גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקינזי מגייסים את הקהילה הלהט"בית

בפירמת הייעוץ מקינזי מקיימים אירוע גיוס כישרונות ונטוורקינג לסטודנטים וצעירים מהקהילה הלהט"בית בלבד. בחברה מסבירים כי המהלך נולד נוכח ייצוג החסר הלהט"בי בעולם העסקים ● וגם: ארגון March of Life מקיים את "מצעד העמים" בשביל ישראל, בתאריכים 26-28 במאי ● אירועים ומינויים

מיטל גוטמן, מקינזי אירופה / צילום: רונן גולדמן
מיטל גוטמן, מקינזי אירופה / צילום: רונן גולדמן

בצעד לא שגרתי, וכחלק מהרצון לבצע אפליה מתקנת, בפירמת הייעוץ מקינזי מקיימים אירוע גיוס כישרונות ונטוורקינג לסטודנטים וצעירים מהקהילה הלהט"בית בלבד. האירוע מתקיים הערב, חמישי, בחלל "פנתרה" בתל אביב.

בשנה האחרונה הוחלט במקינזי ישראל להנגיש באופן אקטיבי את הצעות העבודה למועמדים מהקהילה, ולהגדיל את ייצוגם במשרד. בחברה מסבירים כי המהלך נולד נוכח ייצוג החסר הלהט"בי בעולם העסקים, ולאור העובדה שהיא רואה עצמה "בית ספר לעסקים". אחת המטרות היא להגביר את הגיוון בכל הענפים שבהם מקינזי עוסקת ומייעצת, כולל תחומי הפיננסים והבנקאות.

"מחקרים מראים שאנשים רבים, ובמיוחד צעירים, עשויים להיות 'מחוץ לארון' בקרב המשפחה והחברים, אבל לא במקום העבודה - כי הם חוששים שיהיו לכך השלכות שליליות עליהם ועל ההתקדמות שלהם בקריירה. אנחנו רוצים לוודא שאנשים יידעו שמקינזי הוא מקום עבודה שבו הם יכולים להיות מי שהם באופן מלא", אומרת מיטל גוטמן, ראש תחום גיוון והכלה במקינזי אירופה. "המשרד הישראלי שלנו צומח, ומאחר שגיוון והכלה הם חלק מערכי הליבה שלנו - אירוע גיוס ייחודי לקהילה הוא דבר שהרגיש לנו מאוד טבעי.

"במהלך שנות הקריירה שלי במקינזי חוויתי אירועים משמעותיים מאוד בחיים: התחתנתי עם אשתי, נולדו לנו שני תינוקות ועברנו מאטלנטה לישראל. בכל שלב, מקינזי תמכה במשפחתי ובי - כולל הכרה בנישואים שלנו, לפני שמדינת ג'ורג'יה עשתה זאת. אני גאה לעבוד בחברה שבאמת מבינה מה זה גיוון והכלה - לא במילים, אלא במעשים. אני מקווה שאירועים כאלו יעזרו גם לאחרים לדעת שהם יכולים גם להצליח בקריירה, ולא להסתיר את מי שהם באמת במקום העבודה".

באשר לשאלה האם במקינזי סבורים שחברות נוספות ילכו בעקבותיהם, משיבה גוטמן "אני מעריכה שכן. אני יודעת שאנשים רבים עשויים לומר, 'תל אביב כל כך מסבירת פנים, זה לא כזה עניין'. למרות שאני כן חושבת שמבחינה חברתית תל אביב פתוחה, כמה מנכ"לים מחוץ לארון יש בחברות ישראליות או גלובליות? יש עוד כברת דרך לעשות עד שיהיה ייצוג אמיתי בתפקידי ניהול בכירים.

"גם בערים אחרות שמסבירות פנים - סן פרנסיסקו, לונדון, או ניו יורק - מקינזי מקיימת אירועי גיוס ללהטב"ק. אנחנו עושים את זה כי אנחנו רוצים לוודא שהכישרונות הגדולים ביותר - ללא קשר למגדר או לנטיות מיניות - יבואו לעבוד אצלנו".

לדברי יניב לושינסקי, שותף-עמית במקינזי ישראל, "אנחנו משקיעים הרבה מאמצים באיתור וגיוס של א.נשים מרקעים שונים. להיות להט"ב במקום העבודה זה לא קל, ולחלקים בקהילה זה אף קשה מאוד. אנחנו יודעים מתוך מחקרים שלגיוון במקום העבודה יש ערך משמעותי - ולכן מזמינים צעירים להט"בים בתחילת דרכם המקצועית לבחור בנו כמקום לצמוח ולגדול בו".

אזור התעשייה

איך לגייס נשים לאוטו-טק

תעשיית רכב אמנם לא ממש קיימת בישראל, אבל בענף האוטו-טק בהחלט יש למדינה מה להציע לעולם - וגם היקף הגיוסים הנרחב בשנים האחרונות מעיד על כך. אלא שגם בתחום הזה של ההייטק, חלקן של הנשים הוא נמוך.

כדי לנסות לשנות את המציאות הזו ערכה קהילת Women in Mobility ערב מיוחד, במסגרת האירוע השנתי של קהילת EcoMotion, המאגדת מעל ל-600 סטארט-אפים בתחום התחבורה החכמה. את הערב הובילה אורלי סול גרופר, שותפה בקרן ההשקעות Mobilitech.

מימין לשמאל: ד''ר ענת בונשטיין, סמנכ''לית פיתוח עסקי ב-city transformer, ליסיה בכר מנוח, שותפה בקרן Catalyst, שילן דמיר מ- zenseact, אורלי סול גרופר, מייסדת הפעילות, קרלה ביילו מ-Center for Automotive Research ושרלוט אייזנר מ- CEVT / צילום: אביתר ניסים

קהילת Women in Mobility קמה כדי לקדם יצירת פלטפורמה לשיתוף הזדמנויות בין נשים בתעשייה, כלים להעמקת הידע בתחום כמו תוכנית מנטורינג וסדנאות, וכן התאמת עולם התחבורה החכמה לשני המינים. פעילות המנטורינג, שהמחזור השני שלה מסתיים בקרוב, מהווה את תוכנית הדגל של הקהילה. היא נמשכת שלושה חודשים ומועברת על ידי בכירות ומנהלות בעולם התחבורה החכמה.

האירוע הפגיש בין נשים מובילות בתעשיית האוטו טק, ביניהן שרלוט אייזנר, ראש תחום הפיתוח העסקי ב-CEVT, זרוע החדשנות של ענקית הרכב הסינית ג'ילי. "תהליך הצטרפות הנשים לעולם הרכב והתחבורה צובר תאוצה", אומרת אייזנר. "חשוב שתהיה גישה לנשים בתפקידים בכירים כמודל לחיקוי, כי הן אלה שמובילות את הדרך. כשהן חולקות את המסלול שלהן עם אחרות, הן מציעות השראה ותמיכה לדור החדש של נשים בתחום הזה".

מצנח הזהב

רו"ח אבגד מור, 44, מונה למנכ"ל קבוצת קולמקס, המתמחה במסחר במגוון סוגי מכשירים פיננסיים בבורסות שונות בעולם.

אור אלעזרא, 32, מונה ליו"ר קבוצת הרכב אלבר, ויחליף את אביו אלי.

גיל ברוך מונה לסגן נשיא להנדסת תוכנה בחברת הדיפ-טק אימיוביט.

זיו ניר מונה לסמנכ"ל הפיתוח העסקי בטורבוג'ן, המתמחה בפיתוח מיקרו-טורבינה רב דלקית לייצור עצמי של חשמל וחום בבניינים ומבנים.

זיו ניר סמנכ''ל פיתוח עסקי טורבוג'ן / צילום: יחצ טורבוג'ן

קובי אלטמן מונה למנהל הכספים הראשי ומזכיר הדירקטוריון של רימילק, המתמחה בייצור מוצרי חלב ללא שימוש בבעלי חיים.

סיגל עזריאל מונתה למנכ"לית Manpower TBO, המתמחה בפתרונות ניהול ותפעול במיקור חוץ. אורנה מורג מונתה למנכ"לית Talent Solutions של קבוצת מנפאואר, ומיכאל ויצמן מונה לסמנכ"ל טכנולוגיות המידע והחדשנות של הקבוצה.

שגריר ישראל לשעבר בבריטניה, מארק רגב, מונה לראש מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית באוניברסיטת רייכמן. הוא יחליף בתפקיד את רון פרושאור, שמונה לשגריר ישראל בגרמניה.

אליענה דן מונתה למנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת חיפה בישראל.

אליענה דן / צילום: סתיו שניידר אשוח

בני ביטון, ראש עיריית דימונה, הצטרף לדירקטוריון "פותחים עתיד", חברה בת של הסוכנות היהודית, הפועלת ב-36 רשויות מקומיות בפריפריה החברתית והגאוגרפית למען ילדים במצבי סיכון.

חדשות טובות

רצים ומגייסים. מרוץ "גדולים מהחיים", שכל הכנסותיו יוקדשו להקמת גני חלומות לילדים, ייערך בשישי 27.5 בשדות השרון בהשתתפות נבחרת טאף מאדר, קרוספיט "הזאבים" ומותג הספורט ברוקס. היעד שהוכרז עומד על 2.5 מיליון שקל, ונרשמו מעל 400 משתתפים.

גני החלומות הם גני ילדים טיפוליים שמוקמים על ידי עמותת גדולים מהחיים, עבור ילדים החולים בסרטן ואינם יכולים לבקר בגן רגיל. מרוץ השטח יוזנק ממושב חרות, והוא כולל מסלולים של 5, 11 ו-15 ק"מ. המרוץ מתנהל ללא דמי רישום, אלא באמצעות תרומה לפי רצון. האירוע מתקיים בשיתוף עם יקבי ירושלים והחברה המרכזית למשקאות.

צועדים וזוכרים. ארגון March of Life מקיים את "מצעד העמים" בשביל ישראל, בתאריכים 26-28 במאי. במצעד יקחו חלק מאות צאצאי נאצים, שהתעמתו עם העבר האפל של משפחותיהם ומבקשים להביע את תמיכתם בישראל. גם עובדי חברת ZOOZ POWER, שאחד ממשקיעיה הוא נותן החסות המרכזי למצעד, ישתתפו באירוע - ביחד עם מאות תלמידים, אנשי חינוך ונציגים מכנסת ישראל.

כינוס ''March of Life'' בטבריה, היום / צילום: סנדרה וולטרס

עוד כתבות

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל

בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● שר החוץ של עומאן ייפגש היום סגן נשיא ארה"ב לשיחות בנושא איראן ● סגן נשיא ארה"ב: לא נלך למלחמה שתימשך שנים במזרח התיכון ● שגרירות ארה"ב בישראל הודיעה על פינוי עובדים שאינם נדרשים בחירום ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה ● עדכונים שוטפים

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"