גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי יום הפכפך; חברות הקרוזים התרסקו

תשואות האג"ח של ממשל ארה"ב נפלו ● פאגאיה הישראלית מחקה מעל 65% מאז שהצטרפה לנאסד"ק בשבוע שעבר ● נעילה שלילית בבורסות אירופה ● מחירי הנפט ירדו ב-2% ● האינפלציה בספרד הגיעה ביוני לקצב שנתי של 10.2%, מעל התחזיות ● לאחר אומדן סופי של התמ"ג, הכלכלה האמריקאית התכווצה ב-1.6% ברבעון הראשון

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock, Christopher Penler
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:01

לאחר יום הפכפך ותנודתי במיוחד, וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת. מדד דאו ג'ונס הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק ו-S&P 500 רשמו ירידות מזעריות.

עקום התשואות קרוב להתהפכות? תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה הערב ב-11 נקודות וננעלה על 3.09%, ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05%.

בקרב מניות הטכנולוגיה הגדולות המגמה הייתה מעורבת. טסלה , AMD , אנבידיה  ואלפאבית (גוגל)  איבדו גובה, ואילו אפל , אמזון , מטא (פייסבוק)  ומיקרוסופט  עלו בין 1% ל-2%.

ירידות חדות מאוד בשיעורים דו ספרתיים רשמו חברות הקרוזים. קרניבל  הובילה את הירידות וצנחה ב-14% לאחר שמורגן סטנלי הוריד את המחיר היעד של המניה מ-13 דולר ל-7 דולר בלבד, והזהיר שהמחיר עלול להגיע לאפס לנוכח הירידה בביקושים, ובהתחשב ברמות החוב של קרניבל. המתחרות רויאל קריביאן  ונורווג'יאן קרוז ליין  הושפעו ונפלו בכ-10% ו-9% בהתאמה.

בקרב המניות הישראליות גם נרשמו ירידות מהותיות. חברת הביומד אלפא תאו , שמפתחת טיפול לסרטן, התרסקה בכמעט 20%, חברת הטכנולוגיה פאגאיה  שהצטרפה לנאסד"ק רק לפני שבוע מחקה עוד 19% מערכה, ובסך הכל שווי השוק שלה צלל מ-8.5 מיליארד דולר בהנפקה ל-2.8 מיליארד בלבד. גם ניאו גיימס, ביומיקס, למונייד, ראדא , סולאראדג' והיפו נחלשו.

לעומתן, כן פייט ביופרמה  הדואלית ריכזה עניין רב וזינקה לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב שלישי בתרופת ה-PICLEDENOSON שלה לטיפול בפסוריאזיס, וביונד אייר  קפצה מעל ל-8% לאור דיווח מאמש על כך שה-FDA אישר לשימוש את מוצר LungFit PH שלה לטיפול בתינוקות עם כשל במערכת הנשימה.

החוזים על הנפט הגולמי, שלאורך היום נסחרו בעלייה קלה, שינו כיוון ועברו לירידות של כ-2%. הברנט נסחר סביב 115.4 דולר לחבית והנפט האמריקאי תמורת 109.4 דולר לחבית. הזהב השיל כ-0.1%, ומחירו ירד ל-1,818 דולר לאונקיה.

21:00

יום תנודתי בוול סטריט. מדד דאו ג'ונס שוב עבר לעלייה של 0.4% בעוד שנאסד"ק יורד ב-0.1% ו-S&P 500 נסחר ללא שינוי ממשי.

טסלה  מאבדת גובה לאחר דיווח בוול סטריט ג'ורנל על כך שהיא סוגרת את משרדה בסן מטאו, קליפורניה, ומבטלת כמאתיים משרות כתוצאה מכך.

תשואת האג"ח לעשור נופלת ב-9 נקודות לרמה של 3.11%, מחירי הנפט מחקו את העליות שנרשמו מוקדם יותר ונחלשים בכ-0.7% וגם הזהב נחלש קלות. בשוק הקריפטו, הביטקוין מאבד גובה ונע ברמה של 20 אלף דולר.

19:30

וול סטריט שינתה כיוון ועברה לירידות. הנאסד"ק יורד עתה ב-0.7%, S&P 500 מאבד 0.5% ודאו ג'ונס מחק את העלייה שרשם ונסחר בירידה של 0.1%. 

חלק ממניות הטכנולוגיה בולטות בירידות הערב, בהן טסלה  שמשילה 4%, ענקית השבבים AMD  נסוגה ב-5% ואנבידיה  ב-4%, אלפאבית (גוגל)  מאבדת 0.7%. לעומתן אפל , אמזון , מטא (פייסבוק)  ומיקרוסופט  ממשיכות לרכז עניין ועולות בכ-1% כל אחת.

בקרב הישראליות, פאגאיה  שנסחרת שבוע בלבד בנאסד"ק צונחת בכמעט 20%, סולאראדג'  יורדת ב-8% וגם קוגנייט, היפו , דריו הלת' , למונייד  וראדא  נחלשות.

18:45

בעוד שוול סטריט ממשיכה להתנהל ביציבות (נאסד"ק ו-S&P 500 ללא שינוי, דאו עולה ב-0.3%) - אירופה ננעלה באדום. מדד דאקס הגרמני נחתך ב-1.7%, קאק הצרפתי השיל 0.9%, פוטסי הבריטי נסוג ב-0.1% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי ב-1%.

בפרנקפורט נרשמו ירידות בולטות לפולקסווגן  שנסוגה ביותר מ-4%, פורשה  שאיבדה כ-3.5% ודויטשה בנק  שירד ב-3.2%. גם BMW, באייר וסימנס איבדו גובה. בלונדון, חברת ג'אסט איט טייקאוויי  (הבעלים של תן ביס הישראלית) צללה ב-19% לשפל כל הזמנים על רקע חששות שלא תצליח למכור את פעילותה בארה"ב (GRUBHUB), וכי בשל כך לא תצליח להגיע לרווחיות מבלי להשיג מימון נוסף. עוד ירידות נרשמו לקבוצת התעופה הבריטית IAG (בעלת בריטיש איירווייז) ולקבוצת ההחזקות של רולס רויס. בפריז רנו  איבדה מעל 5.5%, וגם איירבוס, סטלנטיס וסוסייטה ג'נרל איבדו גובה. לעומת זאת, קמעונאית הענק קרפור  טיפסה ב-4.7%.

אלביט מערכות  הישראלית זכתה בחוזה בסך כ-220 מיליון דולר לספק פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי למדינה באסיה פסיפיק. החוזה יבוצע במהלך 15 חודשים, ובמסגרתו תספק את ערכות הליזרד (Lizard) להנחיה מדויקת עבור ראשי קרב אוויריים כלליים.

17:30

כשעה לאחר פתיחת המסחר בארה"ב, והמדדים אט אט מתייצבים. נאסד"ק נסחר בדומה לרמת הפתיחה, S&P 500 עולה ב-0.2% ודאו ג'ונס מתקדם ב-0.4%.

חברות הקרוזים ממשיכות לרדת בשיעורים חדים, בראשן קרניבל שצונחת ב-15% ואחריה נורווג'יאן ורויאל קריביאן שמאבדות כ-10% כל אחת. מורגן סטנלי הוריד את יעד המחיר של קרניבל מ-13 דולר למניה ל-7 דולר בלבד, ואף הזהיר שהמחיר עלול להגיע לאפס לנוכח הירידה בביקושים.

בקרב הישראליות, סולאראדג'  נסחרת בירידה של 7% ופאגאיה , שחוגגת בקושי שבוע מאז שהחלה להיסחר בנאסד"ק, נופלת ב-16% ומשלימה ירידה של 65%. החברה החלה להיסחר לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר וכעת שוויה נע סביב 2.9 מיליארד בלבד.

באירופה נמשכת המגמה השלילית. דאקס מאבד 1.6% וקאק יורד ב-0.8%, בעוד שפוטסי הבריטי נסחר ללא שינוי מהותי.

16:32

לאחר הירידות החדות שנרשמו אמש בוול סטריט, המסחר נפתח היום במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק יורד בכ-0.3%, ואילו S&P 500 מוסיף 0.1% ודאו ג'ונס עם עלייה של 0.2%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בשלוש נקודות ל-3.17%.

ביונד אייר  הישראלית מטפסת לאור דיווח מאמש על כך שה-FDA אישר לשימוש את מוצר LungFit PH שלה לטיפול בתינוקות עם כשל במערכת הנשימה. המוצר יושק בבתי חולים בארה"ב במחצית הראשונה של 2023. לעומתה, נרשמות ירידות חדות למניות הטכנולוגיה הישראליות, ובהן קלטורה  שמוחקת 5%, סימילרווב , סייברוואן , למונייד  וקוגנייט  שממשיכה לאבד גובה לאחר שהשילה אתמול יותר מרבע משוויה.

בד באת' אנד ביונד  הודיעה שהמנכ"ל מארק טריטון עוזב את החברה, לאחר שהחמיצה את תחזיות הרווחים וההכנסות הרבעוניים. החברה רשמה הפסד של 2.83 דולר למניה (כשהצפי היה להפסד של 1.39 דולר) וגם בהכנסות היא פספסה: 1.46 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.51 מיליארד דולר.

חברת הקרוזים קרניבל  צונחת ב-9% לאחר שמורגן סטנלי הוריד את יעד המחיר מ-13 דולר למניה ל-7 דולר בלבד, ואף הזהיר שהמחיר עלול להגיע לאפס לנוכח הירידה בביקושים, ובהתחשב ברמות החוב של קרניבל. גם המתחרות רויאל קריביאן  ונורווג'יאן קרוז ליין  נסוגות.

ניאו , יצרנית המכוניות החשמליות מסין, מאבדת גובה לאחר שדוח של Grizzly Research מאשים אותה בניפוח תוצאותיה הכספיות. החברה הכחישה את ההאשמות וטענה שהדוח חסר טעם ומכיל שגיאות רבות.

בתוך כך, שוקי אירופה ממשיכים להיסחר בעיקר בירידות - דאקס וקאק יורדים ב-1.3% ו-7% בהתאמה ואילו מדד פוטסי הבריטי הצליח למחוק את הירידה שרשם וכעת הוא מטפס ב-0.1%.

15:33

מאקרו ארה"ב: האומדן השני והסופי לתמ"ג האמריקאי לרבעון הראשון התפרסם זה עתה, ולפיו הכלכלה בארה"ב התכווצה ב-1.6%, כשהנתון הקודם העיד על ירידה של 1.5%. נתון האינפלציה השנתי (Core PCE) הנלווה לנתון הצמיחה עמד על 8.3%, גבוה בשתי עשיריות האחוז לעומת המדידה הקודמת, של 8.1%. על פי מדד המחירים לצרכן מתחילת החודש, בחודש מאי האינפלציה השנתית זינקה כבר לקצב של 8.6%.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט ממשיכים להיסחר בעלייה של כ-0.3%.

פריון נטוורק  השיקה היום קמפיין לקידום טכנולוגיה שלה, ובתוך כך אשררה את התחזית השנתית שלה. החברה ממשיכה לצפות להכנסות של 620-640 מיליון דולר ב-2022, צמיחה שנתית של כ-32%. ה-EBITDA המתואם צפוי לגדול בכ-44% לטווח של 98-102 מיליון דולר, ושיעור ה-EBITDA המתואם מסך ההכנסות בניכוי עלויות המדיה צפוי לגדול מ-37% לכ-40%.

15:10

בגרמניה פורסם כי מדד המחירים לצרכן רשם ביוני (נתון ראשוני) עלייה של 0.1% לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.4%.

בזירת המסחר בסחורות החוזים על הנפט רושמים עליות של 1.1%-1.2% והזהב נסחר בעלייה של כ-0.3%. בשוק הקריפטו, הביטקוין נסחר בירידה קלה סביב 20,100 אלף דולר. האת'ריום יורד ביותר מ-3% ושערו נע סביב 1,115 דולר.

14:10

מדדי המניות המובילים באירופה נסוגים כעת בשיעורים של עד 2%. במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

במסחר המוקדם נרשמות ירידות במניות טסלה  שיורדת ב-1.5%, ניאו  שצונחת בכ-7%, ואפל, גוגל ומיקרוסופט שרושמות ירידות קלות.

12:10

מדדי המניות המובילים באירופה נסוגים כעת בשיעורים של עד 1.2%. במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות.

בספרד פורסם היום (נתון ראשוני) כי קצב האינפלציה השנתי ביוני הגיע ל-10.2%, לעומת 8.7% במאי וצפי כלכלנים לרמה של 9%. זוהי רמת האינפלציה הגבוהה ביותר במדינה מאז 1985.

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה שלילית, ומדדי המניות המובילים נסוגים בשיעורים של עד 0.8%. 

במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות ותשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בכ-5 נקודות לרמה של 3.15%.

בטוקיו ננעל המסחר בירידה של 0.9% במדד הניקיי.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין כי "היום ב-15:30 יתפרסם האומדן הסופי לתמ"ג האמריקאי לרבעון הראשון (1.5%- לפי האומדן הראשוני), כאשר בנוסף לעדכון נתון זה השווקים יבחנו את נתון האינפלציה הרבעוני (Core PCE) הנלווה לנתון הצמיחה. חשוב בהקשר לכך לציין כי מחר יתפרסם נתון אינפלציה (Core PCE) עדכני יותר (לחודש מאי), אשר צפוי להצביע על התמתנות מסוימת בליבת האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ל-4.8% (כך לפי ממוצע התחזיות) לעומת עלייה של 4.9% באפריל. באשר לצמיחה, נציין שלפי אומדן הצמיחה של הפד באטלנטה (GDP Now forecast) הצמיחה ברבעון השני צפויה לעמוד על 0.3% בלבד (כאמור לאחר ההתכווצות ברבעון הראשון)".

"פרט לנתונים הללו השווקים יתמקדו היום גם בנתון האינפלציה בגרמניה (15:00 שעון מקומי), אשר צפוי עפ"י התחזיות לעלות ל-8.8% ב-12 החודשים האחרונים וכן בפאנל שיפגיש את בכירי הבנקים המרכזיים (יו"ר הפד, ה-ECB והבנק המרכזי של בריטניה)", הוא מציין.

08:00

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית. בהונג קונג יורד מדד הדגל הנג סנג בכ-1.6% ובטוקיו נסוג מדד ניקיי בכ-1.2%.

במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות ותשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בכ-6 נקודות לרמה של 3.14%.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש, בירידות חדות. מדד נאסד"ק ירד בכ-3%, מדד S&P 500 נסוג ב-2% ומדד דאו ג'ונס נחלש 1.6%. היום החל במגמה חיובית אך המומנטום של ניסיון ההתאוששות נחלש ומאוחר יותר הירידות העמיקו לאחר נתוני מאקרו שליליים. מדד אמון הצרכן בארה"ב ירד ביוני יותר מהצפוי והגיע ל-98.7 נקודות, שפל של 16 חודשים.

בזירת המאקרו, בגרמניה ובספרד יתפרסמו היום מדדי המחירים לצרכן. 

בארה"ב יתפרסם היום (ב-15:30 שעון ישראל) הנתון המעודכן והאחרון לשינוי בתמ"ג ברבעון הראשון של השנה. ה-GDP צפוי לרדת ב-1.5%. רכיב האינפלציה (PCE) שבתוך הנתונים צפוי לרשום עלייה של 8.1%.

זמן קצר לאחר מכן ינאמו יו"ר הפד פאוול, נגיד הבנק המרכזי של בריטניה ונשיאת ה-ECB לגארד, בכנס נגידי הבנקים המרכזיים בפורטוגל.

בזירת המסחר בסחורות החוזים על הנפט רושמים ירידות של 0.4%-0.7% והזהב נסחר ביציבות. בשוק הקריפטו, הביטקוין נסחר ביציבות סביב 20,300 אלף דולר. האת'ריום יורד בשיעור קל ושערו נע סביב 1,150 דולר.

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה