גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הנסיכות מהמפרץ תשכור את וילה רוטשילד?

לגלובס נודע כי אחת ממדינות המפרץ הפרסי נמצאת במגעים מתקדמים לשכירת "וילה רוטשילד", כמשכנה הדיפלומטי בישראל תמורת שלושה מיליון שקל לשנה ● וגם: הביתנים הישראליים בתערוכות הנשק העולמיות ● אירועים ומינויים

וילה רוטשילד / צילום: דן מילר DHM Studio
וילה רוטשילד / צילום: דן מילר DHM Studio

אחת ממדינות המפרץ הפרסי שיש לה יחסים עם ישראל נמצאת במגעים מתקדמים לשכירת "וילה רוטשילד", כמשכנה הדיפלומטי בישראל. לגלובס נודע כי ההסכם המתגבש הוא לחמש שנים, תמורת כ-3 מיליון שקל לשנה, במטרה להפוך את המבנה לשגרירות, לקונסוליה או לנציגות של אותה מדינה כאן.

וילה רוטשילד (לשעבר "בית עווד") נמצאת בלב שדרות רוטשילד בתל אביב, ועברה לאחרונה שיפוץ בהיקף של כ־15 מיליון שקל, במסגרת הוראות לשימור מחמיר, כולל שחזור ציורים, מעקות וחלונות. "האישורים הסופיים להשלמת העבודות התקבלו בחצי השנה האחרונה", אומרים גורמים המעורים בנושא. "זאת הייתה עבודה קשה מאוד מול מחלקת השימור, בעזרת משרד בר אוריין אדריכלים, מאמץ שייתן את פירותיו בעתיד".

וילה רוטשילד משתרעת על כ־600 מ"ר בנויים בשלושה מפלסים, לצד כ־560 מ"ר נוספים של חצר, ובשטח אקוויוולנטי של כ־900 מ"ר. הווילה מציעה גם גג רחב ידיים ובריכה פרטית. בעלי הנכס, ביניהם איש העסקים אהוד בן ש"ך - שנמצא שם עוד מראשית שנות ה־80, כאשר במקום פעלה המסעדה של השף ישראל אהרוני, יין־יאנג - פועלים בימים אלה להשלמת האבזור היוקרתי בווילה. לצד השחזור של רבים מפרטי הבית המקוריים, ובהם גרם המדרגות המרכזי, המבנה מציע מערכות מודרניות כדוגמת מערכת חשמל חכם, חימום תת־רצפתי, מערכות שמע סמויות בתקרה ועוד.

"השוכרים הפוטנציאליים נכונים לחתום", מספרים גורמים המעורבים במשא ומתן בין הצדדים. "הכסף והתקופה לא מהווים בעיה, אך תהליכי קבלת ההחלטות והאישורים מעט ממושכים יותר. זה מקום מיוחד במינו, שמתאים מאוד למעמד - נציגות ראשונה והיסטורית של המדינה הזו בישראל".

לגלובס נודע כי השיחות בין הצדדים סביב שכירת המקום החלו בתיווך איש עסקים וינאי יהודי, בעל קשרים רבים במפרץ, וכי היעד להשלמתן הוא סוף השנה הנוכחית. במקביל, ישנו גורם נוסף המעוניין לשכור את המקום, אך הוא מוגדר "רציני פחות". בעליה של הווילה מעדיפים להשכיר אותה ולא למכור, אך גם אפשרות המכירה נמצאת על הפרק - תמורת תג מחיר של כ־90 מיליון שקל.

יובל ניסני

אזור התעשייה

אירונאוטיקס משיקה את ה"טרויאן"

הביתנים הישראליים בתערוכות נשק עולמיות ממקדים תמיד תשומת לב עולמית, ובוודאי בעיצומה של מלחמת רוסיה אוקראינה. בשנים האחרונות ניתן דגש מיוחד לכטב"מים - כלי הטיס הבלתי מאוישים, ואחת מהמערכות החדשות בתחום הזה הוצגה לאחרונה בתערוכת הנשק יורוסטורי בפריז: ה"טרויאן" של אירונאוטיקס.

לפי פרסומי החברה, מערכת הטיסה הזו מסוגלת לבצע משימות עומק לאורך זמן, ותוך תפעול של עד ארבע פלטפורמות בו זמנית מתחנה אחת למספר משימות. יכולת השהייה הארוכה מתאפשרת בזכות תאים סולריים הממוקמים על כנף הפלטפורמה, ומטעינים את הסוללות תוך כדי ביצוע משימה לטווחים של עד 150 ק"מ.

יואב הר אבן, עוזי לנדאו, משה אלעזר, אביחי סטולרו / צילום: אלן עזריה

באירוע ההשקה בפריז נכחו בכירי מערכת הביטחון, בהם ראש סיב"ט יאיר קולס, יו"ר רפאל עוזי לנדאו, מנכ"ל רפאל ויו"ר אירונאוטיקס יואב הר אבן, אביחי סטולרו מבעלי חברת אירונאוטיקס. לדברי משה אלעזר, מנכ"ל ונשיא החברה, "מדובר בפלטפורמה המשנה את חוקי המשחק, בזכות היכולת שלה לבצע מספר משימות אווירות בדיוק מרבי. אנו צופים כי הטרויאן תהווה את מנוע הצמיחה העתידי של אירונאוטיקס בסגמנט זה".

דני זקן

אזור התעשייה

בוושינגטון מעוניינים לעלות על הגל

כיצד נכון לנהל מוסד ללא כוונות רווח בעידן החדש? השאלה הזו מעסיקה לא מעט עמותות וארגונים, וגם במחלקת המדינה האמריקאית עוסקים בנושא. כך הוזמן ירון וקסמן, מייסד ומנכ"ל עמותת "הגל שלי", המסייעת לקידום בני נוער בסיכון באמצעות גלישת גלים, לוושינגטון הבירה לשורת פגישות עם בכירים במחלקה, דיפלומטים ומנהלי עמותות וארגונים חברתיים אמריקאים.

"התחום שלנו נוהל עם הרבה רגש ולב ומעט תקציבים ומידע, וכעת הוא צועד לעבר ניהול מוכוון תוצאות. זה עידן חדש שדורש מאיתנו להציג תוצאות מדידות ולהשתפר תדיר, ובעיניי טוב שכך", אומר וקסמן. "בסוף, ארגוני חברה אזרחית מסייעים לאלו שזקוקים לעזרה. ככל שנשקיע בארגונים ונשפר את היכולות שלהם, כך גם החברה תוכל להשתפר".

בין הנושאים שעלו בפגישות היה השימוש בכלים מעולם העסקי לטובת המגזר החברתי, שבו נדרש לייצר אימפקט משמעותי עם משאבים מוגבלים. "אנחנו, למשל, עיצבנו את מערכת סיילפורס באופן שיתאים לצרכים שלנו", מספר וקסמן. "השימוש בעולמות הדאטה - כולל ניהול המידע שלנו ברמה הפיננסית, והבנה של קהלי היעד שלנו - מאפשר לנו להסיק מסקנות רלוונטיות בזמן אמת, ולדייק את עצמנו".

לדברי וקסמן, "הקשר עם מחלקת המדינה האמריקאית נולד לאחר שיתוף פעולה מוצלח עם שגרירות ארה"ב בישראל שתומכת בנו. לא בכל יום זוכים לפגוש באופן ישיר ובלתי אמצעי ארגוני ענק והנהלה בכירה של מלכ"רים עם מחזור שנתי של כ-65 מיליון דולר ופעילות גלובאלית. יצא לי לפגוש פה גם ארגונים קטנים ובינוניים (בקנה מידה אמריקני), ולשתף אותם במודלים שאנחנו פיתחנו תוך שימוש בכלים טכנולוגיים חדשניים וניהול צמיחה מואצת".

עמותת "הגל שלי" הוקמה לפני כתשע שנים, ויש לה חמישה מרכזי גלישה לאורך חופי ישראל. לעמותה כ-5,000 בוגרים, כ-100 קבוצות בשנה וכ-250 אנשי צוות ומתנדבים. לאחרונה רשם וקסמן עמותה חדש בקליפורניה. "המהלך נולד בעקבות בקשה שקיבלנו לייצא את הידע והניסיון שצברנו במשך השנים לטובת חבר'ה שזקוקים לנו בארה"ב. כסטארט-אפ ישראל חינוכי, אני מקווה ומאמין שיש לנו הרבה לתרום, בכלים שיוכלו לשמש גם את ארגוני החברה האזרחית שפועלים פה".

חדשות טובות

כ-15 מיליון שקל גויסו בערב הגאלה של ידידי המרכז הרפואי שיבא, שנערך בהשתתפות כ-1,200 תורמים מהמגזר העסקי בארץ ובעולם. התרומות יוקדשו להקמת מחלקה לאומית לכוויות ילדים, שתהיה הראשונה בישראל, ולהעצמת בנק ומעבדת העור היחידה בארץ שמגדלת עור אנושי עבור נפגעי כוויות.

פרופ קרייס, ורד גרינבוים ויורם טיץ / צילום: רפי דלויה

את הערב הובילו פרופ' יצחק קרייס מנהל המרכז הרפואי, ורד גרינבוים מנכ"לית אגודת הידידים ויו"ר האגודה יורם טיץ. במהלך הערב הוענקו תעודות הוקרה לתורמים משמעותיים, ובהם מלאני ומתיו ברונפמן, זאב, שי וצביקה לבנת, אהרון לוי, רותי וערן גורב ומשפחת דנציגר.

מלאני ומתיו ברונפמן / צילום: רפי דלויה

לערב הגיעו בין היתר נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, שר הביטחון בני גנץ, יאיר ואילנה המבורגר, חנן פרידמן, יפעת ואורי לוין, הראל ולימור ויזל, צחי, אלון ודורון ארבוב, יהודה ותמי רוה, סמדר ברבר, נעמה ודב בהרב, פנינה ומשה אדרי, אתי וגבי רוטר, דוד ואורית אפרתי, נוני ועמוס מלכא, עדי וציפי שטראוס, אבי ויהודית טיומקין, קרן חזון, יוסי כהן, שירה וישי דוידי, רותי וזאב רוטשטיין, ענת ואודי אנג'ל, אלונה ואלי ברקת ואחרים.

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון