גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המחשב הנייד החדש הזה יקר, אבל העיצוב מדהים והתמורה שווה

ה-Yoga 9i החדש של לנובו בא עם עיצוב יוקרתי ומרענן, סאונד חזק, וחיי סוללה טובים ● עם זאת, המחשב מושך את תשומת לב הצרכן באמצעות רעשים לא מוסברים

לנובו yoga i9 / צילום: יח''צ
לנובו yoga i9 / צילום: יח''צ

בתחילת השנה, בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, שמתקיימת בלאס וגאס, חברת לנובו השיקה כמה דגמי מחשב חדשים. אחד מהם היה דגם חדש בסדרת הפרימיום של החברה, ה-Yoga 9i, שדרוג לדור קודם עם בשורות משמעותיות. בקצרה: מדובר בשדרוגים חשובים במיוחד שמספקים מחשב משמעותית יותר טוב - ואולי אפילו אחד המחשבים הטובים ביותר המוצעים כרגע בשוק בקטגוריה שלו. החסרונות: יקר מדי ונוכח ורועש בחדר בלי שום סיבה ניכרת.

מסך ותצוגה: 14 אינץ' מלא צבעים ומרהיב

היוגה 9 החדש כולל מסך מגע מסוג OLED של 14 אינץ', ברזולוציה של 2880X1800, בבהירות של 400 ניטים ובקצב ריענון של 60 הרץ. המסך תומך ב-DisplayHDR 500 True Black של VESA , משמע דיוק צבעים בהתאמה של 100% בסטנדרט DCI-P3 ותמיכה ב-Dolby Vision. בנוסף, למסך יש אישור TÜV Low Blue Light - הוא מותאם להפחתת העומס על העיניים.

ברמת העיקרון, מדובר במסך אולד מרהיב ובהיר במיוחד, התמונות שעולות על המסך נהדרות והטכנולוגיות השונות עושות את העבודה שלהן כמו שצריך. הצבעים עשירים במיוחד, השחור הוא שחור עמוק והמסך הוא ממתק לעיניים. בשילוב עם הביצועים החזקים במיוחד של המחשב, עורכי וידיאו ותמונות יקבלו מחשב חזק במיוחד שלא רק יכיל את העובדה שלהם, אלא יספק להם צבעים רוויים ומלאים. הדגם שקיבלנו לסקירה הוא לא ברזולוציה הגבוהה ביותר, יש גם 3840x2400 שכמובן תספק תמונות טובות יותר, אבל בעיניי הדגם שנבדק היה מרשים מספיק.

בחלק העליון של המסך יש מפרץ, בדומה לאייפונים האחרונים - שנועד לסייע לפתוח את המחשב בקלות רבה יותר ולא להסתמך על ציפורניים. במפרץ יש מצלמה ותריס להסתרה, לצד חיישנים נוספים שיזהו אתכם כשאתם תתקרבו למסך. בעזרת המפרץ ובעזרת המאפיינים של המחשב, אפשר לפתוח את המסך בעזרת יד אחת וזה מבורך במיוחד. לצד זאת, יש למסך שוליים סטנדרטיים, ואם ישנם מחשבים שהצג מתפרס על כל שטח הפנים, כאן יש פסים שחורים מעט מורגשים. לא נורא, לא מפריע, אבל ראוי לציון.

עיצוב: יוקרתי, אבל צובר לכלוך בקלות

אם אני צריך להכתיר מה אהבתי במיוחד במחשב הזה, זה את העיצוב היוקרתי שלו וכה-מושך. גוף המחשב עשוי מאלומיניום, ובעזרת עיצוב עיגולי לפינות המחשב - הוא מספק עיצוב מרהיב ונוח לעיניים. בדגמים הקודמים של המחשב הזה הפינות היו חדות יותר ונראו בעיניי פחות טוב, שדרוג מבורך ומתבקש למחשב שמתיימר להיות ספינת הדגל של לנובו.

מחשבי היוגה מתאפיינים בארבעת המצבים: המצב הרגיל, מצב ה-L (משמע המקלדת כלפי מטה), מצב האוהל (אפשר לקרוא לזה גם V הפוך) ומצב טאבלט (גב המקלדת לגב המסך). בלנובו בחרו שציר הסיבוב של המסך יהיה בעצם הרמקול של המחשב, אליו נחזור בהמשך הביקורת.

אני חייב להודות שהתחברתי למקלדת במיוחד. ישנם מחשבים שהמקלדת שקועה יותר או המקשים יותר מדי בולטים החוצה, מהר מאוד התרגלתי לתצורה שבחרו להעמיד את המקלדת וזה היה חיבור מיידי. היא נוחה במיוחד ואולי אלו סוג המקלדות שהתחברתי אליהן. לעומת זאת, מקשי החיצים בחלוקת מקום לא נוחה בעיניי - פספסתי את השימוש בהן בכל פעם שהשתמשתי במחשב. המקלדת עצמה מזהה כשיש חושך בחדר והמחשב מדליק את התאורה כדי להאיר את הכפתורים. דבר מבורך נוסף שעשו בחברה זה שהגדילו את משטח העבר ב-45% ושיפרו את הדיוק בלחיצות, ומשטח המגע בהחלט טוב.

המחשב שוקל 1.48 ק"ג, שזה בהחלט הגיוני וקל במיוחד. עם זאת, בגלל המשקל וגודל המסך, מצב הטאבלט הופך גדול מדי ולכן לא נוח להחזיק אותו לאורך זמן. לצד כל אלו, המחשב שהגיע בצבע אפרפר שכזה, צבר לכלוך מהר מדי ורב מדי. מצאתי את עצמי מספר פעמים מנקה את המחשב מלכלוכים שהגיעו.

ישנם כמה חיבורים מסביב למחשב: מצד אחד, יש חיבור לאוזניות וכניסה נוספת ל-USB-C. מהצד השני, יש שני חיבורי Thunderbolt וחיבור ל-USB רגיל. עם זאת, אני מרגיש שישנן כניסות חשובות שלא נמצאות במחשב וחסרות עבורי ממש, חיבור ה-HDMI החסר וגם כניסה לכרטיס SD מתבקש. חבל שאין אותם.

ביצועים: עובד חלק, לעיתים מרעיש מדי בלי סיבה

ל-Yoga 9i יש מעבד Core i7-1260P מהדור ה-12 של אינטל ומשלב את השבב הגרפי Iris Xe המובנה. בלי יותר מדי דיבורים טכניים - זה המעבד המתקדם ביותר של אינטל ומספק ביצועים נהדרים במיוחד למחשב הזה. למחשב יש זיכרון הרצה של 16GB RAM ושטח אחסון של 512GB SSD, ויחד עם מערכת השבבים יש פה מחשב שיודע לספק את הביצועים המתבקשים ויודע להתמודד עם המשימות המורכבות. המחשב דק ופשוט ויודע לתת עבודה. עם זאת, בתחילת השימוש במכשיר היו כל מיני חבלי לידה לא ברורים - המחשב נתקע בלי שום סיבה, אך בהמשך שימוש סטנדרטי, זה לא חזר על עצמו.

אין ספק שאם היה מעבד גרפי ייעודי ולא רק אחד מובנה, כמובן שהיה אפשר לקבל ביצועים גרפיים טובים הרבה יותר עבור עורכי וידיאו ועבור גיימרים כבדים. אבל השבבים שמרכיבים את המחשב יודעים לספק את העבודה הסטנדרטית ואף יותר אם צריך. מה שכן, וצריך להזכיר את זה, המחשב התחיל להרעיש במיוחד ולהפעיל כוחות רבים בלי שום סיבה ברורה. המחשב נח לצידי בעודי מסתכל על הטלוויזיה, ולפתע התחיל להרעיש כאילו מחפש לקבל תשומת לב מצרכן שעבר לגאדג'ט אחר.

שמע ומצלמה: סאונד חזק מאוד, בגבוהים יותר מדי

כפי שנכתב מקודם, ציר הסיבוב של המחשב הוא Sound Bar שמכיל ארבעה רמקולים של Bowers & Wilkins, שני וופרים ושני טוויטרים בחלק העליון ובצדדים, עם תמיכה ב-Dolby Atmos. הטכנולוגיה והצורה שבה הציבו את הרמקולים מספקות יחד סאונד מעולה עם בסים טובים ומתאים ל-360 מעלות. לפעמים מחשבים רבים חלשים ביחס לסביבה שהם נמצאים, ה-9i הצליח לספק סאונד שהתחרה על כל התרחשות המציאות.

עם זאת, לא כדאי להגביר את הווליום יותר מ-70-80%, עוצמת הסאונד תהיה כל כך חזקה שהסאונד יתחיל להישרט ויהיו כל מיני בומים לא ברורים שמקורם אינם במקור מההקלטה. לצד זאת, מצלמת האינטרנט מתהדרת ב-1080p במקום ה-720p הרגילה, התמונות הרבה יותר בהירות וצבעוניות, בלי רעשי רקע לא ברורים.

סוללה: מחזיק לזמן רב וטעינה מהירה

חיי הסוללה של המחשב ארוכים במיוחד, המחשב החזיק בין 10-14 שעות, כפי שהחברה התחייבה. בשימוש אינטנסיבי בבהירות גבוהה יותר הסוללה החזיקה כ-10 שעות כאמור. זמן הסוללה הזה בעיניי מספק במיוחד ומספיק ארוך. למחשב יש סוללת Li-Polymer 75Wh בשילוב טכנולוגיית Rapid Charge Boost, טעינה מהירה שתספק לכם שעתיים שימוש אחרי 15 דקות טעינה.

וגם: קורא טביעות אצבע מדהים, חיישן אינפרא אדום מרגיז

נתחיל ממה שטוב: קורא טביעות האצבע של המחשב. הכפתור מספיק רחב ולא קטנטן כמו שיש במחשבים אחרים והחיישן ממוקם בנקודה מאוד נוחה במחשב. כך למעשה החיישן מזהה בקלות רבה יותר את האצבע שלי והוא פעל ללא רבב. מול זאת, המצלמה של המחשב יכולה לזהות את הפנים שלכם במקום קורא טביעות האצבע - ובכנות זה לא עבד מספיק טוב בעיניי. לקח לחיישן זמן רב מדי לזהות אותו בתנאי תאורה רגילים, ולעיתים הוא לא זיהה אותי כמו שצריך.

אבל צריך לדבר על גם על חיישן אינפרא אדום שלפעמים מרגיש כאילו יש לו רצונות משל עצמו, אבל ברצינות הוא פשוט טכני מדי. המצלמה מצוידת בטכנולוגיית אינפרא אדום (IR) באמצעותה מזהים אנשים ותזוזות. כשהמחשב מזהה שאתם לא בפריים שלו, הוא יכול להפסיק את הפעילות שלו - כך שאם אתם מאזינים לקובץ קול שמותקן על המחשב, המחשב יכול להפסיק את ניגון הקובץ כי מבחינתו אינכם שם. מצאתי את עצמי יותר מדי פעמים מפעיל מחדש את הקבצים השונים. בנוסף, הרבה פעמים שהמחשב היה פתוח אך לא דלוק, ומכיוון שהמחשב זיהה את הפנים שלי, הוא החליט לפתוח את המחשב בלי שאף אחד ביקש ממנו. כברירת מחדל זו בחירה מרגיזה ומעיקה.

במקלדת יש כמה כפתורים מיותרים שתופסים מקום, ואלו כפתורים מיוחדים בחלקו הימני של המקלדת, לדוגמה: כפתור מיוחד להפעלת טשטוש הרקע עבור שיחות זום, כפתור לשליטה בין מצב אור למצב לילה, מצבי תאורה ושימוש בסוללה ומצבים שונים של סאונד. לא מצאתי את עצמי משתמש בכפתורים האלו בכלל ובמיוחד, ובעיקר מצאתי את עצמי לוחץ על הכפתורים האלו בטעות. מיותר בעיניי.

מחיר: יקר

המחשב הזה בתצורה הזו עולה כ-8,300 שקלים ברשתות השיווק השונות. אי אפשר להציג את זה אחרת - מדובר במחיר יקר ביחס למוצרים אחרים שיש בשוק. אפשר לדון אם התמורה שווה את זה או לא, אבל ראוי לשאול שאם מגיעים למחירים בטווחים אלו, אולי נכון להשקיע במוצרים מוכחים יותר כמו מקבוק פרו חדש. עם זאת, החברה מספקת שלוש שנות אחריות בעת רכישה דרך יבואן רשמי.

בשורה התחתונה: צריך להכניס יד לכיס, אבל התמורה שווה

המחשב טוב, אין ספק. העיצוב המרענן, היוקרתי והמושך, הקצוות המעוקלים והטובים והסאונד החזק מספקים את החוויה הטובה ביותר. מערכת השבבים מספקת ביצועים מרשימים למדי וחיי הסוללה היו מספקים, אם כי המחשב הרעיש מדי בלי שום סיבה אמתית. החיישן במצלמה שיגע אותי מדי, הכפתורים המיוחדים בצידו של המקלדת היו מיותרים והמחיר לא פשוט בכלל. המחשב מספק בשורות רבות ומשכנעות, ואני מחבב את המחשב במיוחד - בין המחשבים הטובים שעברו אצלי לסקירה.

**גילוי מלא: חברת לנובו סיפקה לנו את המחשב לסקירה.

עוד כתבות

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

אכזבה ברבעון האחרון של באפט: הרווח התפעולי של ברקשייר נחתך בכ-30%

הרווח התפעולי של ברקשייר האת'ווי צנח בכמעט 30% ברבעון האחרון של באפט ● קופת המזומנים הדשנה של החברה הצטמצמה מעט ל-373 מיליארד דולר ברבעון האחרון

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלת קשה בגיל 51

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר