גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המפגש המרגש בין בכירי המשק ליזמיות בבת ים ויפו

עשרות בכירים במשק הישראלי הלכו לפגוש יזמיות צעירות במהלך שפועל להעצמה כלכלית של אלפי נשים מהפריפריה ● אירועים ומינויים 

ראובן קרופיק, בת שבע משה ויאיר סרוסי / צילום: Neo Media
ראובן קרופיק, בת שבע משה ויאיר סרוסי / צילום: Neo Media

שורה ארוכה ומרשימה של עשרות בכירות ובכירים במשק הישראלי עלו לאחרונה על אוטובוס שלקח אותם לבת ים וליפו, במטרה לפגוש יזמיות צעירות ולבקר בבתי העסק שהקימו. מדובר במהלך של עמותת יוזמות עתיד, הפועלת להעצמה כלכלית של אלפי נשים מהפריפריה באמצעות תוכנית הכשרה וליווי בתהליך הקמת עסקים קטנים ויציאה לעצמאות.

את המפגשים הובילו ראובן קרופיק יו"ר בנק הפועלים, עדי סופר תאני מנכ"לית מטא (פייסבוק) ישראל וחברת ועד מנהל בעמותה, ניסים בר-אל מייסד העמותה, בת שבע משה יו"ר יוזמות עתיד (מ"מ) וצופית גורדון מנכ"לית העמותה.

עדי סופר תאני וליה אלנתן / צילום: Neo Media

על האוטובוס היו בין היתר גם תמר יסעור, יו"ר ישראכרט; דניאל מלכה, מנכ"ל IBM ישראל; יאיר סרוסי, יו"ר צים; ביני זומר, סגן נשיא לעניינים אזוריים, שברון: יואל חשין, יו"ר קבוצת b2 ומייסד משותף של יוזמות עתיד; גיל רושינק, יו"ר אלקטרה נדל"ן; צביקה ביידא, מנכ"ל שופרסל אונליין; שרית פירון, שותפה בקרן TEAM8; רועי אלבז, מנכ"ל פנגו ; דב מורן, שותף מנהל בקרן גרוב; יפעת רייטר. מנכ"לית AIG; ג'וליה זהר, מנכ"לית חברת אל ארז; תומי שיינפלד, מנכ"ל גרו וסמנכ"ל דיגיטל בקבוצת מליסרון ואחרים.

עמותת יוזמות עתיד מלווה מדי שנה כאלף נשים בתהליך הקמת עסקים קטנים. לפי נתוני העמותה, העסקים הללו מניבים כ-60 מיליון שקל הכנסה נטו לבעלות העסקים, ועוד כ-60 מיליון שקל חיסכון בתשלומי העברה למדינה.

"אני זוכרת את נקודת ההתחלה שלנו עם 80 נשים בשנה, והיום אנחנו עם יותר מ-1,200 בשנה", מספרת סופר תאני. "זה היה מעורר השראה להיפגש עם אותן יזמיות, ולשמוע על המסע שלהן. אם כל אחד מאיתנו יעשה מעט, יהיה לכך אימפקט ענק".

יפעת רייטר ותמר יסעור / צילום: Neo Media

יפעת רייטר, מנכ"לית AIG, הזכירה כי "עסקים קטנים בכלל, ושל נשים בפרט, הם מהענפים שנפגעו קשות בשנתיים האחרונות, וזו חובתנו, מנכ"לים ומנכ"ליות של חברות מובילות במשק, להיות קשובים לאתגרים שלהן ולבחון את האופנים שאנחנו יכולים להפגין סולידריות ולסייע זה לזו".

"רבות דובר על הפערים המעמיקים בחברה הישראלית, וכעת נעשה צעד משמעותי נוסף במאמץ לצמצם את אותם פערים", סיכמה יו"ר העמותה בת שבע משה. "מרגש לראות את בכירי המגזר העסקי נרתמים לחזק אלפי נשים מהפריפריה, הפועלות לייצר לעצמן ולמשפחתן מחר טוב יותר".

אקס ליבריס חותמת בניו יורק

חברת אקס ליבריס, המספקת פתרונות תוכנה לספריות אקדמיות ולאומיות ברחבי העולם, חתמה על עסקה עם אוניברסיטת ניו יורק, ממוסדות ההשכלה הפרטיים הגדולים בארה"ב, שמוערכת בכמיליון דולר. במסגרת העסקה, האוניברסיטה תשתמש במערכת ניהול ספריות מבוססת-ענן ובמערכת לחיפוש וגילוי מידע אקדמי של החברה.

עופר מוסרי, מנכ''ל אקס ליבריס / צילום: יח''צ

אקס ליבריס היא מחברות ההייטק הוותיקות בארץ, והוקמה עוד ב-1980. החברה החליפה ידיים מספר פעמים, וב-2015 נרכשה על ידי פרוקווסט תמורת כחצי מיליארד דולר. לפני כשנה נרכשה פרוקווסט עצמה על ידי קבוצת Clarivate. כיום יש לאקס ליבריס כ-7,500 לקוחות בכ-90 מדינות, ביניהם אוניברסיטאות אוקספורד וקיימברידג', ספריית הקונגרס בארה"ב ואוניברסיטאות בישראל.

השיקום הישראלי מגיע לגרמניה

קבוצת שכולו טוב, הפועלת לקידום השתלבות מיטבית של אנשים עם חסמים תעסוקתיים וחברתיים בעולם התעסוקה והקהילה, חתמה על הסכם ראשון מסוגו לרכישת חברת IFL הגרמנית, המכשירה אנשים ומקדמת כישורי חיים ויכולת תעסוקתית. היקף העסקה מוערך בכמיליון שקל.

שכולו טוב תיישם בחברה את מודל IUM (מודל היחידה המשלבת), ותפעל בין היתר, מול גורמי הממשל בגרמניה בכדי לשפר את אחוזי ההשמה וההשתלבות של אנשים עם חסמים תעסוקתיים בקהילה. כיום מספקת הקבוצה לכ-7,500 בני אדם.

לדברי עופר כהן, מנכ"ל הקבוצה, ההסכם מהווה "הזדמנות לפריצת דרך אמיתית ומשמעותית, אשר תאפשר לנו להשפיע על קובעי המדיניות, ולפעול בצורה עצמאית מול משרדי הממשלה הרלוונטיים בגרמניה".

הגיוס השאפתני של אוני' חיפה

אוניברסיטת חיפה חוגגת יובל להקמתה, וחונכת שורה של בניינים חדשים: הקומפלקס הטכנולוגי, בנק דגני החיטה ובית הספר ללימודים מתקדמים. תנופת הבנייה התאפשרה בעקבות קמפיין שנת ה-50 של האוניברסיטה שהושק בשנה שעברה, ומטרתו לגייס 150 מיליון דולר בשלוש שנים. בשנה החולפת גייסה האוניברסיטה למעלה מ-60 מיליון דולר.

לדברי פרופ' רון רובין, נשיא האוניברסיטה, ייחודה הוא בכך שהיא "פועלת במרחב גיאוגרפי ובו שלוש מעבדות חיות - הר, עיר וים - מה שמאפשר לה להוביל מחקרים שעוסקים בסוגיות הגדולות של המאה ה-21.

(מימין) נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין, טליה זאבי, גד זאבי, שגרירת גרמניה בישראל, ד''ר סוזנה ואזום-ריינר / צילום: אוניברסיטת חיפה

"דווקא בתקופה של פייק ניוז ופסאודו-אמת, התפקיד של האקדמיה הוא להיות המוסד שזוכה באמון והביטחון של הציבור הרחב. לכן עלינו להמשיך ולהיות מוסד שמנסה למצוא פתרונות לאתגרים הגלובליים של האנושות; מנוע של מוביליות חברתית, שמצרף עוד קבוצות למעמד הבינוני של החברה הישראלית ומוסד שעוסק בסוגיות שמאיימות לפרום את המארג הדמוקרטי שלנו".

ציון הדרך המשמעותי נחגג בשורה של אירועי חבר הנאמנים, כאשר הראשון מביניהם התקיים בטקס בבית שגרירת גרמניה ד"ר סוזנה ואזום-ריינר, ובהשתתפות ידידי האוניברסיטה, בינהם אנשי העסקים דורון לבנת, אבי אבקסיס, איציק רביד, גד זאבי, ראובן אבלגון ועו"ד חגי סיטון, יחד עם משלחת של אנשי ונשות עסקים מברזיל.

חדשות טובות

1. עמותת OneDay ובנק לאומי יוציאו יחד כ-30 סיורים מודרכים וטיולים המותאמים אישית ומונגשים לאזרחים ותיקים ברחבי הארץ, בהשתתפות מתנדבי הבנק.

2. עמותת "שער שוויון" יוצאת בקמפיין גיוס כספים, שבמסגרתו תתקיים מכירה פומבית של ציוד ופריטי לבוש של שחקני כדורגל וכדורסל בארץ ובחו"ל. בין היתר יימכרו גופיית משחק של ג'ואל אמביד מפילדלפיה סיקסרס, וחולצות של חלוץ ויאדוליד שון וייסמן, שחקן ונציה יונתן כהן, ועמרי כספי במדי מכבי תל אביב.

יונתן כהן / צילום: עמותת שער שוויון

במסגרת הקמפיין, שייערך ברשתות החברתיות של העמותה החל מה-1 ביולי, יעלה בכל פעם פריט אחד לזמן מוגבל, ובנעילת המכירה - מי שהציע את הסכום הגבוה ביותר יזכה בו.

השנה מטרת הקמפיין היא גיוס כספים למען הרחבת פעילות העמותה לפריפריה והקמת קבוצות כדורגל וכדורסל נוספות, כאשר היעד הוא 100 אלף שקל, שיאפשרו מסגרת לעוד 200 ילדים וילדות שיזכו לליווי לימודי וספורטיבי צמוד.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עלו, מניות הנדל"ן איבדו גובה

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

"בכלכלה הסמויה של הטבע יש פוטנציאל עצום לתיקון העולם": נרי אוקסמן חושפת את החברה החדשה שהקימה

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

שווארמה על גחלים ב–BBQ Mirage / צילום: וליד שרוף

בתחנת דלק מצאנו מסעדה אגדית שהתור אליה ממלא את החניון

יין וגבינות ממקרר שפועל בשיטת האמון, קטיף של פירות אדמה, סדנת תחפושות באווירת "משחקי הכס" וסניף חדש לשווארמה האגדית מהכרמל ● ביקור באבירים

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים