גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה עומד מאחורי אמנת ההייטק הישראלית החדשה

במטרה לתרום באופן שוטף לשכבות החלשות בישראל, עשרות חברות הייטק הצטרפו ל"אמנת ההייטק הישראלית" שבמסגרתה תתרום כל חברה בשם כל עובד בישראל 40 שקל בחודש ● אירועים ומינויים

אורן דוברובסקי ודן עדיקא / צילום: Cleargiving
אורן דוברובסקי ודן עדיקא / צילום: Cleargiving

עשרות חברות הייטק, ובהן ווקמי, איטורו, ג'ייפרוג, מאנדיי ואחרות, הצטרפו לאחרונה ל"אמנת ההייטק הישראלית", במטרה לתרום באופן שוטף לשכבות החלשות בישראל. את האמנה הקימה עמותת קליר גיבינג, ובמסגרתה תתרום כל חברה בשם כל עובד בישראל 40 שקל בחודש. בסך הכול מעסיקות החברות באמנה כ-3,800 עובדים.

קליר גיבינג, שבין מייסדיה נמנה יזם ההייטק והמשקיע אורן דוברובסקי, פועלת על עיקרון של העברת כספים בצורה ישירה בין שני קצוות התרומה ללא תיווך, כך ש-100% מהתרומה מגיעים ליעדם. סכום תווי המזון שהיא מחלקת למשפחות נזקקות עומד על כ-700 שקל, כך שבעקבות האמנה מקבלות אותו כ-200 משפחות.

"האמנה נולדה מתוך רצון חזק לרתום את ההייטק הישראלי כגוף אחד המאחד משאבים למען יצירת שינוי משמעותי בחברה הישראלית", אומר דוברובסקי. "נוכחנו לדעת כי כמעט בכל חברת הייטק יש תקציב ופעילויות קבועות אשר מיועדות לתת חזרה לקהילה, זיהינו את הפוטנציאל ויצרנו את האמנה. המודל שבנינו מאפשר לחברות קטנות כגדולות להצטרף ולתרום למשפחות נזקקות לפי מודל תרומה אחיד. רוב החברות התחברו מיד לחזון שלנו, ורק מעטות בחרו שלא".

דן עדיקא, מנכ"ל WalkMe, שפיתחה פלטפורמה להדרכת ולניווט משתמשים על גבי מערכות שונות בארגונים, מספר כי היוזמה נולדה מתוך רצון לגייס סכומים מכובדים שיסייעו למשפחות רבות. "גם אני וגם אורן נהגנו לתרום מכספנו האישי בעבר לטובת מטרה זו. בשלב מסוים, הבנו שזה נחמד אבל לא מספיק. מטרת היוזמה היא לייצר אופציה לתרומה ישירה עבור משפחות. אנחנו מקווים שיצטרפו כמה שיותר חברות שיוכלו לסייע, כדי שאפקט התרומה יהיה אדיר".

אזור התעשייה

יוצאים להכשרה

שני פתרונות מתגבשים בימים אלה למשבר העובדים הטכנולוגיים בענף ההייטק. בראשון, ולנס סמיקונדקטור, ספקית השבבים לתעשיות האודיו-וידאו והרכב שנסחרת בנאסד"ק, תשתף פעולה עם המכללה האקדמית כנרת בהכשרת סטודנטים. במסגרת המהלך תציע החברה ליווי של תחום הווריפיקציה ופיתוח השבבים במכללה, תמיכה ועידוד בסטודנטים מצטיינים וכן אפשרויות גיוס ותעסוקה לסטודנטים ולבוגרים. מדי שנה מסיימים במכללה כ-20 בוגרים להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מתוכם 4-5 בהצטיינות.

ולנס מעסיקה כ-300 עובדים, המטה שלה ממוקם בהוד השרון, ולאחרונה היא פתחה מרכז מחקר ופיתוח בצפון. בנוסף ישנם משרדים בארה"ב, באירופה ובאסיה. בחברה מזכירים כי רק 9% מתעשיית ההייטק פועלים בפריפריה, ו-6% בלבד באזור הצפון (ללא חיפה).

לדברי גדעון בן צבי, מנכ"ל ולנס, "כחברה גלובלית ששורשיה בישראל, בחרנו להרחיב את אפשרויות התעסוקה של המהנדסים בצפון, ולא ללכת בכיוון של מרכזי מחקר ופיתוח באזורים מתפתחים בעולם. אנו קוראים לכל הגופים השותפים לרצון להביא את אפשרויות התעסוקה בהייטק לאזורי הפריפריה".

מכיוון אחר, חברת האנליטיקה הבינ"ל SAS וחברת Logica-IT יוצאות בתוכנית חדשה להכשרה וקליטת עשרות עובדים בתחומי הדאטה והאנליטיקה. התוכנית כוללת מסלול הדרכה של כ-200 שעות, תחילה בהכשרה פרונטלית בת שבועיים ובהמשך מפגש בשבוע למשך שנה. בסיומה יעברו המשתתפים מבחן הסמכה בינלאומי.

כרמית גיא, רונית לפידור בלו, גדעון בן צבי / צילום: ניב קנטור, אלכס פיודורוב, יח''צ

בתוכנית יכולים להשתתף בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב או תעשייה וניהול, והיא מתקיימת ברמת גן. על פי התכנון, בסיום יועסקו הבוגרים בתפקידי ניתוח נתונים ואנליזה בחברות מובילות במשק בתחומי הבנקאות, הביטוח, האנרגיה ועוד.

"אנו מביאים לשוק הזדמנות להתמחות, להתמקצע ולעסוק בתחומים המבוקשים ביותר בטכנולוגיה העולמית", אומרת רונית לפידור בלו, מנכ"לית מיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל. "שיתוף הפעולה הנוכחי יספק לארגונים המובילים במשק מומחים איכותיים בעולמות הדאטה והאנליטיקה, החיוניים לכל ארגון שרוצה לצמוח ולהתפתח בשנים הקרובות".

לדברי כרמית גיא מנכ"לית חברת לוגיקה IT, "אנחנו בונים את ההכשרות על סמך צרכים נדרשים ומיומנויות רצויות בעולמות הטכנולוגיה. המטרה היא לשלב בין איתור מדויק של העובדים בעלי יכולות שרצים למרחקים ארוכים לבין תוכנית ייעודית וממוקדת לרכישת תחומי ידע מקצועי".

מצנח הזהב

לריסה אמיר, 55, מונתה למנכ"לית מרכז המחקר והפיתוח הישראלי בחטיבת הפארמה של תאגיד מרק.

נועם גרייף, 44, מונה למנכ"ל חברת הנדל"ן עמרם אברהם. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל הנדסה בישראל קנדה וכמהנדס העיר חדרה.

רן עמיר מונה למנכ"ל MigVax, המפתחת חיסון אוראלי לווירוס הקורונה. קודם לכן כיהן כשלוש שנים כמנכ"ל קנאשור תראפיוטיקס.

רו"ח ברק רונן מונה לסמנכ"ל הכספים בטונדו סמארט, העוסקת בפיתוח וייצור בקרים לניהול ושליטה ביישומי עיר חכמה.

ענת פרן מונתה לסמנכ"לית בכירה של ארגון השירות בסלברייט, המתמחה בפתרונות אינטליגנציה דיגיטלית.

ששה חברים חדשים מצטרפים לוועד המנהל של עמותת הפינטק City TLV: אלין אבו-פארס, אילנית נבון אדסמן, מיכה מוטליס, אלעד לוי-מאורי, אסף כהן ושירה רותם.

עפרה קדוש למנכ"לית מלון אלברטו בתל אביב, השייך לרשת ישרוטל.

חדשות טובות

תומכים ביזמיות הקפה האתיופי. עמותת יוזמות עתיד, המחלקה לפיתוח בינ"ל בג'וינט העולמי וארגון WISE יוצאים במיזם לליווי 250 יזמיות אתיופיות בשלוש שנים. ההשקעה הראשונית במהלך נאמדת ב-100 אלף דולר, וצפויה לגדול בהמשך.

מדובר בנשים המפעילות עסקים ביתיים למכירת קפה, ומתמודדות עם שני אתגרים מרכזיים. ראשית, הן אינן מכירות מושגים עסקיים בסיסיים, ולכן רווחיות העסקים שלהן נמוכה, ויכולתן לפרנס את עצמן ואת בני משפחותיהן מצטמצמת. שנית, השימוש בפחם לקליית פולי הקפה בבית מזיק לבריאותן ופוגע בסביבה. התנורים המסורתיים גורמים למחלות עיניים וריאות בגלל החשיפה לעשן.

במסגרת המיזם יינתן מימון התחלתי על ידי הג'וינט ויוזמות עתיד לרכישת תנורים אקולוגיים חדשניים, שמובערים על ידי פסולת אורגנית, ויינתן קורס יזמות עסקית בסיסי וליווי בשלבים הראשונים להקמת העסק שיאפשר שיפור ברווחיות העסק.

לדברי צופית גורדון, מנכ"לית יוזמות עתיד, "לאחר שפעלנו בעבר בנפאל ובטנזניה, אנחנו שמחות לתמוך ביזמיות אתיופיות. התוכנית גובשה לאחר למידה יסודית שול האתגרים שעמם מתמודדות היזמיות, ותוך קיום דיאלוג איתן".

אביטל סנדלר-לף, מנכ"לית המחלקה לפיתוח בין-לאומי (GRID) בג'וינט העולמי, מציינת כי "השקעה בפיתוח כלכלי דרך נשים היא אחד הכלים המשמעותיים ביותר לרווחה הומניטרית וכלכלית של העולם המתפתח. ייחודיות המהלך היא בשילוב בין אלמנטים כלכליים ועסקיים, טכנולוגיים ובריאותיים, הרואים את טובת האישה ואיכות חייה".

משחקים למען הילדים. כ-1.7 מיליון שקל גויסו בטורניר הפוקר השנתי של ארגון וראייטי, שהתקיים במתחם 'טראסק' שבנמל תל אביב. אחת מנותני החסות בטורניר היא אלקטרה מערכות אקלים ואנרגיה. הסכום יוקדש לטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים להם מסייע הארגון. מדובר בתמיכה המאפשרת להם לתפקד טוב יותר, לפתח עצמאות, לתקשר, ללמוד ולהתפתח, ובסופו של דבר להשתלב בקהילה ובחברה הישראלית. בין המשתתפים באירוע לקחו חלק אהוד אנג'ל, נשיא וראייטי ישראל, משה ארדר, מנכ"ל אלקטרה מערכות אקלים ואנרגיה, פרזנטור החברה שלום מיכאלשווילי, אלי יצפאן, עמוס תמם ועוד.

משה ארדר ושלום מיכאלשווילי / צילום: יח''צ

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

האם לקנות קרן סל או מחקה? כעת יש שיקול חדש שתצטרכו להביא בחשבון

346 מיליארד שקל כבר מנוהלים בתעשייה הפסיבית בישראל - שיא של כל הזמנים ● אך רבים מהמשקיעים לא מודעים להבדל בין קרנות סל לקרנות מחקות ● מדוע זה יכול להיות מאוד משמעותי עבורכם, ולמה המעבר של הבורסה למסחר בשישי עשוי להשפיע על החלטת ההשקעה?

משרדי צ'ק פוינט / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות סייבר ישראליות על הכוונת: סין תאסור שימוש בתוכנות של צ'ק פוינט ופאלו אלטו

לפי דיווח ברויטרס, סין מזהירה חברות סיניות שלא לרכוש פתרונות סייבר של חברות אמריקאיות וישראליות "מחשש לפגיעה בביטחון הלאומי" ● בין החברות שייפגעו מהמהלך: צ'ק פוינט הישראלית, פאלו אלטו, ברודקום ופורטינט

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

כבר לא מובילות את הבורסה: מניות הנדל"ן איבדו את מעמדן במדד הדגל של תל אביב

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

נשיא דרום קוריאה לשעבר, יון סוק יאול / צילום: ap, Fernando Vergara

עונש מוות לנשיא לשעבר? דרמה בדרום קוריאה

התובע המיוחד דורש עונש מוות לנשיא לשעבר יון סוק יאול שניסה להוביל הפיכה צבאית ב-2024 ● אם הבקשה תתקבל, תהיה זו הפעם הראשונה בכמעט 30 שנה שדרום קוריאה מבצעת הוצאה להורג

מספר המשכורות הדרושות לדירה יורד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שינוי מגמה: ירידה במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה

מדד המשכורות לרכישת דירה נסוג השנה לרמה של כ-160, לאחר שבשנת 2024 נרשם שיא של 174 משכורות ● במשרד השיכון רואים בכך "סימן ראשוני לשינוי מגמה", אך המומחים מזהירים מפני הסתמכות על "מדד טיפש" שמתעלם מהריבית הגבוהה ומשחיקת כוח הקנייה ● זאת ועוד: הנתונים חושפים כי כוח הקנייה של משקי הבית נשען כיום על עלייה חדה במספר המפרנסים

אריק קילמן, מנכ''ל קבוצת TSG / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 300% בשנה: החברה הביטחונית שמגייסת 192 מיליון שקל

בחסות הגאות בסקטור הביטחוני, חברת התוכנה טיאסג'י משלימה גיוס הון פרטי שני תוך חודשיים ● תשואות חלומיות גם בשתי הנפקות נוספות של חברות טכנולוגיה ביטחוניות בת"א

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בתל אביב; המניות הדואליות זינקו, מדד הביטוח ירד ב-1.5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4%, מדד הביטוח ב-1.4% ● אורמת עלתה בכ-4% בעקבות הסכם למכירת חשמל לחברת סוויץ' לתקופה של 20 שנה ● גילת עלתה בעקבות הזינוק אתמול בוול סטריט ● מניית מבטח שמיר ירדה ב-4.5%, קבוצת אקרשטיין ב-3.8%

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

האיתות לטראמפ לפני התקיפה באיראן: "חייב לפעול בחוכמה"

בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד היום בערב את הבסיס בקטאר ● ממשל טראמפ צפוי להודיע היום על מעבר לשלב השני בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● עדכונים שוטפים 

פאנלים סולאריים / צילום: Shutterstock, abriendomundo

"כל התחום חיכה לזה": הכללים החדשים לפרויקטים סולאריים בשדות חקלאיים

אחרי שנים של אי־ודאות ועיכובים רגולטוריים, התוכנית החדשה של מנהל התכנון ומשרד האנרגיה צפויה להאיץ הקמת שדות סולאריים על קרקע חקלאית, לקצר הליכים תכנוניים ולפתוח את התחום גם למחוזות תל אביב והמרכז

פרויקט טורבינות רוח של אפקון / צילום: אתר החברה

לאחר פיצוץ שיחות המיזוג: אפקון אנרגיה בדרך להנפקה עצמאית בשנה הקרובה לפי שווי של 240 מיליון שקל לפחות

לגלובס נודע, כי משפחת שמלצר מתכננת כי אפקון אנרגיה תצא השנה לדרך עצמאית באמצעות הנפקה בבורסה, וזאת לאחר שעסקת סאנפלאואר לא צלחה ● השווי שאותו ינסו להשיג בחברה יעמוד על לפחות 240 מיליון שקל

בארה"ב בטוחים: לישראל יש יד בהיחלשות המשטר האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם:  בוול סטריט ג'ורנל טוענים שהמלחמה עם ישראל היא אחת הסיבות העיקריות לחולשה של המשטר האיראני, הצצה לנשק שצה"ל תפס אחרי ה-7 באוקטובר וההחלטה הפרו-ישראלית של אגודת ההיסטוריה האמריקאית • כותרות העיתונים בעולם

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס / צילום: טל שחר

תביעה נוספת בסלייס: המנהל המורשה תובע 100 מיליון שקל ממארגני קרנות אדומות

מדובר באשכול אנה חיימוב, שבראשו עמדו לפי החשד אנה חיימוב, ליעם ישראל ואחרים, ועימם נתבעו גם הקרן הזרה דנה 21, סוכני ביטוח ששיווקו את הקרנות לעמיתי סלייס וגורמים נוספים ● בתוך כך, רו"ח סנדרוב הגיש היום לביהמ"ש הסכם שחתם עם קרן Shayna להשבת כספי עמיתים שהושקעו באשכול שניהל גיא שנצר

מאיה אבירן / צילום: תמונה פרטית

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת ההשמה "עמדה"

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת השמת הבכירים והנציגה של Korn Ferry בארץ ● בהשקעה של כ-80 מיליון שקל: פארק האגמים של נשר יוצא לדרך ● פאפאיה מציינת שבע שנים להקמתה ● וגם: מינויים חדשים בבייבי סטאר ובסטארט-אפ Skywatch & VOOM ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

האיום החדש של טראמפ על איראן, והמדינות שעשויות להיפגע

בעוד הריאל קורס והמחאות באיראן מתרחבות, טראמפ מכריז שיוטל מכס של 25% על כל מדינה שתמשיך "לעשות עסקים" איתה ● בין הנפגעות האפשריות: סין, איחוד האמירויות וטורקיה

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון "אל-ג'מהוריה" הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

הפרשה הגיעה לסיום אחרי עשור: ביהמ"ש גזר 9 חודשי עבודות שירות על רונאל פישר

עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של קשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי הגיעה להכרעה ● הפרקליטות דרשה 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק בעבודות שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● ביהמ"ש קבע כי לאור הפעולות הפסולות והכשלים של מח"ש, עומדת לפישר "הגנה מן הצדק" המצדיקה לחרוג לקולא ממתחם הענישה ההולם

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

דורון ארד ורמי יהודיחה / צילום: עדי אורני, מירית הוד

LEAD הופך לקבוצה: דורון ארד יכהן כמנכ"ל משרד הפרסום

משרד הפרסום LEAD מתרחב לקבוצה הכוללת גם סוכנות דיגיטל ויחידות סושיאל ואסטרטגיה ● המייסד רמי יהודיחה מפנה את כיסא המנכ"ל למשנה שלו דורון ארד, ויעבור לנהל את הקבוצה שכיום יושבת על תקציבים בהיקף של 200 מיליון שקל