גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזק סוגרת רבעון עם גידול משמעותי בפעילות הסיבים האופטיים

בזק רשמה גידול במספר המצטרפים לשירותי הסיבים ושירותי האינטרנט והשיפור בפלאפון כתוצאה מגידול בהכנסות משירותי נדידה, לצד ירידה משמעותית בהכנסות מטלפוניה ● הרווח הנקי הרבעוני של הקבוצה הסתכם ב–282 מיליון שקל ירידה של 31% לעומת הרבעון המקביל אשתקד

גיל שרון / צילום: תמר מצפי
גיל שרון / צילום: תמר מצפי

קבוצת בזק מסיימת את הרבעון הראשון של השנה עם הכנסות שהסתכמו בכ-2.26 מיליארד שקל, עלייה של 1.5%, אשר נבעה בעיקר מגידול בהכנסות בזק קווי ופלאפון. הרווח הנקי של הקבוצה הסתכם ב-282 מיליון שקל ירידה של 31% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם ברבעון עמד על 322 מיליון שקל, עלייה של 7.7% לעומת הרבעון המקביל.

פרוייקט הסיבים של בזק החל כבר לתת את אותותיו ברבעון הקודם ואולם כעת מדווחת החברה על גידול משמעותי בפעילות. בזק קווי מדווחת על עלייה של כ-4% בסך ההכנסות בזכות גידול של כ-9% בהכנסות משירותי אינטרנט ל-434 מיליון שקל, ושל כ-6.7% בהכנסות מתמסורת ותקשורת נתונים ל-286 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. החברה מדווחת עוד על גידול בסעיף ההכנסות האחרות שעלו בכ-17.2% ל-75 מיליון שקל בעיקר כתוצאה מהכנסות מפרויקט בלו-ראמאן להנחת כבל עם גוגל.

מנגד, החברה יורדת בהכנסות מטלפוניה בשיעור של 9.1% שהסתכמו ברבעון ב-220 מיליון שקל לעומת 241 מיליון שקל במקביל אשתקד.

החברה הגיעה לנגישות לסיבים אופטיים ל-1.193 מיליון משקי בית, גידול של 129 אלף משקי בית מהרבעון הקודם. המספר המעודכן לדוחות עומד על 1.25 מיליון משקי בית. כמו כן, חל גידול משמעותי בקצב המצטרפים לשירותי הסיבים וזו נדמה אחת מנקודות האור בדוחות שכן נראה שקצב ההצטרפות לשירות משתפר. מספר המצטרפים מהרבעון הקודם לרבעון הנוכחי עומד על 60 אלף מצטרפים חדשים שהסתכמו ב - 124 אלף בסך הכל. במקביל וכצפוי החברה יורדת מעט (מאבדת 6,000 מנויים) במספר המנויים הסיטונאיים, וזה אודות לתחרות ולמעבר של חלק מהלקוחות לסיבים אופטיים אצל מתחרותיה של החברה, וירידה במספר הלקוחות שמנויים של שירותים סיטונאיים על גבי רשת הנחושת.

גיל שרון, יו"ר בזק: "קבוצת בזק הציגה תוצאות כספיות מצוינות ברבעון הראשון של השנה, עם צמיחה בכל הפרמטרים, ובכך ממשיכה ביישום התכנית האסטרטגית שהוצגה לאחרונה המתמקדת בצמיחה. התוצאות הטובות והחוסן הפיננסי של הקבוצה אפשרו חזרה למתווה חלוקת דיבידנדים. החודש, לראשונה מזה כשלוש וחצי שנים, חולקו כ-240 מיליון שקל לכלל בעלי המניות".

דודו מזרחי מנכ"ל בזק הפורש אמר: אנחנו מסכמים את הרבעון הראשון לשנת 2022 עם תוצאות מצוינות. הכנסות החברה ברבעון הן הגבוהות ביותר מאז שנת 2015, השנה בה הושק השוק הסיטונאי על גבי תשתיות החברה. פריסת הסיבים וחיבור הלקוחות נמשכו בקצב גבוה, ובסמוך לפרסום הדוח הגענו ל-1.25 מיליון משקי בית עם גישה לסיבים אופטיים, ול-143 אלף לקוחות מחוברים".

"בנימה אישית, אני מרגיש סיפוק לעזוב את בזק בתקופת השיא שלה, אחרי ההשקה המוצלחת של פרוייקט הסיבים, מהמורכבים שידעה החברה, במסגרתו נפרסו עד כה למעלה ממיליון ורבע משקי בית. אני משאיר אחריי חברה צומחת, יציבה ואיתנה עם מובילות ברורה בשוק התקשורת, ועל כך אני גאה".

תוצאות טובות לפלאפון

חברת פלאפון מסיימת רבעון ראשון של 2022 עם תוצאות טובות המבטאות שיפור מתמשך בהכנסות משירותים שהסתכמו ב-437 מיליון שקל לעומת 424 מיליון שקל ברבעון הקודם ו-392 מיליון שקל במקביל אשתקד, גידול של 11.7%. השיפור נובע מחזרת הטיסות וההכנסות משירותי נדידה והן ממספר המנויים המצטרפים לחבילות דור חמישי.

הכנסות החברה כולל הכנסות מציוד קצה גדלו בכ-5.3%, והסתכמו בכ-600 מיליון שקל, אך ירדו ב- 2 מיליון שקל לעומת הרבעון הקודם, כתוצאה מעיתוי מועדי השקות מכשירים מדגמים חדשים.

הרווח הנקי של פלאפון הסתכם ב-56 מיליון שקל ברבעון ובחברה מספרים שמדובר בתוצאה הטובה ביותר מאז 2014. החברה מדווחת במקביל על גידול בתזרים המזומנים החופשי שהסתכם בכ-145 מיליון שקל, לעומת תזרים חופשי שלילי של כ-59 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וזאת כתוצאה מסכסוך העבודה והמשבר עם העובדים שגרם לבעיות גבייה.

רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי שעבורו זה הרבעון האחרון לפני המעבר לתפקיד מנכ"ל בזק אמר: "אנחנו מסכמים רבעון שיא עם תוצאות כספיות יוצאות דופן. שלוש החברות הראו שיפור ברווחיות ובתזרים המזומנים החופשי. בפלאפון אנחנו ממשיכים את המפנה שהחל ב-2021 ושומרים על מגמה חיובית עם גידול בהכנסות משירותים ומעבר לרווחיות הגבוהה מזה שמונה שנים. ב- yes חוללנו מהפך וכיום אנו חברת הטלוויזיה הגדולה בישראל על גבי האינטרנט, ואנו שומרים על תזרים מזומנים חיובי, בבזק בינלאומי אנו כבר פועלים במציאות הרגולטורית החדשה וממוקדים במגזר העסקי ובאינטגרציה".

יס מציגה תוצאות טובות על רקע התחרות המתגברת

Yes מסיימת את הרבעון הראשון של השנה בתוצאות טובות על רקע התחרות המתגברת. החברה שומרת על יציבות בהכנסות עם הכנסות של 316 מיליון שקל, עלייה של מיליון שקל בלבד לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וירידה מ-322 מיליון שקל ברבעון הקודם.

החברה חזרה לרווח תפעולי חיובי של 10 מיליון שקל הודות להורדת הוצאות לעומת הפסד של 6 מיליון שקל ברבעון המקביל. החברה רושמת רווח נקי של 10 מיליון שקל לעומת אפס רווח במקביל ומשפרת את תזרים המזומנים שגדל ל-26 מיליון שקל, בגידול של 50% לעומת המקביל אשתקד.

כפי שכבר דווח, החברה הופכת להיות חברת הסטרימינג הגדולה ביותר בישראל ויש לה כרגע 253 אלף מנויי יס פלוס, גידול של 27 אלף מנויים ברבעון. בנוסף החברה מדווחת על גידול במנויי השירות המוזל סטינג ב-5 אלפים מנויים ל-89 אלף. התחרות שוחקת את ההכנסות והחברה מדווחת על הכנסה ממוצעת למנוי שירדה ב-4 מיליון שקל ל-186 שקל ברבעון.

עוד כתבות

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

40 חברות נדל"ן דורשות מהמדינה להכיר בהוצאות פיתוח לצורכי מע"מ

החברות התובעות - בהן י.ח דמרי, שי חי יזמות, עמרם אברהם, בובליל נכסים, אבו מגורים ועוד – טוענות כי על רשות המסים להכיר בתשלומי מע"מ בגין הוצאות פיתוח בהיקף של כ-1.57 מיליארד שקל במכרזים של רמ"י

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הם חשבו שהשקיעו את החסכונות במדד שעשה 50% בשנה, וגילו שנשארו עם 7%

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● משקיעים רבים גילו לאחרונה ששנה פנטסטית בתל אביב הניבה להם תשואה מביכה ● איך זה קרה? בחסות רפורמה של רשות שוק ההון שהתיימרה לעשות סדר, ובפועל יצרה בלבול וחוסר ודאות ● התוצאה: משקיעים חשבו שהשקיעו במסלולים בארץ, וגילו שנותרו מחוץ לחגיגה ● רשות שוק ההון: "יישום והשלכות הרפורמה בבחינה"

בית משפט השלום ראשון לציון / צילום: אביבה גנצר

קיצוץ רוחבי בקבלת תיקים: בתי המשפט מגיעים לנקודת רתיחה

בבית משפט השלום בראשון לציון הוחלט להפסיק קליטת תיקים חדשים בתחומי הנזיקין; בפתח תקווה לא יוגשו תיקי רכוש רכב; וגם בכפר סבא מצמצמצים תיקים ● במערכת המשפט מדגישים כי מדובר בצעדים זמניים, אך נראה כי העומס והמחסור בתקנים מגיעים לנקודת קצה

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

המחאה האיראנית עולה שלב: אזרח דרס אנשי ביטחון, המונים יצאו לרחובות

מוביל המחאה קרא לתושבי איראן לצאת ולהפגין: "עיני העולם נשואות אליכם. אני מזהיר את הרפובליקה האיסלאמית - העולם וטראמפ עוקבים אחריכם מקרוב" ● ב-50 ערים מתקיימות הפגנות ענק - גם בטהראן ● חשבון ב-X פרסם נשים איראניות מדליקות סיגריה עם תמונות שרופות של ח'אמנאי

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

במשרד הבריאות מפספסים את התמונה הגדולה

חברי הממשלה מפריחים רפורמות באוויר ● במשרד הבריאות שכחו למה יש ערך ● ואירופה נותרה ללא ברית הגנה מתפקדת ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר

וילאר מתרחבת: רוכשת 4 מתחמי תעשייה בכרמיאל וביקנעם ב־520 מיליון שקל

הקרקעות שייכות לסמי סגול, לשעבר בעל השליטה של כתר פלסטיק שנמכרה בשנת 2016 לידי קרן ההשקעות הבינלאומית BC Partners ● את הרכישה תממן וילאר באמצעות יתרות המזומנים ברשותה ובאמצעות הנפקת אגרות חוב ו/או מימון בנקאי

שלג בברלין, השבוע / צילום: אסף אוני

גל הקור האירופי מחריף: מצבי חירום, תאונות ברחוב וביטולי טיסות

שורת מדינות באירופה הכריזו היום על מצבי חירום בדרגות משתנות בשל מטחי שלג כבדים וטמפרטורות שצנחו הרבה מתחת לאפס ● בהולנד תנועת הרכבת משובשת, ובשדה התעופה סכיפהול נרשמים עיכובים משמעותיים ● בברלין הצטברות הקרח על המדרכות מעוררת ביקורת על העירייה ועל חוסר התפקוד שלה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

ההיסטוריה מלמדת: איך יגיבו מדינות אופ"ק לדרמה הונצואלית בשוק הנפט?

ונצואלה מחזיקה בקרוב לחמישית מעתודות הנפט בעולם, אבל סנקציות אמריקאיות והיעדר תשתיות הביאו לקריסה בהפקתו ● אומנם למדינות אופ"ק אין אינטרס להגדיל את הייצור, אך מקרי עבר מלמדים ששינויי משטר יכולים לגרום לחלק מחברות בקרטל הנפט לסטות מה"משמעת הקואליציונית"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בת"א; המניות הבטחוניות זינקו, מניות השבבים נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4% ● אלביט חצתה לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל ● דוניץ צונחת במעל 9% ● מחירי הנפט ירדו בעקבות הצהרת טראמפ על יבוא נפט מונצואלה בהיקף של מיליארדי דולרים ● מחר יתקיים מסחר רגיל עד שעות הצהריים

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

מניית אלביט הגיעה לשיא, אבל הסיפור של השבוע שייך לאחרת

שורה של עסקאות גדולות דוחפות את מניות החברות הביטחוניות בת"א לגבהים חדשים: אלביט חצתה היום לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל, ונקסט ויז'ן כבר עוקפת חברות ותיקות וגדולות כמו ניו־מד ו־ICL ● המניות הביטחוניות בעולם בראלי מתחילת השבוע, בעקבות ההשתלטות האמריקאית על ונצואלה ואיומי טראמפ להשתלט על גרינלנד

בעלי קרן JTLV. מימין: אריאל רוטר, עמיר בירם ושלמה גוטמן / צילום: שרון גבאי

ברווח של מעל חצי מיליארד שקל: JTLV מחסלת את ההחזקה בדוניץ

קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV השלימה את מכירת כלל החזקותיה ביזמית הנדל"ן דוניץ תמורת 530 מיליון שקל ● שש שנים אחרי ההשקעה הראשונה באלעד מגורים, הקרן רושמת אקזיט מוצלח שכלל מכירות בהיקף כולל של כמעט מיליארד שקל

שר המשפטים יריב לוין. הוביל את צמצום הלכת אפרופים בדיני החוזים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

גם הפעם: אל תספידו את הלכת אפרופים

השבוע אושר בכנסת צמצום הלכת האפרופים - אך אל תטעו לחשוב שמדובר במותה ● להערכתנו, ההלכה תמשיך להשפיע על קבוצה צנועה של "רק" כ-99% מכלל החוזים

מייסדי וונריקס: ארמון אברהמי, עמיר בלאיש ותור לילו / צילום: טל חמדי

ענקית הטרוול־טק השבדית רוכשת סטארט־אפ ישראלי בעסקה של עד 300 מיליון דולר

וונריקס, שנרכשת ע"י Etraveli Group, פיתחה פלטפורמה לחיזוי מחירי טיסות ואוטומציה של תהליכי הזמנה ● היא תמשיך לפעול כחברה עצמאית ותרחיב את המו"פ בת"א ● בין המשקיעים של וונריקס - אינסייט פרטנרס ומשקיעי אנג'ל מענף התיירות

אילוסטרציה: Shutterstock

עד איזה גיל חשיפה לעירום בין הורים לילדים נחשבת לגיטימית

אם גרושה ביקשה לבחון את מסוכנותו המינית של האב ולהגביל את זמני השהות שלו עם בתם בת הארבע, בעקבות תיעוד של האב ישן עם הילדה כשהיא עירומה ● מה קבע בית המשפט?

אופיר שריד / צילום: רמי זרנגר

רווח הענק של JTLV ממכירת דוניץ, והמימושים של זהבית כהן ומנכ"ל מליסרון

חגיגת המימושים של קרן JTLV, אייפקס ישראל בראשות זהבית כהן ואורי מקס מייסד מקס סטוק ואופיר שריד מנכ"ל מליסרון ● אנבידיה, אינטל ואפל חברו לטכניון, ובהשקעה של כמיליון דולר נחנכה מעבדת VLSI ● ושלושה מינויים חדשים ● אירועים ומנויים

טסלה דגם Y / צילום: יח''צ

בכירים במגזר הציבורי עשויים להצטייד ברכבי טסלה

ממשלת ישראל עשויה להצטייד בכלי רכב חשמליים של טסלה עבור בכירי ממשלה ונושאי תפקידים בכירים ● יבואנית שיאומי נערכת להשקת הרכב החשמלי שלה בישראל ב־2027 ● 2026 נפתחת עם מלאי רכב "אפס קילומטר" בהנחות עמוקות ● השבוע בענף הרכב

חביבות האנליסטים ל–2026 / צילום: Shutterstock

המניות שמסתתרות מתחת לרדאר: ההימור החדש של האנליסטים ל-2026

למי שחשב שוול סטריט אולי התעייפה מכמה שנים רצופות של עליות, באו מדדי S&P 500 ודאו ג'ונס וקבעו שיאים חדשים כבר בשבוע המסחר הראשון של השנה ● איך ייראה המשך 2026 אף אחד לא מעז לנבא, אבל בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות בכמה מניות

זום גלובלי / צילום: Reuters

טראמפ מנחית מכה על האו"ם, וצפון קוריאה וסין מאיימות בהסלמה

צפון קוריאה שגרה טילים דקות לפני יציאת נשיא דרום קוריאה לביקור מיוחד • בצד השני של העולם, ממשל טראמפ מצא כי שורת מוסדות באו"ם "מיותרים" • ואחותה של אנה פרנק הלכה לעולמה • זום גלובלי, מדור חדש 

על המחאות באיראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

מחאות באיראן הן לא דבר חדש. מה בכל זאת שונה הפעם?

המחאות באיראן לא פוסקות, ואפילו דווח שהמנהיג העליון מכין תוכנית בריחה ● האם ההפגנות הנוכחיות יפילו את המשטר או שהן יסתיימו כמו קודמותיהן? ● המומחים מסבירים: אלה הפרמטרים שיקבעו את מידת ההצלחה של המחאות ● המשרוקית של גלובס