גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טעות בתמחור של כרטיסי הטיסה עלתה לאיבריה בקנס של רבע מיליון דולר

חברת התעופה הספרדית איבריה פרסמה בדצמבר האחרון מחיר של 118 דולר לטיסה הלוך ושוב בקו פריז-ריו דה ז'נרו, כעשירית מהמחיר האמיתי לכרטיס ● לאחר שביטלה את אלפי ההזמנות, משרד המשפטים של ברזיל קנס אותה ב-270 אלף דולר (1.3 מיליון ריאל) - פחות ממה שהייתה מפסידה החברה אם הייתה מקבלת את הכרטיסים המוזלים

מטוס של חברת איבריה / צילום: Shutterstock, adolf martinez soler
מטוס של חברת איבריה / צילום: Shutterstock, adolf martinez soler

משרד המשפטים של ברזיל קנס את חברת התעופה הספרדית איבריה ב-270 אלף דולר (1.3 מיליון ריאל) לאחר שזו ביטלה 4,000 כרטיסי טיסה שנרכשו במחיר שגוי שהחברה פרסמה לאחת מטיסותיה.

המקרה התרחש בחודש דצמבר האחרון כאשר איבריה פרסמה מחיר של 118 דולר לטיסה הלוך ושוב בקו פריז-ריו דה ז'נרו, כעשירית מהמחיר האמיתי שאמור היה לעמוד על 1,180 דולר. האפס נשמט משורת המחיר והשמועה על המחיר הזול פשטה כאש בשדה קוצים ברשתות החברתיות ואלפים הספיקו לקנות כרטיסי טיסה הלוך ושוב במחיר הזה, עד שכעבור שלוש שעות הסירה החברה את הטיסות ממערכות ההזמנות.

אלפי הנוסעים שהספיקו לרכוש את הכרטיס במחיר המוזל קיבלו למחרת הודעה מטעמה של איבריה כי מדובר במחיר שגוי ועל כן הזמנתם מבוטלת. החברה נימקה כי מדובר בטעות אנוש וכי במקום מחיר של 1,180 דולר הוקלד למערכות המחיר 118 דולר שאינו משקף את המחיר האמיתי של הטיסה בקו. עוד נימקה החברה כי ההתנפלות של אלפי נוסעים על הטיסה במחיר המוזל משקפת לה נזק עצום.

הרשויות בברזיל התרשמו פחות מהנימוקים שסיפקה חברת התעופה ועל כן הוחלט להטיל על החברה קנס בגין הפרת חוקי הגנת הצרכן בברזיל.

הקנס שהוטל על החברה משקף נזק מופחת יחסית

למעשה, אם נמכרו 4,000 כרטיסים ב-118 דולר כלומר בסך כולל של 472 אלף דולר במקום במחיר מלא שהיה אמור לשקף לה הכנסות של 4.7 מיליון דולר, הרי שהקנס שהוטל על החברה, ועומד על 270 אלף דולר, משקף נזק מופחת יחסית ביחס לנזק הכספי של הטסת אלפי הנוסעים בעשירית המחיר. לחברה אגב אין אפשרות לערער על הקנס מול הרשויות בברזיל ועליה לשלם אותו בתוך 30 ימים.

טעויות במחירי טיסה מתרחשות מעת לעת כאשר את חלקן אפשר להגדיר כטעויות מכוונות, כלומר כאלה שייצרו לחברות באזז ואזכורים ב"תמורה" להנחה שלכאורה משקף המחיר השגוי. כשאמריקן איירליינס נכנסה לישראל היא פרסמה מחיר של 366 דולר בלבד לטיסה ישירה מתל אביב לניו יורק. את המחיר איתר האתר טיסות סודיות שהעלה פוסט שהפך לוויראלי. שעות ספורות לאחר מכן המחיר המוזל נעלם מהמערכות והחברה הודיעה כי מדובר בטעות אנוש, אולם היא תכבד את הכרטיסים שנרכשו.

ב-2019 פרסמה חברת התעופה קתאי פסיפיק טיסה בקו ויאטנאם-ניו יורק ב-675 דולר למחלקה הראשונה המפוארת שלה. המחיר המלא לטיסה כזו מגיע ל-16 אלף דולר. הנוסעים הזריזים שהצליחו לרכוש את הכרטיס המוזל (מאוד) זכו לטעום את טעמה של המחלקה הראשונה היות שהחברה החליטה לכבד את העסקה למרות הטעות.

סיפור שהתרחש לאחרונה ועודנו מתברר משפטית התרחש בארגנטינה. האתר eDreams, המשווק כרטיסי טיסה של חברות תעופה שונות, פירסם טיסה של אייר פראנס מארגנטינה לקטאר ב-1.5 דולר בלבד. כעבור שעות ספורות המחיר החריג הוסר מהמערכות והכרטיסים שנרכשו בוטלו. הנוסעים שהצליחו לרכוש כרטיסים במחיר המגוחך למדי, תובעים כעת את האתר.

חובבי הטיסות כבר מכירים את השיטה - אם נתקלים במחיר זול בצורה מחשידה (טעות מכוונת או אמיתית), לא מתמהמהים ומזמינים. מקסימום תזכו לספר איך זה לטוס במחלקה ראשונה או שתפתיעו את עצמכם עם חופשה בריו שלא ממש תכננתם.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"