גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה מנכ”ל רשת טרגט חושב שצריך להיפטר במהירות ממלאי עודף

ענקית הקמעונות האמריקאית דיווחה רק לאחרונה על רווחים רבעוניים נמוכים מהצפוי, בין היתר בשל העלות הכרוכה בניהול מלאי גדול • המנכ"ל מרגיש שדרוש כעת שינוי אסטרטגיה (נוסף), ומנסה להסביר למשקיעים למה הוא נוקט מהלך שצפוי לנגוס עוד ברווחי החברה

מנכ''ל טרגט, בריאן קורנל / צילום: Associated Press, Mark Lennihan
מנכ''ל טרגט, בריאן קורנל / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מנכ"ל טרגט בריאן קורנל החליט השבוע החלטה שתואמת דפוס חוזר בקריירה שלו: שינוי אסטרטגיה חד שמותיר חלק מהמשקיעים בניסיון להבין על מה ולמה. קורנל, שהצטרף לענקית הקמעונות האמריקאית כמנכ"ל ב־2014, מקווה שהצעד שלו ישתלם בטווח הארוך, בדומה לדרך שבה צעדים דומים השתלמו בעבר.

ביום שלישי הפתיע קורנל חלק מהמשקיעים כשאמר שהרשת, מהגדולות בארה"ב, תדווח ברבעון הקרוב על רווחים נמוכים מהצפוי, כיוון שהיא תמהר להיפטר ממלאי עודף בעקבות שינוי בדפוסי הקנייה. החדשות מגיעות פחות משלושה שבועות אחרי שטרגט דיווחה על רווחים נמוכים מהצפוי, שאחת הסיבות להם הייתה העלות הכרוכה בניהול מלאי גדול. כעת, החברה תבטל הזמנות במהירות או תמכור מוצרים ברבעון הקרוב בהנחה גדולה - מה שצפוי לנגוס ברווחים שלה אפילו יותר, אמר קורנל.

רשתות קמעוניות אחרות שיש להן יותר מדי מלאי במחסנים - כולל וולמארט, מייסי'ס וגאפ - הודיעו שיעניקו הנחות על חלק מהפריטים ויחזיקו אחרים כדי למכור אותם ברגע הנכון מבחינה עונתית.

"אנחנו חייבים להיות החלטיים כדי להקדים את זה ולוודא שזה לא נמשך כל המחצית השנייה של השנה", אמר קורנל בראיון מוקדם יותר השבוע. מניית טרגט ירדה ב־7% כשהשוק נפתח ביום שלישי, ואז שיקמה חלק מהערך שלה במהלך היום, ובסופו של דבר סגרה בירידה של 2.3%.

במהלך פגישת המשקיעים השנתית ביום רביעי, מנהלי טרגט  נשאלו מדוע החברה קיצצה את תחזית הרווחיות זמן כה קצר לאחר שכבר הכריזה על רווחים נמוכים.

"אמנם המשכנו לראות תנועת קונים חזקה וצמיחה במכירות מאז שדיווחנו על תוצאות הרבעון הראשון, אבל ראינו הרבה מתחרים שדיווחו גם הם על רמות מלאי גבוהות", אמר מייקל פידלקה, מנהל הכספים של טרגט. "מבחינה זו הכרזנו השבוע שאנו נוקטים כמה צעדים כדי להחזיר את המלאי לפרופורציות הנכונות". מניות טרגט עלו מעט ביום רביעי למחיר של 156.70 דולר.

סגירת סניפים בקנדה והקפאת התרחבות

ההכרזה של טרגט תואמת את אופיו של קורנל. המנהל בן ה-63 הצטרף לחברה לאחר שהיה בכיר בחברות פפסיקו ו־Sam’s Club. כשנכנס קורנל לתפקיד בטרגט, הרשת נאבקה תקופה ארוכה במכירות חלשות, בין היתר בשל מקרה של פריצה למערכות המידע שלה שפגעה באמון מצד קונים רבים.

קורנל החליט די מהר שהחברה צריכה לסגור את הסניפים שלה בקנדה ולוותר על תוכנית התרחבות בינלאומית שכבר השקיעה בה 4 מיליארד דולר. האסטרטגיה הזו הייתה הפוכה מזו של חלק מהמתחרות, כמו וולמארט וקוסטקו, שכבר פתחו סניפים במדינות מחוץ לארה"ב. גם בתוך ארה"ב, הבהיר קורנל כי טרגט תצמצם את הפוקוס שלה ותתרכז בקטגוריות כמו מוצרי תינוקות, אופנה ומסחר מקוון.

"ההחלטה הקשה הזו בקנדה מאפשרת לנו למקד את כל האנרגיה בחיזוק והוצאה לפועל של התוכניות שלנו בתוך ארה"ב", הסביר אז בשיחת וועידה. המניות של טרגט סגרו באותו יום בעלייה של 1.8%.

המכירות השתפרו במקומות מסוימים, אם כי בסך הכול הרשת עדיין מפגרת אחרי כמה מהמתחרות. בין הבעיות שאבחן קורנל - המחירים גבוהים מדי וחלק מהסניפים זקוקים לשיפוץ.

בפברואר 2017, ביום שבו פרסמה טרגט נתוני מכירות חלשות בעונת החגים, שרטט קורנל תוכנית שיקום לחברה בפגישת אנליסטים בניו יורק. לדבריו טרגט תשקיע מיליארדי דולרים בחידוש הסניפים, תהפוך סניפים למרכזי מסחר מקוון, תשפר את המותגים שהיא מחזיקה בסניפים שלה ותוריד מחירים. המניות של טרגט ירדו אז ב־12%, הצניחה התלולה ביותר מאז 2008.

הקורונה הביאה שיפור משמעותי במכירות

"היה קשה לעלות במדרגות ולעמוד לפני הקהל שהביט בי במבט תוהה, למה עשינו את ההחלטה הזו", אמר קורנל לגבי אותו יום, בראיון מ־2019. התוכנית ברובה הצליחה, ואז קיבלה רוח גבית נאה ממגפת הקורונה. המכירות בקטגוריות שניתן להשוות, גם בסניפים וגם בערוצים דיגיטליים הפועלים לפחות 12 חודשים, עלו מאז מדי שנה. לאחר תחילת המגפה, המכירות עלו ב־19.3% בשנה הפיסקלית שנגמרה בינואר 2021, ובשנה הבאה אחריה שנגמרה בינואר האחרון עלו ב־12.7%.

קונים נהרו לשירותים החדשים שטרגט החלה להציע, ערכו קניות ברשת ואספו את המוצרים במגרש החנייה או קיבלו אותם במשלוח הביתה. לקוחות קנו יותר רהיטים, ציוד חוץ ומזון לבישול בבית לעומת התקופה שלפני המגפה. הכנסות טרגט גדלו ביותר מ־25 מיליארד דולר לשנה בשנתיים של המגפה.

כעת שוב מתמודד קורנל עם הצורך לעשות שינויים גדולים, כשמגמות הצריכה שוב משתנות.

"לאחר שהצגנו רווחים הייתה לנו שהות נוספת לבצע הערכה אמיתית של הסביבה התפעולית הכוללת", אמר קורנל בראיון מוקדם יותר השבוע. הדבר כולל, לדבריו, בחינה של התנהגות הצרכנים בזמן שהם מתמודדים מול שיעורים גבוהים של אינפלציה, והתבוננות על האופן שבו קמעונאים רבים אחרים מדברים על רמות מלאי גבוהות במהלך דיווחי התוצאות שלהם.

הלקוחות לא רוכשים הרבה מוצרים שאותם נהגו לקנות בזמן המגפה, אמר קורנל, כמו ריהוט גן ומכשירי מטבח קטנים, ובמקום זה מוציאים את הכסף על מזון ובידור. כמה פריטים הגיעו מאוחר אחרי עיכובים במשלוחים, ועכשיו כשהם כאן, הביקוש השתנה".

"האסטרטגיה של טרגט לטווח הארוך נותרה זהה", מסר דובר של החברה. "ההכרזה מאתמול נגעה להתמודדות עם בעיות בטווח הקצר".

לאחר אזהרת הרווח של יום שלישי, חלק מהמשקיעים הביעו הלם. "לחתוך את ציפיות הרווחיות השנתיות באופן כל כך משמעותי ומיידי, זה מהלך די מערער לחברה שאמורה להיות צפויה בסך הכול", אמר ג'ון סן מרקו, מנהל תיקים ב־Neuberger Berman, שיש לה החזקה של 0.14% בטרגט, על פי נתוני FactSet.

טרגט הצליחה מאוד בזמן המגפה, הוא הזכיר. "לא ברור למה הם מתמודדים עכשיו עם בעיות כשהסביבה הצרכנית רק הרגע הפכה למאתגרת", הוסיף. אסטרטגיית הליבה של טרגט - להציע ללקוחות בחנויות ובאופן דיגיטלי מגוון מוצרים שנבחר בקפידה - עדיין הגיונית לטווח הארוך, לתפיסתו.

עוד כתבות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

תיקון והתנצלות

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק