גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המפגש המרגש בין בכירי המשק ליזמיות בבת ים ויפו

עשרות בכירים במשק הישראלי הלכו לפגוש יזמיות צעירות במהלך שפועל להעצמה כלכלית של אלפי נשים מהפריפריה ● אירועים ומינויים 

ראובן קרופיק, בת שבע משה ויאיר סרוסי / צילום: Neo Media
ראובן קרופיק, בת שבע משה ויאיר סרוסי / צילום: Neo Media

שורה ארוכה ומרשימה של עשרות בכירות ובכירים במשק הישראלי עלו לאחרונה על אוטובוס שלקח אותם לבת ים וליפו, במטרה לפגוש יזמיות צעירות ולבקר בבתי העסק שהקימו. מדובר במהלך של עמותת יוזמות עתיד, הפועלת להעצמה כלכלית של אלפי נשים מהפריפריה באמצעות תוכנית הכשרה וליווי בתהליך הקמת עסקים קטנים ויציאה לעצמאות.

את המפגשים הובילו ראובן קרופיק יו"ר בנק הפועלים, עדי סופר תאני מנכ"לית מטא (פייסבוק) ישראל וחברת ועד מנהל בעמותה, ניסים בר-אל מייסד העמותה, בת שבע משה יו"ר יוזמות עתיד (מ"מ) וצופית גורדון מנכ"לית העמותה.

עדי סופר תאני וליה אלנתן / צילום: Neo Media

על האוטובוס היו בין היתר גם תמר יסעור, יו"ר ישראכרט; דניאל מלכה, מנכ"ל IBM ישראל; יאיר סרוסי, יו"ר צים; ביני זומר, סגן נשיא לעניינים אזוריים, שברון: יואל חשין, יו"ר קבוצת b2 ומייסד משותף של יוזמות עתיד; גיל רושינק, יו"ר אלקטרה נדל"ן; צביקה ביידא, מנכ"ל שופרסל אונליין; שרית פירון, שותפה בקרן TEAM8; רועי אלבז, מנכ"ל פנגו ; דב מורן, שותף מנהל בקרן גרוב; יפעת רייטר. מנכ"לית AIG; ג'וליה זהר, מנכ"לית חברת אל ארז; תומי שיינפלד, מנכ"ל גרו וסמנכ"ל דיגיטל בקבוצת מליסרון ואחרים.

עמותת יוזמות עתיד מלווה מדי שנה כאלף נשים בתהליך הקמת עסקים קטנים. לפי נתוני העמותה, העסקים הללו מניבים כ-60 מיליון שקל הכנסה נטו לבעלות העסקים, ועוד כ-60 מיליון שקל חיסכון בתשלומי העברה למדינה.

"אני זוכרת את נקודת ההתחלה שלנו עם 80 נשים בשנה, והיום אנחנו עם יותר מ-1,200 בשנה", מספרת סופר תאני. "זה היה מעורר השראה להיפגש עם אותן יזמיות, ולשמוע על המסע שלהן. אם כל אחד מאיתנו יעשה מעט, יהיה לכך אימפקט ענק".

יפעת רייטר ותמר יסעור / צילום: Neo Media

יפעת רייטר, מנכ"לית AIG, הזכירה כי "עסקים קטנים בכלל, ושל נשים בפרט, הם מהענפים שנפגעו קשות בשנתיים האחרונות, וזו חובתנו, מנכ"לים ומנכ"ליות של חברות מובילות במשק, להיות קשובים לאתגרים שלהן ולבחון את האופנים שאנחנו יכולים להפגין סולידריות ולסייע זה לזו".

"רבות דובר על הפערים המעמיקים בחברה הישראלית, וכעת נעשה צעד משמעותי נוסף במאמץ לצמצם את אותם פערים", סיכמה יו"ר העמותה בת שבע משה. "מרגש לראות את בכירי המגזר העסקי נרתמים לחזק אלפי נשים מהפריפריה, הפועלות לייצר לעצמן ולמשפחתן מחר טוב יותר".

אקס ליבריס חותמת בניו יורק

חברת אקס ליבריס, המספקת פתרונות תוכנה לספריות אקדמיות ולאומיות ברחבי העולם, חתמה על עסקה עם אוניברסיטת ניו יורק, ממוסדות ההשכלה הפרטיים הגדולים בארה"ב, שמוערכת בכמיליון דולר. במסגרת העסקה, האוניברסיטה תשתמש במערכת ניהול ספריות מבוססת-ענן ובמערכת לחיפוש וגילוי מידע אקדמי של החברה.

עופר מוסרי, מנכ''ל אקס ליבריס / צילום: יח''צ

אקס ליבריס היא מחברות ההייטק הוותיקות בארץ, והוקמה עוד ב-1980. החברה החליפה ידיים מספר פעמים, וב-2015 נרכשה על ידי פרוקווסט תמורת כחצי מיליארד דולר. לפני כשנה נרכשה פרוקווסט עצמה על ידי קבוצת Clarivate. כיום יש לאקס ליבריס כ-7,500 לקוחות בכ-90 מדינות, ביניהם אוניברסיטאות אוקספורד וקיימברידג', ספריית הקונגרס בארה"ב ואוניברסיטאות בישראל.

השיקום הישראלי מגיע לגרמניה

קבוצת שכולו טוב, הפועלת לקידום השתלבות מיטבית של אנשים עם חסמים תעסוקתיים וחברתיים בעולם התעסוקה והקהילה, חתמה על הסכם ראשון מסוגו לרכישת חברת IFL הגרמנית, המכשירה אנשים ומקדמת כישורי חיים ויכולת תעסוקתית. היקף העסקה מוערך בכמיליון שקל.

שכולו טוב תיישם בחברה את מודל IUM (מודל היחידה המשלבת), ותפעל בין היתר, מול גורמי הממשל בגרמניה בכדי לשפר את אחוזי ההשמה וההשתלבות של אנשים עם חסמים תעסוקתיים בקהילה. כיום מספקת הקבוצה לכ-7,500 בני אדם.

לדברי עופר כהן, מנכ"ל הקבוצה, ההסכם מהווה "הזדמנות לפריצת דרך אמיתית ומשמעותית, אשר תאפשר לנו להשפיע על קובעי המדיניות, ולפעול בצורה עצמאית מול משרדי הממשלה הרלוונטיים בגרמניה".

הגיוס השאפתני של אוני' חיפה

אוניברסיטת חיפה חוגגת יובל להקמתה, וחונכת שורה של בניינים חדשים: הקומפלקס הטכנולוגי, בנק דגני החיטה ובית הספר ללימודים מתקדמים. תנופת הבנייה התאפשרה בעקבות קמפיין שנת ה-50 של האוניברסיטה שהושק בשנה שעברה, ומטרתו לגייס 150 מיליון דולר בשלוש שנים. בשנה החולפת גייסה האוניברסיטה למעלה מ-60 מיליון דולר.

לדברי פרופ' רון רובין, נשיא האוניברסיטה, ייחודה הוא בכך שהיא "פועלת במרחב גיאוגרפי ובו שלוש מעבדות חיות - הר, עיר וים - מה שמאפשר לה להוביל מחקרים שעוסקים בסוגיות הגדולות של המאה ה-21.

(מימין) נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין, טליה זאבי, גד זאבי, שגרירת גרמניה בישראל, ד''ר סוזנה ואזום-ריינר / צילום: אוניברסיטת חיפה

"דווקא בתקופה של פייק ניוז ופסאודו-אמת, התפקיד של האקדמיה הוא להיות המוסד שזוכה באמון והביטחון של הציבור הרחב. לכן עלינו להמשיך ולהיות מוסד שמנסה למצוא פתרונות לאתגרים הגלובליים של האנושות; מנוע של מוביליות חברתית, שמצרף עוד קבוצות למעמד הבינוני של החברה הישראלית ומוסד שעוסק בסוגיות שמאיימות לפרום את המארג הדמוקרטי שלנו".

ציון הדרך המשמעותי נחגג בשורה של אירועי חבר הנאמנים, כאשר הראשון מביניהם התקיים בטקס בבית שגרירת גרמניה ד"ר סוזנה ואזום-ריינר, ובהשתתפות ידידי האוניברסיטה, בינהם אנשי העסקים דורון לבנת, אבי אבקסיס, איציק רביד, גד זאבי, ראובן אבלגון ועו"ד חגי סיטון, יחד עם משלחת של אנשי ונשות עסקים מברזיל.

חדשות טובות

1. עמותת OneDay ובנק לאומי יוציאו יחד כ-30 סיורים מודרכים וטיולים המותאמים אישית ומונגשים לאזרחים ותיקים ברחבי הארץ, בהשתתפות מתנדבי הבנק.

2. עמותת "שער שוויון" יוצאת בקמפיין גיוס כספים, שבמסגרתו תתקיים מכירה פומבית של ציוד ופריטי לבוש של שחקני כדורגל וכדורסל בארץ ובחו"ל. בין היתר יימכרו גופיית משחק של ג'ואל אמביד מפילדלפיה סיקסרס, וחולצות של חלוץ ויאדוליד שון וייסמן, שחקן ונציה יונתן כהן, ועמרי כספי במדי מכבי תל אביב.

יונתן כהן / צילום: עמותת שער שוויון

במסגרת הקמפיין, שייערך ברשתות החברתיות של העמותה החל מה-1 ביולי, יעלה בכל פעם פריט אחד לזמן מוגבל, ובנעילת המכירה - מי שהציע את הסכום הגבוה ביותר יזכה בו.

השנה מטרת הקמפיין היא גיוס כספים למען הרחבת פעילות העמותה לפריפריה והקמת קבוצות כדורגל וכדורסל נוספות, כאשר היעד הוא 100 אלף שקל, שיאפשרו מסגרת לעוד 200 ילדים וילדות שיזכו לליווי לימודי וספורטיבי צמוד.

עוד כתבות

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שתוביל את מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל לבעלי שליטה חדשים

יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט ובדיסקונט, נבחרה להוביל את כאל בעיצומו של הליך מכירה לבעלי שליטה חדשים ● היא נכנסת לתפקיד תחת מגבלות של חוסר ודאות רגולטורית ועם ציפייה ברורה: לשמור על ביצועים חזקים שיבטיחו את השווי המרבי בעסקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסר לישראל: חשוב מאוד שלא יתרחש דבר שיפריע להתפתחותה של סוריה

טראמפ ונתניהו שוחחו, מלשכת ראש הממשלה נמסר: "נשיא ארה"ב הזמין את נתניהו לפגישה בבית הלבן בזמן הקרוב" ● צה"ל חיסל מחבל נוח'בה של הג'יהאד האיסלאמי ● התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית:"מישהו חייב להתעורר" ● בוועדת החוץ והביטחון נערך היום דיון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח-האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● עדכונים שוטפים

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב

חימושים של אלביט בדרך למשימת הפצצה באיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שלוש ישראליות ברשימת 100 החברות הביטחוניות הכי גדולות. ומי הראשונה?

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל מדורגות ב-34 המקומות הבכירים בעולם ב-2024 ● בראייה כלל־אזורית, תשע חברות מהמזרח התיכון נכנסו לרשימה, כשההכנסות שלהם יחד עמדו על כ־31 מיליארד דולר ● ומי מובילה את הרשימה?

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג’ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: תמר מצפי

3.5 מיליארד דולר: ישראל ויוון מתקרבות לסגירת עסקת ענק

ישראל ויוון מתקרבות לסגירת עסקת ענק, של מכירת שלוש מערכות הגנה אווירית ישראליות, הצפויות להשתלב למערך מחודש לצד פטריוט ● "יש התעצמות ברכישת מערכות הגנה אווירית. ההתעניינות לא מסתכמת רק ביוון", מסר לגלובס בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב–35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

אחרי הזינוק בבורסה: מיטב מכרה 5% מהמניות בחצי מיליארד שקל

לאחר שמניית מיטב זינקה בתוך שנה וחצי ב-650% והפכה לאחת מ-40 החברות הגדולות בבורסה עם שווי שוק של 9.5 מיליארד שקל, החברה מגייסת 500 מיליון שקל ממשקיעים בארץ ובחו"ל ● את הגיוס הוביל בנק ההשקעות ג'פריס

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוחות חברות הנדל"ן מציגים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

הדיון בוועדת הכנסת על הקמת ועדה מיוחדת לחוק השידורים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכנסת הצביעה: תוקם ועדה "עוקפת ביטן" לעניין חוק השידורים של קרעי

ועדת הכנסת אישרה היום להקים ועדה מיוחדת שתדון בחוק השידורים שהגיש שר התקשורת שלמה קרעי ● יועמ"שית הכנסת טענה כי הסמכות לדון בחוק היא של ועדת הכלכלה, ויו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן טען כי הממשלה לוקחת סמכויות מהכנסת - אך למרות זאת הקמת הוועדה המיוחדת אושרה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת; אל על ומניות הביטוח ירדו

ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● ירידות בוול סטריט ● סדרה של נתוני מאקרו בארה"ב תקבע את הכיוון אליו ילכו השווקים בדצמבר ● וגם: בנק ההשקעות ג'פריס מסמן שתי מניות צמיחה "במחיר סביר" שצפויות להניב ביצועים חזקים ב-2026

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"נתניהו רואה רוחות רפאים בכל מקום": בבית הלבן מודאגים ממדיניות ישראל בסוריה

ההסלמה האחרונה בין ישראל לסוריה גרמה לתסכול רב בוושינגטון כלפי התנהלות ישראל ●  המחבל שפצע אתמול לוחמת בפיגוע, ניסה לדרוס שוב - וחוסל ● דיווח בלבנון: כטב"ם ישראלי הטיל מטענים על בניין בכפר עייתרון שבדרום המדינה ● עדכונים שוטפים

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

פרויקט ''אינדיאנה צפון'' של חברת דוראל / צילום: באדיבות דוראל

חברת האנרגיה הבטיחה להפוך פחות מ־100 מיליון דולר ל־850. היא תצליח?

דוחות דוראל הזניקו את המניה, שהשלימה עלייה של כ־140% בשנה ● צמד הבעלים כמעט והפך למיליארדרים על הנייר ● האם הפרויקטים בארה"ב יממשו את תחזית הרווח השאפתנית?

מפעל מיטרוניקס / צילום: שגיא מורן

מנכ"ל מיטרוניקס פורש עם הפסד רבעוני של 40 מיליון שקל

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות מקיבוץ יזרעאל דיווחה אומנם על גידול של 5% בהכנסותיה, אך התחזקות השקל והפעולות להפחתת המלאי הביאו להעמקת ההפסד, שעמד בסוף הרבעון על כ-40 מיליון שקל ● הירידה במלאי של מיטרוניקס נמשכה גם אל תוך הרבעון השלישי

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר