גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרסומאי הוותיק יוצא לקריירה שנייה בתחום היין: "אני פונה למבינים"

אחרי 40 שנה כאחד מאנשי הפרסום הבולטים בישראל אודי פרידן הופך את התחביב הישן, יינות פרימיום, לעסק, ש"ישנה את השוק" ● על בריחת המוחות ממשרדי הפרסום להייטק הוא אומר: "3-5 אנשים בשבוע מבקשים לחזור" ● ולמרות שהוא חושב שבנט עושה עבודת קודש התחזית שלו פסימית: "יושבים על חבית נפץ"

אודי פרידן / צילום: איל יצהר
אודי פרידן / צילום: איל יצהר


הכתבה הוקלטה בספרייה המרכזית לעוורים ולבעלי לקויות קריאה

 

במקרר היינות האישי של איש הפרסום אודי פרידן יש בקבוקים נדירים, כאלה שנדמה שאפילו אין להם תג מחיר. על חלקם כתובים פתקים בכתב ידו עם אמירות כמו "לא להעז לפתוח לפני 2030", "99 פורטוגל" ו"לפתוח עם אהוד ברק". "יין הוא אמנות מבחינתי, זה כמו ביקור במוזיאון", הוא מספר ל־G. "יש ימים שאני יורד למרתף שלי, מסתכל על הבקבוקים, מוציא אחד, נזכר איפה קניתי אותו ועם מי שתיתי אותו. אני כותב לעצמי הערות, את הציון שלו ומתי לשתות. אני יכול לבלות שעות בלדבר על בקבוק".

ב־30 השנים האחרונות אוסף פרידן יינות משובחים מהעולם, אותם הוא אוצר במרתף ביתו. הוא גם יוצא לסיורי יין, יוזם מפגשי טעימות ושיחות על יין. ב־2010 הוא אפילו כתב את הספר "איך תוכל לדבר על יינות עולם גם אם אינך מומחה".

עד לאחרונה נותרה האהבה שלו ליין תחביב בלבד, שכן פרידן עומד בראש משרד הפרסום ראובני פרידן, שהקים עם משה ראובני ב־1986 ונחשב לאחד מעשרת הגדולים בארץ. עכשיו, בגיל 66, הוא החליט להפוך את התחביב לעסק, והעלה לפני כחודשיים לאוויר (עם שותפו עמית ברזילי, סוחר יינות ותיק) את wewine - פלטפורמה מקוונת לרכישת יין בדירוגים גבוהים במיוחד, שמוצעים במחירים תחרותיים, כך לדבריו.

"היין בישראל יקר. יש לנו שוק קטן, עלויות ייצור גבוהות, כמות בקבוקים קטנה, כשרות. זוג שאוכל במסעדה, סביר להניח שישלם על בקבוק 200 שקל וצפונה. יין שעולה למשל 400 שקל במסעדה הוא יכול לקנות ב־150 שקל ולשתות בבית. ולשם אני נכנס, למכירת יין איכותי במחירים הגיוניים. לא מדובר בעוד אתר. האתר שלנו מהווה בשורה לכל חובבי היין בישראל. הוא ישנה את השוק".

בקורונה נפתחו פה חנויות יין רבות. במה אתם שונים?
"קיבלנו החלטה כפולה: הראשונה היא למכור רק יינות שמדורגים מעל 90 נקודות, שזה גבוה (טווח הדירוג הוא מ־70 עד 100 - אל"ו) וגם אומר שבבת אחת ויתרתי על 70%-80% מהשוק, כי בחנויות ובאתרים רבים מוכרים יינות של 80 נקודות וגם פחות; ההחלטה השנייה היא למכור את היינות המשובחים האלה במחירים נמוכים מהמקובל בשוק. יש אצלי יין של 300 שקל שבאתרים אחרים נמכר ב-20%-50% יותר, יין שאני מוכר ב־1,000 שקל באתר המתחרה מוצע ב־2,000 שקל, ושאטו מארגו 2018 בדירוג 100 נקודות עולה אצלנו 3,900 שקל ואצל המתחרים 8,000-6,000 שקל".

הדירוג של היין הוא מיין אישו מבחינתך?
"יש שבעה־שמונה מדרגי יין בודדים שנחשבים לאורים ולתומים של היין בעולם, בהם רוברט פרקר האמריקאי וג'יימס קלווין הבריטי. הם התנ"ך של עולם היין. הם מפילים או מרימים יקבים. הדירוגים שלהם מתחילים ב־70 נקודות ומסתיימים ב־100. בין 70 ל־75 זה יין שאני לא הייתי שותה; בין 75 ל־80 זה יין נחמד; בין 80 ל־85 יין טוב; 90-85 טוב מאוד; ו־95-90 זה יין נהדר ממש. מעל זה זה כבר מאסטר פיס".

אז לפי זה האתר שלך לאניני טעם בלבד.
"אנחנו פונים למי שקונים 30 בקבוקים בחודש, בקבוק ביום. אלה אנשים שמבינים ביין. זה נכון שלרוב מדובר במי שההכנסה הפנויה שלהם גבוהה ומוכנים להשקיע, אני לא פונה לציבור הרחב. אבל אנשים שקונים שלושה ב־100 קונים יין לא טוב. אני לא רוצה למכור יין לא טוב.

"אבל כדי לאפשר גם לאנשים שאין ידם משגת לשלם 1,000 שקל לבקבוק יש לנו יין ב־69 שקל. לא רצינו להיות מנותקים. הפכנו את העולם כדי להביא יינות 90 נקודות פלוס במחירים נמוכים".

"ההייטק עיוות את השוק"

אם נדמה שעסקי היין הצליחו להסיט את תשומת לבו, הרי שזה לא שינה מבחינתו את המסירות למשרד. "אני פרסומאי בלב ובנשמה, חי את העולם הזה, רואה כל שלט, מודעה, לוגו, קמפיין, ומנתח הכול. שום דבר לא השתנה אצלי". השינויים שקורים היום בתעשייה - זירות הפרסום החדשות והפרוצות ברשת והדיגיטציה שהחליפה את המדיה - לא מפחידים את פרידן. "אני מאמין בענף. העולם החדש החליף בהמון צורות את המדיה, אבל דבר אחד לא השתנה: הלב האמיתי של הפרסום, שהוא בניית הסיפור הנכון למותג. אלה שהזניחו ושכחו את זה ישלמו מחיר גבוה מאוד".

אלא שהמדיה החדשה היא לא האיום היחיד על עולם הפרסום: בדומה לענפים אחרים סבל הפרסום בשנים האחרונות מבריחת מוחות לטובת תעשיית ההייטק, שהציעה משכורות גבוהות יותר ותנאים מפליגים. "המגמה הזאת הולכת להשתנות ולהתהפך בחזרה, וזה כבר קורה - בועת ההייטק מתחילה להתפוצץ. מה שקסם בעולם ההייטק הוא בעיקר שנתנו לאנשי קריאייטיב בכירים אופציות. הם התלהבו ואמרו 'התעשרתי', אבל עכשיו, כשפתאום כל האופציות ירדו, הם לא בכסף. כל העולם הזה מתפוגג".

אלה לא רק האופציות שמשכו אותם, אלא גם שכר התחלתי גבוה מאוד ממה שקיבלו בענף הפרסום.
"בכל המקומות מלבד ההייטק היה תהליך נורמלי - אתה מתחיל משכר נמוך ולאט־לאט מטפס. ההייטק עיוות את השוק. הוא התחרה על כל עובד והציע משכורות התחלתיות של 40-30 אלף. אבל האוויר התחיל לצאת מהבלון ויותר ויותר עובדים פונים בחזרה לעולם הפרסום. אני וקולגות כבר מקבלים פניות מעובדים הייטקיסטים לחזור הביתה. בכל שבוע בין שלושה לחמישה אנשים שהיו בבועת ההייטק מבקשים להתקבל לראובני פרידן. יש גם פניות מאנשים שהיו בהייטק ורוצים לעבור לפרסום, למרות שמעולם לא היו כאן.

"אבל הפיצוץ הזה של בועת ההייטק, גם אם הוא זמני, עשוי לאזן קצת את התמונה בין השכבות של הצעירים, וזה חיובי".

"פייק ניוז מסוכן מאסבסט"

השיחה עם פרידן על עולם ההייטק והמצב החברתי־כלכלי בישראל גולשת בטבעיות לפוליטיקה, נושא שקרוב ללבו. "המצב של ישראל מזעזע. המדינה מפולגת ברמת קיצוניות. אנחנו יושבים על חבית נפץ. לא חיזבאללה ולא איראן מהווים סכנה קיומית. חורבן הבית הוא הסכנה. שני עמים שונים לגמרי חיים כאן. שלטון נתניהו, בהכירו את האסטרטגיה העתיקה - הפרד ומשול - דאג בהצלחה גדולה לשימור האיבה העמוקה. אין כלום בין צעיר ליברל שגר ברמת אביב לבין נער גבעות. בין הביביסטים לבין שונאי ביבי יש פיצול, תיעוב ושנאה".ב־2019, בסבבי הבחירות האחרונים, הוביל משרד הפרסום בבעלות פרידן את היוזמה "בלי איחוד הקול אבוד", שקראה לאיחוד שורות פוליטי של יאיר לפיד, בני גנץ, אבי גבאי, ציפי לבני, אהוד ברק, משה (בוגי) יעלון וגבי אשכנזי. לדעתו של פרידן, ממשלת השינוי היא בדיוק מה שהמדינה הייתה צריכה. "אני חושב שבנט ולפיד עושים עבודה ראויה מאוד, ובנט אפילו עושה עבודת קודש".

עבודת קודש?
"כן, בנט מנסה להחזיק ממשלה שהיא נגד הסתה ובעד אחדות. כל מטרתה של האופוזיציה היא להפיל את הממשלה, אז הוא ולפיד כל הזמן עסוקים באיך לשמר את המצב. כל מה שמעסיק את המדינה זה אם בנט הוא בוגד או לא, אם ביבי מסית או לא, אם גלית דיסטל זכתה בפרס אופיר או שהיא שקרנית."בנט ולפיד נאלצים להתמודד עם פייק ניוז ברמה מטורפת. מירי רגב עולה ואומרת שבתקופת נתניהו היו אפס פיגועים, וזה מצוטט בעיתונים ובטלוויזיה, ואחר כך כתוב בקטן ש'מה פתאום' ובתקופת נתניהו היו כך וכך פיגועים - אבל המון אנשים זוכרים את מה שתת־אלוף מירי רגב אמרה להם בטלוויזיה. פייק ניוז זה רעל מסוכן יותר מאסבסט על הגגות".הרעל הזה מחלחל, לדברי פרידן, הרבה מעבר לזירה הפוליטית. "כשיש תאונה הכי קטנה בכביש זה נהפך לקרב יריות, כששי לוי שינדלר עושה סרט על ההתעשרות שלה זה נהפך לקרב בין מעמדות. אנשים פה בקריזה על כל דבר הכי קטן. יש פה טירוף מערכות. המדינה לא יכולה להתקיים כך".

מה אומרים המתחרים

גורמים בענף היין דווקא סבורים שלדירוגים שפרידן מגדיר כ"תנ"ך של היין" כבר אין משמעות מכרעת כמו פעם. "ציון זה לגמרי ניינטיז ודי מיצה את עצמו", אומר איתי גלייטמן, לשעבר מבקר היין של הארץ וממייסדי צ'ירס. "היום יש דור חדש שמחפש אותנטיות וסיפור מאחורי היין וכמובן טעם". בני הדור החדש, לדבריו, שואלים ובודקים בעצמם ולא ישתו יין רק כי הוא מדורג 90 ומעלה.

אלון גונן, מבקר וכתב היין של המגזין "אכול ושאטו" מציין כי "היום אתרי יין נותנים כמה דירוגים כדי שאפשר יהיה לראות את מגוון הדעות של המבקרים. הצרכן בררן ורוצה לאשר את הבחירה שלו על ידי כמה מומחים".

"הקהל היום לא מחפש ציונים, עולם מבקרי היין כמעט מת", אומר יאיר היידו, מומחה יין ושותפו של גלייטמן באתר צ'ירס. "אם האתר היה יוצא ב־1995 הייתי אומר שזה מדהים, אבל במציאות של היום זה להתעורר 20 שנה מאוחר מדי. אנשים מחפשים מה שחברים שלהם מעלים באינסטגרם ומה שהם ראו במסעדה או גילו בבר יין. אחד הדברים הכי משמחים בתקופה הזאת הוא שאנשים מחפשים חוויה, והחוויה מבוססת על תוכן - יין פלוס סיפור".

טל שקד, מנהל שיווק בחברת שקד, שבבעלותה אתר דרך היין, דווקא סבור שיש חשיבות לציונים ולדירוגים. "זה ממש לא עבר מהעולם. זה אפילו יותר משמעותי היום מאשר לפני 20 שנה, כי נכנסו לתחום הרבה צרכנים חדשים. הם צריכים ביטחון בקנייה, משהו שיסייע להם לבחור. רוב היינות טעמם ואיכותם משתנים מבציר לבציר. מי שאינו פריק יין - אין לו את הכלים לדעת אם זו שנת בציר טובה או לא. הדירוג הוא ערובה לאיכות".

באשר למחירים שמציע wewine נדמה כי הקביעה של פרידן כי הוא הכי זול לא גורפת. ישנם אתרים שמוכרים חלק מהיינות שמוכר פרידן במחירים דומים ולעתים אף נמוכים יותר.

אודי פרידן (66)

אישי: בזוגיות + 2, גר בתל אביב
מקצועי: מבעלי משרד הפרסום ראובני פרידן, מייסד פלטפורמת היין המקוונת wewine
עוד משהו: חובב שיט, ריצה ומשפחה

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם