גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסות אירופה; מניות האנרגיה בלטו בעליות

מדד המחירים לצרכן בטורקיה זינק בחודש יוני ב-4.95%, עלייה שנתית של 78.6% ● מדד ניקיי עלה ב-0.8% ● בוול סטריט אין היום מסחר לרגל יום העצמאות האמריקאי; החוזים העתידיים מאבדים גובה

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

18:48

יום המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה מעורבת. מדד דאקס רשם ירידה של כ-0.2% ואילו מדדי קאק ופוטסי עלו ב-0.4% ו-1% בהתאמה.

מניות האנרגיה, ביניהן של ו-BP , בלטו בעליות חדות. מנגד, יוניפר צנחה ב-27% על רקע דיווחים כי ממשלת גרמניה שוקלת חבילת חילוץ לחברת התשתיות.

16:45

המדדים באירופה ממשיכים לטפס. מדד דאקס עולה ב-0.1% ומדדי קאק ופוטסי עולים ב-0.7% ו-1.1% בהתאמה.

בשוק הסחורות נרשמות עליות של כ-1% בחוזים על הנפט, והזהב עבר לעלייה קלה ומחיר אונקיה עולה ל-1,809 דולר. בשוק הקריפטו נרשמת התאוששות קלה, והביטקוין מטפס בכ-2% למחיר של 19.5 אלף דולר.

14:05

המדדים באירופה ממשיכים לטפס והעליות אף מתחזקות. מדד דאקס עולה ב-0.5% ומדדי קאק ופוטסי עולים ב-1.1% כל אחד, יורו סטוקס 50 מתקדם ב-0.7%.

בפרנקפורט נרשמות עליות בולטות לסימנס , הנקל ודויטשה בנק , ואילו BMW, פולקסווגן ופורשה מאבדות גובה. בפריז טוטאל אנרג'יז קופצת ב-3.5%, קרפור עולה ב-2% ולואי ויטון ב-1.7%, ומנגד רנו  וסטלנטיס נסוגות. בלונדון ענקית הדלק BP מזנקת ב-4% וגם מניות הפיננסים מתחזקות, ואילו ג'אסט איט טייק אוויי  (בעלת תן ביס הישראלית), קבוצת התעופה IAG וחברת האופנה ג'יי.די ספורטס  נחלשות.

בשוק הסחורות נמשכות העליות המתונות של כ-0.3% במחירי הנפט, כשהברנט עומד על 112.2 דולר לחבית והנפט האמריקאי על 108.8 דולר. הזהב עבר לירידה קלה ומחיר אונקיה נסוג ל-1,804 דולר. בשוק הקריפטו נרשמת התאוששות קלה, והביטקוין מטפס בכ-2% למחיר של 19.5 אלף דולר.

הירידות בזירת המסחר בחוזים עתידיים בוול סטריט התמתנו, ועומדות על 0.2%-0.3%. נזכיר כי היום לא יתקיים מסחר בארה"ב בשל יום העצמאות האמריקאי. 

12:10

מגמה חיובית באירופה. מדד דאקס בגרמניה עולה ב-0.1% הקאק הצרפתי מוסיף 0.8% ופוטסי הבריטי עולה ב-0.9%. 

באסיה, מדד הנג סנג ננעל בירידה של 0.1%.

ג'ון מאייר מנהל השקעות ב- Global X, מציין בסקירה שפרסם כי "ככל ששוק הקריפטו יורד, כך יורד הביקוש למעבדים גרפיים. בתוך כך, ישנם סימנים להתמתנות באינפלציה ובשוק העבודה, אך עדיין לא בשביל לשנות את מדיניות הפד. בשוק ממשיכים לעקוב אחר מדדי האינפלציה בתקווה לראות סימנים להתמתנות. בשבוע שעבר מדד מחירי הצריכה הפרטית ( PCE ), שנחשב לאומדן האינפלציה המועדף של הבנק הפדראלי, הציג עלייה שנתית של 6.5% בחודש מאי, ועלייה של 4.7% כאשר מנכים את סעיפי המזון והאנרגיה. מדובר עדיין בנתון גבוה, אך הוא מהווה ירידה קלה בהשוואה לחודש הקודם, ועל כן אולי אפשר לשאוב ממנו מידה של אופטימיות זהירה שהאינפלציה הגיעה כבר לשיא. ואולם, עדיין לא מדובר בנתון שיהיה בו די כדי לגרום לפד להוריד את הרגל מהדוושה בכל הנוגע להעלאות הריבית, בטח לאור חוזקו של שוק העבודה".

"באשר לשוק העבודה, ביום שישי יתפרסם דוח התעסוקה לחודש יוני בארה"ב. על פי ההערכות הדוח יצביע על תוספת של 325 אלף משרות בחודש יוני. גם כאן, מדובר בירידה קלה לעומת תוספת של 395 אלף משרות בחודש מאי, אבל זה עדיין נתון גבוה שמלמד על ביקוש גבוה לעובדים בשוק העבודה, וכאשר הביקוש גבוה גם השכר עולה, וזהו גורם משמעותי ליצירת האינפלציה הנוכחית. בנסיבות הנוכחיות, אחת ממטרותיו של הבנק הפדרלי היא לצנן במידת מה את שוק העבודה, כדי להפחית את הלחצים האינפלציוניים שנובעים מסחרור השכר". 

10:05

בורסות אירופה פתחו את שבוע המסחר בעליות שערים. מדד דאקס בגרמניה עולה ב-0.5% (וכך גם יורו סטוקס 50 הכלל אירופי), קאק הצרפתי מוסיף 0.7% ופוטסי הבריטי עולה ב-0.8%. 

מדד המחירים לצרכן בטורקיה זינק בחודש יוני ב-4.95% (מעט פחות מהתחזיות לעלייה של 5.4%). בקצב שנתי, מדובר באינפלציה בשיעור בלתי נתפס של 78.6%, החמרה בהשוואה למדידה של 73.5% מהחודש שעבר. ביום שישי פורסם כי האינפלציה בבירה הכלכלית לבדה, איסטנבול, עלתה ביוני בקצב שנתי של 94%. מדובר בשיא של 24 שנים.

בסין ננעל המסחר בעליות: מדד שנגחאי עלה ב-0.5% ושנזן ב-1%. מדד הנג סנג ממשיך לרשום ירידה קלה של פחות מ-0.1%.

09:35

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בעלייה של 0.8%, כאשר בראש המדד בלטה חברת החשמל של טוקיו שזינקה ב-13% במחזור המסחר הגבוה ביותר. בנק מיצובישי פייננשל עלה ב-0.9% ותאגיד סופטבנק קפץ בכ-3%. 

גם יצרניות הרכב בלטו לטובה: מיצובישי עלתה ב-1.6%, ניסאן ב-0.8%, טויוטה ב-2.2%, איסוזו ב-2%, הונדה ב-1% וסובארו ב-3%. מאזדה רשמה עלייה מתונה של 0.2%. 

בתוך כך הירידות בהונג קונג הצטמצמו ומדד הנג סנג יורד בכ-0.1% בשעה זו. בסין מדד שנגחאי עולה ב-0.3% ושנזן ב-1%. באוסטרליה ננעל מדד הדגל בסידני בעלייה של 1.1%.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט שינו כיוון ועברו לעלייה של כ-0.5%. החוזים על הברנט עלו ל-112.1 דולר לחבית ועל הנפט האמריקאי ל-108.9 דולר.

07:50

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר התנודות קלות. מדד ניקיי היפני רושם עלייה של 0.4% כשחברת החשמל של טוקיו בראש המדד עם זינוק של יותר מ-13%, וגם יצרניות הרכב בולטות לטובה.

בהונג קונג מדד ההנג סנג משיל 0.6% כאשר המגמה בקרב מניות הטכנולוגיה הגדולות מעורבת. עליבאבא, מייטואן ושיאומי מטפסות, טנסנט ויצרנית הרכב החשמלי ג'ילי מאבדות גובה. בסין, מדד שנגחאי עולה ב-0.1% ושנזן ב-0.9%. קוספי הדרום קוריאני נסוג ב-1%, כשאת מחזור המסחר הגבוה ביותר מרכזת חברת התעשייה סאמבו (Sambu) שצונחת ב-7.5%. באוסטרליה קופץ מדד הדגל ב-1.1%.

החוזים העתידיים בוול סטריט רושמים ירידות של 0.6%-0.8%, כאשר היום לא יתקיים מסחר בניו יורק לרגל יום העצמאות האמריקאי.

בטורקיה יתפרסם הבוקר מדד המחירים לצרכן לחודש יוני. התחזיות בשוק הן לשיעור אינפלציה שנתית בלתי נתפס של 78.3%, החמרה בהשוואה למדידה של 73.5% מהחודש שעבר. ברמה חודשית, מוערך שהמדד קפץ ב-5.4% ביוני, בהמשך לעלייה של כמעט 3% במאי. ביום שישי פורסם כי האינפלציה בבירה הכלכלית לבדה, איסטנבול, עלתה ביוני בקצב שנתי של 94%. מדובר בשיא של 24 שנים.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר בירידות מתונות של עד 0.3%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 111.3 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 108.1 דולר לחבית. הזהב לעומת זאת מתחזק מעט ומטפס למחיר של 1,812 דולר לאונקיה.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-0.6% לרמה של 19.1 אלף דולר (ירידה של 10% בתוך שבוע) והאת'ריום יורד בשיעור דומה ושערו נע סביב 1,055 דולר (ירידה שבועית של כמעט 14%). מטבע הריפל לעומתם מתחזק בכ-2% ומחירו עולה ל-32 סנט, ובכך מצמצם את הירידה של 7 הימים האחרונים ל-12%.

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב