גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הטורטלים יקדמו את קופת החולים מאוחדת?

קופת חולים מאוחדת נמצאת במו"מ מתקדם עם קשת 12, בעלת המותג "ארץ נהדרת" ועם השחקנים עלמה זק ואסי כהן, על שילובם של זוג הטורטלים כפרזנטורים. על פי הערכות, אם תבשיל העסקה, צפויים זק וכהן להרוויח יחד כ-2 מיליון שקל ● וגם: למרות ההארכה, רק שתי קבוצות הגישו הצעות לשיווק הפרסום של התאגיד

עלמה זק ואסי כהן כזוג הטורטלים / צילום: צילום מסך
עלמה זק ואסי כהן כזוג הטורטלים / צילום: צילום מסך

הטורטלים בדרך לברייק הפרסומות: לגלובס נודע כי קופת חולים מאוחדת נמצאת במשא ומתן מתקדם עם קשת 12, בעלת המותג "ארץ נהדרת" ועם השחקנים עלמה זק ואסי כהן, על שילובם של זוג הטורטלים כפרזנטורים של הקופה.

על פי הערכות, אם תבשיל העסקה, צפויים זק וכהן להרוויח יחד כ-2 מיליון שקל, וקשת תקבל עבור זכויות השימוש בשם "טורטלים" כחצי מיליון שקל. נציין, כי בעסקה מול קשת לא מדובר בכסף שיעבור מצד לצד, אלא בהתחייבות לזמן מדיה שתינתן על ידי הקופה.

תקציבי הפרסום של קופות החולים נגזרים על פי מפתח החברים בקופה - על כל חבר מותר להוציא סכום מסוים. כנגזרת מכך, התקציב הגדול ביותר הוא של שירותי בריאות כללית, והוא מטופל במשרד גליקמן שמיר סמסונוב. את הקו הפרסומי של הקופה מוביל אייקון הילד חמודי.

התקציב השני בגודלו הוא של קופת החולים מכבי, שמטופל מספר שנים ביהושע TBWA. את הקו הפרסומי של הקופה מוביל הקומיקאי אדיר מילר. תקציב קופת חולים מאוחדת הוא השלישי בגודלו, ומסעות הפרסום שלה בשנתיים האחרונות היו בעיקר בדגש על הרפואה ההיברידית. בעבר עבדו עם צביקה הדר כפרזנטור.

נזכיר כי בסוף 2021 בחרה מאוחדת משרד פרסום חדש. התקציב, שעומד על כ-10 מיליון שקל בשנה, טופל מאז 2016 במשרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ולפני מספר חודשים לאחר עיכובים בגלל משבר הקורונה יצא התקציב למכרז שבו זכה בסופו של דבר LEAD. הקמפיין בכיכובם של הטורטלים אמור להיות המהלך המשמעותי הרציני שיוצר המשרד לקופה. בהנחה שהמהלך ייצא לפועל, מדובר בשינוי משמעותי מקו הפרסום הפונקציונלי אותה בשנים האחרונות.

כהן וזק אמורים להופיע בקמפיין כצמד הטורטלים ולא בדמותם האמיתית, מה שלכאורה אמור לאפשר להם להשתתף בקמפיינים נוספים, אם יחפצו בכך. נזכיר כי כהן מוביל כבר 13 שנה את מסעות הפרסום של הבנק הבינלאומי, ורק לאחרונה עלה קו פרסומי חדש בכיכובו. זק איננה מרבה לקחת חלק בפרסומות, בוודאי לא באותה האינטנסיביות שמאפיינת את הקולגות שלה מ"ארץ נהדרת", כמו שני כהן, ליאת הרלב ואחרים.

רק שתי קבוצות הגישו הצעות לשיווק הפרסום של התאגיד | בלעדי

המכרז לבחירת זכיין לשיווק זמן הפרסום של תאגיד השידור הציבורי ברדיו ובטלוויזיה נסגר עם כמות מתמודדים דלה יחסית. לגלובס נודע כי רק שתי קבוצות מתמודדות במכרז, זאת למרות הארכה של שבועיים שניתנה למועד ההגשה המקורי, במטרה לאפשר ליותר קבוצות להשתתף בו.

השתיים הן טרגט ספיריט (מקבוצת טרגט מרקט), המנוהלת על ידי אורי נצר ומשמשת כזכיין של התאגיד מאז 2016, וקבוצה שמוביל המפיק ומבעלי ארומה מיוזיק בני מנשה, שאותה תנהל ענת ארדיטי - מהדמויות הבולטות בתחום הרדיו, שכיהנה במשך שנים ארוכות כמנכ"לית שפ"א (שירותי פרסום אזוריים).

אורי נצר, טרגט ספיריט וענת ארדיטי, ארומה מיוזיק / צילום: תמר מצפי, רמי זרנגר

הזוכה יהיה אחראי על שיווק ופרסום פרסומות בשמונה תחנות הרדיו של התאגיד: כאן רשת ב', כאן ג' וכאן 88 המובילות; כאן תרבות, כאן קול המוזיקה וכאן מורשת, הנמצאות במגמת עלייה משמעותית בהאזנה; וכאן רק"ע ומכאן בערבית. בנוסף יהיה אחראי הזוכה על הודעות חסות ותשדירי שירות בערוצי הטלוויזיה כאן 11 וכאן 33.

מחזור הפרסום של "כאן" נאמד בכ-100 מיליון שקל לשנה, וכ-600 מיליון שקל לתקופת המכרז המלאה, כאשר ספק השירותים יקבל עמלה כפונקציה של הצלחתו למקסם את המכירות.

את מיעוט המשתתפים במכרז אפשר להסביר בטענות שנשמעו כבר לפני מספר שבועות ופורסמו בגלובס, על כך שהזכיין שייבחר יתקשה להרוויח בתנאים המסחריים שנקבעו כרף - ואשר הורעו משמעותית ביחס למכרז הקודם.

ההרעה באה לידי ביטוי גם בגובה העמלה שיוכל הזכיין לבקש לעצמו, וגם בגובה התמריצים הכספיים (עמלות הפרסום) שבהם יוכל להשתמש כדי לפתות מפרסמים וחברות מדיה לפרסם בתאגיד - דווקא בתקופה שתקציבי הפרסום המופנים לרדיו הולכים וקטנים, ודפוסי ההאזנה הולכים ומשתנים.

נזכיר כי במכרז הקודם זכתה חברת טרגט ספיריט , שעבדה תמורת עמלה שנתפסה אז כנמוכה מאוד: 10% עד 60 מיליון השקלים הראשונים, ו-16% מעליהם. טרגט החלה לשווק את זמן הפרסום של התאגיד מיום הקמתו ב-2016. הזכייה במכרז הייתה למשך שנתיים עם אופציה להארכה, וכעת מתנהל המכרז החדש.

נזכיר כי במכרז הקודם, שנערך לפני שש שנים, התמודדו ארבע קבוצות: שפ"מ שבבעלות אברהם פרחי, שניהלה במשך 20 שנה את מכירת זמן הפרסום של רשות השידור; ארומה מיוזיק של בני מנשה; טרגט מרקט; וקבוצה שבה לקחו חלק בעלי איירובוט.

טרגט זכו בתקציב, אולם לזכייה התלווה אקורד צורם, לאחר שפרחי הגיש עתירה מנהלית נגד ההליך המכרזי, בטענה שלחברה האם טרגט ספיריט יש ניגודי אינטרסים בגלל פעילויותיה בתחום הקד"מ. העתירה לא התקבלה, וטרגט אכן הקימה את המערך שעוסק בשיווק הפרסום של התאגיד.

ארומה מיוזיק, שזכתה בפעם הקודמת במקום הרביעי בלבד, מגיעה הפעם מצוידת יותר - את מקומו של מוטי בר זיו, שהוצע אז על ידי הקבוצה כמועמד למנכ"ל, תופסת הפעם ענת ארדיטי - מהנשים המנוסות ביותר בתחום שיווק הפרסום ברדיו, לאחר שכיהנה במשך 14 שנה כמנכ"לית שפ"א. הרוח החיה בקבוצה השנייה הוא אורי נצר - לשעבר מנכ"ל חברת המדיה רפיד, ומי שהוביל למעשה את הזכייה של טרגט ספיריט בסבב הקודם.

תקציב בורגראנץ' עובר למשרד הפרסום HapPpy

תקציב הפרסום של רשת בורגראנץ' עובר למשרד HapPpy. המשרד ירכז תחת טיפולו גם את תקציב הטלוויזיה והמדיה המסורתית, שעד כה טופל על פי פרויקטים במשרד הפרסום ענבר מרחב G, וגם את תקציב הפרסום לצעירים שטופל ב-FRESH.

עד לפני שנים אחדות נחשבו תקציבי המזון המהיר לאטרקטיביים למשרדי הפרסום הגדולים, שכן מדובר היה בהשקעה לא מבוטלת בבניית מותגים ובפרסום בטלוויזיה. כך, למשל, ברזומה של בורגראנץ' נמצאים משרדי פרסום כמו באומן ומקאן. עם זאת, בעשור האחרון התמונה השתנתה: בורגראנץ' וברגר קינג חוו טלטלות עסקיות משמעותיות ושינויי בעלות. בנוסף, גם הקהל שלהן נדד ברובו אל מחוץ לטלוויזיה, מה שהכריח את המותגים "לנדוד" לעולמות הדיגיטל.

כאמור, בשנים האחרונות משרד ענבר מרחב G היה אחראי על הקמפיינים הטלוויזיוניים הרשת. שיתוף הפעולה לא כלל עבודה שוטפת הכוללת ייעוץ אסטרטגי ומפגשים קבועים, אלא פעילות נקודתית מעת לעת לצורך יצירת קמפיינים. לפני כשנתיים החליטו ברשת לפנות במקביל גם באופן ייעודי לקהל הצעיר, והחברה התקשרה עם משרד הפרסום לצעירים FRESH, שפעל בין היתר באמצעות מהלכי דיגיטל ועבודה עם משפיענים.

כעת מבקשים ברשת לרענן את המותג, ולחזור לפרסום אינטנסיבי יותר בטלוויזיה, אך באוריינטציה צעירה ועם חיבורי תוכן המתאימים למטרה. משרד הפרסום HapPpy מטפל כיום בתקציבי פרסום הכוללים מדיה מכל הסוגים, אך התמחותו העיקרית מצויה בעולמות יצירת תוכן סושיאל ודיגיטל - האזורים העיקריים שבהם נמצאים הצעירים.

עוד כתבות

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר שיח ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור