גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הנסיכות מהמפרץ תשכור את וילה רוטשילד?

לגלובס נודע כי אחת ממדינות המפרץ הפרסי נמצאת במגעים מתקדמים לשכירת "וילה רוטשילד", כמשכנה הדיפלומטי בישראל תמורת שלושה מיליון שקל לשנה ● וגם: הביתנים הישראליים בתערוכות הנשק העולמיות ● אירועים ומינויים

וילה רוטשילד / צילום: דן מילר DHM Studio
וילה רוטשילד / צילום: דן מילר DHM Studio

אחת ממדינות המפרץ הפרסי שיש לה יחסים עם ישראל נמצאת במגעים מתקדמים לשכירת "וילה רוטשילד", כמשכנה הדיפלומטי בישראל. לגלובס נודע כי ההסכם המתגבש הוא לחמש שנים, תמורת כ-3 מיליון שקל לשנה, במטרה להפוך את המבנה לשגרירות, לקונסוליה או לנציגות של אותה מדינה כאן.

וילה רוטשילד (לשעבר "בית עווד") נמצאת בלב שדרות רוטשילד בתל אביב, ועברה לאחרונה שיפוץ בהיקף של כ־15 מיליון שקל, במסגרת הוראות לשימור מחמיר, כולל שחזור ציורים, מעקות וחלונות. "האישורים הסופיים להשלמת העבודות התקבלו בחצי השנה האחרונה", אומרים גורמים המעורים בנושא. "זאת הייתה עבודה קשה מאוד מול מחלקת השימור, בעזרת משרד בר אוריין אדריכלים, מאמץ שייתן את פירותיו בעתיד".

וילה רוטשילד משתרעת על כ־600 מ"ר בנויים בשלושה מפלסים, לצד כ־560 מ"ר נוספים של חצר, ובשטח אקוויוולנטי של כ־900 מ"ר. הווילה מציעה גם גג רחב ידיים ובריכה פרטית. בעלי הנכס, ביניהם איש העסקים אהוד בן ש"ך - שנמצא שם עוד מראשית שנות ה־80, כאשר במקום פעלה המסעדה של השף ישראל אהרוני, יין־יאנג - פועלים בימים אלה להשלמת האבזור היוקרתי בווילה. לצד השחזור של רבים מפרטי הבית המקוריים, ובהם גרם המדרגות המרכזי, המבנה מציע מערכות מודרניות כדוגמת מערכת חשמל חכם, חימום תת־רצפתי, מערכות שמע סמויות בתקרה ועוד.

"השוכרים הפוטנציאליים נכונים לחתום", מספרים גורמים המעורבים במשא ומתן בין הצדדים. "הכסף והתקופה לא מהווים בעיה, אך תהליכי קבלת ההחלטות והאישורים מעט ממושכים יותר. זה מקום מיוחד במינו, שמתאים מאוד למעמד - נציגות ראשונה והיסטורית של המדינה הזו בישראל".

לגלובס נודע כי השיחות בין הצדדים סביב שכירת המקום החלו בתיווך איש עסקים וינאי יהודי, בעל קשרים רבים במפרץ, וכי היעד להשלמתן הוא סוף השנה הנוכחית. במקביל, ישנו גורם נוסף המעוניין לשכור את המקום, אך הוא מוגדר "רציני פחות". בעליה של הווילה מעדיפים להשכיר אותה ולא למכור, אך גם אפשרות המכירה נמצאת על הפרק - תמורת תג מחיר של כ־90 מיליון שקל.

יובל ניסני

אזור התעשייה

אירונאוטיקס משיקה את ה"טרויאן"

הביתנים הישראליים בתערוכות נשק עולמיות ממקדים תמיד תשומת לב עולמית, ובוודאי בעיצומה של מלחמת רוסיה אוקראינה. בשנים האחרונות ניתן דגש מיוחד לכטב"מים - כלי הטיס הבלתי מאוישים, ואחת מהמערכות החדשות בתחום הזה הוצגה לאחרונה בתערוכת הנשק יורוסטורי בפריז: ה"טרויאן" של אירונאוטיקס.

לפי פרסומי החברה, מערכת הטיסה הזו מסוגלת לבצע משימות עומק לאורך זמן, ותוך תפעול של עד ארבע פלטפורמות בו זמנית מתחנה אחת למספר משימות. יכולת השהייה הארוכה מתאפשרת בזכות תאים סולריים הממוקמים על כנף הפלטפורמה, ומטעינים את הסוללות תוך כדי ביצוע משימה לטווחים של עד 150 ק"מ.

יואב הר אבן, עוזי לנדאו, משה אלעזר, אביחי סטולרו / צילום: אלן עזריה

באירוע ההשקה בפריז נכחו בכירי מערכת הביטחון, בהם ראש סיב"ט יאיר קולס, יו"ר רפאל עוזי לנדאו, מנכ"ל רפאל ויו"ר אירונאוטיקס יואב הר אבן, אביחי סטולרו מבעלי חברת אירונאוטיקס. לדברי משה אלעזר, מנכ"ל ונשיא החברה, "מדובר בפלטפורמה המשנה את חוקי המשחק, בזכות היכולת שלה לבצע מספר משימות אווירות בדיוק מרבי. אנו צופים כי הטרויאן תהווה את מנוע הצמיחה העתידי של אירונאוטיקס בסגמנט זה".

דני זקן

אזור התעשייה

בוושינגטון מעוניינים לעלות על הגל

כיצד נכון לנהל מוסד ללא כוונות רווח בעידן החדש? השאלה הזו מעסיקה לא מעט עמותות וארגונים, וגם במחלקת המדינה האמריקאית עוסקים בנושא. כך הוזמן ירון וקסמן, מייסד ומנכ"ל עמותת "הגל שלי", המסייעת לקידום בני נוער בסיכון באמצעות גלישת גלים, לוושינגטון הבירה לשורת פגישות עם בכירים במחלקה, דיפלומטים ומנהלי עמותות וארגונים חברתיים אמריקאים.

"התחום שלנו נוהל עם הרבה רגש ולב ומעט תקציבים ומידע, וכעת הוא צועד לעבר ניהול מוכוון תוצאות. זה עידן חדש שדורש מאיתנו להציג תוצאות מדידות ולהשתפר תדיר, ובעיניי טוב שכך", אומר וקסמן. "בסוף, ארגוני חברה אזרחית מסייעים לאלו שזקוקים לעזרה. ככל שנשקיע בארגונים ונשפר את היכולות שלהם, כך גם החברה תוכל להשתפר".

בין הנושאים שעלו בפגישות היה השימוש בכלים מעולם העסקי לטובת המגזר החברתי, שבו נדרש לייצר אימפקט משמעותי עם משאבים מוגבלים. "אנחנו, למשל, עיצבנו את מערכת סיילפורס באופן שיתאים לצרכים שלנו", מספר וקסמן. "השימוש בעולמות הדאטה - כולל ניהול המידע שלנו ברמה הפיננסית, והבנה של קהלי היעד שלנו - מאפשר לנו להסיק מסקנות רלוונטיות בזמן אמת, ולדייק את עצמנו".

לדברי וקסמן, "הקשר עם מחלקת המדינה האמריקאית נולד לאחר שיתוף פעולה מוצלח עם שגרירות ארה"ב בישראל שתומכת בנו. לא בכל יום זוכים לפגוש באופן ישיר ובלתי אמצעי ארגוני ענק והנהלה בכירה של מלכ"רים עם מחזור שנתי של כ-65 מיליון דולר ופעילות גלובאלית. יצא לי לפגוש פה גם ארגונים קטנים ובינוניים (בקנה מידה אמריקני), ולשתף אותם במודלים שאנחנו פיתחנו תוך שימוש בכלים טכנולוגיים חדשניים וניהול צמיחה מואצת".

עמותת "הגל שלי" הוקמה לפני כתשע שנים, ויש לה חמישה מרכזי גלישה לאורך חופי ישראל. לעמותה כ-5,000 בוגרים, כ-100 קבוצות בשנה וכ-250 אנשי צוות ומתנדבים. לאחרונה רשם וקסמן עמותה חדש בקליפורניה. "המהלך נולד בעקבות בקשה שקיבלנו לייצא את הידע והניסיון שצברנו במשך השנים לטובת חבר'ה שזקוקים לנו בארה"ב. כסטארט-אפ ישראל חינוכי, אני מקווה ומאמין שיש לנו הרבה לתרום, בכלים שיוכלו לשמש גם את ארגוני החברה האזרחית שפועלים פה".

חדשות טובות

כ-15 מיליון שקל גויסו בערב הגאלה של ידידי המרכז הרפואי שיבא, שנערך בהשתתפות כ-1,200 תורמים מהמגזר העסקי בארץ ובעולם. התרומות יוקדשו להקמת מחלקה לאומית לכוויות ילדים, שתהיה הראשונה בישראל, ולהעצמת בנק ומעבדת העור היחידה בארץ שמגדלת עור אנושי עבור נפגעי כוויות.

פרופ קרייס, ורד גרינבוים ויורם טיץ / צילום: רפי דלויה

את הערב הובילו פרופ' יצחק קרייס מנהל המרכז הרפואי, ורד גרינבוים מנכ"לית אגודת הידידים ויו"ר האגודה יורם טיץ. במהלך הערב הוענקו תעודות הוקרה לתורמים משמעותיים, ובהם מלאני ומתיו ברונפמן, זאב, שי וצביקה לבנת, אהרון לוי, רותי וערן גורב ומשפחת דנציגר.

מלאני ומתיו ברונפמן / צילום: רפי דלויה

לערב הגיעו בין היתר נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, שר הביטחון בני גנץ, יאיר ואילנה המבורגר, חנן פרידמן, יפעת ואורי לוין, הראל ולימור ויזל, צחי, אלון ודורון ארבוב, יהודה ותמי רוה, סמדר ברבר, נעמה ודב בהרב, פנינה ומשה אדרי, אתי וגבי רוטר, דוד ואורית אפרתי, נוני ועמוס מלכא, עדי וציפי שטראוס, אבי ויהודית טיומקין, קרן חזון, יוסי כהן, שירה וישי דוידי, רותי וזאב רוטשטיין, ענת ואודי אנג'ל, אלונה ואלי ברקת ואחרים.

עוד כתבות

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר / צילום: יוסי זמיר

המהלך לסיכול עסקה: פניית בן גביר לסמוטריץ' וזעם המשפחות

השתיקה החריגה בחמאס, וההצעה שלפי ההערכה ישראל הסכימה לה ● טראמפ מזהיר: "מקווה שיקבלו את ההסכם" ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות שערים באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.3% ● הניקיי ירד ב-0.6% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

אבי לוי, מנכ''ל דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

"טרחן למות": סמנכ"לית השיווק של בנק דיסקונט פורשת ומפרסמת פוסט חריג על המנכ"ל

סביון בר סבר, סמנכ"לית השיווק של דיסקונט, הודיעה בפוסט חריג בפייסבוק שהיא עוזבת את תפקידה

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה