גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפחתת שווי נדל"ן באוקראינה פגעה ברווחי מבנה ברבעון הראשון

החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-60 מיליון שקל ● בפעילות הנכסים המניבים בישראל נרשמה ברבעון הראשון צמיחה של 13.4% בהכנסות ל-208 מיליון שקל, ואילו בפעילות ההשכרה בחו"ל נרשמה ירידה של 25.9% בהכנסות ל-24 מיליון שקל

מנכ''ל קבוצת מבנה, דודו זבידה / צילום: תומר לוי
מנכ''ל קבוצת מבנה, דודו זבידה / צילום: תומר לוי

חברת מבנה נדל"ן מסכמת את הרבעון הראשון של שנת 2022 עם צמיחה בפרמטרים התפעוליים בתחום הנדל"ן המניב, אולם גם עם ירידה ברווח הנקי על רקע הפחתת שווי נדל"ן באוקראינה, לצד עלייה בהוצאות המימון וירידה בהכנסות ממכירת דירות וקרקעות. לדברי מנכ"ל מבנה נדל"ן דודו זבידה, "המשך השיפור בפעילות העסקית השוטפת, לצד הפרויקטים הנמצאים בשלבי הקמה והפרויקטים בתכנון לטווח הארוך יאפשרו להשיא ערך לכל בעלי מניותינו ולאורך זמן".

מבנה נדל"ן עוסקת בעיקר בתחום הנכסים המניבים, בדגש על תחומי התעשייה והלוגיסטיקה, המשרדים והמסחר. כמו-כן פועלת החברה גם בתחומים נוספים, ובראשם: ייזום פרויקטים להקמה ומכירה של בנייני דירות למגורים, דיור להשכרה ומכירת חשמל ממתקנים סולאריים הנמצאים על מבנים ששבעלותה.

למבנה נדל"ן 577 נכסים מניבים בישראל בשווי של 10.8 מיליארד שקל, וכן 12 נכסים מניבים בחו"ל בשווי של כ-800 מיליון שקל. כמו-כן, מחזיקה החברה ב-37 קרקעות בישראל בשווי של כ-950 מיליון שקל וכן בקרקע אחת בחו"ל בשווי של כ-20 מיליון שקל.

את הרבעון הראשון של 2022 סיימה מבנה נדל"ן עם הכנסות של 235 מיליון שקל, המשקפות ירידה של 12.6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. לפער הגבוה אחראית פעילות מכירת הדירות והקרקעות, אשר הניבה הכנסות של 52 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ואשר לא הניבה הכנסות כלל ברבעון הראשון השנה.

בפעילות הנכסים המניבים בישראל נרשמה ברבעון הראשון צמיחה של 13.4% בהכנסות ל-208 מיליון שקל, ואילו בפעילות ההשכרה בחו"ל נרשמה ירידה של 25.9% בהכנסות ל-24 מיליון שקל, וזאת בעקבות מדיניות החברה לממש את נכסיה בחו"ל. ה-NOI (הכנסה נטו מפעילות השכרה) מנכסים זהים בישראל ברבעון הראשון של שנת 2022 צמח בכ-9.7% לכ-159 מיליון שקל, או בכ-3.2% הקלות לשוכרים בסך של 9 מיליון שקל שניתנו ברבעון המקביל בגין נזקי משבר הקורונה.

לעלייה ב-NOI מנכסים זהים בישראל תרמה גם עלייה בשיעורי התפוסה לכ-93.7% לעומת כ-90.9% בסוף רבעון מקביל אשתקד, וכן עלייה בדמי השכירות בין השאר כתוצאה מהצמדתם למדד המחירים לצרכן. ה-NOI הכולל מנכסים מניבים ברבעון הראשון עלה בכ-6.6% לכ-178 מיליון שקל.

עלייה זו נבעה מהגידול האמור ב-NOI מנכסים זהים בישראל ומהנבה לראשונה של נכסים שנרכשו בסך של כ-4.5 מיליון שקל, בקיזוז חלקי עם הירידה ב-NOI מנכסים בחו"ל כתוצאה ממימוש נכסים בקנדה, צרפת, הולנד וסרביה (בהתאם לתכנית האסטרטגית של החברה), וכן מירידה בהכנסות בנכס באוקראינה כתוצאה מהפסקת גביית דמי שכירות עם התפרצות מלחמת רוסיה-אוקראינה.

בתוך כך, עדכנה מבנה  את תחזית ה-NOI הכולל לשנת 2022 לטווח של 720-740 מיליון שקל, חלף תחזית קודמת בטווח של 715-740 מיליון שקל. ה-FFO (רווח נקי תזרימי) מנכסים מניבים ברבעון הראשון עלה בכ-16% לכ-121 מיליון שקל, ואילו תחזית ה-FFO מנכסים מניבים לשנת 2022 עודכנה לטווח של 480-500 מיליון שקל, חלף תחזית קודמת בטווח של 470-500 מיליון שקל.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון הראשון של שנת 2022 הסתכם בכ-66 מיליון שקל, בהשוואה לכ-149 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח נבעה בעיקר מכך שברבעון המקביל הכירה החברה בעליית שווי נדל"ן להשקעה (נטו) בסך של כ-72 מיליון שקל, בעוד שברבעון הראשון השנה הכירה החברה בעליית שווי (נטו) מתונה יותר של כ-28 מיליון שקל בלבד, בעקבות הפחתה של כ-45 מיליון שקל משווי הנכס המניב באוקראינה.

מבנה מחזיקה בבניין משרדים בקייב בירת אוקראינה בשטח של כ-45 אלף מ"ר. בעקבות מלחמת רוסיה-אוקראינה, הופחת שווי הנכס כאמור ל-231 מיליון שקל, כאשר עם התפרצות המלחמה החברה הפסיקה לגבות דמי שכירות מלאים בגין הנכס, אשר הניב אשתקד NOI של כ-29 מיליון שקל.

מחיקת שווי זו באוקראינה, קיזזה ברבעון הראשון שערוך חיובי של כ-77 מיליון שקל בשווי הנדל"ן בישראל, הודות לירידה בשיעורי ההיוון, עלייה בהכנסות מדמי שכירות, משיפור בשיעורי התפוסה ומעליית המדד. בנוסף, הרווח הנקי ברבעון הראשון של השנה הושפע מעלייה חדה של 121% בהוצאות המימון ל-99 מיליון שקל, בעיקר בגין עליית המדד והפרשי שער חליפין.

בתחילת החודש הנוכחי הודיעה החברה על התקדמות בהליך אישור התכנית להקמת פרויקט הדגל 'המיטב' בת"א, והיא נערכת להפקדת התכנית בהקדם האפשרי. במסגרת הפרויקט יוקמו שני מגדלי תעסוקה בהיקף של כ-125 אלף מ"ר, מגדל מגורים עם כ-400 יחידות דיור ומבנה תעסוקה לשימור - 'המשביר המרכזי'.

עוד קודם לכן, השימה החברה בחודש פברואר 2022 השנה רכישה של 24 נכסי מקרקעין מבנק מזרחי בתמורה לכ-532 מיליון שקל. ההכנסות הצפויות מהנכסים שנרכשו מסתכמות בכ-26 מיליון שקל בשנה, כאשר החברה מזהה פוטנציאל השבחה בדמי השכירות ותפעל להשבחת הנכסים בדרך של שינוי יעוד והגדלה של זכויות הבנייה הקיימות.

דודו זבידה, מנכ"ל קבוצת מבנה נדל"ן, ציין כי "אנו פותחים את שנת 2022 עם רבעון מוצלח במסגרתו הצגנו המשך שיפור בפרמטרים התפעוליים. במהלך השנה האחרונה נרשמה עלייה חדה בשיעור התפוסה בנכסים בישראל מכ-90.9% לכ-93.7% ואנו מאמינים שהסביבה העסקית החזקה בכל אחד מהסגמנטים - מסחר, תעשיה ומשרדים - תאפשר לנו להמשיך את מגמת העלייה בשיעורי התפוסה, תוך העלאת דמי השכירות ובכך להשפיע לחיוב גם על התוצאות העסקיות.

"זאת ועוד, אנו עדים לביקושים חזקים להשכרת שטחי משרדים ובעיקר באזור ת"א ובהתאם למשאים ומתנים שאנו מנהלים כיום עם שוכרים פוטנציאליים, הודענו כעת ובפעם השנייה ברציפות על העלאת תחזית ה-NOI השנתי הצפוי בפרויקט שדרות ההשכלה ('הסוללים') בת"א שאכלוסו צפוי במהלך שנת 2025. בהתאם לכך, כל ששת הפרויקטים הנמצאים כיום בשלבי הקמה שונים צפויים להניב לחברה תוספת NOI שנתי באכלוס מלא של כ-200 מיליון שקל - המשקף גידול של כמעט 30% ב-NOI הכולל של החברה עד לשנת 2025.

מבנה נדל"ן מוגדרת כחברה ללא גרעין שליטה, אולם לחברה בעל מניות מהותי בדמות איש העסקים דוד פורר המחזיק ב-17.5% ממניותיה. לפורר נציג אחד בדירקטוריון, בנו טל פורר, המכהן גם בתפקיד יו"ר החברה.

מבנה נדל"ן נסחרת היום לפי שווי של 8.84 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה הניבה תשואה (מתואמת דיבידנדים) שלילית של 17% מתחילת השנה. נכון לסוף מארס 2022 מסתכם ההון העצמי של החברה ב-6.92 מיליארד שקל.

במקביל לפרסום הדוחות, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-60 מיליון שקל, בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד לשנת 2022 - לפיה תחלק החברה כ-240 מיליון שקל אך לא יותר מ-50% מה-FFO השנתי.

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר