גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה עומד מאחורי רשת האופנה החדשה WORD, ולמה היא תפעל רק מחוץ לתל אביב?

רשת האופנה החדשה WORD, שהקימה קבוצת 911 אופנה של אורי רייז, פתחה עד כה ארבעה סניפים: באילת, כפר סבא, נתניה ובבאקה אל-גרבייה ● לדברי רייז, שמשמש גם כמנכ"ל, "בהמשך השנה נפתח חמישה סניפים נוספים - בחיפה, יהוד, פתח תקווה, הקריות ואזור חדרה, ואנחנו במו"מ למקומות נוספים" ● אירועים ומינויים

חנות word בקניון G, כפר סבא / צילום: ערן לם
חנות word בקניון G, כפר סבא / צילום: ערן לם

קבוצת 911 אופנה של אורי רייז, בעלת רשת Story בישראל, מקימה רשת אופנה חדשה בהשקעה התחלתית של כ-2.5 מיליון שקל. הרשת החדשה, WORD, תציע 15 מתוך 80 המותגים שבפורטפוליו הקבוצה, ובהם מליסה, סקוץ’ אנד סודה, ניודי ג’ינס, צ’מפיון, אולסיינטס, פלדיום ועוד.

הרשת פתחה עד כה ארבעה סניפים, באילת, כפר סבא, נתניה ובבאקה אל-גרבייה במה שהוגדר כ"השקה רכה", ובכל אחד מהסניפים הושקע סכום שנע בין חצי מיליון למיליון שקל. לדברי רייז, שמשמש גם כמנכ"ל, "בהמשך השנה נפתח חמישה סניפים נוספים - בחיפה, יהוד, פתח תקווה, הקריות ואזור חדרה, ואנחנו במו"מ למקומות נוספים".

הרציונל של הקבוצה, שבבעלות רייז ומשפחת פדרמן, בעלי רשת מלונות דן, הוא שהתמהיל הרחב של מותגי הקבוצה אינו רלוונטי בכל הארץ, ועדיף לפתוח רשת חדשה עם תמהיל רזה. "בחרנו להביא את המותגים החזקים ביותר שלנו, כאלה שהם בעלי אחיזה מסחרית רחבה" מסביר רייז. "המיקומים נבחרו לפי דרישות מתוך חנויות מוצלחות שאנחנו עובדים איתן בסיטונאות, ומתוך ביקושים באונליין".

בקבוצה מעדיפים להתמקד במכירה בחנויות עצמן ולא מתכוונים כרגע לפתוח אתר למכירה אונליין, אולם לא שוללים זאת בעתיד. "המודל של WORD מבוסס על ביקושים, ונועד לתת מענה יותר לוקאלי", אומר רייז. "סטורי הפכה להיות ישות בפני עצמה, ו-WORD באה לתת יותר במה למותגים עצמם.

"יש לנו 1,000 נקודות מכירה בכל הארץ ואת אתר סטורי אונליין, שבאמצעות שניהם זיהינו נקודות ביקוש חזקות. לכן, התנועה של ההתרחבות מוכוונת מיקומים, וכרגע האיקומרס פחות רלוונטי. חוויית הקנייה בערוצים שלנו היא מעבר למה שיכול לעבור בפלטפורמת איקומרס. כוח אדם שיודע לתת ערך מוסף של ייעוץ בנקודות המכירה, זה משהו שמנצח את האיקומרס בהרבה מובנים.

"צרכן יכול לבוא למוכרים בחנויות, ולקבל המלצות לבוש שונות לחלוטין ממה שהיה יכול לבחור בעצמו, וזה לא דבר שיכול לקרות באתר". עם זאת, רייז מציין כי "כל אחד מעשרת המותגים המובילים שלנו ב-WORD מנהל פלטפורמת ריטייל עצמאית, כמו וג’ה, פלדיום והרשל".

קבוצת "911 אופנה" נוסדה לפני 21 שנים, מייבאת בבלעדיות שורה של מותגים ומשווקת אותם לכאלף חנויות בישראל. בנוסף היא מחזיקה גם ברשת Story שכוללת 15 סניפים, מחציתם בתל אביב. בעבר פורסם כי היקף הפעילות השנתי מוערך בכ-100 מיליון שקל.

בעשור האחרון, הקבוצה שמה דגש על צרכנות ערכית ואחראית, סחר הוגן בהליכי הייצור, ו-vegan friendly. "הירוק בלוגו של WORD מרמז על החשיבות שאנחנו נותנים לאופן הייצור וחומרי הגלם שמקדמים אג'נדות חברתיות וסביבתיות, וזה בא לידי ביטוי בפורטפוליו המותגים שלנו, שמציעים ערכים נוספים. במליסה, למשל, המציאו חומר טבעוני שממנו מייצרים נעליים, מותגים אחרים קשורים לשיתוף עם אומנות".

שירה ספיר

אזור התעשייה 1

פרס מפעל חיים לעזרא גבאי

ראשי חברות הביטוח בישראל החליטו להעניק אות מפעל חיים של איגוד חברות הביטוח לרואה החשבון עזרא גבאי, שחגג זה מכבר את יום הולדתו ה-94.

אות הוקרה לעזרא גבאי מאיגוד חברות הביטוח / צילום: יח''צ

גבאי, שותף ומייסד פירמת רואי החשבון קוסט, פורר, גבאי (הידועה גם בשם ארנסט אנד יאנג), החל את דרכו המקצועית בשנת 1950, בעת שהוסמך על ידי ממשלת אנגליה כרואה חשבון - והחל קריירה מזהירה בעיראק שבה נולד. שנה לאחר מכן הוא עלה לישראל, והיה מרואי החשבון הראשונים במדינה הצעירה, כשהוענק לו רישיון מספר 35.

בהחלטה של איגוד חברות הביטוח להעניק לרואה החשבון גבאי נאמר כי "משרד גבאי השקיע רבות בהכשרה מקצועית לביקורת חברות הביטוח, ואף הקים מחלקת אקטואריה. ההשקעה והשירות המקצועי נתנו את הכלים הנכונים, ויצרו את המוניטין של המשרד בביקורת של חברות ביטוח ופיננסים". נציין כי חברות הביטוח מנהלות כיום יותר מ-2 טריליון שקל נכסי ציבור, יותר מאשר הפיקדונות בבנקים, ולכן ישנה חשיבות עליונה לביקורת החשבונאית על פעילותן והתנהלותן.

באירוע נכחו מנכ"לים ובכירים בחברות הביטוח, בהם בני גבאי יו"ר קבוצת הפניקס (בנו של חתן האירוע ורו"ח בעצמו), שלמה אליהו בעל השליטה במגדל, מישל סיבוני וניר כהן יו"ר ומנכ"ל הראל ביטוח בהתאמה, ערן גריפל מבעלי השליטה במנורה, ארי קלמן יו"ר מנורה מבטחים, אביגדור קפלן יו"ר איילון, יצחק כהן סגן שר האוצר לשעבר ועוד.

רועי ויינברגר

אזור התעשייה 2

להירגע על חשבון העבודה

בעידן הלחוץ שבו כולנו חיים, יותר ויותר חברות מנסות למצוא פתרונות לרווחת העובדים, כל אחת בהתאם להיקף התקציב שלה.

בחברת הסייבר Silverfort החליטו כי החל מהשבוע הבא יקבל כל עובד עד 100 דולר כהחזר עבור הוצאות בריאות אישיות, הכוללות בין היתר חדר כושר, פעילויות ספורט, טיפולי גמילה (עישון), מינויים למכוני כושר, אפליקציות תמיכה, עיסויים, תזונאיות ועוד.

איך זה יעבוד? במסגרת תוכנית הוולנס החדשה, בכל חודש יוכל העובד לשלוח חשבונית/קבלה להחזר עבור טיפול עצמי ובריאותי. במקביל, ישנה אפשרות לשלוח קבלה על תשלום שנתי עבור הבריאות והרווחה, ולקבל החזר חודשי. הסכום אינו ניתן לצבירה, מה שמעודד את העובדים לממש אותו מדי חודש.

סילברפורט הוקמה ב-2016 על ידי הד קובץ, ירון קסנר ומתן פטאל, והיא מעסיקה כ-140 עובדים. מהחברה נמסר כי היא "מאמינה שהצלחת העובדים תלויה ישירות באושר והתקדמות העצמית שלהם, כזו המושגת באמצעות טיפולים ורווחה אישית".

גלית חתן

חדשות טובות

עמותת מחשבה טובה נבחרה על ידי הוועדה הכלכלית־חברתית של ארגון האו"ם ECOSOC, כארגון מייעץ בתחום קידום החינוך והנגשת טכנולוגיה לאוכלוסיות מגוונות. כוחה של הוועדה הוא בהקמת מוסדות וגופים שונים בתחומי הכלכלה, החברה, זכויות האדם והבריאות. קבלת המעמד מאפשרת לעמותה, שבראשה עומדת אורנית בן ישר, גם להשמיע הצהרות וליזום אירועים במסגרת מגוון הפעילויות של האו"ם.

עוד כתבות

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: למרות ביקורת מהמדינה, העליון אישר הליך גישור לפיצוי החוסכים

השופט גרוסקופף קבע כי הדיון בערעור שהגישו חוסכים על הפטור שקיבלו סוכני נטו מתביעות יידחה ל-2026 ● חלק מהחוסכים מתנגדים: "הגישור נועד לחפות על המחדלים וירחיק את הריפוי" ● בהסדר חוב נמכרה פעילות נטו לארבע עונות בכ-50 מיליון שקל

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מי ירוויח ומה זה יעשה למחירי החשמל בישראל: כל מה שכדאי לדעת על עסקת הגז הענקית עם מצרים

עסקת הגז הגדולה בתולדות ישראל צפויה לצאת דרך, לאחר שמשרד האנרגיה אישר את היתר היצוא הסופי למאגר לוויתן ● מי ירוויח מהעסקה, מה זה יעשה למחירי החשמל, ואיך זה ישפיע על מצרים? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט: נאסד"'ק עלה ב-1.4%

נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר הפתיעו לטובה ועמדו על 2.7%, מה שהוביל לעליות בוול סטריט ● נעילה חיובית באירופה, הדאקס קפץ בכ-1.1% ● מחר צפוי להיות יום תנודתי במיוחד ● חברת הספנות הישראלית צים עומדת למכירה, אך MSC מכחישה שהיא הרוכשת ● הבנק המרכזי של האיחוד האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ל-3.75%

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

חשד: מנהלים בחברת יזמות הגישו תביעה כוזבת לקרן הפיצויים בסך 40 מיליון שקל

שני המנהלים טענו כי למבנה בת"א נגרמו נזקים בהיקף 40 מיליון שקל כתוצאה מהדף של טיל איראני שנפל באזור - אך מהחקירה עולה חשד כי מאז 2021 המבנה מוכר ע"י העירייה כלא ראוי למגורים ● השניים חשודים בקבלת דבר במרמה, לאחר שקיבלו מהמדינה כ-2 מיליון שקל על בסיס התביעה ● לבקשת החשודים, שמם נאסר בשלב זה לפרסום

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש