימנים שהשנה עשויה להירשם פריצת דרך דרמטית - בעיקר בחסות הדגמים הסיניים המוזלים ● השאלה הגדולה היא האם תשתית הכבישים מסוגלת לתמוך בזינוק כזה, והאם הפקקים יהפכו לחסם מוחלט

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דוח המפקח על הבנקים: ריכוזיים כמו שהיו, רווחיים יותר ומוטרדים ממתקפות סייבר

על פי הדוח של המפקח על הבנקים, הבנקים הציגו רווחי שיא בשנה החולפת ● עוד עולה בדוח כי הריכוזיות בבנקים כמעט ולא השתנתה, וכי סך נכסי המערכת הבנקאית בישראל עמד על 3 טריליון שקל ● בשוק הנדל"ן נמצא ממצא מטריד והוא זינוק חד של 40% בהלוואות שקיבלו הקבלנים לממן את פרוייקטי הבנייה שלהם

רחפן FPV מבוסס סיב אופטי / צילום: Reuters, Pavlo Bahmut/Ukrinform

איום הרחפנים התגלה לפני תשע שנים. רק כעת רה"מ מקצה לו 2 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי בתום דיון שקיים נתניהו, בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון, הוחלט להקצות תקציב לפיתוח פתרונות לאיום הרחפנים ● כבר בשנת 2017 איום הרחפנים הוגדר כמהותי

זירת התאונה בת''א / צילום: מד''א

בת 15 נפצעה אנוש מפגיעת אוטובוס שעלה על המדרכה בת"א

אוטובוס סטה מנתיבו ברחוב דיזנגוף, התנגש בעמוד חשמל ובעץ – ופגע בכמה הולכי רגל • צוותי מד"א פינו את הנערה תוך כדי פעולות החייאה לבית החולים איכילוב • אישה בת 49 וגבר בן 76 נפצעו קשה, נהג האוטובוס חולץ במצב בינוני

ראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Thomas Padilla

קנדה החליטה לייצא נפט לאסיה, על חשבון ארה"ב

קנדה מקדמת צינור נפט חדש לאוקיינוס השקט שיאפשר לה לייצא עד כמיליון חביות ביום לשווקי אסיה, בניסיון להפחית את התלות בארה"ב על רקע החרפת יחסי הסחר עם ממשל טראמפ ● ההסכם בין רה"מ מארק קרני למושלת אלברטה דניאל סמית' משלב בין אינטרסים כלכליים, שיקולי אנרגיה עולמיים והמאבק הפוליטי־סביבתי בתוך קנדה ● הבנייה צפויה להתחיל ב-2027

בית משפט / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: זוג שצבר חובות של 28 מיליון שקל לא יפונה מהווילה שבה הוא מתגורר

בית המשפט קבע כי זוג קשישים לא יפונה מביתם היוקרתי עד לסוף חייהם, וזאת למרות החובות הכבדים שלהם ● עוד הוסיף בית המשפט בהתייחסו לתיק כי, במאזן הכוחות שבין זכות הקניין של הנושים לבין זכותם לכבוד ולמגורים נאותים, הזכות לכבוד גוברת