גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות המסים מקימה יחידה חדשה להעמקת הגבייה מעסקים קטנים

לגלובס נודע כי ברשות המסים מסיטים כוח אדם ומקימים יחידה חדשה שתעסוק אך ורק בעריכת ביקורת ניהול ספרים בעסקים קטנים ● טרם ברור איך יגדירו ברשות עסק קטן, לפי מספר עובדים או תקרת מחזור, אך עד כה הביקורות כללו מגוון רחב - מדוכן בשוק ועד משרדי עורכי דין ורואי חשבון

מנהל רשות המסים ערן יעקב / צילום: איל יצהר
מנהל רשות המסים ערן יעקב / צילום: איל יצהר

רשות המסים מקימה בימים אלה יחידה שכל מטרתה להגביר את האכיפה על העסקים הקטנים ולהעמיק את הגבייה מהם - כך נודע לגלובס. היחידה החדשה - נס"א, ראשי תיבות של "ניהול ספרים ארצי" - תכלול שישה צוותים שיפעלו במשרדי פקידי השומה השונים ברחבי הארץ, ועיסוקם היחיד יהיה לבחון האם עסקים קטנים מנהלים כראוי את ספרי החשבונות ואת הדיווחים על הכנסותיהם.

בכל צוות כזה יהיו ארבעה עד שישה מפקחים ובוחני ניהול ספרים, וכן סגן פקיד שומה שיהיה אחראי על ניהול הצוות. לפי המידע שהגיע לידי גלובס לא יגוייסו עובדים חדשים ליחידה, והצוותים יורכבו ממצבת העובדים הקיימת במשרדי השומה השונים. עד היום ביקורות ניהול ספרים נערכו תחת אחריותם של פקידי השומה, אשר הקצו את כוח האדם הכללי במשרד לטובת מטרות שונות, בהן ביקורות בתיקים גדולים וכן עריכת ביקורת קנייה ובדיקת ניהול ספרים ודיווח של עסקים קטנים.

במסגרת מבצעי הביקורת שנערכים בעסקים קטנים, מבקרי מס הכנסה מגיעים לעסק ועושים רכישת ביקורת - רוכשים מוצר או שירות מבעל העסק ומשלמים לו ואז בודקים האם התשלום נרשם בקופה/בספרי העסק. כשהם מגלים שלא, בעל העסק מוזמן למשרדי השומה להמשך טיפול. במקרים רבים, כעניין של מדיניות, כל עוד היה מדובר במקרה חריג או בפעם הראשונה שבה בעל העסק נתפס באי רישום תקבול, הסיפור היה נגמר ברישום אזהרה. במקרים חוזרים או כשהתגלו ליקויים חריפים - בהם אי ניהול ספרים בכלל ואי דיווח לרשות המסים על כלל ההכנסות של העסק - היו פוסלים את ספרי העסק ומוציאים לבעל העסק שומה לפי מיטב השפיטה. המשמעות היא שכל הדיווחים של העסק לתקופה שבה נפסלו הספרים מבוטלים ורשות המסים קובעת בעצמה מה היו הכנסותיו באותה תקופה ומה המס שעליו לשלם. ככלל, שומה לפי מיטב השפיטה גבוהה בעשרות אחוזים מההכנסות המדווחות.

ברשות המסים אין הגדרה ברורה למה נחשב עסק קטן ויעבור ביקורת של יחידת נס"א - האם מדובר בעסקים שמעסיקים עד מספר עובדים או שהמחזור שלהם מגיע עד תקרה מסוימת; אך העסקים שנלכדו עד כה ברשת היו מגוונים, מדוכן בשוק שעובד בו בעל הדוכן בלבד, דרך גני ילדים, מספרות ומזנונים שמעסיקים שניים-שלושה עובדים, וכלה במשרדי עורכי דין או רואי חשבון שמעסיקים עשרה עובדים ולעיתים אף יותר.

ברשות שומרים בסודיות את האינדיקציות ורשימת הנורות האדומות והמידעים שלפיהם יקבע מי יהיו העסקים שיעברו ביקורות פתע.

הביקורות מגלות שלל ליקויים

בכל שנה עורכת רשות המסים מאות ביקורות בעסקים ברחבי הארץ. במבצעים הללו מתגלים ליקויים בדרגות חומרה שונות בניהול הספרים של העסק. כך, במבצע שנערך בחודש האחרון על ידי מחלקת ניהול ספרים בפקיד שומה ירושלים 1, התגלו מספר מקרים של בעלי עסקים שלא רשמו הכנסות או לא דיווחו כלל לרשות המסים על פעילותם. בין היתר, ביקורת שנערכה אצל סופר סת"ם העלתה כי הוא אינו מנהל ספרים, לא מדווח לרשויות המס וכלל לא רשום במערכי המס. בעל העסק הוזמן לחקירה והודה כי לא רשם הכנסות של 110 אלף שקל משתי עסקאות של כתיבת ספרי תורה.

בביקורת שנערכה במשפחתון נמצא, כי לא נרשמו הכנסות של 60 אלף שקל שהתקבלו בצ'קים ובהעברות בנקאיות מהורים. בעלת העסק טענה כי היא לא הספיקה לרשום את ההכנסות. בביקורת בחנות למכירת ותיקון אופניים, נמצא שתשלומים בסך 3,000 שקל שהתקבלו בביט לא נרשמו בספרי העסק.

במבצע ביקורת אחר, שערך בחודש האחרון פקיד שומה תל אביב 3 התגלו בסוכנות ביטוח המחאות לפיקדון בסכום של כ-82,500 שקל שלא נרשמו בספרי העסק ולא תועדו כלל. סמנכ"ל החברה טען: "לא ידענו שצריך להנפיק קבלה לפיקדון". באותו מבצע בביקורת בחנות בגדים בעיר, עלה, כי במשך כחודש לא תועדו תשלומים שהתקבלו דרך אפליקציית ביט בסכום של כ-3,000 שקל. גם קניית ביקורת מקדימה שערכו מפקחי המס במקום לא נרשמה ולא תועדה כלל. גם בעסק לעיצוב תכשיטים, עלה במהלך ביקורת כי העברות בסך של 7,350 שקל שהתקבלו באמצעות אפליקציית ביט לא נרשמו בספר העסק.

 

במסגרת מבצע ביקורות זה נבדקו 54 בתי עסק, ונמצא כי ב-13 מתוכם לא נוהלו ספרים כחוק. בין היתר נבדקו בתי עסק שבהם נמצאו הפרות בביקורות קודמות, בתי עסק הנמצאים תחת אזהרה ועסקים שהתקבל לגביהם מידע מודיעיני על אי ניהול ספרים כחוק.

גם במסגרת המאבק הלאומי לטיפול בפשיעה בחברה הערבית שנקרא "מסלול בטוח" נערכים מבצעי ביקורת ספרים. בין היתר, ערכה לאחרונה מחלקת ניהול ספרים בפקיד שומה באר שבע ביקורות בעסקים ברהט, בתל שבע ובשגב שלום.

במהלך הביקורות נבדקו 25 עסקים וב-17 מתוכם נתגלו הפרות אי רישום הכנסות או אי ניהול ספרים. כך, לדוגמה, בדוכן למכירת פירות וירקות ברהט נמצא כי בעל הדוכן לא רשם הכנסות בסך 3,250 שקל. לטענתו פתח את העסק יום קודם ולא ידע שצריך לרשום. בעסק למכירת עופות ושחיטה ברהט, התגלה כי העסק כלל לא רשום במערכי המס ובעליו לא מדווח על הכנסותיו. כאשר נשאל בעל העסק על כך השיב, כי "אני פתחתי לפני שלושה חודשים ולכן עדין לא מנהל ספרים". לטענת השוטר שהתלווה למבקרי ניהול ספרים, העסק פתוח כבר הרבה זמן. בעל מסעדה ברהט, שנמצא כי אינו מדווח לרשות המסים כלל, השיב כי "אני כרגע בבדיקה של העסק, זה רק לטעימות".

לשכת העצמאים: "מתלבשים על מי שמנסים לשרוד"

אם פקידי השומה כבר עורכים מאות ביקורות ברחבי הארץ בשנה, מדוע צריכה רשות המסים להקים את נס"א כיחידה מיוחדת שתטפל בעסקים הקטנים? לדברי בכיר ברשות המסים, "רוב העסקים במדינת ישראל הם עסקים קטנים. מדובר על בין 80% ל-90% מהעסקים במדינה תלוי בהגדרת עסק קטן. הרשות רוצה לוודא שהאכיפה בנושא מתבצעת נכון, תוך הקטנת החיכוך עם העסקים שמתנהלים באופן תקין ומיקוד המאמצים במקומות שבהם יש אינדיקציות לליקויים. המטרה היא לעשות ביקורות אפקטיביות יותר, ולהתערב פחות בפעילות השוטפת של העסקים במקומות שלא צריך".

נכון לאפריל 2022 רשומים בישראל כ-645,800 עוסקים מורשים וחברות בע"מ וכ-366 אלף עוסקים פטורים. מנתוני לה"ב - לשכת העצמאים בישראל, מתוך כ-700 אלף העסקים הרשומים בישראל כ-440 אלף עצמאים ובעלי עסקים זעירים, המהווים 23% אחוז מכוח העבודה ו-21% מהתוצר העסקי בישראל. רבים מהעסקים הללו עדיין מתאוששים מנזקי משבר הקורונה.

לדברי עו"ד רועי כהן, נשיא לה"ב, העיתוי של הקמת יחידת נס"א תמוהה. "אנחנו בעד דיווח כראוי בכל עסק ועסק אבל בעת הזאת צריך לחשוב על צעדים איך לסייע לעסקים לשרוד את התקופה שאחרי משבר הקורונה ולא על צעדי העמקת האכיפה והנטל הביורוקרטי עליהם. זו לא העת ליצור הכבדה על העסקים הקטנים, דווקא היום בתקופת פוסט-קורונה כשהעסקים עדיין שותתים. אנשים עדיין לא קיבלו פיצויים של גל האומריקון, אנשים מנסים לשרוד מחודש לחודש ועדיין לא חזרו לעבודה כסדרה ועכשיו הרשות מתלבשת עליהם? אני מציע לרשות המסים לתעל את כוח האדם והמאמצים שלה למקומות שבהם יש צבר ענק של הון שחור ולא להתלבש על העסקים הקטנים".

יועמ"ש מס הכנסה לשעבר: "יוביל לקריסות עסקים"

גם עו"ד אודי ברזילי, לשעבר היועץ המשפטי וסגן נציב למס הכנסה, מבקר את הקמת היחידה. "כל העניין של פסילה עקב אי רישום תקבול עבר מהפך בתקופה שדורון לוי היה נציב מס הכנסה ואחר כך כשאני הייתי יועץ משפטי. הפסקנו את הנוהג האוטומטי שכל אי רישום תקבול מביא לפסילה והכנסנו את עקרון האזהרה, שבעל העסק מוזמן לשימוע עם המייצג שלו ושומעים את ההסברים שלו וממירים את הפסילה באזהרה. זה עובד מאוד יפה 20 שנה. למעלה מ-80% מהפסילות מומרות באזהרה, ורוב מי שקיבל אזהרה לא חזר על הטעות ונשמר. כך נשמר האיזון בין אכיפה והרתעה מצד אחד לבין שמירה על עסקים הקטנים שהם לב ליבה של הכלכלה הישראלית".

לטענתו, הקמת היחידה החדשה תוביל ליותר פסילות ספרים וקריסת עסקים וגם לירידה בטיפול בתיקי העלמות המס הגדולים. "העונש של פסילת ספרים הוא עונש לא מידתי כי פסילת ספרים משמעה שפקיד השומה מוציא שומה לפי מיטב השפיטה כשנטל ההוכחה עובר לעסק הקטן להוכיח למה זה לא נכון, וזה נטל שאי אפשר לעמוד בו. רבים מהעסקים שעוברים את התהליך הזה נסגרים כי הם לא מסוגלים להתמודד איתו. כשהתהליך הזה נמצא היום תחת שיקול הדעת של פקיד השומה, אז פקידי השומה יודעים לאזן ולחלק את כוח האדם שלהם בין התיקים ולדאוג שהמפקחים - שיש חוסר מטורף במספרים שלהם - יטפלו בתיקים לפי סדרי עדיפויות נכונים. בדרך כלל זה לא בעסקים הקטנים כי הם לא בראש סדר העדיפויות. עכשיו כשמישהו יטפל רק בעסקים הקטנים עם כוח אדם שמיועד רק לעסקים הקטנים אין ספק שהתוצאה תהיה יותר פסילות ספרים ויותר קריסות עסקים".

ברזילי מוסיף, כי "כשנותנים יותר משאבים ותשומות לטיפול בעסקים הקטנים הלוגיקה ברורה: הכמות של העסקים הקטנים שתטופל תוך כדי פסילת ספרים תגדל. והשמיכה היא שמיכה קצרה. כשמושכים אותה לכיוון העסקים הקטנים תשואת המס של המשרד תקטן, הגבייה והטיפול במקומות הנכונים תקטן. זה יפגע בגבייה וזה יפגע בהרתעה. זו פשוט טעות. זה בזבוז כוח אדם. הם יפגעו שוב בעסקים הנורמטיביים, באלה שמשרתים בצבא ומשלמים מסים. בדרך הזאת הם לא יגיעו למקומות שאין בהם משילות. בשביל זה צריך יחידה מרכזית שתעסוק במקומות הקשים ולא צוותים שיעסקו בעסקים קטנים בכל מחוז".

רשות המסים: "הגברת השוויון בנטל המיסוי"

הבכיר ברשות המסים שולל את הטענות הללו. לדבריו, הטכנולוגיה הקיימת ומאגרי המידע של הרשות יאפשרו לרשות לכוון אל העסקים "הבעייתיים יותר". "הביקורת יהיו מבוססות טכנולוגיה, ומידע. פחות ביקורות אקראיות ויותר ביקורות מתוכננות. נשלב מידע, טכנולוגיה והכנה מראש כדי להגיע לעסקים הנכונים. יש לנו המון נתונים במאגרי המידע שלנו, שאפשר להצליב ולעשות חיתוכים כדי לסנן את העסקים שלא צריך לעשות בהם ביקורת".

עוד לדבריו, "בטווח הארוך יותר, פקידי השומה יוכלו להקדיש את מירב המשאבים לתיקים היותר גדולים ולשומות היותר משמעותיות, כך שצוותי ניהול ספרים בשילוב מפקחי שומה שביחידה יעסקו באופן ייחודי בעסקים הקטנים".

מרשות המסים נמסר: "מדובר ביחידה שנמצאת בימים אלה בשלבי הקמה אשר מטרתה לטייב את הליך הביקורת והאכיפה של הוראות ניהול ספרים, באמצעות יכולות מודיעין משופרות, כוח אדם נוסף ו'סגירת מעגל' בין ביקורת ניהול הספרים לשומה במקרים הנדרשים. היחידה החדשה, על שש שלוחותיה המחוזיות, תעמיק את הטיפול בלמעלה מ־80% מהעסקים במשק ותאפשר לרשות למקד את מאמצי הביקורת בעסקים שעלו לגביהם אינדיקציות לליקויים ותתרום להעמקת הגבייה ולהגברת השוויון בנטל המיסוי בקרב האזרחים".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל