גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסירים כפפות במכרז הפרסום של התאגיד: בטרגט טוענים לניגוד עניינים של בני מנשה

חברת טרגט ספיריט פנתה באמצעות עורכי דינה לוועדת המכרזים של התאגיד בדרישה לפסול את מועמדותה של קבוצת מנשה במכרז הפרסום החדש ● לטענת טרגט, הקבוצה אינה יכולה להתמודד במכרז בשל מעורבותו העסקית של בני מנשה בעסקים הקשורים לפרסום, ייצוג והפקה, המהווים לטענתם ניגוד אינטרסים

אורי נצר, מנכ''ל טרגט ספיריט / צילום: תמר מצפי
אורי נצר, מנכ''ל טרגט ספיריט / צילום: תמר מצפי

חברת טרגט ספיריט, המחזיקה כיום בזיכיון לשיווק זמן הפרסום של תאגיד השידור הציבורי כאן, מורידה את הכפפות מול קבוצת "כאן פרסום" של איש העסקים והמפיק בני מנשה.

לגלובס נודע כי בעקבות פרסום העיתון, ולפיו אלה שתי הקבוצות היחידות המתמודדות במכרז הפרסום החדש, פנתה טרגט באמצעות עורכי דינה לוועדת המכרזים של התאגיד בדרישה לפסול את מועמדותה של קבוצת מנשה. לטענת טרגט, הקבוצה אינה יכולה להתמודד במכרז בשל מעורבותו העסקית של מנשה בעסקים הקשורים לפרסום, ייצוג והפקה, המהווים לטענתם ניגוד אינטרסים לפעילות התאגיד.

בעקבות המכתב של טרגט ספיריט פנה התאגיד אל מנשה בבקשה לקבל הבהרות על העסקים שבבעלותו, וניגוד האינטרסים הפוטצניאלי הגלום בהם לפעילות התאגיד.
נזכיר כי הזוכה במכרז יקבל את האחריות על פרסום ושיווק פרסומות בשמונה תחנות הרדיו של התאגיד, והודעות חסות ותשדירי שירות בערוצי הטלוויזיה כאן 11 וכאן 33.

"ניגוד עניינים חריף"

במכתב ששלחו עורכי דינה של טרגט נכתב כי "מרשתנו סבורה שאם וככל שאכן בני מנשה מעורב בהצעה שהוגשה במסגרת המכרז, כי אז נכון להפנות את תשומת לבכם בבחינת ‘הסרת מכשול בפני עיוור’ לעובדות הידועות לה ביחס למעורבותו ולפעילותו הענפה של מנשה בשוק הפרסום, וזאת בעצמו ו/או באמצעות חברות שבבעלותו ו/או בניהולו".

ענת ארדיטי, מנכ"לית קבוצת בני מנשה / צילום: רמי זרנגר

בטרגט מתייחסים לשותפות של מנשה בחברת fresh, העוסקת בשיווק דיגיטלי לצעירים, לשותפותו בחברת הייצוג SPOT שמייצגת טאלנטים מובילי דעת קהל ברשתות החברתיות ומשווקת בין היתר זמן שידור וקמפיינים ברשתות החברתיות, להיותו בעל מניות בחברת סטרים IL שבאמצעותה פועל שירות סטרימינג המשדר תכנים ישראליים ופרסומות לצופים מחוץ לישראל, ולאחזקותיו בחברה המחזיקה מניות בערוץ 23 (הערוץ הים תיכוני).

בחברה סבורים שגם הבעלות שלו בחברות הפקה ובחברות המוכרות זכויות יוצרים מייצרת "מתח מובנה בין האינטרסים של התאגיד להגדיל ככל האפשר את ההכנסות מפרסום, לבין האינטרסים של מי שנהנה מהכנסות מפרסום בפלטפורמות אחרות. מטבע הדברים, (הוא) מעוניין להגדיל ככל האפשר את הכנסותיו, ללא מחויבות בלעדית ל’כאן’, אלא לפי אינטרס כלכלי של השאת רווחיו מאותה עסקת פרסום ומהקשר שנוצר עם משרדי הפרסום, בכובעו כבעל זכויות בתוצרים ובשיווק אמנים ופרסום על ידם".

בטרגט טוענים כי מעורבותו של מנשה בחברות אלה מונעת את השתתפותו במכרז, וכי אם יזכה בו הזכייה תהיה "נגועה בניגוד עניינים חריף ומובהק, תוך פגיעה בענייני התאגיד... ותוך פגיעה קשה בעקרון השוויון, שהנו האבן הראשה בבניין דיני המכרזים".
הפנייה אל התאגיד נעשית בעת שהמנכ"ל אלדד קובלנץ כבר אינו בארגון, ובמקומו מכהנת טל פרייפלד כמנכ"לית זמנית, עד לבחירת מנכ"ל/ית קבוע/ה.

"פועלים בשקיפות"

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, בשל הקשחת תנאי המכרז וסימני השאלה לגבי עתידו של הרדיו כמדיום שאיננו תלוי דיגיטל, הפעם יש שתי מתמודדות בלבד: טרגט ספיריט (מקבוצת טרגט מרקט), המנוהלת על ידי אורי נצר ומשמשת כזכיין של התאגיד מאז 2016, והקבוצה שמוביל המפיק ומבעלי ארומה מיוזיק בני מנשה, שאותה מובילה ענת ארדיטי אשר כיהנה במשך שנים ארוכות כמנכ"לית שפא (שירותי פרסום אזוריים).

באופן פרדוקסלי, טרגט ספיריט משתמשת בטיעון של המתמודדים מולה במסגרת המכרז הקודם. נזכיר כי טרגט מרקט, חברת האם של טרגט ספיריט, היא מחברות הקד"מ והשיווק החוויתי הגדולות בישראל. מאחר שתחומים אלה הם חלק מתקציבי השיווק, לאחר זכייתה במכרז הקודם הוגשה נגדה עתירה מנהלית בידי אברהם פרחי, שהחברה בבעלותו ניהלה במשך שנים את שיווק זמן הפרסום של התאגיד. פרחי טען אז כי עסקי הקד"מ של טרגט מהווים ניגוד אינטרסים לתאגיד, אך עתירתו לא התקבלה.

עוד נזכיר כי באותו מכרז השתתפו אז ארבע קבוצות - אחת מהן הייתה ארומה מיוזיק, שבה שותף מנשה. הקבוצה הגיעה אז למקום האחרון, בין היתר מכיוון שההצעה המסחרית שהגישה הייתה פחות טובה לתאגיד.

מאז חלפו כשש שנים, ונראה כי הקבוצה הגיעה מאורגנת היטב למכרז הנוכחי. הציוות של ארדיטי בתפקיד המנכ"לית המיועדת אמור לתת לקבוצה נקודות זכות, שכן מדובר כאמור באחת המנהלות המנוסות בענף הרדיו, שמהווה את החלק המשמעותי בהכנסות התאגיד מפרסום.

מ"כאן פרסום", בה שותף מנשה, נמסר בתגובה: "אנחנו מביעים פליאה על הניסיון המוזר והמפתיע למנוע תחרות עסקית לגיטימית שתיטיב עם התאגיד. כמובן שפעלנו ונפעל תמיד בשקיפות על פי החוק ודרישות המכרז. אנחנו בטוחים שהצוות המקצועי והמשפטי של התאגיד יבין שמדובר בניסיון נואש להטיל ספק שכל מטרתו לפגוע בתחרות, ויקבל את ההחלטה המקצועית הנכונה".

עוד כתבות

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: מצפים להפסקת אש בשבוע הבא, רוצים להשיב את החטופים

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים