גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הג'וב החדש של דובי פרנסס: מצטרף למוסדיים

בנק מזרחי טפחות בחרו לצרף את דובי פרנסס לקמפיין חדש בשיתוף עם דביר בנדק ● וגם: לכבוד חודש הגאווה, ארגון מעלה מציג נתונים על העסקת להט"בים ● אירועים ומינויים 

מימין: דביר בנדק, תרי ישכיל ודובי פרנסיס / צילום: אילן בשור
מימין: דביר בנדק, תרי ישכיל ודובי פרנסיס / צילום: אילן בשור

האם מייסד ובעלים של קרן הון סיכון שהערך המצטבר של תיק ההשקעות שלה עומד על 1.7 מיליארד דולר הוא האדם הנכון לקדם מסלול פיקדונות בבנק? במזרחי טפחות מאמינים שכן, ובחרו בדובי פרננס מייסד Group 11 להוביל קמפיין חדש שיעלה בשבוע הבא בהשקעה של 4 מיליון שקל, יחד עם הפרזנטור הוותיק דביר בנדק.

הבחירה בפרנסס אינה טריוויאלית, משום שכמשקיע הוא מתנהל בסביבה של סיכונים, ואילו פיקדונות נחשבים לאפיק סולידי (ועם תשואות נמוכות יותר בדרך כלל). הפיקדון שפרנסס יקדם (ליצ'י) הוא לטווח בינוני, עד ארבע שנים, וכולל תחנות יציאה ידועות מראש.

בעבר קידם פרנסס פוליסת חיסכון של הכשרה ביטוח, אחת מהמוסדיים המשקיעים בקרן שלו - אשר לאחרונה מכרה חלק מהשקעתה לחברת סטפסטון הגלובלית בתמורה של יותר מפי שלושה. נציין כי מזרחי טפחות אינו נמנה בין המוסדיים המשקיעים בקרן (בנק לאומי ארה"ב דווקא כן).

לדברי תרי ישכיל, סמנכ"לית השיווק של הבנק, "הבחירה בדובי נועדה לפנות לקהל מגוון - לקוחות כל הבנקים, שמחפשים פתרון בטוח לכסף שלהם. בתקופה שבה הריבית עולה והבורסה בתנודות, השילוב של דובי כאסמכתא להשקעה חכמה הוא טבעי ומתבקש".

על קמפיין הבנק בכיכובו של פרננס אחראי משרד הפרסום ראובני פרידן.

גאווה לא מספקת

לרגל חודש הגאווה, ארגון מעלה לאחריות תאגידית מציג נתונים על העסקת להט"בים, שיתופי פעולה והיקף התרומות של החברות המובילות במשק לארגוני להט"ב - המבוססים על שאלונים שהופצו בקרב כ-80 חברות גדולות מענפי המזון, הבנקאות, הביטוח, התעשייה וההייטק. השאלון נקבע על ידי ועדה ציבורית, נשלח לכל אחת מהחברות, ומבוסס על דיווח החברה באישור המנכ"ל/ית.

מהנתונים עולה כי 37% מהחברות דיווחו שקידמו פעולות לעידוד סביבה רב-תרבותית, תוך דגש על התייחסות למגוון התאים המשפחתיים הקיימים בישראל כיום. 16% מהחברות הובילו שיתופי פעולה עם ארגוני הקהילה הגאה, בנושאים כגון הדרכת עובדים ומנהלים לקידום סביבת עבודה בטוחה.

רק כ-13% מהחברות דיווחו שכחלק ממדיניות הרכש ניתנת עדיפות להתקשרות עם ספקים בעלי תווים חברתיים, כגון התו הגאה, התו הירוק ועוד. גם מבחינת התרומה הכספית מדובר בשיעור נמוך: 10% מהחברות דיווחו כי תרמו לארגוני הקהילה הגאה במהלך 2021/22, והסך הכולל נמוך מ-70 אלף שקל.

מומו מהדב, מנכ''ל מעלה / צילום: שרון עמית

לדברי מומו מהדב, מנכ"ל מעלה, "לפני כשנתיים התחלנו לבדוק את קריטריונים הבוחנים את ההתייחסות הפרואקטיבית של ארגונים לנושא הלהט"ב, ואת האופן שבו הם מייצרים סביבה מקבלת ופתוחה. הקריטריונים האלה חשובים במיוחד בארגונים גדולים, ותיקים וממוסדים.

"מעניין לראות את האחוז הגבוה יחסית של ארגונים המתייחסים לתאים משפחתיים גאים, ולעומת זאת את האחוז הנמוך יחסית של שיתופי פעולה עם ארגוני הקהילה והדרכות לעובדים ומנהלים. אנו צופים כי העיסוק בנושא ילך ויגבר בשנים הקרובות, עם ההבנה כי אימוץ אמיתי של גיוון דורש מדדים, יעדים ותהליכים ארגוניים פורמליים".

מצנח הזהב

ד"ר ערן גנץ, 46, מונה לנשיא אקטיב אימפלנטס הבינלאומית, המפתחת משתלים אורתופדיים. בתפקידו האחרון שימש כסמנכ"ל סחר בינלאומי, מחקר ופיתוח בחברה, שפיתחה בין היתר את המניסקוס המלאכותי הראשון והיחיד מסוגו בעולם. במקביל למינוי הוא ימשיך לנהל את החברה הבת הישראלית.

דניאל בירן מונתה למנהלת צוות הפיתוח העסקי בשווקים המתפתחים של eBay ב-EMEA (מדינות מזרח ודרום אירופה, המדינות הבלטיות, הבלקן, ומדינות אפריקה והמזרח התיכון - כולל ישראל).

מאיה ברקאי מונתה לסמנכ"לית השיווק של סטארט-אפ הפינטק EverC, המתמחה בניהול סיכוני מסחר ברשת, ביניהם פתרונות למניעת הונאות והלבנת הון. קודם לכן כיהנה ברקאי בתפקידי שיווק שונים באמדוקס העולמית, ביניהם ניהול הזרוע השיווקית של החברה באסיה.

יניב כהן / צילום: אילן בשור

יניב כהן מונה למנהל הפעילות העסקית של חברת אמן, נציגת Twilio בישראל. החברה מציעה פלטפורמה אחודה המספקת כלים מתקדמים ליצירת מסע לקוח חדשני.

פרופ' אורן פרז יעמוד בראש בית הספר הרב תחומי לקיימות וסביבה באוניברסיטת בר-אילן, שיחל לפעול בשנת הלימודים הקרובה.

מורן באליק מונתה לסמנכ״לית שיווק בקבוצת מימון ההמונים headstart. קודם לכן כיהנה כמנכ"לית חברת השיווק הדיגיטלית ספלאש.

עדית ישראלי, 40, מונתה למנהלת ההזמנות של רשת מלונות IBIS ישראל.

המנכ"ל החדש של אטריום מקבוצת גזית גלוב: ריאן לי

חברת הנדל"ן אטריום, מקבוצת G City (לשעבר גזית גלוב) מקדמת את סמנכ"ל הכספים ריאן לי לתפקיד המנכ"ל. לי יחליף את ליעד ברזילי, ששימש בתפקיד במשך כחמש שנים.

בשבע השנים שבהן כיהן לי כסמנכ"ל הכספים הוא היה שותף לבניית האסטרטגיה העסקית של הקבוצה ולמהלכי הכניסה לתחום מגורים להשכרה. בנוסף, הוא היה אחראי גם על תהליך ההתייעלות החברה, סגירת משרדיה בג'רזי ובאמסטרדם והעברתם לקפריסין; וכן על גיוס של 650 מיליון אירו בשנה שעברה, במסגרת תוכנית המימון ‘Green Notes’ של הקבוצה.

קודם הצטרפותו לאטריום כיהן לי, רואה חשבון במקצועו, בתפקידים בכירים ביוניליוור, CEE ו- Japan Tobacco International . הוא ממוצא בריטי, ובעל תואר ראשון במשפטים ואיטלקית מאוניברסיטת וויילס. עלות שכרו ב-2021 עמדה על 6.4 מיליון שקל (ושל המנכ"ל היוצא ברזילי - 8.7 מיליון שקל).

"לי נכנס לתפקיד בתקופה משמעותית וחשובה", מציין חיים כצמן, מנכ"ל ומייסד G City, הנמצא בימים אלה בעיצומה של סערה סביב השליטה בחברה. "הוא בעל ניסיון רב לצד ידע פיננסי וניהולי, ואין לי ספק שהוא יתרום רבות לקבוצה בתפקידו החדש".

נזכיר כי לפני כשבועיים פרסמה ג'י סיטי את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2022, שלא היו מעודדות - החברה דיווחה על הפסד המיוחס לבעלי המניות בשיעור של 321 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 137 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בנוסף פורסם כי החברה מתכננת הפחתת מינוף באמצעות מימוש נכסים הדרגתי, בעיקר באטריום.

חדשות טובות

תדיראן מאמצת את דניאל וולפסון, 44, הישראלית הראשונה והיחידה שהעפילה לפסגת האוורסט. וולפסון נערכת בימים אלה לטיפוס לפסגת דנאלי, ההר הגבוה ביותר בצפון אמריקה. החברה תעניק לה חסות של 300 אלף שקל לתקופת המסע, שתימשך כחודשיים-שלושה. בסיום מסע זה, תוכל וולפסון לסמן "וי" על הפסגה השישית מבין 7 הפסגות הגבוהות ביותר בכל יבשת.

מימין: נופר ממרוד סמנכ''ל השיווק של תדיראן, דניאל וולפסון, משה ממרוד מנכ''ל תדיראן ובעל השליטה ורפי אטיאס סמנכ''ל הסחר של תדיראן / צילום: חיים לוי

לדברי משה ממרוד, מנכ"ל ובעל השליטה החברה, "אנו דוגלים בערכים של מצוינות, ישראליות וקידום אורח חיים בריא. כחלק מכך, אנחנו שמחים לתמוך בדניאל, כחלק מהמסע שלה לכיבוש שבע הפסגות הגבוהות ביותר בעולם. התמיכה שאנחנו יכולים לספק לספורטאים תורמת לתרבות הספורט בישראל, ולגאוות היחידה בתוך הארגון".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ הודיע רשמית: זה יהיה יו"ר הפד הבא

הנשיא דונלנד טראמפ הודיע רשמית שקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים, יהיה יו"ר הפד הבא ● יחליף את ג'רום פאוול שיסיים את תפקידו במאי

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

בג"צ: ICL תשלם קנס של 16 מיליון על מחסור בסולר לחירום, פחות מהקנס המקורי

הקנס מהווה תקדים חשוב עבור רשות החשמל, ששואפת להרתיע מפני אי החזקת סולר לחירום, ששימש רק היום בתקלה במספר אסדות גז ● לאחר פשרה, איי.סי.אל תשלם קנס, אך הופחתו ממנו 18%

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"