גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמנכ"לית HR במימון ישיר: "יש עובדים שלא אצליח לשמר. אני חיה עם זה בשלום"

ליאת שמואלי, סמנכ"לית משאבי אנוש במימון ישיר, מדברת על התחרות בענף הפיננסים, הדרך לשימור עובדים ושיח ההטבות שעושה נזק לארגונים

ליאת שמואלי, סמנכ''לית משאבי אנוש במימון ישיר / צילום: איל יצהר
ליאת שמואלי, סמנכ''לית משאבי אנוש במימון ישיר / צילום: איל יצהר

גיל: 47 ● השכלה: תואר ראשון בסוציולוגיה וחינוך מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בניהול משאבי אנוש מאוניברסיטת תל אביב, בתוכנית מנהלים ● מספר עובדים במימון ישיר, חברת האשראי החוץ-בנקאי: 650

מסלול הקריירה שלי. "תמיד הייתי בעולמות ההדרכה, עוד בתנועת הנוער וכקצינת חינוך בצבא. התפקיד הראשון שלי היה במוקדי השירות בברק 013 ולאחר כמן עבדתי בתחום ההדרכה במרכז לאימונים בעסקים. התחנה הבאה הייתה בדפי זהב כמנהלת הדרכה, ואחרי שלוש שנים מוניתי למנהלת משאבי אנוש חטיבתית של חטיבת המכירות. למימון ישיר הגעתי לאחר לידת הבן שלי, לפני 14 שנה. הגעתי לקדנציה ומצאתי בית ומשמעות. אני נמצאת פה כמעט מהקמת החברה, ותמיד כששואלים אותי אם לא מיציתי, אני אומרת שעבדתי בשלוש חברות: התחלנו כסטארט-אפ, עברנו לחברה בינונית ועכשיו אנחנו חברה של 650 עובדים. התפקיד והחברה מציבים לי אתגרים שונים וחדשים שגורמים לי להרגיש כאילו אני בתחילת התפקיד".

מחסור בעובדים. "60% מהעובדים הם במוקדים, שיש בהם המון תחרות. אנחנו נמצאים בפתח תקווה, שבה התחרות גדולה מאוד. רק אצלנו בבניין יושבים ביטוח ישיר, שטראוס, פלאפון, כלל. מצד אחד יש האתגרים של החבר'ה הצעירים ומצד שני האתגרים של חבר'ה אקדמאים עם ניסיון וידע בעולם הפיננסי, ושם יש תחרות קשה על הטאלנטים. אנחנו עובדים על שיפור הנראות ברשתות החברתיות. מעטפת השכר היא מאוד הוגנת אבל השוק קצת משתולל ויש מקומות שעשינו התאמות. הוספנו גם מענקי התמדה".

חבר מביא חבר. "50% מהגיוסים הם דרך חבר מביא חבר: על משרה טכנולוגית אנחנו משלמים בין 4,000 שקל ל-8,000 שקל, והממוצע הוא סביב 2,500 שקל".

משמעות בעבודה. "יש לנו מיזם של תחנת רדיו אמיתית שמשדרת 24/7. היא הוקמה ביוזמה של מנהלים ומנוהלת על ידי עובדים מהחברה. כל אחד יכול יום בשבוע לשדר תוכנית מקצועית - הרבה מוזיקה טובה, תכנים אישיים ותכנים של החברה. פעם בשבוע יש תוכנית 'ישיר שלנו' שבה עובדת ממליצה על דברים לעשות בסוף השבוע או הורים שלמדו הורות או הנחיית קבוצות מגישים פינה, או לחלופין עובדת שהקליטה פודקאסט על עולם העבודה העתידי. אנחנו מאפשרים לעובדים שלנו להגשים את עצמם הרבה דרך הקהילה. יש לנו שיתופי פעולה בעבודה עם ניצולי שואה, לדוגמה עשינו לקראת פסח ארוחה ושירה בציבור לעמותת 'עמך'. יש לנו שיתוף פעולה עם עמותת make a wish להגשמת חלומות של ילדים חולים. אם אני עובד בתפעול ואני מנהל פרויקט להגשמת חלום של ילד חולה ובסוף אני מגשים את המשאלה שלו, תחושת הערך שלי עולה. אנחנו מוציאים בכל שנה מסע לפולין ולעובד שמתנדב עם ניצולי שואה מסבסדים את המסע. לשאר העובדים מסבסדים את ימי העבודה".

מו"מ על שכר. "יש בקשות שכר שלא רלוונטיות לניסיון. לעתים אנשים מנהלים איתך מו"מ ואתה מבין שזה קלף מיקוח למקום העבודה הנוכחי. היום הם ממש באים עם החוזה למעסיק הקיים ואומרים לו תראה מה קיבלתי. אנחנו לומדים לאט לאט לזהות את זה, לפי המוכנות של המועמד להתאמץ. מי שלא מתכוון לעזוב לא ישקיע זמן בלהגיע לעוד ראיון ועוד ראיון. אם אתה מבין שהתנאים זה הדבר הרלוונטי היחיד, אתה מבין שהוא יצא לסיור שווקים. אנחנו מחפשים אנשים שרוצים לרוץ אצלנו בטווח הארוך".

מבחנים וראיונות. "את הראיונות הראשונים אנחנו עושים בזום כדי לא להריץ את המועמדים וגם יש מבחנים שאפשר לעשות מהבית. אנחנו משתדלים לאפשר למועמדים להגיע פעם אחת לכמה ראיונות במקום שיגיעו כמה פעמים, ומשתדלים לסגור במקום ולחתום על חוזה, או לפחות להוציא את המועמד עם חוזה הביתה".

מחוברות. "אנחנו רואים את התפקיד שלנו לטפל בכל האספקטים בחיים. ישנו צוות סיוע כלכלי, ייעוץ פסיכולוגי או עובדת סוציאלית וליווי מלגות לעובדים. ותמיד עובדים יחזירו דרך התנדבות בקהילה על חשבון שעות העבודה. למרות היותנו 650 עובדים, אני פוגשת לשיחת היכרות כל עובד שנכנס לחברה. המנכ"ל ערן וולף ואני עושים כל חודשיים שולחנות עגולים עם מנהלים ועובדים ויש לנו אחת לרבעון כנס של כל החברה, שנערך שלוש פעמים כדי שערן יוכל לראות את כל העובדים".

עבודה היברידית. "אנחנו עובדים בין יום ליומיים מהבית. עבודה של יום בשבוע לא פוגעת במחוברות של העובדים אבל שלושה ימים כן".

שימור עובדים. "תמיד יש עובדים שלא בהכרח נצליח לשמר. לפעמים מצליחים דרך שכר, לפעמים דרך קורס מקצועי. עולם ההסמכות וההכשרות מאוד מהותי בתחום הטכנולוגי. יש לנו דיון שכר שנתי ועובדים יודעים שיש להם למה לחכות.

"עם זאת, יש כאלה שלא אצליח לשמר ואני חיה עם זה בשלום. מי שמחפש להיות בארגון של מוצר או להגיע לעבודה עם קורקינט, אני לא מתחרה עליו. אבל מי שמחפש טכנולוגיה בעולם הפיננסי, אנחנו עומדים בקדמת הטכנולוגיה. אני אמנם לא יכולה להתמודד עם גוגל ופייסבוק, אבל יכולה לתת קריירה מצוינת. גם התחום הפיננסי משחק תפקיד. העובדים מגיעים אלינו בין היתר בגלל הרצון לדעת יותר והם לומדים מה זה הלוואה וריביות וקרן ולוח שפיצר. הם מקבלים את זה אצלנו והולכים לענף הבנקאות".

להוציא מהלקסיקון. "כל הסיפור סביב ההייטקס וההחצנה של עולם ההטבות עושים נזק לארגונים. צריך להתעסק במהות של מה הארגון עושה, לא רק אם הבאתי את נינט טייב, זה יעזור להכניס את השפיות לתוך עולם העבודה. גם אני מספרת לעובד שאני מוציאה אותו לנופש, אבל זה לא השיח המרכזי שלי איתו".

על השולחן: "יש מאחוריי שידה עם הרבה תמונות של הילדים ויש פה הרבה תעודות הוקרה שקיבלנו על עבודה בקהילה".

עוד כתבות

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

השימוש בגז במשק החשמל יורד: ישראל עברה לשימוש בדלקי חירום

בזמן שהשימוש בסולר - דלק החירום של ישראל - מזנק, השימוש בגז במשק החשמל צונח ביותר מחצי, מה שעשוי להעיד על השבתת אחד ממאגרי הגז של המדינה ● לפי מערכת "נגה", גם התחנות הפחמיות מגבירות תפוקה מעבר לרגיל

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● תרחיש של פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית